Home » Archief » Destructieve journalistiek


[21.10.2019]

Destructieve journalistiek

Peter Breedveld


Scène uit Bōrei Kaibyō Yashiki (Het Huis van de Spookkat, 1958)

Ik had al een tijdje niks van ‘m gehoord, Marck Burema alias Pritt Stift, de ranzigste pisvlek van het hele zootje racistische domrechtse schorem dat meent zich als hoeder van de vaderlandse normen en waarden te moeten opwerpen door mensen te intimideren en te bedreigen. Ik dacht dat Burema het dagelijks bestuur als hoofdredacteur van GeenStijl had overgedragen aan Bart Nijman, terwijl hij zichzelf had teruggetrokken in de luwte, het internet afgrazend naar snuff en andere gorigheid. God weet wat de politie op zijn computer zou aantreffen, mocht die eens in beslag worden genomen vanwege het één of ander.

Maar daar was-ie weer, de achterbakse opstoker, het stiekeme pleurisventje, met een opruiend stukje (geen zorgen, link leidt naar een screenshot) over Jerry Afriyies actiegroep Kick Out Zwarte Piet, dat Haagse bedrijven zou bedreigen. Een gore leugen, geïllustreerd met wat foto’s waarop Afriyie, Sunny Bergman en Sylvana Simons met Abou Jahjah staan en een foto van Abou Jahjah met machinegeweer. De JPEG-Inquisitie noemt Zihni Özdil dat, maar het mag als Domrechts het doet, net zoals Thierry Baudet wel met een machinegeweer op de foto mag, en een Arabier natuurlijk niet.

Vintage Marck Burema, dit. GeenStijl is groot geworden met het schandpalen van burgers en organisaties die niet precies doen wat hij wil, maar als Kick Off Zwarte Piet aankondigt ‘aandacht’ te zullen schenken aan bedrijven die een beschamend racistisch ritueel sponsoren, heet dat ‘bedreigen’. En natuurlijk moet er dan weer even vermeld worden dat Afriyie veroordeeld is voor geweld tegen een agent, wat een stinkende schandvlek is op het toch al niet zo frisse blazoen van de Nederlandse rechtstaat, want het was Afriyie die door de politie werd mishandeld, zwáár mishandeld. De politie, die racistisch en gewelddadig is tot op het corrupte bot, en iedereen binnen de organisatie kaltstellt die daarover durft te beginnen.

Kankeraap

Van bedreiging is geen sprake, maar wat maakt het uit? GeenStijl lost het startschot en daar gáát het grauw, in Den Haag onder aanvoering van de patjepeeër John van Zweden, een behangkoning of zoiets, die waarschuwt dat als Afriyie komt demonstreren, hij daarna nóóit meer ergens zal demonstreren. Een niet eens zo impliciete doodsbedreiging (want bedreigen mag immers niet) die grif aftrek vindt bij de mutanten die tot Van Zwedens fan-base horen.

Kijk, ‘Patje’ kondigt aan met een knokploeg te komen, naar een kinderfeest! Hij heeft er graag een paar uur cel voor over en Michael Vink wil “kankeraap” Afriyie een rolstoel inschoppen. Bart kan niet, helaas, want die heeft meldplicht tijdens de Sinterklaasintocht. Die was er vorig jaar kennelijk bij toen de activisten van KOZP werden belaagd door de extreem gewelddadige fans van “het kinderfeestje”.

Allemaal begonnen met het zoveelste stukje racistische haatleugenpropaganda van Marck Burema, die daarmee zijn doel weer heeft bereikt. En dit mag gewoon in Nederland. Waar straks over wordt gezanikt, zijn de toon en de woordkeuze in dit stukje.

Zwarten haten

Want we moeten “constructieve journalistiek” inzetten tegen deze bagger. We moeten steeds weer uitleggen hoe het echt zit, wat de feiten echt zijn, zodat de mensen worden geïnformeerd en zich niet meer laten opruien. Immigratiedeskundige Leo Lucassen doet het, en theoloog Stefan Paas is er de laatste tijd ook heel druk mee.

En het helpt geen ene fuck, want het racisme is alleen maar salonfähig geworden. Het interesseert niemand dat er niet echt duizenden immigranten per nacht worden ingevlogen op geheime militaire basissen, zoals ik ergens las. Denk je dat John van Zweden niet wéét dat Afriyie niemand heeft bedreigd? Ze willen gewoon zwarten haten, linksmensen in elkaar rammen. En het is volkomen in orde, want dat kríjg je als je niet naar de mensen luistert, als er een kloof gaapt tussen politiek en burger, zoals we de afgelopen jaren dag in, dag uit in de kranten mochten lezen en in de nieuwsprogramma’s en talkshows mochten horen.

Dit is gewoon goedgepraat door NRC, de Volkskrant en Trouw, in de ellenlange verhandelingen op De Correspondent. Ze willen geen vluchtelingen in tienen hakken, ze ergeren zich aan hondepoep! Het is die nare, oprukkende islam!

Bevolkingsgroepen demoniseren

Dat is “constructieve journalistiek”. Fuck constructieve journalistiek. Ik pleit voor destructieve journalistiek. Journalistiek die korte metten maakt met racisten en fascisten en aanverwant tuig. Journalistiek die de methode Wierd Duk blootlegt, en de gevolgen laat zien van de normalisering van racisme en seksisme door GeenStijl, Powned, De Telegraaf, Wilders, Baudet en het journaille dat er dagelijks een bruine tong gaat halen. Die dwarsverbanden legt en voorbeelden uit het verleden aanhaalt om te laten zien wat er gebeurt als je vertegenwoordigers van een bepaalde bevolkingsgroep demoniseert als “indringers” die “onze instituties overnemen”, of als “fokkend ongedierte”.

Destructieve journalistiek. Search & Destroy-journalistiek. Steun Frontaal Naakt.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Eerder dit jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 21.10.2019 @ 08:14

[Home]
 

1 Reactie

op 21 10 2019 at 08:14 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS