Home » Archief » Wierd Duk gaat Jud Süss op een Marokkaan


[19.06.2019]

Wierd Duk gaat Jud Süss op een Marokkaan

Peter Breedveld


Scène uit Doom Patrol

Dat Telegraaf-journalist Wierd Duk er niet voor terugschrikt om individuen te belasteren, is genoegzaam bekend. Hij deed het in een groot artikel met iedereen die zelfs maar zijdelings te maken had met de actiegroep Kick Out Zwarte Piet, en hij deed het in een ander groot artikel met een aantal Rotterdamse gemeenteambtenaren. Hij doet het met moslims in het algemeen, altijd implicerend dat ze een cultuur vertegenwoordigen die een gevaar vormt voor ons land, voor heel Europa. Hitst tegen vluchtelingen, want hij wil een gewapende clash, gevolgd door een politieke aardverschuiving en een Nieuwe Orde na.

Op Twitter belastert hij continu individuen. Obsessief, onvermoeibaar. Hij betrekt hun werkgevers, de politieke partijen waar ze lid van zijn, Duk belt zelfs je vrienden om ze op te dragen de vriendschap per direct te verbreken, als je Zijne Keizerlijke Zaligheid Duk hebt tegengesproken.

Verstokte Fortuynist

Maar gisteren bereikte hij een nieuw dieptepunt. Gisteren ging hij verder dan hij ooit gegaan was. Gisteren ging Duk compleet Jud Süss op mijn vriendin Nadia Bouras. Als docent werkzaam voor de Universiteit Leiden.

Dit is wat Duk over haar tweette:

 

 

Nadia is in Duks ogen niet langer een individu met een mening die hem niet aanstaat, en die om die reden niet voor de collegezaal zou mogen staan, bang als Duk is dat ze de geesten van de weerloze, ontvankelijke studenten vergiftigt met allerlei ideeën die hij verwerpelijk vindt (niet geheel onterecht, overigens, die vrees: een van haar studenten, Wouter IJzerman, die mij onlangs interviewde, veranderde door haar colleges van een verstokte Fortuynist in een ruimdenkende multiculturalist), zoals dat Nederlanders van Marokkaanse afkomst ook volwaardige Nederlanders zijn en dat de islam net zo goed is te verenigen met de democratische rechtsstaat als bijvoorbeeld het christendom, het judaïsme of het humanisme.

Kwaadaardig virus

Nadia is niet meer die ene irritante Kutmarokkaan die weigert te doen wat Dukkie zegt. Nadia is gepromoveerd tot symbool. Ze is nu een archetype en staat voor het Groene Gevaar, voor de islam. Voor dat veelarmig monster dat haar lange tentakels over de hele wereld uitspreidt. Nadia is niet langer werkzaam voor een universiteit, een ‘institutie’, aangenomen na een sollicitatieprocedure, op basis van haar kwaliteiten, de studies die ze heeft gedaan, het onderzoek waar ze is op gepromoveerd en de boeken die ze heeft geschreven. Nee, ze is in die universiteit binnengedrongen, als een dief in de nacht, als een gevaarlijke spion, een Fremdkörper, een kwaadaardig virus. Nadia is binnengedrongen om de boel over te nemen, zoals een kanker een gezond lichaam overneemt.

Duk heeft haar totaal ontmenselijkt, op precies die manier waarop de nazi’s de joden ontmenselijkten, met dezelfde beeldspraak en dezelfde nare associaties. De joden, die eeuwenlang onlosmakelijk deel hadden uitgemaakt van de Europese samenlevingen, hadden meegebouwd aan de ontwikkeling ervan, die een cruciale rol hadden gespeeld bij de vorming van moderne rechtstaten, werden opeens uitgezonderd van de rest, bleken er opeens toch niet bij te horen, hoe ingeburgerd ze ook waren, hoe ontjoodst ook.

Uitslaande brand

Daarbij werd het diepe wantrouwen geëxploiteerd dat mensen altijd jegens joden waren blijven koesteren, onder alle schone schijn. Angsten die werden gecultiveerd, met stereotypen in kinderboeken, cartoons en films. Vaak impliciet, subtiel, mogelijk onbewust. Maar het was er altijd, overal, smeulend. Er was alleen maar een beetje blazen nodig om er een uitslaande brand van te maken. In Der Stürmer en Jud Süss werd het gevaar expliciet benoemd: de indringers, parasieten, die de boel dreigen over te nemen.

Zelfde met de Marokkanen hier en nu. Nadia is een typisch Nederlandse vrouw, echt typisch Nederlands. Met een man, twee kinderen, een keurig huis, smaakvol ingericht, tweeverdieners, dure gezinsauto, verjaardagsfeestjes waar dan van die hip geklede moeders zijn en van die brave huisvaders. Ze houdt van Celine Dion en Barbra Streisand. Ze kijkt van die stomme televisieseries die iedereen kijkt. Nee, we delen niet per se dezelfde smaak.

Echte Nederlander

Maar ze heet Bouras. Iedere Nederlander weet dus meteen dat ze geen echte Nederlander is. En ze ziet er anders uit. En dat does it. Er zullen altijd mensen zijn die haar daarom niet helemaal vertrouwen, die zich afvragen of ze niet loyaal is aan een buitenlandse mogendheid, de agenda dient van een sinistere organisatie, of ze niet in het complot zit.

En dat sluimerende wantrouwen wordt hier door Duk volledig geëxploiteerd. Hij trekt zijn hele register open in dat ene kleine tweetje: ‘agenda’, ‘islamideoloog’, ‘binnendringen’, ‘overnemen’. Meesterlijk gecomponeerd, trefzeker, blinde haat, ongebreideld racisme, koortsachtige islamofobie, driedubbel geconcentreerd in een kleine cyaankalicapsule.

Dit is Weird Duks Jud Süss.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 19.06.2019 @ 14:40

[Home]
 

1 Reactie

op 19 06 2019 at 14:41 schreef Peter:

Reageren? Zet het maar op de mail! Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS