Home » Archief » Filter bubble


[15.01.2017]

Filter bubble

Peter Breedveld

Filter bubble‘ is het toverwoord, vandaag de dag. Of ‘informatiebubbel’. Iedereen waarschuwt dat je door de sociale media in een ‘informatiebubbel’ komt, waarin je geen kennis neemt van wat er onder ‘andersdenkenden’ leeft. ‘Andersdenkenden’ zijn boze witte burgers die moslims willen vergassen en vluchtelingen in tienen willen hakken.

Alle witte Gutmenschen, getraumatiseerd door het feit dat een oranje aap de Amerikaanse verkiezingen heeft gewonnen, zijn nu geobsedeerd door wat er onder boze witte burgers leeft. Neem Eva M. C. Zanen (34). Die vertelt in NRC Handelsblad dat ze geobsedeerd is door witte boze burgers. Ze spreekt zelfs met ze af om hen ‘open vragen’ te stellen. “We kunnen niks oplossen als we het probleem niet kennen.”

Elke dag schijten boze witte burgers de media helemaal vol met hun woede, hun idiote theorieën over ‘islamisering’ en dat vluchtelingen hier hun tanden komen bleken, maar Eva is dat allemaal te vaag. Die wil weten wat hen écht bezighoudt.

Margeblogs

Ik heb nooit in een filter bubble gezeten. Al meer dan tien jaar breng ik op Frontaal Naakt verslag uit van wat wat er in de witte boze burger omging, vanuit de donkere, vochtige krochten van het Internet. Zijn angst voor islamisering, de ‘Eurabië‘-theorie van Bat Ye’or, dat de hoofddoek het islamitische hakenkruis was, ‘Obama president! Waar is de John Wilkes Booth van onze tijd?‘ ‘Ze moeten iedereen in het Hilversumse Mediapark afknallen!’

Ik werd uitgelachen door types als Eva M. C. Zanen. “Waar maak je je druk om? Het zijn maar margeblogs.” Ondertussen namen Wilders en Martin Bosma alle theorieën, alle jargon van die onbetekende margeblogs over. “Kopvoddentax”, “horizonvervuiling”, “islamisering”. Het komt allemaal van die margeblogs.

Onbehagen

Tegenwoordig wordt dergelijke taal gebezigd door keurige journalisten, politici nemen de islamiseringstheorie als basis voor hun beleid. Het Algemeen Dagblad en de Volkskrant zijn nu extremitischer dan die margeblogs van toen. Onversneden racistisch en fascistoïde als de neten. De boodschap wordt er dagelijks de hele dag door ingeramd: “Moslims nemen de straten over! Vluchtelingentsunami!” Bas Heijne, die dit jarenlang wegwuifde als kouwe drukte op de televisie, meent nu toch wel iets van ‘onbehagen’ te bespeuren. Eva vindt het allemaal nog wat vaag.

Het is een even fascinerend als beangstigend fenomeen. Er kan geen enkel misverstand bestaan over wat de boze burger wil. Hij kerft zijn boodschap nog net niet in je voorhoofd. Bijna dagelijks worden molotovcocktails naar moskees gegooid, moslima’s in elkaar getrapt en islamitische scholen beschoten. Gutmenschen volgen nu niet alleen maar gelijkgestemden, maar ook PVV’ers en fans van de Bloedgabbers. “LAAT HITLER ZIJN WERK AFMAKEN!!” – Nou ja, wat vaag weer allemaal. Wat houdt jou nu echt bezig? Het is de verschraling in de zorg, zeker! Of het zijn de stijgende huren!” Staat iemand zijn pistool leeg te schieten op een islamitische basisschool, zegt de politie: “Iemand die zijn pistool wilde testen.”

Terroristische aanslag

Intussen luisteren al die filterbubbelverlaters niet naar de grote groep mensen die écht door niemand serieus wordt genomen. Dat zijn de gediscrimineerde allochtonen, geweerd op de arbeidsmarkt, doodgewurgd door de politie, versmaad door Lodewijk Asscher, die prompt daarna tot leider van de PvdA wordt gekozen. Het zal Eva M. C. Zanen boeien wat die denken. Bas Heijne heeft het niet over hún onbehagen. Als ze al een keer bij Pauw aan tafel mogen, moeten ze zich verantwoorden voor een terroristische aanslag in Israël.

Van de ene filterbubbel in de andere. Wéér ben ik één van de weinigen die uitspelt wat er aan de hand is. Ik heb DENK voorspeld. Maar die partij wordt belachelijk gemaakt en gedemoniseerd, terwijl de rode loper wordt uitgelegd voor Jan Roos en Jan Dijkgraaf. Terwijl Wierd Duk de maat tegenwoordig bepaalt in de Nederlandse journalistiek. En ik? Ik word belasterd en besmeurd, mijn Marokkaanse geliefde wordt voor honderd verschillende smaken hoer uitgemaakt en bedreigd. “Kom toch uit je filterbubbel, Peter! Neem kennis van wat er onder de boze witte burgers leeft!”

Endeldarm

Ik weet wat er leeft. Dit leeft er. En dit.

Jullie zitten dieper in je filter bubble dan ooit, Gutmenschjes. Over een paar jaar is het weer huilie, en hoe hebben we dit toch al die tijd niet kunnen zien?

Te druk met de flora en fauna in je eigen endeldarm. O sorry, ‘informatiebubbel.’

Streng verboten door Bas Taart: Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 15.01.2017 @ 12:47

[Home]
 

14 Reacties

op 15 01 2017 at 13:02 schreef Bert:

Als je de reacties leest op de site van het AD, ondanks de moderatie, dan lijkt het soms net of dat je op de site van het Stormfront zit. Ik denk dat al het PVV tuig, nu op het AD zit, wat eerst reageerde op de site van de Telegraaf, die zo te zien de reageer mogelijkheid heeft verwijderd.

op 15 01 2017 at 15:39 schreef MNb:

De pseudo-filterbubbelverlaters luisteren zelf niet naar Henk en Ingrid.

op 15 01 2017 at 16:43 schreef ikzelf:

Maar laten we eerlijk wezen, is het dan werkelijk zo interessant wat Henk en Ingrid te vertellen hebben? Is het dan de moeite waard om te luisteren naar mensen die hun leven niet beter weten te vullen dan met het doodslaan van tijd op social media? Mensen, wier bestaan nog leger is dan een lang niet meer aangevuld koekblik? Mensen die hun leven laten leiden door wat de diverse schermpjes hen wijsmaken?
Waarom moet ik naar mensen gaan luisteren die mij niets te vertellen hebben? Die mij niets te bieden hebben, niets kunnen leren, niets zijn?
Ik wil vooruit, hogerop (ik heb het niet over ‘carrièrejacht’) in het leven en als ik een upgrade op mijn drinkwater wil hebben, dan zoek ik dat in bronwater, niet riooldrab. En niemand zal mij ooit daartoe kunnen dwingen.
En dat zou voor de politiek niet anders moeten zijn. Politiek moet een doel hebben, een visie, een richting en niet zoeken de meeste potentiële stemmers te amuseren. Juist door dat laatste plaatst menige politicus/partij zichzelf in een informatiebubbel.

op 15 01 2017 at 23:06 schreef sum:

Jongens kom op. Die PVV stemmers zijn een minderheid. Die moet je negeren. Cordon sanitair is de enige echte oplossing voor dit stuk tuig met zijn aanhang. Gewoon rechts laten liggen. Alleen zijn er geen leiders en partijen met ballen meer over. Allemaal knikkende knieeen. Meeste ergerlijke is de PVDA; met knikkende knieeen naar de afgrond. Man toon ballen!! Lager kun je toch niet zinken met de zetels. Kom op voor multicultureel Nederland. Monocultuur Nederland heeft nooit bestaan en zal nooit komen ook. Ruggengraatloze zoetwaterkwallen die politici.

op 16 01 2017 at 02:24 schreef dewanand:

============== [wfor1340:94]

N1. REF Cit van Peter Breedveld:

‘Zijn angst voor islamisering, de ‘Eurabië‘-theorie van Bat Ye’or, dat de hoofddoek het islamitische hakenkruis was, ‘Obama president! Waar is de John Wilkes Booth van onze tijd?‘ ‘

‘Gutmenschen volgen nu niet alleen maar gelijkgestemden, maar ook PVV’ers en fans van de Bloedgabbers. “LAAT HITLER ZIJN WERK AFMAKEN!!” – Nou ja, wat vaag weer allemaal.’

N2 ==== Reactie v Waldo Dewanand, heeft 98,6 % DNA van Indiase Chimpansee aapjes en Wieroe

N3. Beste is de patronen onderzoeken van X-haat bij alle groepen, dan zie je een algemene trendlijn. Ja een trend nu is de toegenomen verarming, verloedering en verschraling van de Nederlandse samenleving en hier wil de PVV dus HELEMAAL NIETS aan doen. Dit is de weakpoint PVV brulprogramma.

N4. Ja, ik sprak vrijdag nog met een afro mix vriendin bij sranti delft en ja hoor, ook zij wordt door kleurlozen afgeblaft als zwartje. Pijnlijk, ziekmakend is dit.

N5. Waarom moeten wij niet blanken hier in de blanke duivelswereld gehaat worden en levenslang lijden?? Het zal onze schuld zijn als die blanke duivels ons vergassen. ‘Dikke bult, eigen schuld, zwartje, miaauwt Wieroe.

op 16 01 2017 at 09:35 schreef babs:

Hoe is het eigenlijk met Duns Ouray / Ivo Renkema? Zit hij nog in zo’n fly-over-state in Trumplandia?

op 16 01 2017 at 09:37 schreef Peter:

Al jaren niks meer van Ouray gehoord.

op 16 01 2017 at 14:59 schreef dewanand:

N6. mbt N5: tsja, eigenlijk moeten de niet blanken hierover toch samen gaan brainstormen, alle soorten. Ja, hand in eigen zwarte boezem steken is wijzer.

N7. VB Switie Sranang, ja nu een arm, derde wereldlandje, vol met corruptie, afro apartheid, bloedige misdrijven, te veel verkeersdoden, zielig zielig. Wat kunnen de surihindoemannen hieraan doen?? Kijk je verantwoordelijkheid nemen is het begin van zelfbewustwording. Zover zijn meeste kleingeschapen surikoeliemannen nog niet.

N8. Ja, Wieroe wil weer PVV stemmen, want hij gelooft dat PVV pro Arisch HOllandse Uberkatten is. ok gemeente Delft heeft hem nu gelegaliseerd en hij kreeg een Europees katten paspoort, officiele geboortedatum 31-05-2005, ondertekend met zijn rechter voorpoot afdruk. Nu wil Wieroe dat katten ook kunnen trouwen, bankrekening krijgen, meedoen met de loterij, levenslang WW krijgen, beter duits voer uit 1940, en elektrisch verwarmde mandjes. Ja Wieroe is echt super ver door geevolueerd als Hindoe Nazi (homo) kat, veel verder dan meeste kleingeschapen Hindoeachtige mensapen.

op 16 01 2017 at 16:50 schreef MNb:

“is het dan werkelijk zo interessant wat Henk en Ingrid te vertellen hebben?”
Nee, wel belangrijk. En ongeveer het enige medium dat naar H en I luistert is Frontaal Naakt. De rest ontvangt wel “alle moslims deporteren”, draait dat door een vlak achter het oor ingebouwde processor die het verwerkt tot “er moet beter voor de oudjes gezorgd worden”.

op 16 01 2017 at 23:45 schreef ikzelf:

En waarom is het dan zo belangrijk wat Henk en Ingrid te vertellen hebben? Je fietst daar zo makkelijk en snel overheen. Geef eens wat uitleg of op z’n minst toelichting.

op 17 01 2017 at 14:05 schreef babs:

Je moet horen wat ze zeggen om te kunnen besluiten niet naar ze te luisteren.

op 17 01 2017 at 23:58 schreef ikzelf:

Je moet toch ondertussen wel zonder radioverbinding alleen op de maan zitten om niet te kunnen horen wat Henk en Ingrid zeggen, denken en voelen. Of je wil of niet, hun mening word je elke minuut van de dag door de strot gedouwd, door henzelf of door hun (zelfbenoemde) tolken. En, geloof me, die is alles behalve interessant. Maar of die wel belangrijk is, kom ik dus maar niet te weten.

op 19 01 2017 at 00:11 schreef Hilco:

Beste Peter, Ik snap dat de wereld jou inhaalde. daarom zeggen wij regressief links ben jij.Geem enkele staat kerk of ambtenarij krijgt ons er onder echt links is tegen een geloof dat niet kan kloppen. Wij geloven in sociaal. zonder geloof. sterkte van de mens. In principe, of jij bent moslim en is ook niet erg, want westerse moslims zijn goed. eerlijk maar ja 1.6 miljard leven in angst.
Of je bent links en strijd tegen onderdrukking van geloof staat of je bent van de staat of geloof.
Je kunt echt niet links zijn en je laten onderdrukken door een kerk of moskee.
Das jou keuze denk ik. progressief links gaat door en jij mag in regressief links blijven.
Hilco

op 19 01 2017 at 01:52 schreef ikzelf:

Ach gut, zijn de trollen weer los?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS