Home » Archief » Zwarte Piet op zijn smoel stampen


[12.06.2020]

Zwarte Piet op zijn smoel stampen

Peter Breedveld


Scène uit Something Good (1898) de eerste Afro-Amerikaanse zoenscène uit de filmgeschiedenis.

Goed, trouwe lezertjes kennen de routine inmiddels: eerst volgt een opsomming van witte bekende en semi-bekende Nederlanders die openlijk over geweld fantaseren en met nazi’s en massamoordenaars sympathiseren zonder dat ook maar iemand een wenkbrauw optrekt en dat zet ik dan tegenover een zwarte Nederlander (rapper Akwasi in dit geval) die iets stouts heeft gezegd maar waar het hele land nou al twee weken lang apestront over gaat, om te laten zien wat een hypocriete en racistische farizeeërs jullie allemaal zijn. En ja, reken maar dat de Mooie Ovens van Hitler er ook weer bij staan.

Komt-ie: Telegraaf-journalist Wierd Duk preekt openlijk de gewapende clash tussen moslims en andere zwartharigen aan de ene kant en witte Europeanen aan de andere. Inzet: behoud van het Boreale Avondland en een politieke aardverschuiving. Hij is er alleen maar populairder mee geworden.

Parool-columnist Theodor Holman verklaarde zich publiekelijk verwant met Anders Breivik die tachtig linkskinderen doodschoot en van de week wenste hij de antiracistische demonstranten op de Dam nog de ernstigste vorm van corona toe: ‘Ach, heb je nu corona? Heb je koorts? Doodsangst? Zware longontsteking? Moet je naar het ziekenhuis? Ja? Dan had je maar niet naar die demonstratie moeten gaan!’ Niemand geeft een kut.

Mooie ovens

Senator Annabel Nanninga staat er vooral bekend om ebola te beschouwen als mogelijke oplossing voor het vluchtelingenprobleem, las ik onlangs ergens. Toen ze het begrip “dobbernegers” introduceerde, zei de Olijke Pikbroek des Vaderlands Youp van ’t Hek dat hij jaloers was op haar trouvaille. Míjn favoriete tweet van Nanninga, één tweet in een oceaan van antisemitische en racistische tweets, is die waarin ze het betreurt dat de mooie ovens van Hitler niet meer in gebruik zijn. Maar alleen Bert Vuijsje en ik vinden dat maar raar. Het mens zit in de Eerste Kamer en in de Amsterdamse gemeenteraad, waarin ze Femke Halsema de maat neemt. Maar echt.

 

 

Vorig jaar riep de Haagse patjepeeër John van Zweden op tot het belagen van een groep antiracistische activisten, die in Den Haag vergaderden. Van Zweden noemde de exacte locatie van de vergadering. De activisten werden vervolgens aangevallen door een groep racistische hooligans, waaronder een 13-jarige jongen. Ruiten sneuvelden, auto’s werden vernield. Van Zweden mocht gewoon blijven aanschuiven in de praatprogramma’s op radio en televisie. Hij werd niet eens ondervraagd door de politie.

Sylvana Simons uitroeien

Kijk, Johan Derksen vindt het spijtig dat je Sylvana Simons niet kunt uitroeien. Op televisie. Boeit helemaal niemand. Toen ik dit twitterde, kwamen allerlei flapdrollen me verwijten dat ik de context had weggelaten. De context is de allesverzengende obsessie met Simons van een racistische, homofobe, seksistische witte graftak, stelletje kobolds.

 

 

En zo kan ik nog een jaar doorgaan, echt. Ik heb nog een paar voorbeelden aangedragen in dit Twitter-draadje en ik zou er zo nog honderd kunnen geven, uit mijn hoofd. GeenStijl heeft het doodwensen en bedreigen tot kunst verheven. Niemand heeft er problemen mee, zolang de geweldsdreiger maar wit is of anders precies zo over de dingen denkt als Eddy Terstall en Wierd Duk.

Antisemitische karikatuur

Dus iedereen die zit te mauwen over rapper Akwasi, die op een demonstratie tegen racisme gezegd heeft dat hij Zwarte Piet op zijn smoel wil stampen, mag wat mij betreft gaan naaktfietsen in Teheran want die is een vieze vuile hypocriete teringlul. Ja, ik zeg het maar gewoon zoals het is.

Zou er net zoveel collectieve verontwaardiging losbarsten als iemand zei dat ie de antisemitische carnavalsvierders van Aalst voor hun bek wil slaan? No way, we zouden hem allemaal gelijk geven. Ik zie niet waarom Zwarte Piet anders is dan een antisemitische karikatuur. Net zo smerig, net zo racistisch, en de gevolgen zijn net zo erg. Het is deze ontmenselijking van zwarte mensen die de slavernij heeft gelegitimeerd en die nog steeds het racistische geweld tegen zwarte mensen legitimeert. Zwarte Piet is een regelrechte bedreiging voor zwarte Nederlanders en het is een schandvlek op het toch al niet zo frisse Nederlandse blazoen dat die afschuwelijke traditie niet allang is afgeschaft. Dat er op de Efteling nog steeds een attractie is die bestaat uit draaiende kookpotten met een monsterlijke zwarte kannibaal in het midden. Dat is toch van een ijzingwekkende toondoofheid?

Sjieke mevrouw

Nee, ik ga Akwasi niet veroordelen en ik neem ook geen afstand. Ik begrijp dat hij zich nu in allerlei bochten wringt om mensen te overtuigen dat hij het heeft over de fictieve figuur Zwarte Piet en niet iemand die zich zwart schminkt en dat hij het metaforisch bedoelde en weet ik wat allemaal, maar hij zou het recht moeten kunnen opeisen om te dreigen Zwarte Piet op z’n smoel te stampen, want witte Nederlanders mogen het ook. Witte Nederlanders mogen dreigen met geweld, zich verheugen op aanslagen, hopen dat er een Jood wordt doodgeschoten om hun gelijk te bewijzen, het doet he-le-maal niemand wat. Ze zitten gewoon in de Eerste Kamer de sjieke mevrouw uit te hangen of ze schrijven columns in de kwaliteitskranten.

Akwasi mag het alleen niet omdat hij zwart is. Ja, ga maar huilen en janken dat je “alles wel racisme kunt noemen” maar dit is racisme. Een zeer ernstige, agressieve vorm van racisme.

Facie ranselen

Ik vind dat Akwasi het wel met wat meer flair had mogen zeggen, dat is mijn enige kritiek. Nu kwam het er zo houterig uit allemaal, ik vind dat typisch Nederlands. Neem een voorbeeld aan Slauerhoff, onze grootste dichter:

In het geniep slechts mag men krenken,
Maar niet een facie ranslen dat het knalt,
Alleen omdat die trek mij niet bevalt.

Je bent een dichter, Akwasi. Je mag zeggen wat je wilt, je mag de mensen schoppen tot ze een geweten krijgen, of wacht, dat mág je niet, dat moet je. Dat is je fokking heilige plicht als dichter. Zeg dat straks tegen die racistische openbare aanklager van dat racistische Openbaar Ministerie, dat altijd achter antiracisten aangaat, en racisten overal mee weg laat komen, want die DJ van dat racistische carnavalslied ontsprong onlangs ook de dans weer.

Geweten schoppen

Het is je plicht als dichter om de mensen op hun gezicht te stampen totdat ze een geweten krijgen. Ze op hun facie te ranselen totdat ze het gaan zien.

Niet letterlijk, natuurlijk, want ik zou nooit oproepen tot fysiek geweld, nooit zou ik dat doen. Dat mag alleen als je nazi-bewonderaar bent. Verbaal geweld bedoel ik. Laat een pijlenregen van kwetsende woorden neerdalen op dat laffe, hypocriete volk. Gesel ze met je zinnen, bombardeer ze met hun eigen schijnheiligheid.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 12.06.2020 @ 10:25

[Home]
 

6 Reacties

op 13 06 2020 at 09:40 schreef Gaz Typari:

Amen!

op 14 06 2020 at 12:37 schreef Henk:

Voel je je nou een grote vent door dit te schrijven ?
Ik zit er altijd nog op te wachten tot er een is die jou op je smoel stampt.

op 14 06 2020 at 12:39 schreef Henk:

De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.

op 16 06 2020 at 19:44 schreef Abdel:

Henk, Peter heeft meer lef in z’n linker teennagel dan jij in je hele lijf

op 17 06 2020 at 09:53 schreef toto:

Henk, Wanneer je hoopt dat iemand Peter Breedveld op z’n smoel zal trappen, dan heeft je verwachting en taalgebruik weinig met beschaving te maken.
Conclusie, je behoort duidelijk niet tot de groep van beschaafde Nederlanders. Overigens zijn de meeste Nederlanders niet beschaafd. Je bewering is een gotspe.

op 17 06 2020 at 11:06 schreef Jan Jansen:

“Sinterklaas, goedheilig man, zeg tegen Piet, uw trouwe knecht….. niet te wild te woeden, want de mensen zijn niet zo slecht, als ze doen vermoeden”. Dit een deel van de tekst van het nummer Sinterklaas wat geschreven werd door Jules de Corte. Ik zou mij graag aan willen sluiten bij deze tekst. U moet namelijk begrijpen: zwarte piet is de knecht van Sint Nicolaas. Heel anders zou het zijn wanneer de Sint deel zou uitmaken van de groep die tot de negerbevolking gerekend mag worden, of wanneer Pietermansknecht zelf ineens een wit geschilderd gezicht zou blijken te hebben.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS