Home » Archief » Ho! Ho! Ho! met Herman Vuijsje


[08.12.2018]

Ho! Ho! Ho! met Herman Vuijsje

Peter Breedveld


Make the Yuletide gay!

Ho! Ho! Ho! Witte kerst is vroeg dit jaar! Er vielen de afgelopen week zoveel sneeuwvlokjes dat we de wintersportvakantie dit jaar gewoon in eigen land kunnen vieren. Zonnebril mee, want het risico om verblind te worden in dit Witte Wonderland van whitesplainers is niet denkbeeldig.

Ik bedoel, godnakendekut, ik had naar aanleiding van die gratuite steunbetuiging aan Clarice Gargard en Seada Nourhussen al gezegd dat ik de opiniepagina’s met zorg tegemoet zag, maar zelfs ik had de intensiteit niet verwacht van de sneeuwstorm die over het land raasde om die twee opstandige zwarten te bedelven in een sneeuwlawine van white fragility. Opdat het niemand zou ontgaan dat het grote slachtoffer hier de witte mens is, die de wereld zoveel heeft gegeven, en niets dan ondankbaarheid en vijandigheid ontvangt. Boehoehoe!

Terug naar je eigen land

Het begon twee dagen na de publicatie van de steunverklaring al in farizeeërskrant Trouw, waar Jamal Ouariachi nog eens illustreerde waarom Seada Nourhussen volkomen gelijk heeft als ze zegt dat haar eigen Trouw-collega’s haar als een baksteen laten vallen wanneer ze wordt overladen met racistische haat. Ouariachi past de op sociale media beproefde methode van het domme jij-bakken toe. Nourhussen is zelf een racist, met haar gefulmineer tegen wit dit en wit dat, aldus Ouariachi.

In datzelfde Trouw ging Sylvain Ephimenco er nog eens overheen met misschien wel de meest racistische column van de voormalige verzetskrant. Ephimenco nam niet Nourhussen en Gargard maar Jerry Afriyie op de korrel. Die moet maar terug naar zijn eigen land als hij zoveel over Nederland te zeiken heeft. Dat zouden we ook tegen jou kunnen zeggen, Eef, maar jouw land bestaat niet meer want dat is Vichy-Frankrijk.

Badum tsss.

Racistische hijgerigheid

Dan heb je nog die ombudsman van Trouw, Adri Vermaat, die vindt dat Nourhussens verwijt onterecht is, dat de redactie haar niet steunt. Dude, jij, jij gooide haar als eerste publiekelijk voor de leeuwen omdat ze kritiek had, aantoonbaar terechte kritiek, op de racistische hijgerigheid van de Nederlandse kwaliteitsredacties, waaronder Trouw. Vergeet nooit dat Trouw maar al te graag de hoax-verhalen van Perdiep Ramesar publiceerde over de shariadriehoek, omdat heel Nederland zo graag wil dat de moslims ons bedreigen, dat niemand iets checkt als een journalist met het zoveelste hitserige bangmaakstuk over moslims komt aankakken.

Ook Trouw-redacteur Leonie Breebaart vindt dat Nourhussen haar krant onheus bejegent. ‘Dat krantenredacties veel te wit zijn, is geen reden om juist de krant die jou uit volle overtuiging een podium heeft geboden collectief medeschuldig te verklaren aan jouw vertrek’, schrijft Breebaart.

‘Uit volle overtuiging’. Hou toch op. Alle redacties hebben ze een excuusallochtoon in huis, om te laten zien hoe overtuigd ze werken aan de diversiteit op de werkvloer. Zodra zo’n zwarte dan allemaal zwarte dingen begint te schrijven, is het hommeles. En ja, dan is de hele redactie schuldig want je stáát voor je collega’s. En als je dat niet doet, faal je. Vooral als mens.

Een hol ritueel, schreef ik over de steunverklaring aan Gargard en Nourhussen, en inderdaad, één van de ondertekenaars, de Jean-Marie Le Pen aanbiddende Baudet-groupie Geerten Waling, schreef dezelfde week nog een racistisch lasterstuk over Nourhussen en Gargard.

Hoer van de zwarten

Maar van alle stukken, die ik over de zaak heb gelezen, is dat van socioloog Herman Vuijsje in NRC Handelsblad de smerigste, meest achterbakse, naargeestigste drek. NRC had onlangs al een artikel waarin een aantal deskundigen betoogde dat we vooral geen racisme moeten zoeken achter de Hitlergroetende, “hoer van de zwarten” schreeuwende pro-zwartepietfreaks die dit jaar de intocht van Sinterklaas in diverse steden opluisterden.

Vuijsje doet daar nog een schepje bovenop. Die bagger die Gargard en Nourhussen over zich heen krijgen, beweert hij, is net als het gooien van bananen naar zwarte voetballers geen racisme.

Wat de godverdommese neuk, man.

En dan lees je zijn onderbouwing: als die racisten voor de rechter staan, blijken het hele sneue types te zijn. Dús zijn ze geen racist. Bovendien, schrijft Vuijsje, is het met de Yezidi’s in Irak en de Rohingya in Myanmar veel erger gesteld, en dáár hoor je die antiracisten nooit over.

Bananen gooien

En het duizelt me gewoon. In Irak worden Yezidi’s gemarteld en dus is het geen racisme om een banaan naar een zwarte voetballer te gooien? Hem te reduceren tot een aap? Het is geen racisme om een zwarte vrouw consequent te diskwalificeren met alle clichés doe over zwarte vrouwen voorhanden zijn? Haar zelfs weg te zetten als “boze vrouw” als ze al haar tanden blootlacht en hoogstens even met haar ogen knippert als iemand haar op straat uitscheldt voor “kankerneger”? Serieus? Er is niks racistisch aan om de Gele Hesjes te omhelzen maar iedere keer, als een zwarte zijn mond opendoet, te schreeuwen dat-ie terugmoet naar zijn eigen land, katoen moet gaan plukken, het slavenschip weer op moet?

Omdat het in Irak en Myanmar erger is? Dat doet me denken aan die politieman, die in een zaal vol boze zwarte en bruine jongeren, die de meest schokkende verhalen hadden over het constante getreiter door de politie, het geweld, het openlijke racisme, verongelijkt riep dat die jongeren dan maar in Iran moesten gaan kijken. Alsof de politie dáár zo lief was!

En dan ook nog beweren dat antiracisten geen aandacht vragen voor Irak en Myanmar. Het zijn juist de antiracisten die zich constant openlijk verzetten tegen de oorlogen die het Westen in het Midden-Oosten steunt en financiert, waardoor het sektarisme is ontstaan waarvan onder andere de Yezidi’s slachtoffer zijn. Rechts maakt zich alleen druk om die Yezidi’s omdat ze slachtoffers zijn van moslimextremisten, de rest, vooral als het om moslims gaat, kan in de stront zakken. De genocide op de islamitische Rohingya wordt door Rechts zelfs toegejuicht. Het zijn juist de antiracisten die wijzen op de hypocrisie van de onverschilligheid over het lot van de Rohingya.

Antisemitische uitspraken

Het smerigste in het stuk van Vuijsje is dit: hij voert rabbijn Lody van de Kamp op die in gesprek gaat met de jongens die hem op straat de Hitlergroet brengen ‘en ze niet om de oren slaat met beschuldigingen’.

Er gebeurt in die passage zoveel griezeligs dat de rillingen over mijn rug liepen bij het lezen. Ten eerste benadrukt Vuisje dat de Hitlergroetende jongens Marokkanen zijn. Twee keer in hetzelfde stuk, waarin hij betoogt dat racisme tegen zwarten geen racisme is, wijst hij er expliciet op dat antisemitisme in Nederland meestal voor rekening van Marokkanen komt. Als bron noemt hij Leo Lucassen, die in antiracistische kringen als onverdacht geldt.

Vuijsje citeert Van de Kamp die meent dat je niet per se antisemiet bent als je antisemitische uitspraken doet (of de Hitlergroet brengt). Hier lijkt een soort ruilhandeltje plaats te vinden: ik vind iemand die de Hitlergroet brengt, geen antisemiet, dus dan moet jij iemand die bananen naar een zwarte gooit geen racist vinden. In werkelijkheid werkt het natuurlijk niet zo. De NRC-lezer vindt al lang dat bananengooien en “zwarte hoer” roepen geen racisme is (evenals de redactie) maar echt helemaal niemand accepteert dat een Hitlergroetende Marokkaan die antisemitische scheldwoorden roept naar een rabbijn, geen antisemiet is. En terecht, overigens.

Overgewaaide jodenhaat

Hier worden de lezers gewoon nog weer eens even bevestigd in hun overtuiging dat Nederland niet racistisch is, maar dat het antisemitisme hier is overgewaaid uit de islamitische wereld (NRC-columnist Bas Heijne schreef dat ook al eens).

Het is schandalige onzin. Antisemitisme is ook in Nederland vooral een witte, domrechtse aangelegenheid maar de media en ook organisaties als het CIDI zijn echt vrijwel uitsluitend geïnteresseerd in antisemitisme door allochtonen en alleen in wit antisemitisme als het om een linksmens gaat waar iedereen toch al een hekel aan heeft.

Ik bedoel, Annabel Nanninga wordt straks senator, terwijl ze openlijk schreef dat ze het mooi zou vinden als er een jood wordt doodgeschoten, en dat ze het jammer vindt dat ze geen Gutmenschen in de mooie ovens van Hitler kan schuiven. Ik heb het CIDI en andere prominente antisemietenjagers gewezen op een schokkend antisemitische passage in één van de stukjes van Geel Hesje Jan Dijkgraaf, die NRC-columnist Rosanne Herzberger te verstaan geeft dat ze zich moet schamen om kritiek te hebben op pro-zwartepietfreaks omdat haar opa ‘joodse arts was in Kamp Westerbork’, maar niemand is geïnteresseerd. Ronny Naftaniel zei alleen maar dat-ie niet begrijpt wat Herzbergers opa met alles te maken heeft.

Extremistische opiniemakers

Op deze totale onverschilligheid van antisemitisme uit eigen keuken heb ik al zo lang en zo vaak gewezen, gehamerd, getoeterd, geschreeuwd, maar nobody gives a flying fuck. En daarom komen de meeste antisemitische anticedenten voor rekening van Marokkaanse jongens. Wit antisemitisme, net als wit anti-zwart racisme, bestáát eenvoudigweg niet.

Anti-zwart racisme bestaat volgens Vuijsje alleen in de hoofden van een paar extremistische opiniemakers, volgens Vuijsje. Daarmee voedt hij de racistische trollen op social media, die zich gesterkt voelen door de idiote drogredenaties van zo’n prominent linksmens als Vuijsje.

Niet met bananen gooien, niet “zwarte hoer” roepen en de Hitlergroet brengen is polariserend, zegt Vuisje. Nee, dat racisme noemen, dáármee zet je de boel op scherp.

Je plaatst in je krant zo’n steunbetuiging aan Gargard en Nourhussen en je hebt toch weer mooi laten zien dat je heus echt ook een podium geeft aan antiracisten. Zoals Geerten Waling en Joshua Livestro.

En tegelijkertijd heb je de weg vrijgemaakt voor de racistische bagger die daarna komt van een whitesplainer als Herman Vuijsje, en wat we de komende weken nog meer van de opinie en nieuwspagina’s gaan zien druipen.

Merry fucking Christmas.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 08.12.2018 @ 16:01

[Home]
 

1 Reactie

op 08 12 2018 at 16:01 schreef Peter:

Commentaar? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS