Home » Archief » Ik ben verbitterd, ja. Mág het, godverdomme?


[20.02.2016]

Ik ben verbitterd, ja. Mág het, godverdomme?

Peter Breedveld

b13

Ilja Leonard Pfeijffer, en ik gun het hem van harte, hoor, oogst veel ooo’s en aaahs met een stuk in NRC waarin hij media, publiek en politiek ervan langs geeft omdat iedereen zich liet meeslepen door de collectieve woede over de aanrandingen in Keulen.

‘Er was echter één probleem’, schrijft Pfeijffer: ‘het was niet bekend wat er was gebeurd. Aan de feiten die we nu toch eindelijk echt eens onder ogen moesten zien, was één ding problematisch: er waren geen feiten.’

Dat is natuurlijk hartstikke waar. Alleen: waarom komt Pfeijffer daar nu pas mee? Ik schreef dat meteen al, op 7 januari. Toen was het ook al duidelijk dat er geen feiten waren. Ik ben daar verschrikkelijk voor gestraft, want je mocht dat helemaal niet zeggen, dat het niet duidelijk was wat er precies was gebeurd en óf er überhaupt wel iets was gebeurd. Eén van de journalisten die het anti-vluchtelingenvuur naar aanleiding van Keulen het fanatiekst opstookte, was Jeroen Wollaars van de NOS. Die heeft mij, als straf voor mijn ongehoorzaamheid, besmeurd en belasterd, waardoor ik me van de week genoodzaakt zag mijn Twitter-account op te heffen.

Duizend verkrachtingen

Waarom hield Pfeijffer in januari zijn mond dicht? Ik denk dat het lafheid is. Iedereen kon zien dat er geen feiten waren. En wie een beetje gevoel voor proportie heeft, kon ook wel aanvoelen dat er never nooit geen duizend verkrachtingen hadden plaatsgevonden op die Oudejaarsnacht in Keulen. En inderdaad, er is nog één beschuldiging van een seksueel delict over. Iedereen blèrde voor zijn beurt. En er was er één die dat hardop durfde te zeggen: moi.

En zie wat het gevolg is: gedemoniseerd door de vicepremier en door NRC Handelsblad, belasterd door een NOS-correspondent, Pownews dat bij mijn werkgever op hoge toon om mijn ontslag komt eisen. Pownews, godverdomme, dat onlangs nog is veroordeeld wegens het framen van een machteloze vluchteling, dat het racisme in Nederland salonfähig heeft helpen maken, wiens medewerkers op televisie vrouwen staan aan te randen en kinderen bedreigen met hun kapmes, schreeuwend dat ze hun ‘kankerkoppen afhakken‘.

Misschien moet ik Pfeijffer dus zijn lafheid niet verwijten. Het is immers levensgevaarlijk om tegen de stroom in te gaan. Aan de andere kant: als meer verstandige mensen hun verstandige geluid hadden laten horen, was de hysterie misschien niet zo hoog opgelaaid en waren regering en media nu niet allemaal bezig mij kapot te maken.

Volkskwoede tegen zandnegers

Hassnae zei het overigens ook hardop, dat er niks bekend was. Hassnae schreef in NRC (in een kleine column naast een anderhalve pagina groot, racistisch schreeuwstuk van ik geloof Ebru Umar) ook dat er niks bekend was. Een redacteur lachte haar uit: “Duizend aangiftes, Hassnae. Hoezo, geen feiten?”

NRC deed hartstochtelijk mee aan de volkswoede tegen de ‘zandnegers’. Er stond zelfs een betoog in die krant waarin werd opgeroepen zich ertegen te bewapenen. Vandaag lees ik in datzelfde NRC: ‘De media hebben ons misleid over Keulen.’

Pardon? De media? Welke media dan? Krapuul en Frontaal Naakt, zeker. NRC was nog erger dan De Telegraaf. Waarom niet gewoon al je moed bijelkaar geraapt en royaal door het stof: ‘Wij hebben u misleid en dat spijt ons vreselijk.’ Zoals die Vlaamse journalist in De Morgen, die stelde dat Keulen de Rijksdagbrand van deze tijd is.

Grootste bekken

En niet alleen NRC. De grootste bekken over Keulen wijzen nu net zo makkelijk naar anderen. Wierd Duk, die er geen geheim van maakte dat zijn gehits tegen vluchtelingen, dag-in, dag-uit in praatprogramma’s, kranten en The Post Online, bedoeld was om een politieke aardverschuiving te veroorzaken, wijst nu, of all people, naar Flip van Dyke die de cijfers zou manipuleren om zijn linkse agenda te dienen. Brenda Stoter, die in een stuk in Trouw een anonieme taxcichauffeur opvoerde voor een lekker tendentieus stuk over de ‘vrouwenhaat, die meevlucht’ (niks geleerd van Perdiep Ramesar, Trouw?) scheldt op mij. Ik heb van Jan Jaap de Ruiter, de Arabist die vooraan stond om te blèren over de Arabische en de islamitische cultuur, die die duizend verkrachtingen hadden mogelijk gemaakt, ook nog geen mea culpa gezien.

Al die mensen slijten straks weer hun stukken aan de kranten, schuiven weer aan bij Jinek of bij Pauw om hun islamofobie er uit te braken bij de volgende mediahype rond vluchtelingen of moslims of allochtonen. Ze hebben aantoonbaar prutswerk geleverd, aantoonbaar grote schade aangericht, maar ze legitimeren Asschers repressieve allochtonenbeleid, dus ze mogen blijven.

Schamen jullie je nou echt helemaal niet? Voor mij is dat niet te bevatten.

Kust veilig

Maar ik moet kapot. Ik mag geen werk hebben. Ik word besmeurd in de pers, achtervolgd tot op mijn werkplek. Aan mijn toon neemt iedereen aanstoot. Sjoerd de Jong, van het NRC Handelsblad dat oproept tot gewapend verzet tegen vluchtelingen, de racistische tinnef van Ebru Umar publiceert, Arabieren voor ‘zandnegers’ uitscheldt, wijst met zijn bibberige vingertje naar mij. Want mijn taalgebruik is onbetamelijk, mijn toon is te hard. Hans Laroes, voormalige hoofdredacteur van de NOS, vindt mij ook te heftig. De rancuneuze, laffe zak stront Jan Dirk Snel is op Twitter, as we speak, samen met een anonieme troll die zich ‘Peter Breedveld’ noemt, nog steeds bezig mij te slopen omdat ik gezegd zou hebben dat Asscher een racist is.

Ans Aarsema adviseert ministers en journalisten, en ik zie het nog gebeuren dat mijn lijk straks in een greppel ligt. Want mijn toon is te heftig.

Maar ik had gelijk, en jullie allemaal niet. Ik steek mijn nek uit. Pfeijffer laat pas wat van zich horen als de kust veilig is.

Moslims bestrijden

Mensen zeggen steeds vaker: “Je komt zo verbitterd over.” Mág het, Godverdomme? Terwijl de hele politiek, alle media alleen nog maar in haat tegen allochtonen handelen1, zet Frontaal Naakt zich onvermoeibaar in vóór de multiculturele samenleving, vóór moslims, vóór tolerantie, vóór vrede, vóór liefde. En ik word ervoor kapot gemaakt!

Dit even heel duidelijk: NRC staat voor haat, Frontaal Naakt staat voor liefde. Jeroen Wollaars staat voor leugens en voor racisme, Frontaal Naakt staat voor oprechtheid en verdraagzaamheid.

De Nederlandse vicepremier spant samen met een racistische, antisemitische, totaal gestoorde troll, en niemand vindt dat nieuws. Nee, een blogger lust Asscher niet, en díe moet dus kapot.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

1. [Gisteren nog Halbe Zijlstra, die het onbeschaamde boklef heeft, in de week nadat Asscher zijn propagandamachine tegen mij inzette omdat ik godverdomme kritiek heb, te zeggen dat we moslims moeten bestrijden om de vrijheid van meningsuiting te beschermen (Hé, Rob Bloemkolk, wat doe jij opeens op Krapuul.nl?).]

Peter Breedveld, 20.02.2016 @ 15:10

[Home]
 

26 Reacties

op 20 02 2016 at 15:33 schreef DutchNLAccount:

Ik hoop dat je ondanks alle (zware) tegenwind doorgaat. Tegelijkertijd realiseer ik mezelf dat ik makkelijk lullen heb.

op 20 02 2016 at 15:57 schreef Henrik:

Ik zag met verbazing de foto’s van Halve Zoolstra, wat ziet die man er slecht uit, iets zegt me dat hij geestelijk en lichakelijk niet in orde is.

op 20 02 2016 at 15:58 schreef Peter:

Niet echt een heel sterk inhoudelijk argument, maar goed.

op 20 02 2016 at 16:10 schreef Henrik:

Het is dan ook geen argument, maar een observatie.

op 20 02 2016 at 16:26 schreef Horatius:

Waarom roeien tegen de stroom op?

op 20 02 2016 at 16:33 schreef Peter:

Waarom niet?

op 20 02 2016 at 16:38 schreef Henrik:

Blijf roeien Peter!

Hoaxmap al gezien?
http://hoaxmap.org/
Achtergrond:
http://www.aljazeera.com/news/2016/02/debunks-false-rumours-refugee-crimes-160216153329110.html

Zouden zoiets ook voor de MSM NL moeten hebben.

op 20 02 2016 at 16:55 schreef Sighvatssohn:

Alles over Keulen was goed geregisseerd. Ben benieuwd wie hier voor verantwoordelijk zijn. Gevolg was in ieder geval een overvloed aan kortzichtige meelopers met te veel macht. Groot respect voor je vastberadenheid! Mag deze bitterzoete overwinning je sterken om door te gaan.

op 20 02 2016 at 17:28 schreef Dennis:

Ik vrees dat je bijna niet anders kunt dan Asscher voor het gerecht te slepen. Wat Theo van Gogh in feite met Leon de Winter deed doen deze hem wegzette als antisemiet. Want uit zichzelf gaan mensen echt niet hun ongelijk erkennen.

op 20 02 2016 at 19:05 schreef Rhazes:

Here’s a question no one will ask: Will all those people who filed false reports to the police be prosecuted for not only doing so but also significantly contributing to the creating of a hostile atmosphere concerning refugees, fueling attacks against them (often physical in Germany)?

Now, reverse the roles: If thousands of minorities — let’s say Muslims — filed false reports about something as serious as sexual assault/rape, what would happen to them?

I think every serious person knows the answer to that.

op 20 02 2016 at 21:14 schreef Sasha Berkman:

/r/thenetherlands op reddit censureert dit topic:

https://www.reddit.com/r/thenetherlands/comments/46kzi1/de_media_hebben_ons_misleid_over_keulen/

bye reddit

op 20 02 2016 at 21:49 schreef Pyt van der Galiën:

Asscher schrikt niet van de dreiging met een rechtszaak. Je bent jaren verder, het kost klauwen met geld en de uitkomst is onzeker.

Je kunt beter op FN Asscher en zijn soortgenoten inhoudelijk blijven bestoken, daar hebben ze in Den Haag pas écht een gruwelijke hekel aan.

op 20 02 2016 at 22:29 schreef John de Beer:

@ Dennis

Voor het gerecht slepen is wellicht de enige optie die Peter rest.

Is trouwens volstrekt onvergelijkbaar met de zaak Van Gogh v.s. De Winter en dus een onhandige vergelijking. De Winter had een sterk punt want Van Gogh had zich meermaals zeer schofterig anti-joods geuit (onder meer tegenover De Winter) wat het cruciale verschil is met Peter. Die heeft zich nimmer aan zoiets bezondigd maar wordt er desondanks wel voor verantwoordelijk gesteld door de vicepremier. Onrecht kortom.

op 20 02 2016 at 22:37 schreef Egbert:

OT? Donderdag kwamen in #Clausnitz (D) bussen met asielzoekers aan bij het AZC. Ze werden ontvangen door 100 bezorgde Duitsers, en te weinig politie. Er zijn ook filmpjes dat de politie een jonge asielzoeker met kracht uit de bus haalde, en in het AZC voerde (drie mensen zo). Sowieso vreemd dat mensen wisten over de aankomst van die bussen. Maar ja: de direkteur van dat AZC is AfD lid.

Vandaag heeft de politiecommissaris gezegd dat die asielzoekers ook mitschuldig zijn, omdat ze vanuit de bus filmden en gebaren maakten (provoziert).

Mitschuldig.

op 20 02 2016 at 23:36 schreef Ko Ruijter:

Peter,
Jammer dat je ook de column van Jutta Chorus in de nrc niet benoemt. De Titel : Seks in Syrie. Wist daarin te melden dat dit soort seksueel geweld dagelijkse kost was in Syrie. Geen enkele verontschuldiging van haar gezien.

Ko Ruijter

op 21 02 2016 at 10:35 schreef Han van der Horst:

Waarschijnlijk kwam Pfeijfer nu pas op het idee om eens wat op papier te zetten. Een schrijver is geen journalist en reageert niet onmiddellijk. Je valt hem te hard, denk ik. Voor de rest heb je natuurlijk gelijk.

op 21 02 2016 at 11:16 schreef Peter:

Het gaat natuurlijk niet om Pfeijffer alleen, Han. Vrijwel iedereen hield z’n mond stijf dicht. NRC, dat schrijft dat ‘de media ons hebben misleid’ heeft het vuur zelfs hoog opgestookt en iedereen verdachtgemaakt die durfde te betwijfelen dat vluchtelingen 1000 vrouwen hadden verkracht. De media hebben ‘ons’ niet misleid; ‘we’ hebben ‘ons’ delirisch gewenteld in de drek van ‘onze’ eigenlijk koortsachtige allochtonenhaat, als dronken varkens en ‘we’ gaan verontwaardigd janken als een margeblogger ‘ons’ tot de orde roept. Groeten aan Van Jole, trouwens.

op 21 02 2016 at 13:01 schreef Saskia van der Stoel:

Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om feiten, meningen en massa-hysterie uit elkaar te houden. Dit gegeven moet nog bij het grote publiek en zelfs bij de meeste media, postvatten. Maar al te vaak wordt meegesurft op de torenhoge golven van een hype. Ik kan me daarom de verbittering van Peter Breedveld voorstellen, maar als het zo is dat Frontaal Naakt voor een samenleving gaat waar diversiteit er mag zijn, moet ze niet dezelfde fout begaan als de mensen die haar aan de schandpaal nagelden, namelijk het in termen van goed en kwaad duiden van verschillen in inzicht of bewustzijn. Beter ware het om te blijven hameren op een betere omgang met nieuws en sociale media. Tenslotte zijn we nog maar aan het begin van deze wijze van nieuwsgaring en moeten we leren omgaan met de veenbrandjes die ontstaan doordat alle gelanceerde ideeën kritiekloos worden verveelvoudigd en vervormd. Er was vroeger een gezelschapspelletje, waarbij iemand fluisterend iets aan zijn buurman aan tafel vertelde, die het dan weer aan zijn buurman doorgaf, enzovoort. Na slechts vier keer te zijn doorgegeven was de boodschap al ernstig vervormd. Kun je nagaan hoe dat gaat nu de hele wereld deel van onze tafel uitmaak

op 21 02 2016 at 13:50 schreef Peter:

moet ze niet dezelfde fout begaan als de mensen die haar aan de schandpaal nagelden, namelijk het in termen van goed en kwaad duiden van verschillen in inzicht of bewustzijn.

De onnozele jij-bak blijft nooit lang uit. ‘Diversiteit’, Saskia, is wat anders dan meedoen met elke massahysterie en mensen verdachtmaken die weigeren op de band-wagon te springen. Dat is FOUT, en dat blijf ik gewoon als FOUT aanmerken.

De feiten, of liever gezegd het gebrek daaraan, negeren en toch blijven meeblèren met de racisten en fascisten valt niet weg te bagatelliseren als een ‘verschil in inzicht of bewustzijn’. Hoe haal je het in je botte kop.

Ik vind het ook weer zo typisch Nederlands, om belerend te zeggen: “Maar dan mag jij dat ook niet doen, Peter.”

Fuck that. Ik liet me niet meeslepen, ik bleek gelijk te hebben. Jeroen Wollaars & co lieten zich meeslepen en werden al gauw zo fanatiek, dat ze elke snipper nieuws verminkten totdat het in hun procrustesbed van hatelijke vooringenomenheid paste. Zelfs toen het niet meer te ontkennen was dat er nauwelijks vluchtelingen betrokken waren bij wat ook al niet meer kon worden aangemerkt als ‘massa-aanrandingen’, bleef Wollaars zich nog in de gekste bochten wringen om zijn haatpropaganda vol te kunnen blijven houden. Hij gaf. gewoon. niet op.

En dat is FOUT, Saskia. Geen verschil van inzicht, maar gewoon opzettelijk bedrog, om te hitsen tegen vluchtelingen. En hetzelfde geldt voor NRC. NRC is FOUT.

Dus ga mij niet vertellen wat ik moet doen, zeker gezien het feit dat ik al JAREN hamer op een betere omgang met nieuws en sociale media. Ga jij maar fijn leren omgaan met veenbrandjes, ik kan dat al, getuige mijn stukjes over Keulen en over tal van andere grootschalige hoaxes.

Het is helemaal niet ‘onmogelijk, om feiten, meningen en massa-hysterie uit elkaar te houden’. Je moet gewoon de nazi in jezelf bedwingen. Even niet met de bloeddoorlopen blik van een verbeten vluchtelingenhater kijken. Easy peasy.

Met je verschil van inzicht.

op 21 02 2016 at 14:36 schreef Arnold J. van der Kluft:

Rob Bloemkolk schrijft al een tijdje ook bij Krapuul hoor.
Dat “Keulen” vooral iets was om een pogromstemming te bouwen, en zie, het is gelukt, stelde ik hier vast. Maar een dag later, ik geef het toe.

op 21 02 2016 at 14:53 schreef sjonnie:

Pyt heeft gelijk Peter, kijk maar naar waar wilders allemaal mee weg kon (en kan) komen.

op 21 02 2016 at 18:44 schreef shitty:

Ook Maarten van Rossem roeide op 7 januari danig tegen de stroom in, weliswaar aan de tafel van Eva Jinek waar dan wel weer Lodewijk Ascher tegenover hem zat. Zonder zijn kennis over hoe om te gaan met praatjes en zonder zijn irritante eigenwijzigheid zou hij zich hier niet hebben kunnen redden. Kijk maar ff.

op 21 02 2016 at 20:11 schreef MNb:

“Ik liet me niet meeslepen, ik bleek gelijk te hebben.”
Yup. Gelukkig liet ik me ook niet meeslepen, ik stelde alleen maar mijn oordeel uit. Een beetje opletten en nadat de massahysterie gezakt is wordt wel duidelijk wat de feiten zijn. Ga dus toch maar door. En probeer intussen nog een beetje te lachen en van het leven te genieten.

op 22 02 2016 at 21:05 schreef Abdel:

We zouden allemaal onze bekken moeten open trekken. Ik schaam me diep

op 23 02 2016 at 14:43 schreef Paul Hoekveld:

Ik kan niet in Pfeijffer zijn hoofd kijken maar wellicht kwam hij nu pas met stuk omdat er nu pas bekend is dat het namelijk echt allemaal geraaskal was en dat dit op 7 januari nog niet bekend was. Anyway, beter laat dan nooit zo’n stuk.

op 24 02 2016 at 12:08 schreef dewanand:

Nou Peter,

vrouwen kwesties, aanrandingen, vrouwenroof zijn hele moeilijke kwesties bij mensapen.

Een week geleden bedreigde een turkse moslim jongen mij op straat omdat hij had gehoord dat ik een marokkaanse moslim meisje in mijn flat een brief had gegeven, en hij dacht natuurlijk dat ik haar wilde neuken. De politie kwam twee keer bij mij thuis ivm deze brief, ongelooflijk zeg. Ok ze was kwaad.

Maar nee, ik ben niet eens een man meer, en in die brief gaf ik haar het advies om te gaan zingen met haar redelijke stem, ze is emotioneel, vol verdriet, trauma’s, en ontslagen bij de Lidl per 30 dec 2015. Wel was zij geraakt door een gedicht van mij en al die maanden erg kwaad op mij, ja mijn stomme schuld, sorry meisje.

De vrouwen van je eigen apenclan moet je beschermen tegen mannetjes van buiten, zo werkt het in elke apenkolonie, logisch wij zijn gewoon apen Peter, denk aan je ene tekst met deze titel.

Ga naar de apen en wordt wijs miaauwt Wieroe altijd naar mij. Ja Wieroe is wijs en hij heeft altijd gelijk als Uberkat.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS