Home » Archief » Ik wil wel weer eens een programma waar géén Nazi in zit


[23.11.2019]

Ik wil wel weer eens een programma waar géén Nazi in zit

Peter Breedveld


Scène uit Kwaidan (Kobayashi Masaki, 1964)

Journalisten hebben er een hekel aan als je zegt dat ze een “podium” geven aan Nazi’s en racisten. Dat ontkennen ze altijd met klem. Ze willen onderzoeken, begrijpen waarom de wereld zo is als hij is. Daarom zit er elke dag een racist bij Pauw en in Nieuwsuur en zelfs bij De Halve Maan, een programma voor moslims. Daarom publiceren de kwaliteitskranten paginagrote hagiografieën van types als Baudet, Jan Roos en allerlei ander racistisch tuig. Omdat ze willen begrijpen wat de racist beweegt. Wass will der Nazi?

Maar ik heb op Radio Rijnmond een uur lang naar een interview van journalist Paul Verspeek met neonazi Ben van der Kooi geluisterd en als dat geen podium aan een Nazi geven is, maakte Adolf Hitler alleen maar kraaiengeluiden.

Fan van Anders Breivik

Luister zelf. Ben van der Kooi is een rabiate racist, een sleutelfiguur in de neonaziscene en een zelfverklaard fan van Anders Breivik. Hij werd veroordeeld wegens het beledigen van Sylvana Simons, die hij uitschold voor ‘Sylvana Banana’. ‘Dat zullen we je betaald zetten’, bedreigde hij Simons op Facebook. Hij vindt dat ze terug moet naar Suriname om daar “te sterven en begraven te worden”.

“Ik denk dat Sylvana net zo tegen jou aankijkt als jij tegen haar”, bestaat Verspeek het tegen Van der Kooi te zeggen. Pardon? Het interview, “portret”, noemt Verspeek hetzelf, wordt ingeleid met een paar geluidsopnamen. Op één daarvan horen we Van der Kooi zeggen: “Als jij met je benen wijd wil gaan liggen voor alles dat zwart en islamitisch is moet je dat doen. Verkrachters, moordenaars, dieven, dat zijn het.” Daarna horen we Verspeek: “Ben ten voeten uit: scherp en radicaal.” Pardon? “Scherp?”

Van der Kooi is jaren geleden veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens het in brand zetten van een moskee, maar in hoger beroep vrijgesproken omdat het volgens de rechter niet onomstotelijk vaststaat dat hij het is, die op camerabeelden vlak voor die brand met een jerrycan achterop langs die moskee fietst. Uitgebreid wordt besproken hoeveel schadevergoeding Van der Kooi heeft gekregen voor de tijd dat hij “onschuldig” gevangen heeft gezeten. “Kon je een leuke auto van kopen”, aldus Van der Kooi.

Fascistische volksaard

Nooit confronteert Verspeek hem met zijn acties en weerzinwekkend racistische en geweldsverheerlijkende uitspraken. Van der Kooi wordt neonazi genoemd, zegt Verspeek, maar Van der Kooi vindt dat “smaad en laster”. “Mein Kampf is niet mijn leidraad”, zegt hij. Uitgebreid mag hij uitleggen hoe “Nazi” tot een scheldwoord van “extreemlinkse types” is geworden. Nooit wordt hij tegengesproken door Verspeek, die hoogstens met een hint van ironie in zijn stem aan hem vraagt of de “fascistische volksaard” waarmee de Spanjaarden volgens Van der Kooi behept zijn, misschien genetisch is bepaald.

Van der Kooi is ook tegen homo’s en transmensen en genderneutraliteit en alles. “Dat heb je dan met de moslims gemeen”, zegt Verspeek. Pardon? Het is dan nota bene Van der Kooi zelf die hem corrigeert, en erop wijst dat het juist Nederlandse christenen zijn die de strijd tegen lhbt-plussers aanvoeren.

Een uur lang hoor je een babbelzieke Rotterdammer aan het woord, zo’n gouwe gozer met het hart op de tong, die af en toe uit de bocht vliegt maar ach, dat hou je toch. Dit verschaft ons geen diepere inzichten of beter begrip. Hier wordt extreemrechts gedachtegoed genormaliseerd.

Toegewijde huisvader

Ik schrok me kapot van de wervende tekst voor een VPRO-documentaire over weer een andere bekende neo-nazi, Constant Kusters, die op woensdag 4 december uitgezonden wordt. ‘Constant Kusters is naast de voorman van de extreemrechtse partij NVU een toegewijd huisvader. Een traditioneel gezinsleven, nationalisme en politieke strijd lijken onlosmakelijk met elkaar vervlochten’, aldus de VPRO.

En: “wonend in een Arnhemse volksbuurt benoemt hij zonder gêne wat er in zijn ogen mis is met de Nederlandse multiculturele samenleving.”

En: “Een politicus die tot zijn vreugde ziet dat zijn ideeën steeds meer doordringen in de gevestigde orde.”

De maker van deze docu is Shamira Raphaëla, die onlangs een Gouden Kalf won voor de docu De waarheid over mijn Vader, en ze zegt over de docu: “Ik wil licht werpen op een kant van Nederland die velen liever niet zien.”

Pardon? Constant Kusters is een kant van Nederland waar velen wel pap van lusten, more like. Elke dag die God geeft wordt er een racist of een Nazi in het zonnetje gezet op de televisie, in de kranten en op de radio. Ik wil wel weer eens een programma waar géén Nazi in zit.

Begrip voor Nazi’s

Dus ik fulmineerde erover op Twitter en werd gekapitteld door een Leidse PhD’er die de film kennelijk al had gezien, benadrukte dat Raphaëla een “maakster van kleur” is die in haar “briljante film” “op scherpe wijze laat zien hoe kolonialisme en racisme overal aanwezig zijn in Nederland” om tot “dieper begrip te komen”.

Iedereen wil Nazi’s begrijpen, die je geen “Nazi” mag noemen maar “politicus”. Wie ze wil bestrijden, moet zich verantwoorden voor de rechter. Zo liggen de verhoudingen in Nederland.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Eerder dit jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 23.11.2019 @ 12:37

[Home]
 

1 Reactie

op 23 11 2019 at 12:37 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS