Home » Archief » Hoe we 24/7 worden gegaslight door Domrechts, het OM en de media


[25.11.2019]

Hoe we 24/7 worden gegaslight door Domrechts, het OM en de media

Peter Breedveld


Scène uit Kwaidan (Kobayashi Masaki, 1964)

Eén van die extreemrechtse vrouwen die het Internet altijd onderschijt, Sietske Bergsma of Esther van Fenema, ik kan ze nooit uit elkaar houden, beschuldigt de media altijd van ‘gaslighting’. Gaslighting komt van een oude film uit 1944 van George Cukor. Ingrid Bergman wordt daarin geestelijk geterroriseerd door Charles Boyer, die haar wil doen geloven dat ze dingen ziet die er niet zijn. De media, zegt Bergsma of Van Fenema, willen ons doen geloven dat de multiculturele samenleving een zegen is terwijl we natuurlijk allemaal zien dat de moslims en vluchtelingen de boel aan het overnemen zijn. Ze zijn ons aan het ‘gaslighten’.

Maar de afgelopen twee weken heb ik heel wat sterke staaltjes van gaslighting door extreemrechts gezien, met de bereidwillige medewerking van overheid en media. Die voetbalsupporter, bijvoorbeeld, die temidden van zijn kameraden, die een zwarte voetballer uitscholden voor kankern**** en zwarte piet en zo, een gebaar maakte waarvan ik zou zeggen dat het overduidelijk een hitlergroet is, waarvan allerlei media een vertraagde video lieten zien en beweerden dat het om een ‘wegwerpgebaar’ ging. Kijk, hier de video op normale snelheid, ik zeg hitlergroet.

Slachtoffer

Het Openbaar Ministerie heeft zich er ook over gebogen en beslist dat de supporter geen hitlergroet maar een wegwerpgebaar maakte en nu zegt iedereen dat het geen hitlergroet is, omdat het OM dat zegt. Dit is hetzelfde OM dat mij dit jaar voor de rechter sleepte wegens belediging van de racistische troll Hans Konings. Nu is niet de zwarte voetballer, die door supporters werd vernederd en ontmenselijkt het slachtoffer, maar één van die supporters zelf.

Gaslighting.

Een week eerder zagen we al een sterk staaltje domrechts gaslighting toen een leger racisten onder aanvoering van PVV-Kamerlid Martin Bosma keihard ontkende dat er in Den Haag een terreuraanslag op activisten van Kick Out Zwarte Piet had plaatsgevonden. Er was een auto totaal vernield, er waren ruiten gebroken, de politie had vijf terroristen gearresteerd, waaronder een dertienjarige jongen, maar Bosma en zijn oempa-loempa’s blijven volhouden dat er niks is gebeurd.

Gaslighting.

Marlon Brando-blik

Vorige week zei de internationaal vermaarde politicoloog Cas Mudde in een interview in de Volkskrant dat de media, waaronder de Volkskrant, een flinke bijdrage hadden geleverd aan de normalisering van extreemrechts gedachtegoed. Wie Frontaal Naakt regelmatig leest, zal het niet verbazen dat ik het daar hartgrondig mee eens ben. Bijna dagelijks lever ik er voorbeelden van. Maar volgens Elma Drayer is wat Mudde zegt niet waar omdat volgens Maurice de Hond slechts vijf procent van de Volkskrantlezers op Baudet heeft gestemd en twee procent op Wilders.

Zo werkt dat natuurlijk niet. Het gaat erom dat het gedachtegoed van Baudet en Wilders is genormaliseerd, niet dat iedereen, die weer een hagiografisch dweep-artikel over die twee fascisten leest, met spiraaltjes in de ogen willoos een rondje in de PVV- of FvD-lijst rood kleurt. Sowieso stemt maar rond de twintig procent van alle kiezers extreemrechts, right? Maar intussen willen ook het CDA, de VVD en de PvdA de grondrechten van mensen met een migratieachtergrond afschaffen en draait zelfs GroenLinks braaf het riedeltje af dat ze zich moeten aanpassen of opbokken. Het is heel normaal geworden om dingen over migranten te zeggen waarvoor mensen twintig jaar geleden werden veroordeeld, en die in de vorige eeuw hebben geleid tot de Holocaust. En dat komt doordat de Volkskrant, als Baudet zegt dat Nederland aan de rand van de afgrond staat vanwege de “massa-immigratie”, daarop reageert met de vraag of hij eigenlijk een vriendin heeft en hardop wegzwijmelt bij zijn Marlon Brando-blik.

Gaslighting.

Vogeltjes

Ook de NRC Ombudsman, Sjoerd de Jong, voelde zich genoodzaakt iets te zeggen over het verwijt dat zijn krant heeft bijgedragen aan de normalisering van extreemrechts. Ontkent ie natuurlijk, nota bene terreuraanslag-ontkenner Martin Bosma citerend, die een tijd columnist van NRC is geweest. Ook herinnert hij ons eraan dat Baudet voor NRC heeft geschreven. Twee racistische fascisten als columnist in dezelfde krant die mij afficheerde als halve antisemiet omdat ik kritiek op Lodewijk Asscher had, maar NRC normaliseert het extreemrechtse gedachtegoed niet, hoor. NRC heeft ook nooit een podium van twee pagina’s gegeven aan de racist die het startschot had gegeven aan een lawine van racistische haat tegen Sylvana Simons met een “Sylvana Uitzwaaipagina” op Facebook, of aan Jan Roos, die er in Nazi-uniform rondparaderend zijn white pride uitboert en die Marokkaanse kinderen bedreigt en mishandelt, maar in een hagiografisch, pagina-groot artikel afgeschilderd werd als een lief jochtie dat zo van vogeltjes hield.

Gaslighting, nota bene van de plofkop die aan de beademing moest omdat in zijn krant een zwarte vrouw een andere zwarte vrouw had geïnterviewd, waarmee volgens hem “de journalistieke distantie” in gevaar was gekomen. Witte mannen die witte mannen interviewen, niemand die daarvan opkijkt, maar een zwarte vrouw mag geen andere zwarte vrouw interviewen want dan gaan ze samenspannen tegen de witte man. Flikker toch op.

Ringeloren

Sjoerd de Jong was ook de druiloor die tegen Hafid Bouazza zei, toen die vlak na 9/11 twee stukken schreef die de opmaat vormden voor het huidige allochtonen-discours, en waarin hij Nederland opriep zich niet te laten ‘ringeloren’ door de moslims, dat Hafid dat als Marokkaan mocht schrijven, maar hij als witte Nederlander natuurlijk niet, want dan zou hij van racisme worden beschuldigd.

Een Marokkaan het vuile werk voor je laten opknappen. Hypocriet.

En zo worden we gegaslight, alsof het racisme niet is genormaliseerd, Baudet en Wilders niet beurtelings tot politicus van het jaar worden verkozen, Alsof Baudet echt “uit het niets” twee zetels in de Tweede Kamer won en niet is gesteund met een koortsachtige campagne door de kwaliteitspers.

Islam

Gegaslight, dat Zwarte Piet niks met racisme te maken heeft, dat Kick Out Zwarte Piet óók geweld gebruikt, dat het PVV-stemmers om de kaalslag in de gezondheidszorg gaat en dat Wilders wars is van geweld.

En dat niemand de problemen met de islam durft te benoemen.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Eerder dit jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 25.11.2019 @ 09:17

[Home]
 

1 Reactie

op 25 11 2019 at 09:22 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS