Home » Archief » Reacties op documentaire Verdacht bewijzen dat er niks gaat veranderen


[12.12.2018]

Reacties op documentaire Verdacht bewijzen dat er niks gaat veranderen

Peter Breedveld


Make the Yuletide gay!

Vijf jaar geleden was ik in De Melkweg in Amsterdam getuige van een confrontatie tussen de politie en een zaal vol allochtone jongeren, die allemaal door de politie waren gediscrimineerd. Dat varieerde van onterechte verdenkingen op basis van een Marokkaans uiterlijk tot zware mishandeling omdat iemand te bijdehand was tegen de politie. De politie stelde zich aan het begin van de bijeenkomst welwillend op, maar dat veranderde toen duidelijk werd dat je niet meer van incidenten kon spreken, maar van een zeer structureel en heel erg groot probleem. Toen riepen politiemannen dat de jongeren maar eens in Iran moesten gaan kijken, alsof de politie dáár zo lief was.

In de jaren daarna heb ik regelmatig geschreven over racisme bij de politie. Dat dit een structureel probleem is, is wetenschappelijk bewezen maar het blijft hardnekkig ontkend worden door zowel de media als de politiek.

Glas eten

Dat er dus niks is veranderd, de afgelopen vijf jaar, zoals blijkt uit de eergisteren uitgezonden documentaire Verdacht, verbaast me niet. Ik was alleen verrast Jörgen Raymann erin te zien, want die had toch gezegd dat racisme in Nederland een kwestie is van een paar gekkies op Facebook? Maar dat de politie nog steeds jongeren onterecht staande houdt, lastigvalt, mishandelt, uitscheldt voor apen enzovoort, is niet raar, aangezien een cursus multiculturele vaardigheden op de politieschool al werd afgeschaft voor ze was gestart en elk andere initiatief ter bestrijding van discriminatie bij de politie al in de kiem wordt gesmoord.

Racismebestrijding begint immers met de constatering dat er sprake is van racisme en een Nederlander eet nog liever glas dan dat-ie toegeeft dat er racisme in Nederland is.

Ook na de uitzending van Verdacht trekken media en politiek meteen weer een muur van onwil op. In Het Parool zeikt columnist Han Lips – die tot mijn grote schok niet echt bestaat, maar een pseudoniem is waarachter zich verschillende anonieme lafbekjes van Het Parool verschuilen – dat de docu te éénzijdig is omdat er geen hoor- en wederhoor is gepleegd. En in de Tweede Kamer werd met veel tumult een debat onmogelijk gemaakt dat door DENK was aangevraagd over racisme bij de politie. Kamerleden met kritische vragen worden door minister van Justitie Grapperhaus met een kluitje in het riet gestuurd.

Vernederd en mishandeld

Het interesseert, kortom, nauwelijks iemand dat jongeren stelselmatig worden vernederd, mishandeld en af en toe zelfs doodgeschoten of doodgewurgd door de politie, alleen omdat ze een donkere huidskleur hebben. De politie beweert zich in te spannen om racisme binnen de eigen gelederen tegen te gaan, maar dat is een lachertje. Niet iedereen is Mitch Henriquez vergeten en een paar weken geleden nog zagen we weer aan wiens kant de politie staat bij de protesten tegen Zwarte Piet, namelijk aan de kant van de Hitlergroetende pro-zwartepieters.

Te zaniken dat het eenzijdig is als je, tussen alle politiepropaganda en kritiekloze interviews met racistische politici, ook eens een docu laat zien waarin de slachtoffers van al die medialievelingen aan het woord komen, is op zijn zachtste gezegd een gotspe. Het is echt een reflex bij onze vaderlandse kwaliteitsjournalisten om over journalistieke mores te zeiken zodra er een getinte Nederlander aan het woord komt, terwijl ze steevast zitten te knikkebollen bij de racistische bagger die Baudet, Wilders, Segers, Dijkhoff en Wierd Duk dagelijks uitbraken.

Zwarte wijken

Wie zal er straks gekozen worden tot Politicus van het Jaar? Wordt het weer Baudet of Wilders, of maakt moslimvreter Gert Jan Segers dit jaar een kans, of Klaas Dijkhoff, met zijn voorstel om wetsovertreders in zwarte wijken harder te straffen dan wetsovertreders in witte wijken?

Welkom in Gewoon Gezellig Ku Klux Land!

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 12.12.2018 @ 13:03

[Home]
 

1 Reactie

op 12 12 2018 at 13:04 schreef Peter:

Commentaar? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS