Home » Archief » Komt een zwarte op de redactie


[24.11.2018]

Komt een zwarte op de redactie

Peter Breedveld


Illustratie: John Gabriël Stedman

Het farizeeërsbolwerk Trouw, dat twee weken geleden zijn eigen columnist voor de leeuwen gooide omdat ze een zwarte vrouw is die haar witte meesters tegenspreekt, liet vorige week in een reportage drie witte kinderen en een getint kind aan het woord over het Zwarte Piet-“debat”. Het was Wierd Duk-journalistiek, waarin de kinderen nog eens herhaalden wat witte mannen nou alweer vijf jaar drammen: er is niks racistisch aan Zwarte Piet en waar maak je je druk om en kinderfeestje.

Daar heeft Trouw wat kritiek op gekregen, want zwarte kinderen kwamen niet aan het woord. Trouw-ombudsman Adri Vermaat pareert die kritiek met de tegenwerping dat één van de kinderen Pools was en één Marokkaan en dat de zwarte kinderen niet mochten van hun ouders.

Stigmatiserende karikatuur

Dat laatste verbaast me niks. Wie zich in Nederland verstout iets kritisch te zeggen over Zwarte Piet – we zagen het vorig weekend nog – krijgt een weerzinwekkende haatbagger over zich heen waar ze bij de Ku Klux Klan nog wat van kunnen leren. Daar bescherm je je kind liever tegen. Dat heeft het in Gewoon Gezellig KKK-land al moeilijk genoeg vanwege zijn huidskleur.

Journalistiek gezien deugt dit ook weer van geen kanten. Als je al kinderen aan het woord wil laten over een discussie die voor de meeste volwassenen al te hoog gegrepen lijkt, namelijk de onderdrukking van zwarte Nederlanders met een stigmatiserende karikatuur die hen hun hele leven blijft achtervolgen, dan laat je dus niet alleen de kinderen aan het woord die later zwarte sollicitanten gaan afwijzen of etnisch gaan profileren, maar ook de slachtoffers van Zwarte Piet. En als die niet willen, Adri Vermaat, dan heb je geen fucking verhaal. Dan publiceer je gewoon niet. Zo simpel is het.

Joods akkoord

Bij NRC was het net andersom. Daarin werd Sylvana Simons geïnterviewd door Clarice Gargard en wat een schande, want de twee zijn hartsvriendinnen (niet waar) en allebei antiracistisch. Alles om niet eerlijk te zeggen waar de werkelijke pijn zit: een zwarte vrouw die een andere zwarte vrouw interviewt, dat kan geen objectieve journalistiek zijn.

NRC-ombudsman Sjoerd de Jong buigt zich over de kwestie en doet het ongelofelijke: hij gaat zitten zeiken dat Gargard Simons niet heeft ondervraagd over de weigering van Bij1 om het stedelijk akkoord tegen antisemitisme te ondertekenen, begin dit jaar. Dat zogenaamde Joodse Akkoord, betoogde ik hier al, is een politiek huichelspelletje om allochtonen uit te sluiten en bedoeld om iedereen met kritiek op Israël te brandmerken als antisemiet. Terecht dat Bij1 dat niet heeft ondertekend.

Witte meesters

Daarmee komt meteen de aap uit de mouw. Witte mensen interviewen constant andere witte mensen over wittemensen-dingen en het wittemensen-perspectief, en dat gaat meteen mis als een zwarte een andere zwarte interviewt, want dat verdwijnt meteen dat wittemensen-perspectief. Witte mensen willen niet horen over een zwarte vrouw die nagenoeg in haar eentje tegenover een enorme, brullende witte overmacht staat, ze willen weten waarom die zwarte vrouw niet naar haar witte meesters luistert.

Hier laat De Jong het niet bij, hierna overschrijdt hij nóg een betamelijkheidsgrens. Hij claimt namelijk dat NRC het antiracistische vertoog heeft genormaliseerd! Serieus! NRC, dat twee pagina’s vrijmaakte om een podium te geven aan een briesende racist die een racistische ‘uitzwaai’-campagne tegen Sylvana Simons was gestart, dat vrij baan gaf aan het rabiaat racistische gebrul van Ebru Umar en andere zelfbenoemde ‘vrijdenkers’, dat van de week een aantal deskundigen opvoerde die betoogden dat de “hoer van de zwarten”-schreeuwende fans van Zwarte Piet geen, ik herhaal, GEEN racisten zijn, heeft volgens De Jong “het anti-racistische idioom” bij het publiek geïntroduceerd.

Normalisering van racisme

What! the actual! Fuck! De Jong somt een handvol artikelen op waarin een zwarte ook eens wat mocht zeggen, en meent daarmee te bewijzen dat de “verrechtsing” waaraan andere media te prooi zijn gevallen, stilletjes het huisje van NRC Handelsbad voorbij is gegaan.

Laat me u uit de droom helpen: NRC is de voorloper geweest van die verrechtsing, een ware pionier van de normalisering van het racisme in Nederland. En het was Sjoerd de Jong die in 2001 het startschot gaf door tegen Hafid Bouazza – Hafid heeft het me zelf verteld – de onsterfelijke woorden uit te spreken: “ik ben heel blij met jouw stukken tegen de islam, want als Marokkaan mag jij zeggen wat wij niet mogen zeggen.”

Pas als middelbare man had De Jong eindelijk een uitlaatklep voor het ressentiment dat hij zijn hele voorgaande leven gevoeld had jegens minderheden, en wel in de vorm van een Marokkaan die het vuile werk voor hem opknapte.

Kankerkop afhakken

Daarna is het hard gegaan. Zoals uitgebreid op deze site gedocumenteerd, heeft NRC een podium geboden aan racisten, islamofoben en xenofoben, hagiografische interviews gepubliceerd met types als Jan Roos (zonder te vragen naar diens publieke aanrandingen, zijn dreigement Marokkaanse kinderen de “kankerkop” af te hakken met zijn meter-lange kapmes en zijn expliciete racisme) en Thierry Baudet (zonder te vragen naar zijn “homeopathische verdunning” en de ondergang van het Romeinse rijk door toedoen van de bruinen en zwarten) en klakkeloos de nazificering van Nederland omarmd.

Met je Joods Akkoord.

Pas geleden nog deed NRC een fact-check naar de bewering van Wierd Duk dat Kick Out Zwarte Piet in een rapport van de antiterreur-coördinator werd genoemd als terroristische organisatie, wat simpelweg onwaar is, maar volgens NRC is het “grotendeels waar”.

Journalistieke distantie

En dat zou het antiracistische idioom hebben genormaliseerd? Je legitimeert het racistische vertoog van Wierd Duk en vervolgens hijs je jezelf op het schild als antiracistische krant? Wat een extreme schaamteloosheid.

Het is overigens tot groot verdriet van De Jong, dat de NRC in zijn delirische fantasiewereld het antiracisme een dienst bewijst. Vijf artikeltjes waarin een zwarte iets mag zeggen, één interview van een zwarte vrouw met een andere zwarte vrouw en de paniek slaat hem al om het hart: ‘elke maatschappelijke beweging moet tegelijk met journalistieke distantie bekeken worden – ook die van het anti-racisme’1, waarschuwt hij zijn collega’s.

Jarenlang witte mannen voor witte mannen en dan komt er een zwarte de redactie binnenlopen: “DENK TOCH OM DE JOURNALISTIEKE DISTANTIE, JONGONS!”

Waarmee duidelijk wordt dat het niet volstaat meer mensen met een diverse achtergrond aan te nemen om redacties “diverser” te maken. Er moeten ook mensen weg. Dat verstokt-racistische tuig, dat het al zolang voor het zeggen heeft, moet verdwijnen. Het is echt tijd voor een zuivering.

1. [Hier komt ook dat ondraaglijke chauvinisme van veel Amsterdammers om de hoek kijken, want De Jong schrijft: ‘Maar elke maatschappelijke beweging moet tegelijk met journalistieke distantie bekeken worden – ook die van het anti-racisme, die in Amsterdam vanzelf spreekt, maar daarbuiten veel minder.’ Wat bedoelt De Jong precies? Dat ‘journalistieke distantie’ vanzelf spreekt in Amsterdam? Dat bewijst De Telegraaf wel, ja. Of heeft De Jong zich verschreven en bedoelt hij dat het anti-racisme vanzelfsprekender is in Amsterdam dan daarbuiten? In dat geval moet hij zijn licht eens opsteken bij het Amsterdamse gemeenteraadslid Annabel Nanninga, die moet braken van gemengde relaties, Nazi’s vereert en deugmensen in Hitlers mooie gasovens wil gooien (Joods Akkoord, iemand?)]

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 24.11.2018 @ 15:04

[Home]
 

1 Reactie

op 24 11 2018 at 15:05 schreef Peter:

Had u iets? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS