Home » Archief » Stop de mishandeling van Sylvana Simons


[11.12.2021]

Stop de mishandeling van Sylvana Simons

Peter Breedveld

Volgens chef politieke redactie van de Volkskrant Raoul du Pré is racisme “snel aan het normaliseren” in de Tweede Kamer. Wij beoordelen deze uitspraak als onwaar. Racisme is al jaren volledig genormaliseerd in de Tweede Kamer en dat komt niet door Gidi Markuszower en Freek Jansen, door Du Pré aangehaald als voorbeelden van die normalisering. Het komt zelfs niet door de PVV, die de grens volgens Du Pré “in vijftien jaar tijd steeds een stukje heeft verlegd en nu is verwikkeld in een strijd met FvD wie de zondebok het hardst weet te treffen.”

Nee, de PVV en het FvD zijn walgelijk, daarover geen discussie, maar de grens is in de afgelopen vijftien jaar verlegd door de politiek en de media, die de PVV en het FvD steeds meer ruimte gaven voor hun steeds explicietere racisme. Door mensen als Du Pré zelf, die van de week tijdens het debat over huisvesting voor statushouders tweette: “Volgens PVV-Kamerlid Markuszower worden in Ter Apel ‘oudere dames door asielzoekers uit hun rolstoel geworpen’. Klopt dat?”

Du Pré veroordeelt het racisme van Markuszower niet, zet geen vraagtekens bij het doel van Markuszowers beschuldiging, Du Pré normaliseert het racisme van Markuszower. Hij vindt kennelijk dat, als het waar zou zijn dat asielzoekers oudere dames uit hun rolstoel werpen (en laten we aannemen dat er één keer ergens een dergelijk incident is geweest), dat dit de strekking van Markuszowers betoog zou legitimeren, namelijk dat er geen vluchtelingen en immigranten meer uit “achterlijke islamitische zandbaklanden” moeten worden toegelaten. Zo is de afgelopen jaren steeds het gehits van de PVV gelegitimeerd: “moet je toch kunnen zeggen?” “Je moet de ongemakkelijke waarheid toch kunnen benoemen?”

Extreemrechtse mannetjes

De ongemakkelijke waarheid is dat de Volkskrant het racisme in de Tweede Kamer heeft helpen normaliseren, en het NRC ook, en Trouw ook en alle media. Met verhalen over invasies van verkrachtende vluchtelingen (denk ook aan de bizarre hoax rond de massa-aanrandingen door vluchtelingen op Nieuwjaarsnacht 2016 in Keulen, met een zéér bedenkelijke rol voor de huidige anchor van Nieuwsuur, Jeroen Wollaars) en hagiografische artikelen over de extreemrechtse mannetjes die de islamisering, de ontvolking, de ondergang van het Avondland het hoofd zouden bieden. Van Wilders tot Baudet tot Jan Roos, allemaal zijn ze totaal kritiekloos door de kwaliteitsmedia gepromoot.

Ik zie dat, nu Baudet vanwege zijn coronastandpunten in ongenade is gevallen, iedereen aan het wijzen is naar de rechtse intellectuelen die Baudet steunden, Paul Cliteur en Afshin Ellian en zo, maar dat is waanzinnig laf en hypocriet. Alle media hebben Baudet opgehemeld als verfrissende boy wonder, zonder uitzondering. Jullie zijn allemaal schuldig.

On-Nederlandse Nederlanders

En het geeft evenmin pas om alleen naar FvD en PVV te wijzen. Mark Rutte, veroordeeld wegens racisme, heeft net zo hard bijgedragen aan de ontmenselijking en demonisering van biculturele Nederlanders. Bijvoorbeeld in zijn ‘brief aan alle Nederlanders‘ waarin hij immigranten verweet ‘onze vrijheid te misbruiken om hier de boel te verstieren, terwijl ze juist naar ons land zijn gekomen voor die vrijheid.’ De door vrijwel iedereen aanbeden Lodewijk Asscher was er als minister en PvdA-fractievoorzitter steeds als de kippen bij om elke hoax over biculturele Nederlanders (ISIS-steunende Turken, ‘Shariadriehoek’) te exploiteren in zijn kruistocht tegen on-Nederlandse Nederlanders. Mocht je niks van zeggen.

En dan heb ik het nog niet gehad over de normalisering van GeenStijl. Frontaal Naakt is verketterd, gedemoniseerd en vervolgd voor zijn antiracisme, GeenStijls racisme is verheerlijkt.

Stuitende hufterigheid

Dat racisme in de Tweede Kamer niet in snel tempo aan het normaliseren is, maar al heel lang volledig is geïnstitutionaliseerd, bewijst de reactie van Kamervoorzitter Vera Bergkamp op de klacht van Sylvana Simons over de manier waarop ze door ondervoorzitter (en Zwarte Piet-fan) Ockje Tellegen werd bejegend nadat ze tijdens een debat met een punt van orde aandacht wilde vragen voor de intimidatie door PVV’er Harm Beertema. Bergkamp herhaalt ijskoud Tellegens standpunt dat de regels ook voor Simons gelden.

De rijen sluiten zich weer om “fly in de buttermilk” Simons buiten te houden. Na alles wat er over het voorval met Tellegen is gezegd en geschreven, zou je op z’n minst wat bereidheid tot introspectie van Bergkamp verwachten, maar het gaat weer op z’n Nederlands: keiharde ontkenning en een terechtwijzing van de zwarte vrouw die denkt dat ze heel wat is.

Het is pure mishandeling, deze stuitende hufterigheid. Simons vertelt in een interview met NRC dat ze altijd kalm blijft, want “Ik kan het me niet veroorloven om op dezelfde manier te reageren als Tellegen. Dan weten we allemaal wat de nieuwskop zou zijn.”

Onmenselijke zelfbeheersing

Er wordt van haar een onmenselijke zelfbeheersing geëist, die hoe dan ook door media en publiek zal worden uitgelegd als agressie. Dat was me jaren geleden al opgevallen, toen ik op tv zag hoe een breed lachende Simons door een journalist werd benaderd met de woorden “Je bent zo boos!” Er zit een sample in het nummer Prophets of Rage van Public Enemy waarin je een journalist tegen een zwarte man (ik weet niet wie) hoort zeggen: “You’re quite hostile.” Antwoord: “I got a right to be hostile! My people are being persecuted!

Simons wordt het recht niet gegund om boos te zijn, terwijl ze er van alle Kamerleden de meeste aanspraak op kan maken. Ze wordt keihard onderdrukt, recht voor onze ogen, met instemming van de Kamervoorzitter. Met de nazi’s zit iedereen de hele tijd te ginnegappen. Dit is de ongemakkelijke waarheid: je kunt beter een wafeltje gooien met een vrouwenmishandelende nazi-freak dan geassocieerd worden met Sylvana Simons.

Al die zelfgenoegzame politici dienen zich te realiseren dat dit gezien én verwerkt wordt door tienduizenden “on-Nederlandse” Nederlanders, die voor de zoveelste keer bevestigd zien dat de overheid er niet voor hen is. Als ík mezelf voel radicaliseren bij het aanschouwen van zoveel misselijkmakend onrecht, wat moet er dan niet in een Nederlander van kleur omgaan?

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 11.12.2021 @ 12:12

[Home]
 

1 Reactie

op 11 12 2021 at 12:12 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS