Home » Archief » Wierd Duk heeft gelijk: Marcel Canoy naait hem een oor aan


[11.01.2018]

Wierd Duk heeft gelijk: Marcel Canoy naait hem een oor aan

Peter Breedveld

Wierd Duk zette afgelopen weekend zijn leger Duk-rukkers weer eens in om iemand te intimideren die zijn naam ijdel had gebruikt, in dit geval medisch journalist Aliëtte Jonkers. Met succes, want Jonkers vertrok van Twitter na een dagje als virtuele boksbal te zijn gebruikt.

Ene Marcel Canoy (zijn Twitter-bio bevat louter steekwoorden waar ik weinig chocola van kan maken) is daar verontwaardigd over en stelt dit trollengedrag aan de kaak in een stukje, dat op de sociale media gretig wordt gedeeld, gisteren onder andere door VVD-havik Han ten Broeke, wat waarschijnlijk extra hard aankomt in huize Duk, waar al verontwaardigd werd gekwekkerd dat Canoy Duk probeert ‘een oor aan te naaien’.

Laffe bullebak

Ik vind het natuurlijk prachtig dat Duk publiekelijk in zijn blote kont wordt gezet, dat heeft-ie meer dan verdiend. Duk is een laffe bullebak die zich verschuilt achter zijn virtuele muur en achter een leger van mentaal uitgedaagde agressievelingen.

Maar Canoy heeft, met betrekkelijk weinig kennis van zaken, een prekerig zeikstukje geschreven waarin hij Duks fascistische Twitter-gedrag in het kader van seksisme zet. Hij voert nota bene Rianne Meijer alias Globalistaa op, tot een paar jaar geleden zelf een fanatieke Twitter-troll, die beweert dat wat Jonkers is overkomen “honderd procent” te maken heeft met het feit dat ze vrouw is.

En dat is je reinste bullshit. Je kunt veel van Duk zeggen, maar een uitgesproken seksist is hij niet. Die trollen van hem stuurt-ie af op iedereen die de minste kritiek op hem heeft. Vorig jaar deed hij het bij Alexander Jansen, buschauffeur en FNV-kaderlid, wiens werkgever werd belaagd na een pittig-kritische opmerking over Duk. Ook de FNV werd gesommeerd Jansen onmiddellijk te royeren.

Gewelddadige hooligan

De rechtenpromovendus Lucas Roorda kreeg een soortgelijke behandeling toen hij Duk durfde tegen te spreken. Roorda’s werkgever, de PvdA, waar hij kennelijk actief voor is, en al zijn sociale contacten werden opgespoord en lastiggevallen door Duk en zijn trollen, want hij had de Heilige Duk bekritiseerd.

Acteur Abbie Chalgoum haalde zelfs de pers nadat Duk een boel lawaai maakte vanwege een grapje dat Chalgoum over hem maakte. Chalgoum werd in de media weggezet als een gewelddadige hooligan, want Duk is heilig en daar maak je geen grapjes over.

Werkgever lastigvallen

Ook ikzelf heb inmiddels meerdere malen te maken gehad met de toorn van de Duk-rukkers. Je kunt gerust stellen dat Duk een beetje door mij geobsedeerd is, want hij geeft me bijna overal de schuld van. Gevolg: mijn werkgever, mijn contacten en ikzelf worden dagenlang overspoeld met gescheld en leugens over mij.

Sinds 2013, toen ik door de media werd gekielhaald na een gezamenlijke lastercampagne van Elma Drayer, Laurence Blik, Jan Bennink en Carel Brendel, doet zoiets me echter helemaal niks meer. Ik verweer me kranig, zoals Lodewijk Asscher inmiddels weet.

Beetje plankenkoorts

Duk pakt dus mannen én vrouwen aan, zonder onderscheid des geslachts. Komt nog bij dat zijn trollenleger voor een flink deel uit vrouwen bestaat, die net zo fanatiek meedoen als de mannen. Duk krijgt bij zijn intimidatie-exercities zelfs assistentie van vrouwen, onder andere van Aafke Romeijn.

Maar Canoy kondigde zijn stukje over Duk al van tevoren aan, trok daardoor de aandacht van Duk, die uiteraard zijn trollenleger weer inzette en toen zal Canoy een beetje plankenkoorts hebben gekregen en hebben gedacht: nou ja, laat ik het dan maar in het bredere kader van seksisme trekken.

Daar scoor je op dit moment goed mee, maar het is laf en ook onterecht. Seksisme hekelen is altijd + 10 maar Duk en zijn hordes vormen een apart probleem, een probleem waar nu toevallig Jonkers mee te maken kreeg maar waar voor haar al vele, vele anderen mee werden opgezadeld, vrouwen én mannen.

Illegale acties

Duk is namelijk een journalist voor een extreemrechtse krant, die op zeer onjournalistieke wijze stemming maakt tegen allochtonen, vluchtelingen en moslims, participeert in illegale acties van extreemrechtse groeperingen en er geen geheim van maakt dat zijn doel een gewapende clash is, met een politieke aardverschuiving als gevolg en een Nieuwe Orde als resultaat. Hij plaveit dus willens en wetens de weg voor extreemrechtse partijen als de PVV en het Forum voor Democratie en intimideert iedereen die in de weg staat van dat doel.

Canoy lijkt daar aanvankelijk stelling tegen te nemen, gaat recht op Duk af maar neemt halverwege opeens een scherpe bocht naar links om zijn pijlen op Twitter te richten, want die laat al dat seksisme maar toe en mag dat allemaal maar en poeh-poeh, het is me wat, hoor.

Dit nadat hij nog op Miko Flohr-achtige wijze begint te relativeren ook, want Duk krijgt ook wat voor zijn kiezen, mensen! Canoy toont daarbij een cartoon die hij via Duk heeft opgestuurd gekregen en waarop een eend in Nazi-uniform is afgebeeld. Bij de tekening staat een bijschrift: “Dit is niet Wierd Duk”.

Volgens Canoy, die dus net zo dom is als Duk, is dit een “misselijke vergelijking” die de maker van de cartoon zich “meent te kunnen permitteren.”

Toon en woordkeuze

Canoy matigt zich een moreel oordeel aan over een treffende cartoon waarvan hij de context overduidelijk niet kent en die hij niet begrijpt. Hij heeft die nota bene door Duk aangereikt gekregen, en laat zich dus door Duk gretig gebruiken om zijn eigen kritiek op Duk te ondergraven.

Uiteindelijk winnen we dus ook met Canoy de oorlog niet. Hij is niet meer dan de zoveelste slappe zedenprediker die vindt dat het allemaal wel wat vriendelijker mag op Twitter en die toon, en die woordkeuze, en cartoons zijn tegenwoordig ook allemaal zo hard.

En dat dan Bert Brullen in no time een reeks tweets van hem heeft opgeduikeld waaruit blijkt dat Canoy zelf ook graag vanuit de heup mag schieten, dat maakt het er allemaal niet verkwikkelijker op.

Stille tocht

Uiteindelijk doet Canoy hetzelfde dat Duk altijd doet: omdat Duk iets doet dat Canoy niet bevalt, framet hij hem als een seksist die het gemunt heeft op vrouwen met een mening, waarna Duk via Twitter wordt belaagd door mensen die zich door Canoys stuk hebben laten misleiden.

Ergens heeft Duk dus gewoon gelijk. Een stille tocht zal ik voor hem niet organiseren, maar hem wordt door Canoy wel degelijk een oor aangenaaid.

Duk moet je aanvallen op wat hij zegt en doet, en dat doet Canoy hier dus nadrukkelijk niet.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 11.01.2018 @ 08:31

[Home]
 

4 Reacties

op 11 01 2018 at 15:13 schreef cRR Kampen:

” Een stille tocht zal ik voor hem niet organiseren…”, nou, ik vind het wel een idee. Rondom de Hofvijver, overmorgen?

op 11 01 2018 at 19:00 schreef Floris Schreve:

Ik heb al langer het idee (weet het zo langzamerhand bijna zeker) dat Weird Duck geen journalist is, maar een politiek agitator. Maar nu is het laatste restje twijfel wel weggenomen. Want welke journalist gaat anonieme ‘volgelingen’ mobiliseren, die dit soort Duckzaadvragende teksten produceren: “Het is triest dat mensen Wierd Duk niet kennen. Dit betekend dat zij een zeer beperkt wereld beeld hebben”. Dit is toch ranzig?

op 11 01 2018 at 19:15 schreef Chakir:

Peter, men probeert je weer te naaien. (Zowat) alle afbeeldingen van je tweets in het Twitter-kader hiernaast worden als “gevoelige inhoud” (=niet zichtbaar) weergegeven.

op 13 01 2018 at 03:00 schreef Kshatriya:

@ Chakir
Dan is zelfs Peter blijkbaar niet veilig voor het misplaatste opschonen dat de grotere ‘social media’ platformen proberen te doen.
Kennelijk mag het alleen nog maar dienen voor het uitwisselen van poezenplaatjes en wat je vandaag gegeten hebt. Jammer.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS