Home » Archief » Waarom ik veganisten haat


[16.01.2021]

Waarom ik veganisten haat

Peter Breedveld


Foto: William Mortensen

Ik hou van koken, ik word er gelukkig van. Ik ben er behoorlijk goed in, ook en ik maak er andere mensen blij mee. Eén van de bonussen van de coronacrisis is dat ik geen kostbare tijd kwijt ben met forenzen, en dus tijd heb om ook op werkdagen iets fatsoenlijks voor mezelf te bereiden en nieuwe gerechten te proberen. Zo heb ik ontdekt dat Japans aanzienlijk makkelijker is dan ik altijd dacht. Japanse gerechten zijn onwaarschijnlijk lekker en ze zien er altijd heel fraai uit. Dus ik begon er foto’s van op Instagram, Facebook en Twitter te plaatsen, waar ik heel enthousiaste reacties op krijg. Dat vind ik leuk en fijn.

Meestal eet ik vis en groenten, het afgelopen jaar heb ik veel met Japanse tofu gekookt en soms doe ik iets met kip of eens en heel af en toe lam, geit, varken of koe. Onder de foto’s van vis, tofu en groenten blijft het meestal gezellig (nog niemand gehad die over overbevissing begon), maar zodra ik iets met kip of vlees post, komt er geheid een veganist zeiken over dierenleed en klimaat, en in zijn kielzog volgt een kudde andere vegazombies.

Hun repertoire kent weinig variatie. Eerst wordt me de les gelezen over dierenleed en de wissel die de vleesindustrie trekt op het klimaat en de natuur, daarbij worden filmpjes van de praktijken in slachthuizen getoond: slachthuis-snuff. Daarna komen steevast de persoonlijke verwijten: “Peter vindt dat dieren moeten lijden voor zijn plezier”; “Peter interesseert het niet dat de aarde kapot gaat” enzovoort. Mijn tijdlijn vult zich binnen de kortste keren met deze agressie. Ik heb weleens een discussie met zo’n zeloot geprobeerd, maar dat heeft geen enkele zin. Wat je ook zegt, de conclusie is altijd dat je een verwerpelijk mens bent. Als je daartegen bezwaar maakt, komt het gelul over “cognitieve dissonantie” en wordt er neerbuigend geconstateerd dat je kennelijk de waarheid niet wilt horen omdat je met schuldgevoelens kampt en dat te “confronterend” vindt. Dus tegenwoordig zeg ik zo’n veganfanaticus meteen dat ie moet opzouten, zoals ik gisteren deed. Ja, zelfs een geduldig mens als ik heeft zijn grenzen. Ik wil ook weleens iets doen, een foto plaatsen van de Surinaamse bami waar ik trots op ben, bijvoorbeeld, zonder sikkeneurig commentaar van de Twitter-dominees.

Vegazombies

Waarop er weer een leger vegazombies door mijn tijdlijn trok, onder hen hoogleraar psychologie Roos Vonk, die zich niks aantrok van mijn dringende oproep me met rust te laten en de bekende riedel over dierenleed, klimaat en CO2 begon af te draaien. En het is niet zo dat ik de argumenten niet ken of zo en dat ik niet vind dat er dringend dingen moeten veranderen. Ik heb al eerder betoogd dat de bio-industrie plaats moet maken voor een diervriendelijker en duurzamere vorm van vleesproductie. Maar dat is niet genoeg in de ogen van Vonk en de andere zeloten. Diervriendelijk slachten bestaat niet (ik zeg diervriendelijker, zij maken er diervriendelijk van, werkelijk alles wat je zegt wordt verminkt en verdraaid en je wordt gegaslight waar je bij staat, alsof jij het bent die hen aan hun kop zeikt over hun manier van leven in plaats van andersom), het vlees eten moet stoppen, voor minder doen ze het niet. Vind ik best, maar ik ken haar standpunt en zij het mijne en daar kunnen we het dan bij laten.

Maar dat doet Vonk niet. Ze blijft jeremiëren en verwijten en kleineren en sarren en zuigen alsof godverdomme haar leven ervan afhangt. Echt niet normaal. Er zijn andere mensen dan ik die haar erop wijzen dat ze aan het evangeliseren is, maar Vonk snapt daar helemaal niks van. Ze geeft alleen maar “informatie over de maatschappelijke gevolgen van keuzes die je maakt voor je eigen plezier of gemak”! Wat is dáár nou belerend aan? Vervolgens haalt ze wetenschappelijke onderzoeken aan die mijn reactie op haar gezanik verklaren. Het komt namelijk doordat ik “het gevoel heb” dat Vonk zich superieur acht (dat gevoel heb ik niet, het is een aantoonbaar feit dat ze zich superieur acht, maar dat moet ze zelf weten), en niet, zoals ik zelf heb uitgelegd, omdat ik het fokking irritant vind om bij elke handeling die ik verricht te worden geterroriseerd door de Twitter-dominees. Mijn ongenoegen over deze arrogante aanmatigendheid verklaart Vonk met het feit dat vleeseters agressief zijn en als dat niet een verwijzing is naar het frauduleuze onderzoek van de gevallen hoogleraar Diederik Stapel, waarvan Vonk mede-auteur was. Je moet toch godverdomme maar zo onbeschaamd zijn, zeg!

Kindermisbruik

Inmiddels is het echt World War Z in mijn tijdlijn en verschijnen er totale psychopaten die vlees eten vergelijken met kindermisbruik. Op dergelijk extremisme dien je dan “inhoudelijk” te reageren, anders bewijs je hun gelijk. Ik zie dat een tikje anders. Andermaal zie ik mijn gelijk bewezen dat alle veganisten, met een paar uitzonderingen, gewetenloze, nietsontziende en totaal redeloze klootzakken zijn. Extreem onsympathiek volk; zelotige extremisten; onvermoeibare, repetitieve zeikerds. Gespeend van elk gevoel voor humor; verbeten; vervuld van haat en bloeddorst.

Ga ik nu even mijn zalm klaarmaken.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 16.01.2021 @ 17:56

[Home]
 

1 Reactie

op 16 01 2021 at 17:56 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS