Home » Archief » Wat een selectieve verontwaardiging weer rond Öztürk en Karabulut


[08.06.2019]

Wat een selectieve verontwaardiging weer rond Öztürk en Karabulut

Peter Breedveld


Illustratie: Werner Klemke

Even dat we dat helder hebben: ik vind de beschuldigingen, aan het adres van iedereen die sympathie heeft voor de Koerdische Zaak, verwerpelijk. Fréderike Geerdink, die twee boeken over het onderwerp heeft geschreven en een jaar bij de PKK doorbracht, wordt door fanatiekelingen ook altijd beticht van steun aan terreur en sympathie voor terroristen. Feit is dat de Koerden worden onderdrukt en vermoord door onder andere de Turkse Staat, en dat je van niemand mag eisen dat-ie dat deemoedig met zich laat doen. Dat er Koerden zijn die zich gewelddadig verzetten, is begrijpelijk en te rechtvaardigen. Of dat voor elke oorlogshandeling van de PKK geldt, is een andere discussie. Maar wie alleen een grote mond heeft over het doden van burgers door de PKK en de massamoorden door de Turkse staat verzwijgt, is hypocriet.

Dat gezegd hebbende, de PKK wordt door veel overheden beschouwd als terroristische organisatie, onder andere door de VS, Canada, Australië en, jawel, de Europese Unie. Nu won de PKK veel sympathie door zich te profileren als onverschrokken en loyale bondgenoot in de strijd tegen ISIS, ongetwijfeld ook omdat de media zich daarbij concentreerden op de beeldschone vrouwelijke PKK-strijders, en daardoor is er discussie over het verwijderen van de PKK van de lijst van terroristische organisaties.

Terroristische organisatie

Vooralsnog is de officiële status van de PKK in de EU die van een terroristische organisatie. En aangezien SP-Kamerlid Sadet Karabulut blijkbaar meerdere malen heeft gesproken op bijeenkomsten van PKK-sympathisanten, is het toch ook weer niet zó schandalig dat Selçuk Öztürk van DENK haar ervan beschuldigt “een terroristische organisatie als de PKK te willen steunen”? Zelfs als het alleen maar zou gaan om die oude motie van Karabulut, waar Öztürk naar verwees, om de PKK van de terreurlijst te halen, dan is er toch geen speld tussen te krijgen? De officiële status van de PKK in Nederland is die van terroristische organisatie, Karabulut wil de PKK van de terreurlijst af, totdat ze haar zin heeft gekregen, steunt ze dus een terroristische organisatie.

Voordat u boos wordt, of misschien bent u dat al: ik vind ook dat de PKK van die lijst af moet.

Dus die hele heisa rond Öztürk en Karabulut en Kamervoorzitter Khadija Arib die Öztürk het woord ontnam, Gert-Jan Segers die iets wil bedenken om Öztürk ‘echt zeer te doen’, is weer duizelingwekkend hypocriet. Wilders beschuldigt alle andere partijen en ook bevriende staatshoofden voortdurend van steun aan terroristen. Na elke aanslag krijgen politici, die een humaan vluchtelingenbeleid voorstaan, van hem de schuld. Baudet verspreidt Nazi-filmpjes waarin Jesse Klaver, Mark Rutte en Rob Jetten de schuld krijgen van seksueel geweld door vluchtelingen.

Nazifilmpjes

Maar nu een Turk het een keer doet, staat het hele land op zijn achterste benen en wordt Arib, die vanuit haar positie al jaren een soort parlementaire guerrilla-oorlog tegen DENK voert, als held van fatsoen en betamelijkheid op het schild gehesen. Terwijl ze niet optrad toen PVV-zilverrug Machiel de Graaf Öztürk tijdens een debat bedreigde en ook niet toen De Graaf DENK-Kamerlid Farid Azarkan ervan beschuldigde orders aan te nemen van Recep Erdoğan. In dit filmpje zien we VVD-Kamerlid Sven Koopmans Karabulut impliciet beschuldigen van sympathie voor een terreurorganisatie, dus waarom werd het woord hem toen niet ontnomen door Arib? Waarom was het land toen niet in rep en roer?

Het bizarst is nog dat iedereen jankt dat Öztürk Karabulut beschuldigt “zonder met bewijs te komen”, maar daartoe kreeg Öztürk de kans helemaal niet. Arib maakte namelijk voor de zoveelste keer misbruik van haar macht om hem het woord te ontnemen.

Iemand niet de kans geven met bewijzen te komen en hem daarna verwijten dat hij niet met bewijzen komt, het doet me erg denken aan de Soviet-processen waarover ik vroeger als kind las. Toen Zihni Özdil door GroenLinks werd gewipt omdat hij zich als een eenmansfractie binnen de GroenLinks-fractie gedroeg, was het geklaag dat in het parlement geen vrijdenkers worden geduld en dat de partijdiscipine zo verstikkend is, niet van de lucht. Maar moet je nu zien hoe het ganse land zich stort op een Kamerlid dat weigert zich te conformeren aan de officiële nationale canon.

Intussen blijken er in Nederland 1600 asielkinderen te zijn verdwenen en geen Kamerlid dat zich er druk om maakt. Makes you think, huh?

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 08.06.2019 @ 10:51

[Home]
 

1 Reactie

op 08 06 2019 at 10:51 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS