Home » Archief » Wierddukkistan


[25.04.2017]

Wierddukkistan

Peter Breedveld


Illustratie: Kō Kojima

De persoonlijkheidscultus die Wierd Duk rond zichzelf aan het opbouwen is, heeft inmiddels groteske vormen aangenomen. Dat doet hij ook nog allemaal van uw belastingcenten, want de publieke omroep wijdt een uitzending aan zo’n beetje elke natte scheet waarmee hij de wereld wenst te verblijden.

Zo meldt het programma WNL dat Duk wordt bedreigd vanuit extreemlinkse hoek, met als bron niemand anders dan Duk zelf, die beweert kritiek te krijgen vanwege zijn verhalen over de “vluchtelingencrisis”, “en ook wel vanuit extreem-linkse hoek dreigementen.”

Dat wordt uiteraard klakkeloos overgenomen door andere ‘journalisten’ en natuurlijk de PVV, die huilt dat ‘zelfs onafhankelijke en objectieve journalistiek niet wordt geduld’, en er meteen ook een complottheorie aan hangt: het is de groenlinkse subsidielobby!

Slachtofferstatus

Er is geen enkel bewijs dat Duk wordt bedreigd, zoals er nooit bewijs is voor eender wat Duk beweert, en al zijn beweringen ook steevast onwaar blijken te zijn. Er zijn wel sterke aanwijzingen dat Duk liegt dat hij wordt bedreigd. Een paar weken geleden jammerde hij dat ik een oproep tot geweld tegen hem ‘support’ (niemand zegt meer ‘steunt’). Hij weet ook wel dat het blakende nonsens is, maar zo slaat hij twee vliegen in één klap: vergroting van zijn eigen slachtofferstatus en intimidatie van één van zijn eloquentste critici.

Duk is geobsedeerd door wat anderen over hem zeggen. Hij mist echt helemaal niks. Hij reageert er ook altijd heel boos op, want hij vindt oprecht dat mensen geen kritiek op hem mogen hebben. Dat vindt-ie echt schandalig. Journalist Bas Kromhout die opmerkt dat Duks artikelen ’tamelijk eenzijdig’ zijn: roddelen! Journalist Willem Wansink die zegt dat hij ‘PVV-artikelen’ schrijft: ‘debiel!’ Filmmaker Diederik Ebbinge die hem tegenspreekt: ‘Waar bemoei jij je mee!’ Duk vindt het serieus waar onbegrijpelijk dat mijn werkgever mij niet ontslaat vanwege mijn kritiek op hem. Dat die zomaar toestaat dat ik, in mijn eigen tijd en op mijn eigen website, een beetje kritiek op Zijne Koninklijke Hoogheid ga zitten leveren!

Turkse gevangenis

Journalist Fréderike Geerdink had kritiek op hem en werd door hem op zo’n manier geslutshamed (‘verhouding met een PKK-officier’) dat ze daadwerkelijk gevaar loopt (ze heeft al eens in de Turkse gevangenis gezeten), maar dat iemand anders hem om die reden ‘stuk schimmel’ noemde, dát vond iedereen een schande.

Zie die Duk-posse dan die over Willem Wansink heenwalst. “And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger!” Beaus dat-ie wordt als je hem PVV-journalist noemt! Maar ja, als je gaat dreigen dat Frankrijk ‘het uur van de waarheid’ alleen maar uitstelt omdat in plaats van je favoriete extreemrechtse kandidaat iemand de verkiezingen heeft gewonnen ‘die de islam niet begrijpt’, is ‘PVV-journalist’ nog te vriendelijk uitgedrukt.

Duk tegenspreken is verboten. Als er iets politiek incorrect is, dan wel het benoemen van de ongemakkelijke feiten rond Duks manier van journalistiek bedrijven. Dat hij wacht op een gewapende clash en actief werkt aan een politieke aardverschuiving, dat mag je niet zeggen, dan gaat hij je obsessief belasteren, samen met zijn fans.

Veilig vanachter zijn Twitter-muur, en op uitnodigingen tot een openbaar debat gaat hij niet in.

Politieke correctheid

En toch wijdde de publieke omroep gisteren wéér een hele uitzending aan de zorgen van Duk om de ‘politieke correctheid’ in Nederland. Samen met wat geestesverwanten mocht hij in WNL klagen over ‘wat je allemaal over je heenkrijgt’ als je iets zegt over moslims en immigranten.

En niemand die dan even tegenwerpt: “Maar Dukkie Duk, jij roept toch zelf constant om het ontslag van wie jou tegenspreken? Jij bent het toch die mensen verbiedt kritiek te hebben op jouw artikelen en media-optredens?”

Duk is constant op TV, heeft een wekelijks podium in een landelijke krant, om de mensen bang te maken voor moslims en vluchtelingen. Hij is de enige niet, al vijftien jaar gaat het over nauwelijks iets anders dan de perfide slechtheid van moslims en het gevaar van vluchtelingen. Hoe kan het, dat van uw belastingcenten om de haverklap de aantoonbare leugen wordt verspreid dat zulks niet mag in Nederland?

Verklaar dan eens waarom Duk altijd op TV is en voor een landelijke krant werkt, terwijl mij nog niet eens mijn eigen marginale blogje wordt gegund? Verklaar waarom het leven van Mark van der Zon kapot is omdat hij een grapje maakte over het uitroeien van PVV’ers, terwijl Peter Anshof de getapte jongen is met zijn herhaalde oproepen om moslims dood te schieten? Terwijl een mevrouw, die moslims wil vergassen, bij Pauw mag aanschuiven om de zielige bezorgde burger uit te hangen? Dezelfde Pauw die Anne Fleur Dekker, die moest onderduiken, een donderpreek gaf omdat ze een ironisch tweetje over Wilders plaatste?

Wilders-cartoontje

In de Volkskrant stond vorige week deze aflevering van de strip Sigmund, waarin hoogleraar Maurice Crul door Sigmund wordt neergeschoten omdat hij betoogt dat autochtonen zich moeten aanpassen aan allochtonen. Niemand heeft er iets over gezegd en iedereen wéét wat er zou zijn gebeurd als Sigmund Wilders zou hebben neergeschoten. In fact, Francisco van Jole kreeg heel Nederland over zich heen vanwege een pittig Wilders-cartoontje.

Dus wat lul je nou, man? Met je politiekcorrect? Duk en zijn vrienden mogen alles, echt alles. Wij mogen helemaal niks. Wij krijgen van alles over ons heen, wij worden met ontslag bedreigd, wij moeten onderduiken.

Maak je dáár maar zorgen over. En over de teloorgang van de journalistiek in Nederland.

 

 

Financieel steunen kan nu ook op Patreon! Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 25.04.2017 @ 09:05

[Home]
 

23 Reacties

op 25 04 2017 at 11:01 schreef Peter:

Duk de Duider (of Buk de Duiker) peilt de stemming heet het. Eén stemming is het slechts. Zijn eigenste stemming. Geen journalist. Had het niet verwacht, dat hij dukdanig Niemöller achterna zou gaan.

op 25 04 2017 at 11:08 schreef Paul Hoekveld:

Blijven ageren en de luis in de fascistenpels met verve blijven spelen. Er zit nu in dat extreem rechtse klimaat even niets anders op.

op 25 04 2017 at 11:27 schreef Kees Bruin:

Er zit een aanzienlijk verschil tussen de Wilders-cartoon en die van Doctor Sigmund. In de Wilders-cartoon wordt gedaan alsof Wilders vluchtelingen rechtstreeks de gaskamers in stuurt.
In de Sigmund-cartoon wordt een professor die onzin verkondigd door Sigmund overhoop geschoten. Die actie valt onder de verantwoording van doctor Sigmund himself, en dat is toch even nét iets anders dan doen alsof Wilders een mensen vergassende nazi is.
Maar ik vrees dat deze nuance voor sommigen te ver gaat.

op 25 04 2017 at 11:55 schreef marcodB:

Goed stuk. Kees Bruin ziet nuances die voor anderen onzichtbaar blijven.

op 25 04 2017 at 12:22 schreef Martijn:

De Wilderscartoon is het straf doorredeneren van Wilders’ politieke verhaal, die Sigmund, tja, wat eigenlijk? Dat je mensen met een onwelgevallige mening maar moet afschieten?

Geen enkel probleem met de nuance hier.

op 25 04 2017 at 12:32 schreef MNb:

“Zijne Koninklijke Hoogheid”
Eerder Zijne Koninklijke Laagheid.
Kees is erg goed in Bruine Nuances.

op 25 04 2017 at 13:02 schreef Jan Romijn:

Om het volk te treiteren zal Wilders toch in het kabinet Rutte aanschuiven.

op 25 04 2017 at 13:32 schreef marcodB:

Sorry … ik was vergeten #ironie bij mijn reactie te zetten. Ik bedoel natuurlijk dat Kees flauwekul praat, en denkt dat het genuanceerd is.

op 25 04 2017 at 14:00 schreef Frank:

In het kader van “anti-political correctness gone mad” is dit een zeer lezenswaardig – en lang – artikel uit de Guardian van november vorig jaar:

https://www.theguardian.com/us-news/2016/nov/30/political-correctness-how-the-right-invented-phantom-enemy-donald-trump

op 25 04 2017 at 17:36 schreef Kees Bruin:

@Martijn 12:22 “De Wilderscartoon is het straf doorredeneren van Wilders’ politieke verhaal.” Schei toch uit! Wilders stuurt niemand naar de gaskamers, heeft zich ook nooit in die zin uitgelaten. Je kunt van Wilders van alles zeggen, maar die bewering kun je absoluut nergens mee staven. Maar goed, Wilders verdedigen is helemaal fout natuurlijk, dus alleen daarom al zul je wel denken dat jij het bij het juiste eind hebt.

op 25 04 2017 at 19:25 schreef Martijn:

Sorry gast, ik ga niet uitleggen hoe satire werkt, maar als Wilders mag zeggen dat “de islam” intrinsiek fascistoïde is (daarmee alle moslims verdacht makend, al zegt ie 100 x dat ie het over “de islam” en niet over moslims heeft) mogen “wij” zeggen dat wat Wilders zegt fascistoïde is.

Hij weegt z’n woorden altijd zorgvuldig, zo slinks is ie wel (taqiya anyone?), maar “preventief opsluiten radicale moslims” en “alle moskeeën en islamitische scholen dicht, verbod koran” klinkt mij als stappen in de richting van een “oplossing” voor een vermeend “moslimprobleem”. Als er bij jou dan nóg geen alarmbellen afgaan maar wel bij een paar uit verband gerukte soeras of nepnieuws over gejatte shampoo … tja …

op 25 04 2017 at 19:45 schreef MNb:

Toegegeven, Bruintje Kees, het woord gaskamers heeft jouw Grote Blonde Leider nooit in de mond genomen. Het woord deportatie wel. En niet in een cartoon, maar in een interview – een nuance waar je misschien eens je bruine licht over kunt laten schijnen.

https://www.youtube.com/watch?v=Rfm1l9g8UAY

Ik zal je er maar niet aan herinneren wanneer er ook alweer voor het laatst deportaties in Nld. plaatsvonden, want dan ga je over Godwin jammeren.
Maar ach – ook dit is natuurlijk geen “echt argument” volgens de Bruine Normen van Kees.

op 25 04 2017 at 19:51 schreef Kees Bruin:

We hadden het over de onrechtmatigheid van de Wilders-cartoon, waarin gesuggereerd werd dat Wilders mensen, in casu vluchtelingen, linea recta de gaskamer zou insturen. Die cartoon is flauwekul, omdat Wilders niemand naar de gaskamers stuurt of wil sturen. Dat is een feit. Dat Wilders moskeeën wil sluiten etc, is een andere kwestie. Ik denk dat Wilders droomt van een soort ‘reconquista’ van West-Europa. Dat kun je fascistoïde vinden, maar hetzelfde kun je van de islam vinden. Kijk eens even naar de landen waarin de islam de dienst uitmaakt, en hoe het daar met de tolerantie jegens andere religies gesteld is, om nog maar te zwijgen over tolerantie jegens atheïsten of homo’s. In feite kun je in het geval van Wilders en de islam spreken van een soort pot verwijt de ketel verhaal.

op 25 04 2017 at 20:30 schreef Peter:

Fuck off Kees de Bruin, met je getroll. Mijn stuk gaat niet over cartoons maar over de hypocrisie van fascisten als jij, door jou hier treffend voorzien van levendige illustraties. Iedereen, ook jij, weet wat er zou zijn gebeurd als het niet Maurice Crul was geweest die Sigmund neerschoot maar Wilders. Als je zegt van niet ben je een leugenaar. En nu opbokken, naargeestige klootzak.

op 25 04 2017 at 20:56 schreef Martijn:

Potdomme zeg, heb toch niet vaak zo vloekend en tierend voor de televisie gezeten, wat een gejank en wat een beroerd gemaakt programma. Je zal toch beeldmateriaal zijn in zo’n staaltje zelfmedelijden. En dan raar opkijken dat je niet welkom bent met je camera (en dat dan natuurlijk dankbaar aan gebrekkige integratie wijten, oh kijk! Gelukkig is daar de politie voor de balans met die bakfietsmoeder).

op 26 04 2017 at 02:14 schreef MNb:

Tja, dat Wilders een persoon is en de islam niet is geen Bruine Nuance, dus daar gaat Kees al marcherend aan voorbij. Dat Wilders een politiek programma heeft geformuleerd en zelfs in Nld. moslims niet is nog zo’n Niet Bruine Nuance. Ja, onze Kees laat evt. heel genuanceerd de treinen vol moslims Europa uitrijden. Want cartoon. En pot verwijt de ketel. Of zo.
Dat of hij is inderdaad een troll.

op 26 04 2017 at 03:54 schreef Frank assmann:

Prima stuk Peter.Het helpt tegen de Duk allergie.
Krijg pukkeltjes van die man.

op 26 04 2017 at 20:09 schreef Richard van Gemert:

Er is evenmin bewijs dat Annefleur werd bedreigd. Misschien heeft ze haar onderduikverhaal verzonnen

op 26 04 2017 at 21:25 schreef Sasha Berkman:

Richard, je hebt je duidelijk niet verdiept in de materie. Heb je niets beters te doen?:

op 27 04 2017 at 01:05 schreef Sasha Berkman:

http://altrechts.com/lijsten/overzicht-volksvijandig-nederland/ <- hey Peter, je staat op de dodenlijst…

op 27 04 2017 at 13:14 schreef Chakir:

Hey Sasha, heb jij verdomme niets beters te doen? Ik heb heel lang uit principe niet op deze site gekeken. Net dus gedaan. Je wordt bedankt, maar niet heus….

op 27 04 2017 at 15:44 schreef Thomas E:

Ja inderdaad Sasha, wat is dat voor een intreurige zwakbegaafde Stasi-site?! Doet me sterk denken aan de Volksfeindeverzeichnisse tbv razzia’s en de opsporingslijsten voor Gülen-sympathisanten in Turkije.

op 28 04 2017 at 22:48 schreef Sasha Berkman:

de site is een onderwerp op de site van de NOS nu. Ik vond het wel vermeldingswaardig dat Peter op een dodenlijst staat.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS