Home » Archief » Wilt u steun, mevrouw Nourhussen? Dan moet u uw vrienden koesteren


[28.07.2017]

Wilt u steun, mevrouw Nourhussen? Dan moet u uw vrienden koesteren

Peter Breedveld


Scène uit: ‘Vivre Nu, à la recherche du paradis perdu’.

Trouw-journalist Seada Nourhussen klaagt dat ze geen steun kreeg van collega’s toen ze door Bert Brussen, eindbaas van The Post Online, uitgescholden werd voor ‘negerin van Trouw‘ terwijl autocuelezer van RTL-Z Roderick Veelo erbij zat te grinniken.

Ik ben niet verbaasd. Ten eerste: welkom bij de club, mevrouw Nourhussen. U bent niet de eerste journalist die er na vijftien jaar achterkomt dat het echt heel vervelend is om het mikpunt te zijn van GeenStijl-achtige media omdat je mening hen niet aanstaat, na de klachten daarover van andere slachtoffers, die géén podium hebben in Trouw of een ander landelijk medium, stelselmatig te hebben veronachtzaamd.

Die slachtoffers hebben zich ook vertwijfeld afgevraagd waarom ze niet werden gesteund door publiek en media terwijl ze werden geïntimideerd en bedreigd, zo erg zelfs dat ze moesten onderduiken. Waar was ú toen, mevrouw Nourhussen? U zweeg. U had er niks mee te maken.

Waar was u toen Hassnae Bouazza in uw krant voor antisemiet werd uitgemaakt, mevrouw Nourhussen? U zweeg. Want zo gaat dat in Nederland: iets is pas erg als je er zélf slachtoffer van wordt. Als iemand anders het haasje is, heeft-ie het er altijd zelf naar gemaakt, of het was niet zo bedoeld, of het was maar satire, en verfrissend en vernieuwend en alles. Loes Reijmer vond het héérlijk dat Nederland eindelijk was ‘bevrijd van de verstikkende politiekcorrecte deken’, totdat ze zelf op de korrel werd genomen. Toen verlangde ze opeens hevig naar de veilige, warme bescherming van die deken.

Farizeeërs

Ik ben jarenlang uitgelachen omdat ik erop wees dat dit een vorm van ernstige intimidatie is, bedoeld om dissidenten het zwijgen op te leggen. Zeker als je een vrouw van kleur bent is het de bedoeling dat je meehuilt met de wolven in het bos, de horrorverhalen over de islam schraagt, die witte mannen en vrouwen graag opdissen. Zwarte vrouwen die zeggen dat ontwikkelingshulp voor arme landen weggegooid geld is, dat het aan die zwarten zelf ligt, die worden op een voetstuk geplaatst.

Een witte journalist bekritiseren die Wilders als lievepoezenmeneer aan de natie presenteert? What were you thinking!

U voelt zich eenzaam omdat u eenzaam bént, mevrouw Nourhussen. Uw collega’s zijn farizeeërs, zeker ook die op de Trouw-redactie, die Wilders respecteren en iedereen voor de leeuwen gooien die kritiek op hem heeft. Neemt u het aan van iemand die het allemaal zelf heeft meegemaakt. Ik voel me ook eenzaam. Hassnae voelt zich ook eenzaam. Je spreekt je uit tegen racisme en het is gedaan met je. Kijk maar naar Quinsy Gario, naar Jerry Afriyie, Sylvana Simons, naar dat leger van andere mensen die zich uitspreken. Ze worden uitgespuugd, verketterd, vervolgd, verliezen hun baan en hun opdrachtgevers. Journalisten komen je lastigvallen tot aan je voordeur en Thomas Bruning van de journalistenvakbond schreeuwt moord en brand als je dan de thee en de koekjes niet voor ze klaar hebt staan.

U komt er nog heel aardig vanaf, mevrouw Nourhussen, als ik het mag zeggen.

Virtuele lynchmob

Ten tweede: dit is waarom ik meevoel met al die anderen, maar niet met u: u bent zelf niet minder erg dan Bert Brussen. U maakt deel uit van een groep activisten waarvan Arzu Aslan de meest notoire is en die het hele Internet afstruint op zoek naar zondaars om ze te verketteren en aan de virtuele schandpaal te nagelen. Die worden aangewezen en gebrandmerkt en mogen zich daarna nog dagenlang verheugen in een shitstorm van antiracistische kwezeltjes, een virtuele lynchmob die niet onderdoet voor die van GeenStijl. Witte mannen moeten worden gebroken, racisten zijn te preferen boven witte antiracisten want voor hen is het antiracisme maar een ‘speeltje’ en Robert Vuijsje is de Duivel omdat hij een roman schreef vol racistische personages.

Kritiek op uw antiracistische liturgie is verboten. Als je er bezwaar tegen maakt dat je wordt weggezet als racist vanwege je relatie met een ‘vrouw van kleur’, huil je ‘witte tranen’, als je probeert uit te leggen dat je een auteur niet met zijn romanpersonages moet verwarren, doe je aan ‘whitesplaining‘, en zo wordt alles en iedereen afgeserveerd met labels als ‘witte fragiliteit’, ‘witte onschuld’, ‘koloniaal denken’, ‘wit suprematisme’ enzovoort.

Ik kan me niet herinneren enige uitwisseling van argumenten met u te hebben gehad, ik volgde u op Twitter omdat ik vond dat u interessante bijdragen leverde aan het racismedebat, en omdat u een zeldzame verschijning bent in het Nederlandse medialandschap: een vrouw van kleur die haar baas niet naar de mond praat. Maar opeens bleek ik door u te zijn geblockt. Ik hoorde van anderen dat u inderdaad nogal druk in de weer bent met de block-knop. Ik kan begrijpen dat u mensen blockt die u uitschelden of maar blijven doordrammen dat Zwarte Piet juist goede reclame is voor zwarte mensen, maar als je medestanders op deze manier gaat behandelen, is het natuurlijk niet gek dat je ze niet hoort als Bert Brussen je op de korrel neemt.

Multiculturele samenleving

Dit probeer ik antiracisten al zolang aan het verstand te brengen: je krijgt geen moer voor elkaar als je medestanders tot op het bot beledigt omdat ze wit zijn. En het helpt niet als je er daarbij op hamert dat met dat ‘wit’ niet wordt gedoeld op huidskleur maar op een ‘sociaal-politieke constructie’. Ik zie nooit iemand met een donkere huidskleur, bijvoorbeeld de ‘Braboneger’, beschuldigd worden van ‘whitesplaining‘.

“We hebben jullie helemaal niet nodig!” krijg je ook vaak te horen van antiracisten. Nou, u erkent tenminste dat we wél nodig zijn. U klaagt althans als we ons niet laten horen.

Zwarte antiracisten hebben witte antiracisten nodig. En witte antiracisten hebben zwarte antiracisten nodig. We doen het niet om ons goed te voelen over onszelf, dat is het narratief van de Duk-rukkers, dat u klakkeloos overneemt. We doen het uit rechtvaardigheidsgevoel, uit naastenliefde, ook uit eigenbelang: we geloven dat een multiculturele samenleving zonder discriminatie prettig is om in te leven, en veilig. Voor jullie, voor ons, voor onze kinderen.

Rugdekking

En nee, we hoeven geen koekje. We willen alleen niet als honden worden behandeld. We willen niet worden rondgecommandeerd en we willen zelf mogen blijven nadenken. Ik wil veilig kunnen zeggen dat Alleen Maar Nette Mensen een goed boek is, en uit kunnen leggen waarom, zonder te worden overschreeuwd en uitgescholden voor alles en nog wat.

En wilt u steun? Ik wil ook steun. Ik heb het ook moeilijk. Ik wil dat mijnenveld best voor u in, maar ik had dan graag wat rugdekking, in plaats van unfriendly fire.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij. Mij financieel steunen kan nu ook op Patreon.

Peter Breedveld, 28.07.2017 @ 12:16

[Home]
 

5 Reacties

op 28 07 2017 at 14:29 schreef gertjan:

U bent wit, meneer Breedveld. Dus met u wilt zij niets te maken hebben.

op 28 07 2017 at 14:37 schreef Tyrone:

want zo gaat dat in Nederland: iets is pas erg als je er zélf slachtoffer van wordt

Dat is inderdaad iets typisch Nederlands. Zie je verder nergens. Maar, alleen bij witte Nederlanders normaal gesproken, Nourhussen is de uitzondering. Maar goed, deze “tante Tom” heeft haar achtergrond zodanig verloochend dat ze misschien wel de witste is van allemaal.

op 28 07 2017 at 14:45 schreef Peter:

Ik vrag me af, Tyrone, of je mijn stuk wel goed gelezen hebt. En Nourhussen is een Tante Tom? Serieus?

op 08 08 2017 at 08:47 schreef Anonieme duiker:

Goed stuk! Beide boodschappen. Voel me ook medestander, maar kan niet voldoen aan alle voorwaarden (je bent voor of tegen) en ben ook gekarikatiseerd en geblokt.
En ben te bang inmiddels om openlijk kritiek te leveren op GeenStijl et al. Ben zeer blij met mensen die dat wel doen. Hoe kan ik helpen, tot steun zijn?

op 08 08 2017 at 10:19 schreef Peter:

Geld storten! Alles wat je missen kunt! Bankrekening staat onder al mijn stukken! Alvast bedankt!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS