Home » Archief » Zelfreinigend vermogen


[27.06.2016]

Zelfreinigend vermogen

Peter Breedveld

serge14
Illustratie: Serge Baeken.

Wat ik mijn vorige stuk over Joris Luyendijks misplaatste vertrouwen in de nuchtere Nederlander vergeten was door de gehaktmolen te halen: Luyendijks bevreemdende opmerkingen over het ‘zelfreinigend vermogen’ van het Nederlandse medialandschap.

‘Anders dan The Sun, Daily Mail, Daily Express, Daily Telegraph en The Times zijn Nederlandse kranten niet in handen van cynische miljardairs met een eurofobe agenda. Nederlandse journalisten en columnisten mogen zelf nadenken, en dat opschrijven’, aldus Luyendijk.

‘Het grote verschil’ is volgens Luyendijk ‘dat Nederland geen tabloids heeft die decennialang de bevolking hebben bewerkt met leugens over de EU, en voorpagina’s over ‘EU-verkrachters’ en een ‘Gebroken, Stervend Europa’.’

Luie journalisten

Luyendijk is misschien vergeten dat de meest gelezen krant in Nederland De Telegraaf is, maar zelfs zonder die krant hebben we helemaal geen tabloids of cynische miljardairs nodig. Nederlandse journalisten mogen misschien zelf nadenken, ze willen het niet, of ze kunnen het niet. De media worden evengoed gedomineerd door Eurofoben als Thierry Baudet, Jan Roos en andere stuitend onnozele domoren die bij elke gelegenheid door luie, eenkennige journalisten als deskundige worden opgevoerd.

In NRC Handelsblad, de koning van de Nederlandse kwaliteitskranten, lezen we over vluchtelingen die hun kinderen opofferen en hun gastvrouwen verkrachten, en dat we ons moeten bewapenen tegen deze barbaren. Onze Kamerleden, weten we sinds dit interview met Tofik Dibi, kijken elke dag allemaal als eerste op GeenStijl, het medium dat zelfs The Sun en de Daily Mail nog doet blozen wat hysterisch-bombastische haatzaaierij betreft.

De Volkskrant heeft volgens Luyendijk ‘de linkse veren afgeschud’. En vervangen, vergeet hij dan te vermelden, door een afzichtelijk PVV-mombakkes. De Volkskrant lezen is alsof er naast je een ziedende Autodropman staat die loeihard in je oor blèrt over criminele, antisemitische, homohatende, verkrachtende allochtonen. En de islamisering! En dat fokt als konijnen! Laten we anticonceptie in hun drinkwater doen. Hahaha! Trouw zuigt hele shariawijken uit de duim.

Gewapende clash

Nog steeds heeft geen van de kwaliteitskranten afstand genomen van de volstrekt onverantwoordelijke, op geen enkel feit gebaseerde berichtgeving over de Syrische massaverkrachters in Keulen, die totale onzin bleek te zijn, zoals door mij daags na de eerste krantenartikelen over Keulen al correct werd voorspeld. De twee Nederlandse hoofddaders in deze gigantische canard, journalisten Wierd Duk en Jeroen Wollaars, zijn inmiddels alweer bezig met het opdissen van nieuwe hysterische onzin over buitenlanders. Vorige week had Wierd Duk, die ook constant in alle praatprogramma’s zit te liegen in het zicht van een knikkebollende interviewer, een paginagroot stuk in het Algemeen Dagblad over moslims die de straten in Duitsland overnemen, en de ‘gewapende clash’ die spoedig zal aanvangen.

De NOS, werkgever van Jeroen Wollaars, is al een tijd volledig van het padje af. Vaak heb ik de indruk dat de omroep zit te trollen door moordende neonazi’s steevast te typeren als beminnelijke, behulpzame mensen die niet tegen onrecht kunnen. Nazikampbeulen werden laatst door de NOS ‘medewerkers van Ausschwitz’ genoemd. Je denkt: ‘die Breedveld maakt het nou wel heel erg bont’, en dan click je op het linkje en zie je dat het gewoon echt waar is!

Wie in de kwaliteitskranten meent accurate informatie te vinden over bijvoorbeeld de aantallen vluchtelingen en immigranten die Europa binnenkomen, en waar ze vandaan komen en of het moslims zijn of christenen, komt bedrogen uit. Er wordt steevast over gelogen, zoals blogger Flip van Dyke keer op keer aantoont. Van Dyke werd op een gegeven moment wel ontdekt door de media, en zelfs geïnterviewd en geciteerd, maar het effect is uiteindelijk nul. Journalisten blijven de cijfers verneuken en Van Dyke zet dat dan op zijn blogje allemaal weer recht, terwijl hij een vaste plek op één van de kwaliteitsredacties had moeten hebben om alles te checken.

Moord op Fortuyn

Hysterische onzin, dag in, dag uit, geduid door charlatans die er niet eens een geheim van maken dat het ze te doen is om een ‘politieke aardverschuiving’ en door politici gebruikt voor hun routineuze volksmennerij. Zo heeft in de kiezer de delirische idee postgevat dat we worden overspoeld door extremistische moslims en dat dit de schuld is van de EU. Precies als in Groot Brittannië.

Alleen komt er hier geen cynische miljardair aan te pas, journalisten doen het in Nederland uit eigen overtuiging of, zoals ze ook gewoon openlijk toegeven, voor de schouderklopjes van politici. Ik heb dit al eens geduid als een posttraumatische reactie op de moord op Pim Fortuyn, waarover de redacties zich zo schuldig voelen dat ze zich nooit meer zullen laten betrappen op een kritisch woord in de richting van een fascistoïde haatzaaier, uit angst die persoon te ‘demoniseren’.

Dwangmatige zelfdestructie

Wie zich ertegen verzet, wordt door journalisten en politici samen tot aan de poorten van de hel achtervolgd met hatelijke laster. We zien het nu met DENK, waar alle media een full-blown oorlog tegen voeren, en we vergeten niet hoe Lodewijk Asscher de hulp van de voltallige pers kreeg (met Het Nederlands Dagblad als enige uitzondering) toen hij probeerde mij, zijn meest uitgesproken criticus, de mond te snoeren. Dat er journalisten naar mijn werkgever belden om om mijn ontslag te drammen, ik kan dat nog steeds maar nauwelijks geloven. En denk maar niet dat je Thomas Bruning van de NVJ dan over ‘persbreidel’ hoort jammeren. De NVJ is trouwens ook een bolwerk van hysterische islamofobie en domrechts gezwatel.

Dus wat nou, zelfreinigend vermogen? Als je bij een referendum over de uittreding van Nederland uit de EU vertrouwt op Nederlandse nuchterheid en op het zelfreinigend vermogen van de pers, berg je dan maar. Dan ben je fucked, dan is je gans gekookt, zijn je laatste dagen geteld, want beide zijn ontsproten aan de fantasie van Joris Luyendijk. De media én de fenomenale domheid van de Nederlandse kiezer staan garant voor een #NEXIT, of voor enig ander pad van dwangmatige zelfdestructie dat Jan Roos cs voor ons uitstippelt.

En wie dat dan geen ‘feest van de democratie’ noemt, die moet kapot.

Interview met Peter Breedveld in De Nachtzoen. Ergens in augustus komt er een tweede deel. Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 27.06.2016 @ 08:45

[Home]
 

12 Reacties

op 27 06 2016 at 11:06 schreef naturist:

Peter, je levert een nuttige bijdrage aan het debat. Waarom probeer je dat niet in de tweede kamer ? Dan hoef je niet meer langs de zijlijn te schuimbekken en kan je werkelijk wat betekenen. Met jouw drive en eruditie kan je veel meer doen !

op 27 06 2016 at 11:09 schreef Peter:

Goh zeg, dat ik daar zelf niet aan heb gedacht! In plaats van langs de zijlijn ga ik gewoon in de Tweede Kamer ‘schuimbekken’.

op 27 06 2016 at 11:59 schreef Murat:

Ik heb met Luyendijk nog wel eens een paar potjes bier gedronken. Was ook groot fan van hoe hij schreef en presenteerde.
Nu heeft ie zich toch wel een beetje gediskwalificeerd hoor.
Bedankt voor deze aandacht er voor Peter.

op 27 06 2016 at 15:36 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Dwangmatige zelfdestructie gepaard met godvergeten opportunisme en onkunde is de tijdgeest van blank Nederland. De existentiële crisis van de blanke man gaat ons allemaal heel veel kosten.

op 27 06 2016 at 17:10 schreef leo schmit:

Ik zit nu een bundel te lezen, samengesteld door Frans Janssen in 1979 met daarin 25 interviews met Willem Frederik Hermans onder de titel ‘ Scheppend nihilisme’. En ik lees (nog steeds) trouw Breedveld’s tirades: ‘Nederlandse journalisten mogen misschien zelf nadenken, ze willen het niet, of ze kunnen het niet.’ En wat zegt Hermans in een interview in 1963: ‘De democratie is in Nederland voornamelijk een maskarade’. Er bestaat wel geen censuur op kranten, maar dat komt eenvoudig omdat kranten vanzelf al niet schrijven over dingen waar ze niet over mogen schrijven… Een hoogwaardigheidsbekleder wordt nooit een indiscrete of pijnlijke vraag gesteld, journalisten of parlementsleden laten zich behandelen of ze eigenlijk geen recht hebben een behoorlijk antwoord te krijgen van een bewindsman… Wij waren vroeger een oligarchie, een regentenstaat en dat zijn we in wezen altijd gebleven. Enz…

Is Breedveld de nieuwe Hermans? Broodnodig, zo’n stem.

op 28 06 2016 at 07:15 schreef Flip van Dyke:

Dank je Peter.
Inderdaad het effect is inderdaad nul. Het is verbijsterend te zien hoezeer de complete pers aan de leiband loopt van de machthebbers. Vooral ANP en NOS.
Nederland is dan ook geen democratie.
En ik doe inderdaad het meest zinloze werk van heel Nederland, maar dat wist ik ook niet toen ik ermee begon.

op 28 06 2016 at 09:12 schreef babs:

ANP = Veronica.

op 28 06 2016 at 09:41 schreef Mario:

“ik doe inderdaad het meest zinloze werk…”

Integendeel, zelfs. Dit is er één voor de langere adem, beste Flip. En dat is m.i. waarschijnlijk ‘het onverwachte’ eraan.

De effecten van je inspanningen zijn zichtbaar, Flip. Van gepaste afstand zie ik meer en meer personen én politici én journalisten zich bezighouden met het numbercrunching wat je doet en deed.

Je doet ‘het’ uitermate goed. En ik durf in deze voor meerdere te spreken: dank je wel daarvoor!

Volledig schijt hebben aan die vele kwijlende clickbaithoernalisten en verdere onnozele meejankertjes. Die vallen (overdrachtelijk gesproken) vanzelf wel op hun muil.

op 28 06 2016 at 15:09 schreef Flip van Dyke:

Vanmorgen heb ik nog getwitterd dat wat ik vanochtend zag over de prestatie van de Nederlandse pers ik nog nooit had meegemaakt in de zeven jaar dat ik me met cijfers asiel en migratie bezig hou.

op 28 06 2016 at 17:46 schreef Bertje Knor:

Wat Mario zegt!!

op 28 06 2016 at 22:03 schreef Sasha Berkman:

“medewerkers van Auschwitz” Echt volkomen van het padje.

op 29 06 2016 at 18:01 schreef vander F:

Dat, idd verbijsterend openhartig, stuk van Max van Weezel is ook veelzeggend.
In de jaren 50 durfde een journalist nauwelijks een vraag te stellen aan zijne excellentie en tikte braaf over wat deze zei.
Nu drinkt een journalist schouder aan schouder een biertje met Mark en tikt braaf over wat deze wenst te melden.
En ook.
‘Waar de informatievoorziening naar de burger steeds meer via woordvoerders en PR-functionarissen verloopt, heeft de onderzoeksjournalist een schone taak en een onafhankelijke publieke omroep een rol bij uitstek. Henk Hagoort, de baas van de publieke omroep, laat geen gelegenheid onbenut om te beklemtonen dat onderzoeksjournalistiek een kerntaak van Hilversum is.’
http://vorige.nrc.nl//opinie/article2503044.ece
Sure, maar de staat betaald en wie betaald die bepaald,
dwarsliggen is oprotten in Hilversum, dat was en dat blijft zo.
Aan geld ligt het blijkbaar niet, wel het gebrek aan wil en kunde.
http://www.vvoj.nl/2011/09/30/vvoj-studie-potentie-voor-onderzoeksjournalistiek-maar-geen-strategie/
Maar misschien ook gewoon echt denken dat ‘het nu eenmaal zo hoort’?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS