Home » Archief » De terreur van de jachtlobby


[05.03.2018]

De terreur van de jachtlobby

Petra Kramer

Al sinds het verschijnen van de prachtige documentaire De Nieuwe Wildernis wordt er door de jachtlobby actie gevoerd met als de doel de populatie grote grazers eens flink te gaan uitdunnen door de Oostvaardersplassen in een schiettent te veranderen. Er werd niet met open vizier gestreden, onder de noemer ‘De Nieuwe Wildernix‘ werd geappelleerd aan het zieligheidsgevoel door vermagerde dieren en half vergane kadavers te tonen in een filmpje op YouTube. De beelden worden becommentarieerd door onder andere Jan Paulides van Vereniging ‘Het Edelhert‘, een club van jagers die beter vereniging ‘Het Edelhert op je Bordje‘ kan heten.

In 2013 hadden die acties geen succes, maar het was destijds ook geen strenge winter. In 2018 wel, en kwalijker, er worden boswachters met de dood bedreigd en Domrechts staat pakken hooi over de hekken te slingeren. Het doet denken aan de snelwegterreur met de sinterklaasintocht. Toen de A7 geblokkeerd werd, kregen degenen die het recht in eigen hand namen, meteen hun zin en werden de grondrechten van de demonstranten tegen blackface welhaast traditiegetrouw geschonden.

Schedel inslaan

‘Doodsbedreiging boswachter ongewild beloond’ kopt de NOS. ‘Je stemt op partijen die het leefgebied van wilde dieren doelbewust hebben beperkt waardoor er te weinig voedsel voor ze is. Dan bedreig je boswachters omdat je die dieren zo zielig vindt. En dan krijg je je zin. Geholpen door die partijen’, schrijft Veerle Slegers. Als je in Nederland onderdeel van het probleem bent, mag je je goddelijke gang gaan en als je onderdeel van de oplossing bent dan staat er snel een peloton ME je de schedel in te slaan.

In de media is het ook weer kommer en kwel. De NOS brengt het als een jaarlijks terugkerend meningsverschil tussen ecologen en dierenliefhebbers. Pardon? Waarom zijn de Partij voor de Dieren, de Dierenbescherming en de Faunabescherming dan tegen bijvoeren? De laatste keer dat ik keek, waren dat de dierenvrienden met een indrukwekkende staat van dienst. Esther Ouwehand heeft een half uur met Sven Kockelmann in de clinch gelegen om hem aan het verstand te peuteren dat de jagerslobby zich als een wolf in schaapskleren voordoet als dierenvriend.

Concrete aanwijzingen

Geen journalist die dat even factcheckt. Vandaar dat ik dat maar even heb gedaan. De jachtlobby verzamelt zich op Facebook onder de naam ‘Aankomende Actie op (sic) de OVP’, daar wordt opgeroepen om te doneren aan Ad Busscher. Tevens wordt er gewaarschuwd dat er uit namen van het ALF (‘Animal Liberation Front‘ oftewel het dierenbevrijdingsfront) en het ‘Front Dierenwelzijn‘ onder valse voorwendselen gebedeld wordt om geld via privéberichten. Op de pagina van het ALF/Front Dierenwelzijn staat een adres.

We hebben nu dus twee concrete aanwijzingen waar we verder mee kunnen. Eerst Ad Busscher maar eens googelen. O, kijk aan zeg, op zijn LinkedIn-pagina staat dat hij de oprichter van het Landelijk Team Wildbeheer en van de Marter Controle Unit is. Vervolgens dat adres maar eens natrekken omdat het an sich al erg raar is dat er een adres vermeld staat op de pagina van een ondergrondse, illegale club als het ALF. Verrek! Als dat niet het adres is waar het bedrijf van Ad Busscher geregistreerd staat.

Ware aard

Al met al was dit nog geen vijf minuten zoekwerk, daar hebben druk bezette journalisten natuurlijk geen tijd voor. Die moeten het volgende hij zei, zij zei-stukje maken. Zoals De Leeuwarder Courant waar die andere organisator van de zogenaamde dierenvrienden zijn ware aard toont. ‘Er zijn genoeg mogelijkheden om de stand te reguleren. Nu laten ze de dieren eerst hongerlijden en dan worden ze alsnog doodgeschoten. Zoals het nu gaat, mag niet meer gebeuren”, zegt Bart Lubbers.’ Hij wil dus proactief in plaats van reactief afschot. Lubbers kunt u overigens kennen van ‘Geschoten Gans op uw Bordje‘.

Proactief afschot, dat hebben ze op de Veluwe ook. Daar is de populatie grote grazers ernstig verzwakt omdat er lukraak wordt geschoten. In de Oostvaardersplassen geldt survival of the fittest. Het sterftecijfer is in balans met het geboortecijfer. Van de vijftien tot dertig procent van de dieren die er jaarlijks sterft, schiet Staatsbosbeheer er 99 procent zodra duidelijk is dat ze de winter niet zullen overleven.

Geveinsde dierenliefde

De geveinsde dierenliefde van de afgelopen dagen is een stapje in de richting van de verpretparkisering van de Oostvaardersplassen, waarbij Negentig procent van de grote grazers kapot moet worden geknald. Zoals deze briefschrijver in NRC stelt, is het welzijn van de grote grazers misbruikt en de media lieten zich daar gretig voor gebruiken.

De enige echte oplossing is de Oostvaardersplassen met de Veluwe verbinden. Zodra daar plannen voor gemaakt worden, gaan de vermeende dierenliefhebbers protesteren zoals ze tegen de komst van de wolf protesteren, de Veluwe is nu de grootste schiettent van Nederland en die willen ze absoluut niet kwijt.

Of zoals Esther Ouwehand op Facebook schrijft: ‘de OVP laat zien dat populaties zich stabiliseren op basis van de draagkracht van het gebied en dat jagers helemaal niet nodig zijn om de ‘aantallen te reguleren’. Die jacht moet afgeschaft en de OVP zijn hét bewijs dat het kan. Daarom hebben de jagers zo de schurft aan de OVP. Het is ze echt niet om de dieren te doen hoor, ze zijn als de dood dat hun hobby wordt afgeschaft. Maar dat gaat niet gebeuren als dierenvrienden onbedoeld de jagers gaan helpen.’

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 05.03.2018 @ 08:11

[Home]
 

1 Reactie

op 05 03 2018 at 08:13 schreef Peter:

Lobbyen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Harde Por

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O De meest gelezen stukken van 2023

O Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

O Neem PVV-stemmers serieus!

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS