Home » Archief » Als journalisten geen kritiek willen, moeten ze hun werk beter doen


[14.07.2021]

Als journalisten geen kritiek willen, moeten ze hun werk beter doen

Peter Breedveld


Scène uit Vivre Nu

Meteen na de moordaanslag op Peter R. de Vries werd er door journalisten, waaronder RTL-coryfee Pieter Klein, gesuggereerd dat die het gevolg was van de “aanvallen op de journalistiek”. “Hou op met die aanvallen op zogenaamd fakenews of ‘tuig van de richel’ en klojo’s die spreken van ‘hoernalistiek’“, tweette Klein. Ik heb wel vaker geconstateerd dat journalisten extreem kleinzerig zijn, wat kritiek betreft. Ze zien ook alles als een “aanval”. Maar het heeft er alle schijn van dat De Vries is neergeschoten in opdracht van een crimineel die hem als een direct gevaar ziet en niet omdat hij het niet eens is met de methoden die de misdaadjournalist hanteert. Heel erg goedkoop dus van Klein en zijn collega’s, om dit schokkende geweld aan te grijpen om te proberen critici de mond te snoeren.

Journalisten houden niet van kritiek, ze doen niet aan introspectie en ze vermijden elke discussie over hun manier van werken. Fréderike Geerdink heeft voor deze site ook weleens geprobeerd een discussie los te krijgen over de tendentieuze berichtgeving rond moslims, maar kreeg bij alle kwaliteitsredacties nul op het rekest. Het is gewoon niet bespreekbaar. Journalisten willen alleen maar complimentjes. Ze doen alles altijd alleen maar goed.

Toeslagenaffaire

Hassnae schreef begin deze maand een opiniestuk in NRC naar aanleiding van de opgeklopte heisa rond een VPRO-documentaire over Sigrid Kaag. Daarin schreef ze onder andere dat ‘het gros van de journalisten onvoldoende afstand tot politici bewaart en voorlichters verregaande invloed op hun werk laat uitoefenen.’ Hop, meteen een boze brief van ANP-hoofdredacteur Freek Staps, die protesteert dat ze daarmee bijdraagt aan een bepaald ‘maatschappelijk klimaat’ tegen journalisten en die een rijtje wapenfeiten noemt als bewijs dat het gros van de journalisten juist hartstikke kritisch is: de lijsttrekkersinterviews bij Nieuwsuur, de toeslagen-onthullingen bij Trouw en RTL Nieuws, de ‘functie elders’-foto van het ANP, en de Omtzigt-memo bij De Limburger.

Helaas betreft het hier uitzonderingen, waarbij ik er maar vanuit ga dat die verkiezingsdebatten bij Nieuwsuur echt zo goed waren, want ik heb ze niet gekeken. Ik kijk al heel lang niet meer naar Nederlandse nieuws- en actualiteitenprogramma’s want ik vind ze allemaal ergerlijk kritiekloos, niet goed voor mijn bloeddruk.

En ik wijs er nog een keer op dat de Toeslagen-affaire het directe gevolg is van de massale stemmingmakerij door de media tegen frauderende Bulgaren, uiteraard in een mum van tijd geëxtrapoleerd tot frauderende buitenlanders en de onbetrouwbaarheid van mensen die geen Dijkstra, Hageman of Groeneveld of iets dergelijks heten. En het is dankzij de vasthoudendheid van een advocaat en drie Kamerleden dat journalisten uiteindelijk met die affaire konden schitteren.

Coronazooi

Niet om ook maar iets af te doen aan het bewonderenswaardige werk van die Trouw– en RTL-journalisten, maar er zou überhaupt geen Toeslagen-affaire hebben bestaan als het gros van de journalisten niet fungeerde als doorgeefluik van politici, die het allemaal, niet alleen Baudet en Wilders, van stemmingmakerij moeten hebben. We zouden niet in deze godvergeten coronazooi hebben gezeten als journalisten niet vrijwel allemaal opriepen om nu vooral géén kritiek te hebben op Rutte, toen deze crisis begon, en om als één man achter hem te gaan staan. Een journalist die tóch soort van kritisch was, werd geschandpaald, door zijn collega’s, door journalisten, en door een burgemeester, die tot voor kort ook journalist was en toen opeens burgemeester, vast een beloning voor zijn megakritische houding jegens het gezag.

Zonder de idioot disproportionele media-aandacht voor Thierry Baudet, een totale nobody die werd gepromoot als ‘boy wonder’, ‘genie’, ‘verfrissend’, ‘vernieuwend’ en o, die Marlon Brando-blik, zouden we nu niet een hele zooi nazi-bewonderende psycho’s in de Tweede Kamer hebben. Als het gros van de journalisten niet zo kritiekloos was ten aanzien van Wilders, “want hij wordt wél bedreigd, hoor!” zouden we van die racistische druktemaker ook al jaren niets meer hebben gehoord. Het multicultidebat zou er heel anders hebben uitgezien als het gros van de journalisten niet zo gretig was geweest om het publiek te bestoken met horrorverhalen over verkrachtende vluchtelingen en bloeddorstige moslims, en de verheerlijking van de “bezorgde burger”, naar wie we allemaal moeten luisteren.

Mak schaap

Het gros van de journalisten doet zijn werk gewoon niet. Het gros van de journalisten deugt niet. Het gros van de journalisten is dom en lui en volgzaam als een mak schaap. Kijk ze toch iedere keer weer samendrommen voor een kwootje uit de mond van de grote staatsman, voor een glimp van Kaiser Wilders, het is godverdomme deerniswekkend. De besten onder hen zeggen gewoon open en bloot dat ze springen van blijdschap als Rutte ze een schouderklopje geeft voor hun goede werk. Daar doen ze het voor, een complimentje van de baas!

En dan aankomen kakken met het werk van een handvol andere journalisten die wel hun werk hebben gedaan, alsof dat goedmaakt dat je collega’s intimideerde omdat die een kritische vraag op Rutte probeerden.

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland, dagelijks belaagd door domrechtse fascisten, domlinkse wokies, rancuneuze politici, klikspanen, psycho’s, agressieve imbecielen, lockdownfetisjisten, obsessievelingen, het openbaar ministerie, de politie, noem maar op. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 14.07.2021 @ 12:52

[Home]
 

1 Reactie

op 14 07 2021 at 12:53 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS