Home » Archief » De boze witte man bestrijd je niet met cijfers en statistiekjes


[04.01.2017]

De boze witte man bestrijd je niet met cijfers en statistiekjes

Peter Breedveld


Foto: Ryan McGinley

In een nogal neerbuigend stukje in Het Financieele Dagblad, getiteld ‘Op bezoek bij de boze witte man‘, maakt Marcel Canoy korte metten met de chronische ontevredenheid van de Boze Burger. Nederland scoort immers hoog op de wereldwijde education index, de global competitiveness en innovation indices, doet het economisch goed, heeft lage misdaadcijfers, is tweede op de wereldranglijst wat persvrijheid betreft en behoort tot de naties met de gelukkigste mensen.

Cute, maar dit is dus precies hoe je het opkomende populis… o, sorry, sta me toe het beest bij zijn naam te noemen: hoe je het opkomende fascisme niet bestrijdt. Als iemand zich ongelukkig voelt, is het eerder lullig dan geruststellend erop te wijzen dat het aan hém ligt, omdat de meeste andere Nederlanders wél gelukkig zijn en dat Nederland economisch in de lift zit, maakt het des te schrijnender dat jij werd ontslagen omdat de organisatie, waar je voor werkte, in zwaar weer kwam vanwege de kredietcrisis.

Massa-aanrandingen

Er zit ook iets bitter-ironisch aan om triomfantelijk te wijzen op de lage misdaadcijfers na weer een jaar waarin de media koortsachtig hebben meegedaan aan het hypen van vernielingen, berovingen, verkrachtingen en moord. Eergisteren nog bracht de politie zelf een verhaal in de media over onverlaten die hulpverlenende politieagenten met vuurwerk hadden bestookt waar niets van waar bleek. Maar alle media hebben dat verhaal groot gebracht en verschillende politici maakten er een flinke rel van.

Nu wordt die boze witte man uitgelachen omdat hij zich niet meer veilig voelt. De media, allemaal, voeren tot op vandaag de massa-aanrandingen in Keulen tijdens de Oudejaarsnacht van 2016 op als schrikbeeld van een humane vluchtelingenopvang, terwijl nog steeds elk bewijs ontbreekt dat die massa-aanrandingen hebben plaatsgevonden. Ik heb meer bewijs gezien voor het bestaan van het Monster van Loch Ness.

Etnisch profileren

Toch blijven journalisten en politici doen alsof ‘Keulen’ dagelijkse werkelijkheid is. Het is hun vrijbrief om vluchtelingen en allochtonen te discrimineren. De afgelopen Oudejaarsnacht controleerde de Keulse politie vooral Oud & Nieuw-vierders met een Noord-Afrikaans uiterlijk, een vorm van etnisch profileren die vurig wordt verdedigd door fascistische politici en pers.

Moet je dan de boze witte man met statistiekjes om de oren slaan?

Nee, je kunt de boze witte man moeilijk kwalijk nemen dat hij bang is voor moslims. Elke dag die God geeft, wordt hem door de media voorgehouden dat hij wordt bedreigd door moslims. En laten we eerlijk zijn: terroristische aanslagen door moslimextremisten komen steeds dichterbij. Bijna iedereen is meerdere keren in Parijs geweest, heeft gewandeld en op terrasjes gezeten in de wijken waar in november 2015 mensen als honden werden doodgeschoten. Brussel is praktisch naast de deur.

Wesley en Yolanthe

Dat kranten schrijven dat Wesley en Yolanthe ooit eens in de Turkse nachtclub zijn geweest waar een terrorist de afgelopen Oudejaarsnacht een bloedbad aanrichtte, wordt door weldenkende mensen weggelachen, maar het dient een duidelijk doel: ons ervan doordringen dat de moslim het op óns heeft gemunt.
Daar gaat het de hele tijd over: moslims, de dader waren moslims. Er werd Allah Akhbar geroepen, het staat in hun koran, ze haten ons, ze moeten ongelovigen doden.

Hoe wordt de boze witte man geacht het verschil te zien tussen de schutter in die nachtclub en de gehoofddoekte vrouw achter de kassa in de Albert Heijn? Elke avond wordt hem ingepeperd dat de islam de oorzaak is. Journalisten verzwijgen dat ISIS het gevolg is van Westerse bemoeienis met Irak en Syrië, dat het Osama Bin Laden te doen was om de Amerikaanse aanwezigheid in het Midden-Oosten, dat Amerikaanse en Russische bommen niet alleen Syrische en Afghaanse kinderen doden, maar ook terroristen kweken.

Witte christenen

Maar wie wijst op de geopolitieke oorzaken van terrorisme, wordt op zijn best uitgemaakt voor wegkijker en met een beetje pech voor terroristenvriend. Je zult en moet geloven dat mensen spontaan besluiten terrorist te worden na een grondige bestudering van de koran.

Dus wat denkt u nou, dat u de boze witte man op andere gedachten kunt brengen door met een statistiekje te zwaaien waaruit blijkt dat het leeuwendeel van de terreuraanslagen in Europa voor rekening komt van witte christenen?

Anders Breivik

Natuurlijk niet. Zeker niet gezien het feit dat terreur door witte racisten sowieso nadrukkelijk geen terreur mag heten. Aanslagen op moskeeën en asielzoekerscentra en geweld tegen moslims worden steevast gebagatelliseerd en vaak zelfs vergoelijkt. Erover klagen is volgens de kwaliteitspers de ‘Ziekte van Zie-je-wel‘.

Toen Anders Breivik, geïnspireerd door Geert Wilders, tachtig linkse kinderen doodschoot, kregen in Elsevier de moslims de schuld. Nu mag Breivik niet eens meer worden genoemd als het over terrorisme in Europa gaat. Een enorme massaslachting op Europese bodem en wie er in de week erna over wilde praten, werd al luid te verstaan gegeven dat hij zijn bek moest houden.

Alarmistisch nieuws

Terreur is altijd islamitisch. Dat beeld wordt bewust gecultiveerd door media en politiek. Lodewijk Asscher liegt dat Nederlandse Turken massaal ISIS steunen en wordt gelauwerd en gekroond tot koning van de PvdA. De journalist die erop wijst dat hij de boel belazert, wordt door hem en de media gedemoniseerd. Tegenspraak wordt niet geduld.

Een paar feitjes op rij zetten om te laten zien hoe dom de boze witte man is, zet dus geen zoden aan de dijk. Bovendien: het is één columpje in een woeste oceaan van alarmistisch nieuws. Welke journalist durft Asscher aan te spreken en hém te confronteren met de feiten? Welke krant durft consequent de feiten over terrorisme en over Keulen te brengen? NRC had in februari vorig jaar al een stuk over de voorbarige conclusies die media en politiek trokken naar aanleiding van Keulen, maar wat heeft het voor zin als in de maanden daarna consequent de lijn Wierd Duk wordt aangehouden?

Dingen benoemen

Zo bestrijd je het fascisme: door nuchter en eerlijk het nieuws te brengen, elke dag weer, je te onthouden van hypes en alarmisme, Duk lekker te laten kwekkeren over Keulen en over dingen te schrijven die wél zijn gebeurd, door Wilders niet bij iedere gelegenheid openlijk te bewonderen vanwege zijn gave om de dingen te benoemen, als je zelf in de volgende editie nota bene de boze witte man uitlacht die precies dezelfde dingen ‘benoemt’.

Door Nieuwspoort per direct te sluiten want daar wordt elk laatste restje journalistieke onafhankelijkheid letterlijk weggeslijmd en gelebberd, door Lodewijk Asscher met pek en veren te bedekken, door als GroenLinks jezelf te blijven en niet te proberen de PVV vliegen af te vangen door griezels als Zihni Özdil op je kieslijst te zetten.

Op de stoep schijten

Door academici, die betogen dat je naar de boze witte man moet luisteren, recht in hun gezicht uit te lachen en vervolgens te negeren. De boze witte man kakelt immers alleen Wilders maar na en die heeft het weer van obscure blogs in de donkerste, vochtigste krochten van het Internet.

Door een uitgesproken Nazi als Annabel Nanninga niet in prime time programma’s uit te nodigen alsof ze Jos Brink is in plaats van een fascistische racist die openlijk Nazi’s bewondert en de taal heeft verrijkt met het begrip ‘dobbernegers‘. Zo normaliseer je het verwerpelijkste gedachtegoed.

Journalisten zijn de hondenbezitters die hun hond midden op de stoep laten schijten en vervolgens de passant uitlachen die in de drol trapt en hem schreeuwend achterna lopen: Hahaha! Je hebt poep aan je schoen!

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 04.01.2017 @ 08:28

[Home]
 

54 Reacties

op 04 01 2017 at 08:56 schreef Murat:

Raak. Chapeau.

op 04 01 2017 at 09:49 schreef Rena Breed:

Precies!

op 04 01 2017 at 10:18 schreef jos:

De boze witte man heeft z’n eigen cijfers en statistieken. Een extreemrechtse activist vermomd als journalist interviewt een extreemrechtse activist vermomd als wetenschapper.

op 04 01 2017 at 10:20 schreef babs:

Nu hopen dat een of twee msm journalisten dit lezen en het licht zien. Maarja je bent zo heftig dus er zal volgende week wel weer gewoon een stuk in de volkskrant staan waarin gevraagd wordt de rechtstaat af te schaffen om ons tegen de enge moslims te beschermen.

op 04 01 2017 at 10:38 schreef Ton Minnema:

Helemaal eens met het commentaar op één punt na. Hier wordt steeds gesproken over de boze witte man. Dit moet volgens mij zijn, om het voorzichtig uit te drukken, de domme, naïeve, bange man. De echte boze witte man zijn volgens mij diegenen die doorhebben hoe de media werkt en zich druk maken over het eenzijdig wegzetten van hele bevolkingsgroepen. Bovenstaand stuk had mijns inziens niet geschreven kunnen worden door een gelukkige doch ietwat bange, naïeve blanke burger maar enkel en alleen door een boze witte man.

op 04 01 2017 at 11:46 schreef Murat:

Ton,

Bovenstaand stuk had geschreven kunnen worden, niet enkel door een boze witte man, maar door boze witte, bruine of zwarte mannen.

Echter de boze witte man waar Peter het over heeft, zullen toch (bijna) uitsluitend wit zijn.

op 04 01 2017 at 11:53 schreef Kor van Baltsen:

Ijzer, ijzer, ijzersterk.

op 04 01 2017 at 12:08 schreef J. van Bergen:

Nou, nou, nou…..

‘Niets van waar’ wordt er gezegd over door met vuurwerk bestookte hulpverlenende agenten. Daar is toch echt wel IETS van waar: de agenten die deze agenten beschermden werden WEL bestookt!

Elk bewijs ontbreekt voor de massa-aanrandingen. Er is WEL sluitend bewijs voor een aantal gevallen die hebben geleid tot veroordeling. En voor de rest: bewijs vinden voor aanranding is notoir moeilijk. Bovendien: zijn die aangiftes gedaan door boze witte mannen?

Van dit soort polariserende stukjes raakt deze witte vrouw heel erg geïrriteerd.

op 04 01 2017 at 12:20 schreef Peter:

Daar is toch echt wel IETS van waar: de agenten die deze agenten beschermden werden WEL bestookt!

Zegt de politie dan, hè. Die eerder zei dat agenten, die probeerden hun collega te reanimeren, werden bestookt, waar niets van waar was.

Er is WEL sluitend bewijs voor een aantal gevallen die hebben geleid tot veroordeling.

Uit mijn hoofd: vier of vijf veroordelingen, drie wegens diefstal, twee voor aanranding. Hardly massa-aanrandingen door Syrische vluchtelingen. Op het gemiddelde Bierfest gaat het er steviger aan toe, heb ik begrepen.

Van dit soort polariserende stukjes raakt deze witte vrouw heel erg geïrriteerd.

Mooi zo!

op 04 01 2017 at 12:46 schreef Rachel Corrie:

Gezellig toch de ‘Mensch’ is weer op oorlogspad met volle buik weliswaar niet het beste voedsel en heel veel onderbuikgevoelens.

Men leert het nooit af men leert überhaupt helemaal niets zoals de oorlog tegen terreur met als dieptepunt de onterechte oorlogen op Irak en het logische gevolg namelijk de vluchtelingen stroom.

De Iraaks-Iraanse Oorlog, Operatie Desert Storm,UNSCOM en sancties, Operation Desert Fox. Wie zou er niet vluchten

op 04 01 2017 at 14:45 schreef Chakir:

Journalisten zijn de hondenbezitters die hun hond midden op de stoep laten schijten en vervolgens de passant uitlachen die in de drol trapt en hem schreeuwend achterna lopen: Hahaha! Je hebt poep aan je schoen!

Het is nog veel erger volgens mij, journalisten zijn als die kerel, zoals Hans Teeuwen nog in z’n goede tijd zou zeggen, die langs een verlaten weggetje wacht tot er een eindelijk een auto voorbij komt, dan een grote steen tegen de voorruit gooit en vervolgens tegen de woedende chauffeur zegt: dat was ik niet, dat was een neger”.
Vanaf 4.44 minuten
https://m.youtube.com/watch?v=u__omOnOxV4

op 04 01 2017 at 15:26 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Peter, mooi stuk maar je oplossing om het fascisme te bestrijden gaat niet werken omdat die journalisten er niet zijn en zo die er al waren: niemand zou ze betalen want niemand zou er op klikken en niemand zou ze liken en sharen. Ik zeg niet dat ik wel de oplossing weet maar dit is ‘m in elk geval niet.

op 04 01 2017 at 16:16 schreef Frank assmann:

Peter,het is oorlog,onverklaarde,maar toch.Het is oorlog,tussen de weldenkende en het pvv vuilnis.
Het is oorlog tussen hen en wij.
Het is oorlog en laten wij,de weldenkende,dat niet over onze kant laten gaan.
Het is oorlog….de enige goede pvvert heeft een zeer klein,ondergronde appartement.
Kom in verzet tegen het wilders tuig.
KOM IN VERZET!

op 04 01 2017 at 16:36 schreef babs:

Jeroen, ik denk echt dat je dat verkeerd ziet. Er zijn meer dan genoeg gutmenschen die een degelijke krant willen en een degelijk nieuwsprogramma op TV.

Het probleem zit bij de journalisten, de meesten denken deep down dat Wilders eigenlijk gelijk heeft. De meeste politici hebben hetzelfde probleem.

op 04 01 2017 at 16:59 schreef Frank assmann:

Laten wij,anti fascisten,ons organiseren.Het is nog niet te laat.

NO PASERAN!

op 04 01 2017 at 17:51 schreef Thomas E:

Babs, als er meer dan genoeg gutmenschen zijn die een dergelijke krant willen, dan moet er ook een organisatie (incl journalisten) te vinden zijn die onmiddellijk op die commerciële opportunity duikt. Het feit dat die organisatie zich niet meldt betekent m.i. dat men er geen brood in ziet.

op 04 01 2017 at 18:37 schreef Hilco:

Beste J van Bergen en ook Peter van Bree.,
Ik volg elke dag het Duitse nieuws en iedereen is geschokt wat er is gebeurdt met de vrouwen in Koeln. Balen dat er geen genoeg goede camera is of politie. Ik heb niet zo veel met camera( prive) maar ja. Ik wil graag een scanner alla op de luchthaven, maar dan niet van wapens. Voor echte vluchtelingen. Dit zal betekenen dat wij miljoenen en meer dan miljoenen vluchtelingen moeten opnemen volgens onze ideeën. Dit mag van mij, maar wat doet de tweede derde generatie. Zijn zij net als onze ideeen. Dat is de vraag? Als het fout gaat later kan ik nergens heen. Dit is een angst. Kijk joden kunnen naar israel terug. Turken naar Turkey. Peter dit is niet mijn angst. Wij zijn slim genoeg.Maar scheer deze angst niet over 1 kam met onze peroxide kop Geert. Kunnen wij miljoenen vluchtelingen aan waarbij bij elke 1000 islam gelovige 10 er een aanslag gaan plegen. Per 10.000 dus 100 per 100.000 dus 300 sympathisanten. Dat is de waarheid van cijfers. Peter ik snap je haat aan islamofobie.(bestaat niet)maar des te harder jij schreeuwt des meer pijn, omdat de waarheid je inhaalt. Vrijheid van mening maar schreeuwen is dat wat jij dus doet en tja??

op 04 01 2017 at 19:23 schreef Mario:

Aldus het manifest van ene Wilco, met ‘communicatie wereld’ in het homepage-veld. Volgende bondscoach, alvast, dank.

“Peter ik snap je haat aan islamofobie.(bestaat niet)”
Gast, je bent een debiel, een ‘wegkijker’, zelfs..Een fucking loser in ieder geval.
http://www.republiekallochtonie.nl/
http://www.verwey-jonker.nl/doc/2016/116007_Vijfde_rapportage_racisme-antisemitisme_extreemrechts_geweld_Nederland_web.pdf

Met je ‘bestaat niet’.

op 04 01 2017 at 19:35 schreef MNb:

Thomas E, het feit dat men (journalisten of waarschijnlijk eerder nog kranteneigenaars) er geen brood in ziet betekent nog niet dat er geen brood in zit.

op 04 01 2017 at 20:11 schreef Hermann:

@Hilco schreef: “Ik volg elke dag het Duitse nieuws”. Het Duitstalige nieuws? Want dát nieuws volg ik al jaren. Daarin wordt steeds weer duidelijk gemaakt, dat Duitsland nieuwe ‘Einwanderer’ nodig. En ja, het gaat ook om deze mensen: https://www.google.nl/search?q=einwanderer&espv=2&biw=1536&bih=760&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiGho6jkqnRAhWlDMAKHZRhCZ0QsAQIKw

’t Lijkt erop, dat U ’n hetzerige (https://de.wikipedia.org/wiki/Hetze) idioot bent en tevens niet kunt rekenen. “Per 10.000 dus 100 per 100.000 dus 300 sympathisanten.”

Voor ’t laatste, onvoldoende rekenvaardigheid, zou PB U ’n permanente ban moeten geven.

Weet U wel eens, hoeveel inwoners Duitsland heeft, zonder dit te moeten opzoeken?

En om het U op ’n andere manier duidelijk te maken: wist U dat de stad Chongqing in oppervlakte groter is dan Nederland en ook meer inwoners telt?
https://nl.wikipedia.org/wiki/Chongqing

Ondanks dat U het Duitse nieuws zo goed volgt, durf ik te wedden, dat U nog nooit de Documenta in Kassel hebt bezocht. En er misschien ook wel nooit van gehoord hebt.

Laat maar!

Oh, Kassel, daar was één van de vreemdste moorden, die de NSU zou hebben gepleegd: de moord op Halit Yozgat.

op 04 01 2017 at 20:34 schreef Thomas E:

Over het algemeen is men er als de kippen bij om in het gat in de markt te duiken, MNb. Waar geld verdiend kan worden heeft men eerder in de gaten dan jij en ik. Maar ik vermoed dat je met gutmenschberichtgeving geen adverteerders en te weinig abonnees trekt. Dus dan houdt het op.

op 04 01 2017 at 20:56 schreef Hilco:

Beste Mario,
Ik ben progressief links en zoals maajed zegt jij bent regressief links. voor geloof van de minderheid. Dat mag, maar ik ondersteun echte progressieve islam kenners. Deze man was zo reactief. Zo moslim broederschap fout en nu zijn optreden in de balie in Amsterdam. Regressief links wilde het niet horen. Regressief links is de ondersteuner van blond geert. Progressief links niet.
http://www.debalie.nl/agenda/podium/de-vrijheidslezing-met-maajid-nawaz/e_9782495/

Ik snap echt wel dat dit niet in de wereld mag, want 1,5 miljard moslims kennen dit niet. In hun wereld en ik wil wel dat dit de mening wordt. Kijk ook eens op Humanislam van Enis Odaci. Ik ben het absoluut niet met hem eens, maar wel een man die zijn god nieuw interpreteert. Kijk ik ben anti geloof en links, maar Enis snap ik. Maajid snap ik.

Islam kun je uit stappen, maar marokaan ben je. Het is geloof in een boek. Tja. Ik geloof niet en ieder mag doen wat hij persoonlijk wil, maar niet voor mij.

op 04 01 2017 at 21:24 schreef Hilco:

Beste Hermann, Vind dat je gelijk hebt. Als jij zegt dat heel Afrika mag binnen komen en wij kunnen het aan dan moeten we het doen. Ik zeg alleen dat er generaties overheen gaan gaan met kinderen die uit Mogadishu komen en weer dat willen. Ik vind dat je niet alle angstige over 1 kam mag scheren, maar door regressief links kunnen wij geen open debat hebben over de toekomst. Jij denkt toch ook aan het miljeu voor je kids. Hoe gaan de tweede derde generatie van huidige vluchtelingen reageren. Dat heet angst. Ik ben voor opvang, maar denk generaties verder. Ik wil progressief nederland met vrijheid voor man en vrouw. Zij vluchten naar ons voor dit. Maar ik wil vrijheden die zo hard bevochten zijn houden. Voor mij oke. Maar ook voor de toekomst. Klopt ik schrijf nederlands zonder hoofdletter en ben niet koning gezind. Denk aan de toekomst. Ik geloof er in, maar heel veel PvdA stemmers niet. Door angst. Geloof is van jou niet van ons. Mag maar thuis. Wil dat elk geloof dit denkt. Nu nog Islam overtuigen. Mag, maar realiseer het. als universele rechten van de mens in gedwang komen zwijgt hilco niet. progressief en niet regressieffff

op 04 01 2017 at 21:37 schreef Chakir:

@Babs, ik denk dat van die haatzaaiende journalisten de meeste toch vooral opportunistische druiloren zijn, en slechts enkelen pure evil, al dan niet met een missie. @Thomas, ik ben bang dat je toch gelijk hebt. Dagelijks krijgen mensen 1000en berichten en beelden op zich afgevuurd. Onmogelijk om eraan te ontsnappen, tevens bijna onmogelijk om een waardevolle selectie te maken. Wat onze “guts” raakt, of t bullshit is of niet, maakt helemaal niet uit, blijft kleven en wordt verspreid. Weirdo Duk en cs weten dat. Ook onze premier weet dat, met z’n “in NL vieren we kerst”. Angst en Boosheid (naast Sex) zijn zulke goede verkooptools, daar is niet tegen op te boksen. Nou, misschien met heel veel Liefde dan, maar dat gaat bijna altijd gepaard met evenveel Verdriet, zoals dat aangespoelde ventje uit Syrië. Daarom is oa FN een verademing tussen al dat geweld.

op 04 01 2017 at 22:26 schreef Hilco:

BESTE Chakir wener aan. onze rechten verdededig ik. gelijkheid. Iedereen mag binnen komen, maar de universele rechten van de mens zijn mijn heilig iets. Ik geloof niks. Een ieder die anders gelooft moet mee voor mij. want wij hebben dit nu en daar hebben vele linkse mensen voor gestreden Chakir. Dus als wij op tenen staan, dan mag dat. Ik ga mijn opa(links) en pappa( links) verdedigen. Zij hebben niet voor regressief links hun leven gegeven bij de vakbond. Jij mag regressief links blijven. Ik niet.Zij,mijn opa en pappa stonden voor gelijkheid.Jij niet merk ik. Jij ondersteunt een niet echt geloofwaardig boek. suucccces Chakir

op 04 01 2017 at 22:28 schreef Hermann:

@Hilco. Ten eerste ben ik geen beste, maar ’n zeer zieke, verzuurde oude man, die zich afvraagt, hoe z’n vrouw en dochter ’t bij hem uithouden kunnen. Bovendien ’n alcoholist, die echter nog wel kan rekenen, hoewel die vaardigheden door m’n ziekte minder zijn geworden. U wilt de Islam overtuigen? Er was iemand anders die op dit blog reageerde en zei zoiets als: ALS JE IETS OVER DE ISLAM WILT WETEN, VRAAG ME MAAR. In kapitalen. U kent waarschijnlijk de Java Post niet, waar door m.n. Indo’s met respect over de Islam gepraat wordt (de meesten) en waar volmondig erkent wordt, dat de ideeën van de Islam zeer complex zijn. U kunt hier wat lezen: https://javapost.nl/2016/11/17/helden-met-bloed-aan-de-handen/#comments Hoe men daar verder over de Islam denkt, daarvoor moet U de vele commentaren in Java Post doorworstelen.

Goed voor Uw algemene ontwikkeling, in ieder geval Uw kennis over de Nederlandsche geschiedenis.

Om U gerust te stellen: ik mag niet stemmen!

Na deze vluchtelingen had Nld. het wel gezien met vluchtelingen: https://www.youtube.com/watch?v=8uCbilFf3Og ’t Is daarna nooit meer goed gekomen!

op 05 01 2017 at 01:10 schreef Roos schippers:

Goed stuk. Een ding; de boze witte vrouw zingt hard mee in het koor

op 05 01 2017 at 01:35 schreef ikzelf:

Misschien moet men trollen maar beter niet voeden.

op 05 01 2017 at 01:37 schreef Chakir:

BESTE Holco, dit is echt niet om er makkelijk vanaf te komen, maar ik begrijp werkelijk geen ENE reet van je schrijft. Je raaskalt maar wat. Ik heb sterk het vermoeden dat je gebruik maakt Google Translate, daar lijkt het in ieder geval op. Voor wat betreft gelijkheid: ik ben voor gelijkwaardig behandelen van mensen. Nog een laatste tip: klik op de links van Hermann, wellicht heb je daar wat aan.

op 05 01 2017 at 02:52 schreef MNb:

“Over het algemeen is men er als de kippen bij om in het gat in de markt te duiken, MNb.”
Dat is alleen maar jouw aanname, Thomas. En dat geef je toe met “maar ik vermoed”. Gelukkig is er een Nldstalige kwaliteitskrant: De Morgen. De oplage ervan is stabiel. Wat er in Nld. gebeurt is dat vrijwel alle media willen profiteren van de heersende xenofobie en zich aanpassen; een bekend economisch verschijnsel.

op 05 01 2017 at 08:27 schreef Thomas E:

Ben jij nou de man met de beta-logica, MNb? Dat bewijs je bepaald niet met je laatste reactie. Het feit dat mensen geld willen verdienen aan een gat in de markt is een empirisch aangetoond feit. Logisch doorredenerend zeg ik dat goede objectieve berichtgeving kennelijk NIET als een gat in de markt wordt gezien.

Maar goed, ongewild bewijs je mijn stelling in je laatste zin. Xenofobie wordt als het grote verdienmodel gezien. Inderdaad.

op 05 01 2017 at 08:43 schreef Peter:

Ik vind het een defaitistische opstelling: “niks aan te doen, xenofobie is nou eenmaal een verdienmodel”. Beetje absurd ook best wel. Hoe stel je het voor, dat er een financiele meneer op de redacties met een Power Point presentatie uitlegt hoe je je winst kunt maximaliseren met tendentieuze berichtgeving over allochtonen en moslims?

Nee. Kranten maken is nog steeds grotendeels een onderbuikding. Er wordt ter plekke besloten wat nieuws is en wat niet en hoe het gebracht moet worden. Als er veel kranten verkocht worden, of kijkcijfers gehaald, is een groepje oude mannen en een vrouw, die zich nog nooit op de redactie hebben vertoond, erg blij en anders niet.

Journalisten zijn meelopers. Ze willen inhaken op trends, niet als enige tegen de stroom inzwemmen. Het gaat ze namelijk om complimentjes. Ze willen schouderklopjes van de minister. Ze willen grapjes uitwisselen met Sadet Karabulut. Ze willen erbij horen.

Bovendien zijn het simpele mensen. Ze geloven net zo goed als het grote publiek alles wat er in de krant staat. Op de redacties gaat het net zo goed van “het is toch ook zo dat Marokkanen de verkeerde lijstjes domineren?” Ze kloppen zichzelf op de borst dat zij durven te schrijven wat niemand anders durft, zelfs al schrijft iedereen precies hetzelfde. Kustaw Bessems beroemt zich er zelfs op de eerste te zijn die de aangeboren neiging tot criminaliteit van Marokkanen durfde te benoemen.

Dat van dat “verdienmodel” is aperte onzin. Iemand begon dat jaren geleden te roepen met betrekking tot GeenStijl, en heel veel mensen zeggen het nu ook. “Verdienmodel”. Net als dat veel mensen er om de haverklap “cognitieve dissonantie” uitgooien. Ze hebben ergens een vaag idee wat het betekent, maar ze zien dat mensen er op een bepaalde manier op reageren en dus zeggen ze het. Omdat ze die reactie willen.

Journalisten doen dingen om populair te zijn. Niet om de krant weer winstgevend te maken. Daar denken ze nooit aan, behalve tijdens de Nieuwjaarsborrel, als de hoofdredacteur er weer over begint.

op 05 01 2017 at 10:06 schreef babs:

Bij mijn multinational gaat het echt niet heel veel anders, Peter. Het is een mix van wettelijke verplichtingen, sociale verplichtingen, meeloperij, toeval, externe technologische ontwikkelingen, eigen ontwikkelingen en markt.

op 05 01 2017 at 11:16 schreef Ernst:

Journalisten zijn meelopers. Ze willen inhaken op trends, niet als enige tegen de stroom inzwemmen. Het gaat ze namelijk om complimentjes. Ze willen schouderklopjes van de minister. Ze willen grapjes uitwisselen met Sadet Karabulut. Ze willen erbij horen

Het zijn net mensen.

op 05 01 2017 at 12:20 schreef Chakir:

Oké, journalisten zijn als gewone mensen meelopers. Deugt hun opleiding niet of moet hun ethisch kompas zo nu en dan bijgesteld worden? Vanwege de aard van hun werk zijn zij tevens in staat om de boel ook verder op te stoken, toch? En kunnen journalisten ook trendsetters zijn? Zoals gewone mensen zullen ze niet zo makkelijk tegen de stroom ingaan dus zal dat niet gauw gebeuren. Daarnaast kost het ook verschrikkelijk veel tijd om uiteindelijk een ander klimaat te krijgen. Wilders is nu populair, 10 jaar geleden was hij veel minder populair. Ik ken persoonlijk mensen die nu -zonder zich te schamen- zeggen dat Wilders gelijk heeft en overwegen om op hem te stemmen, 10 jaar terug zou dat ondenkbaar zijn geweest, althans in mijn omgeving. Stel dat Wilders nu iets zou doen dat werkelijk iedereen in het land vol afschuw zou reageren, dan verandert dat niets aan het huidige klimaat. We zijn te ver heen. De enige die wel wat kunnen veranderen zijn mensen met echte macht, die zitten bij al die instituten, bij de politiek en dus ook bij de media, en die vinden het makkelijker om geheel conform het Excel overzicht met de analytics en de peilingen maar in de hoek te blijven waar men nu zit. Het is veilig, je kunt sowieso niet op de statistieken afgerekend worden. En je krijgt complimenten, omdat je “boodschap” tig keer is bekeken of als populairste is gepeild door een panel. Hopeloos.

op 05 01 2017 at 12:50 schreef Thomas E:

Helemaal eens met Chakir.
Klein puntje: ik geloof zelfs niet dat ‘de mensen met echte macht’ er nog iets aan kunnen veranderen. Het volk kiest immers zijn machthebbers en het volk wil boosdoeners voor zijn onvrede. Pas als de Trumps, de Le Pens, de Wildersen etc van deze wereld faliekant gefaald hebben komt er misschien een kentering. Geloof me, ik loop al langer mee.

op 05 01 2017 at 16:30 schreef dewanand:

============== [wfor1340:91]
N1: ref cit:
op 05 01 2017 at 08:43 schreef Peter:

‘Ik vind het een defaitistische opstelling: “niks aan te doen, xenofobie is nou eenmaal een verdienmodel”. Beetje absurd ook best wel.’

N2 ==== Reactie v Waldo Dewanand, heeft 98,6 % DNA van Indiase Chimpansee aapjes en Wieroe

N3. Mooi betoog Peter, lachen, boze witte man hahhaha fun tekst zeg. Maar zeg nou eens eerlijk de witte mannen hebben de huidige wereldbeschaving opgebouwd toch, denk aan het moderne westerse toilet met wc papier, allemaal grote uitvindingen van superieure witte mannen. Ja veel zwarten weten dat zij niets te vreten hebben als de hogere, superintelligente witte mannen niet eerst het noeste denkwerk doen, de planning en de financiering. Ook koelie mannen zijn op dit punt echt bijna waardeloos.

N4. Elke zwartje en koelie aapje die zich in Nederland vestigt moet eigenlijk lofliederen leren zingen over de hogere, hardwerkende witte Hollandse mannen, want vanuit de zgn abstractere mensapentoop van onze Hooggeleerde katten professor Wieroe is dit natuurlijk gedrag en supergezond. Ja en vooral koeliemeiden moeten gepassioneerd leren spelen met de lingams van de witte mannen.

op 05 01 2017 at 17:20 schreef Hilco:

Beste Chakir, Bedankt voor je opmerkingen. Ik spreek inderdaad niet goed Nederlands. Jij brand mij af hierover als medelander en Nederlander. Ik weet genoeg. Qua toenmalig Nederlands indie heb ik geleeerd dat wij hun niet echt als mensen zagen. Dus yep las dit van Hermann en was geen shock. Je meer voelen als een ander mag niet.Toch? Geloof en zeker de Islam zeggen echt iets anders. Wij zijn het laatste geloof. Dus jij ondersteund dat. tja sterkte met je tenen waar op getrapt gaat worden. Ik geef niks voor niks Enis Odasi aan. Snap gewoon niet dat jij iets ondersteunt dat tegen de universele mensen rechten is van de mens. Maar snap hoe meer de waarheid is des te meer pijn doet het om toe te geven.

op 05 01 2017 at 17:55 schreef Peter:

Zeg Hilco een beetje gebrekkige taalbeheersing is tot daar aan toe, maar dit gebazel heeft niemand wat aan. Dit was dus je laatste reactie hier. Ciao!

op 05 01 2017 at 17:59 schreef sjonnie:

Ach, de ene strontbaal verdwijnt onder een grafsteen en een nieuwe kruipt onder zijn glibberige steen vandaan. Ik weet genoeg van de geschiedenis om te stellen dat de mens geen ene zak leert en gedoemd is om zijn eigen geschiedenis te herhalen.

op 05 01 2017 at 20:59 schreef Govert:

Daarom, sjonnie (en anderen), probeer een beetje te genieten van het leven! Stop toch om je steeds weer op te winden over dingen waar je toch geen enkele invloed op hebt. Je hebt er alleen jezelf maar mee.

op 06 01 2017 at 09:08 schreef ikzelf:

Gewoon niets doen en laat je kinderen het maar oplossen. Govert? Ze zullen je eeuwig dankbaar zijn voor jouw bijdrage aan een betere wereld. Laconiek defaitisme is de enige garantie dat er werkelijk niets verandert.
En uiteraard heb je wel degelijk invloed op alle zaken. Het enige probleem is die invloed groot genoeg te laten zijn en daarvoor is mobilisatie nodig. Zal met mensen als jij niet lukken, maar gelukkig zijn er mensen die wel een poot willen uitsteken om het zelf wat beter te krijgen.

op 06 01 2017 at 12:18 schreef Pyt van der Galiën:

Je verandert dingen door je politiek (niet noodzakelijk PARTIJ-politiek) te organiseren. Dat is de manier waarop veranderingen altijd zijn afgedwongen. DENK en Artikel1 zijn eerste aanzetjes. Onvolmaakt, maar in die richting moet je denken.

Het alternatief is kankeren op Twitter of defaitistisch achterover leunen op de bank. Simpel zat, eigenlijk.

op 06 01 2017 at 15:49 schreef sjonnie:

Zolang mijn plaatsgenoten in hun leven en welzijn lastiggevallen blijven worden door volslagen idioten die als een dom schoothondje de kont van wilders blijven likken kom ik in opstand govert.

Wen er maar aan.

op 06 01 2017 at 16:38 schreef MNb:

De ellende is juist, Govert, dat de PVV-malloten mij proberen te verhinderen van het leven te genieten. Erger nog – domoren als jij hebben daar geen enkel gevoel voor.

op 06 01 2017 at 16:54 schreef Murat:

Zo is dat Sjonnie. Zulke gasten hebben we nodig.

op 06 01 2017 at 23:28 schreef Sasha Berkman:

Ik kijk nu even naar joop.nl. Wat een smeerlapperij wordt daar geplaatst.

Is daar al een twitterbot voor?

op 07 01 2017 at 15:23 schreef Taljaard:

Van een ex anarchist;
Met ”No paseran!”de barricaden opgaan is een hopeloze onderneming, die zich tegen jullie gaat keren op een manier die ik niemand gun.
Scheldt mij maar uit voor verrader, maar ik ben na de val van het Oostblok en door contacten in Polen en Hongarije tot de conclusie gekomen dat rechts achteraf 100% gelijk had. En dat dit waarschijnlijk ook geldt voor mensen die zich nu tegen de EU en de fundamentalistische islam keren.
Het is nogal een ingrijpende ervaring je te realiseren aan de verkeerde kant van de geschiedenis te hebben gestaan en dan al je illusies en idealen in duigen te zien vallen. Maar wel nuttig, want dan leer je de wereld en de mensen beter kennen.

op 07 01 2017 at 15:41 schreef Peter:

Wat een totaal oninteressante observatie. Die probeer je dan kracht van autoriteit te geven door jezelf op te voeren als ‘ex-anarchist’. Nou en? De mening die door een doorsnee Telegraaf-lezer wordt opgeboerd, is doorgaans beter onderbouwd.

op 07 01 2017 at 16:51 schreef sjonnie:

Er zijn ook kapitalisten die anarchie aanhangen taljaard, o.a anarcho kapitalisten.

Niks “links” aan dus.

op 07 01 2017 at 17:20 schreef Taljaard:

@Peter
Mijn onderbouwing stoelt op de ervaringsfeiten uit de eerste hand, die mij destijds zijn verteld door mensen in Polen en Hongarije gedurende de communistische overheersing.
Alsmede mijn in de vorige reactie onvermelde vaststelling nergens meer egoisme, plat hedonisme, lompheid en hypocrise tegen te zijn gekomen dan in de toenmalige radicaal-linkse kringen waarbinnen ik destijds (eind jaren `70, vroege jaren `80) verkeerde.
Het draaide in wezen alleen maar om neuken, blowen en zuipen; precies in die volgorde!
In de beste gevallen werd dit dan nog gerechtvaardigd door ideologisch getinte geschriften op grijs kringloop-papier.
Geschreven in de zelfde vurige taal die u hier nogal eens bezigt.

Komt mij dus bekend voor, hoewel u volgens mij een beetje te jong daarvoor bent
Maar hopelijk zal de loop van de geschiedenis in de komende jaren u ook nog tot andere gedachten kunnen brengen.

op 08 01 2017 at 15:45 schreef sjonnie:

Ah, tussen de tachtig en de schijndood maar het nog steeds niet begrijpen, zie daar pisvlekken zoals taljaard. Leer eerst eens begrijpend lezen strontbaal voordat je je leeg laat lopen.

op 09 01 2017 at 13:46 schreef Taljaard:

@Sjonnie
Is schelden tegenwoordig usance in anarchistische kringen?
Het is te merken dat beschaafde en respectabele mensen als Anton Constandse en Aus Greidanus, die ik beiden nog heb mogen kennen, er allang niet meer zijn wanneer ik dit zo van u lees.

op 09 01 2017 at 17:57 schreef sjonnie:

Ha ha, ik ben geen anarchist taljaard. Maar verzuur prettig verder. Spit FrontaalNaakt eens door, misschien kun je die verzuring eens stoppen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS