Home » Archief » De Nederlandse versie van Schild & Vrienden zit gewoon in de Tweede Kamer


[07.09.2018]

De Nederlandse versie van Schild & Vrienden zit gewoon in de Tweede Kamer

Peter Breedveld


Illustratie: Hermann Moest

Journalisten, échte journalisten, ontmaskerden in België een extreemrechtse jongerenbeweging, Schild & Vrienden, die grossiert in racisme, antisemitisme en seksisme en die zich sterk maakt voor een blank Vlaanderen, van vreemde smetten vrij, en voorbereidingen treft voor een ‘gewapende clash’, poserend met enge wapens en alles.

En terwijl in Nederland in zo’n geval de talkshows, actualiteitenprogramma’s en kwaliteitskranten zouden staan te dringen om deze jongeren in het zonnetje te zetten en te vragen naar hun liefdesleven en muzieksmaak, waren de gevolgen van deze onthullingen in België wat minder aangenaam voor de betrokkenen: de leider van het stel, Dries van Langenhove, is geschorst van zijn universiteit en drie leden die op de kieslijst van de Vlaamse nationalistische partij NV-A stonden, zijn daarvan geschrapt. Het OM gaat de zaak onderzoeken en de shit heeft, kortom, de ventilator geraakt.

Jonge nationalisten

Reden voor de NOS om zich af te vragen of we dat hier in Nederland nou ook hebben, zo’n enge club van nationalistische racisten die een gewapende clash nastreven. Het antwoord luidt een haastig “Nee hoor! Gaat u maar weer rustig slapen!” De NOS stak zijn licht namelijk op bij Elsevier-journalist Nikki Sterkenburg, die haar brood verdient met het stemmingmaken tegen moslims en allochtonen en die op Twitter al haar ‘Twitter-sabbatical’ had onderbroken voor een sliert tweets waarin ze Schild & Vrienden vergeleek met de Nederlandse racistische studentenclub Erkenbrand (ook een groep “jonge nationalisten”, in de woorden van Wierd Duk) en concludeerde dat Erkenbrand gewoon eerlijk en open racistisch is en Schild & Vrienden een mombakkes van fatsoen had opgehouden en dat Nederland dus géén vergelijkbare beweging heeft.

I kid you not.

Nou, en dat verhaaltje mocht ze voor de NOS nog een keer afdraaien. Ze wordt door de omroep opgevoerd als “onderzoeksjournalist”. Het mens kakt er sneller ongefundeerde beschuldigingen uit dan Alex Jones aan de laxeermiddelen en is medeverantwoordelijk voor onder andere het ruïneren van de onschuldige Amsterdamse ambtenaar Saadia Ait-Taleb, alleen omdat ze moslim is, maar ze deed er vorige week een Livestrootje over, beloofde haar leven te beteren en is nu dus blijkbaar “onderzoeksjournalist”. En deskundige op het gebied van extreemrechts. Omdat ze werkt voor een extreemrechts weekblad, misschien, ik weet het niet.

Politicus van het Jaar

Hoe dan ook, we hebben in Nederland verschillende wetenschappers die zich bezighouden met extreemrechts in Nederland, ik noem een Sarah de Lange en een Ineke van der Valk, maar dat de NOS liever haar oor te luisteren legt bij iemand die zelf actief is in het extreemrechtse kamp, is tekenend.

Dat is hetzelfde als de kat vragen waar de sashimi is gebleven die op tafel stond. Natuurlijk zegt Sterkenburg dat we hier niet zoiets hebben als Schild & Vrienden, en dat is ook precies wat witte Nederlanders altijd willen horen. Bij ons hebben we dat niet. Bij ons is geen voedingsbodem voor een terreurdaad als die van Breivik, hoewel die zich liet inspireren door Wilders, bij ons is geen racisme, en alle internationale organisaties die beweren van wel, zoals de VN en Amnesty International, die lullen uit hun nek. Extreemrechts? In Nederland? Een paar gekken op het Internet.

De ongemakkelijke waarheid is dat de Nederlandse versie van Schild en Vrienden in de Tweede Kamer zit, dat haar voorzitter vorig jaar tot Politicus van het Jaar werd gekozen, bijna elke week totaal kritiekloos wordt geïnterviewd over zijn liefdesleven door de kwaliteitskranten en actualiteitenprogramma’s en dat die gewapende clash van Schild en Vrienden al jaren wordt aangekondigd door Wierd Duk, die constant in de media is en zelfs op het Lowlands-festival zijn racistische donderpreek stond te houden.

Imposant wapentuig

Schild & Vrienden is het nota bene komen leren bij het Forum voor Democratie, waar de voorzitter op zomerkamp is geweest. Kijk, hier staat hij op de foto met zijn held Thierry Baudet, waarmee hij trouwens ook nogal wat ideeën deelt. Blank Europa, blank Vlaanderen, blank Nederland, cultuurmarxisme, immigranten, blablabla. Baudet en Van Langenhove volgen elkaar op Twitter, retweeten elkaar en kijk, gezellig op de foto met wat imposant wapentuig, daar houden ze ook allebei wel van, voor als de gewapende clash komt want hé, soms is er een gewapende clash nodig voordat men het begrijpt.

Maar Nikki Sterkenburg zal tegenwerpen dat het FvD totaal wat anders is, omdat dat zijn rassentheorieën gewoon openijk in alle kwaliteitskranten verspreidt, waarna de kwaliteitsjournalist zegt: “Heftig, zeg, heb je eigenlijk een vriendin?”

Want hé, rassentheorieën en jankverhalen over de ondergang van Europa door die enge bruinen en zwarten, daar schrikken ze in België nog van, hier worden ze gewoon openlijk verkondigd door onze minister van Buitenlandse Zaken. Waarna de Kamer zegt: “Niet handig van je, Blokkie Blok! Voortaan wat diplomatieker, graag, want je hebt gelijk, er zijn immers problemen met dat bruine tuig, maar damaggieniesegge want dan ben je meteen een racist in de ogen van de deugbrigade!”

Moslimvrij maken

Wim van Rooy in een kwaliteitskrant, dat doet in België nog stof opwaaien. In Nederland zit-ie gewoon in De Balie samen met Paul Cliteur van het FvD de beste manier te bespreken om Nederland moslimvrij te maken.

Dus hoe kom je erbij dat we hier ook zoiets als Schild & Vrienden zouden hebben? Dat hebben we hier toch helemaal niet nodig, man!

Het verlanglijstje van Dries van Langehove is bij ons regeringsbeleid!

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 07.09.2018 @ 14:54

[Home]
 

1 Reactie

op 07 09 2018 at 14:56 schreef Peter:

Iets te mauwen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS