Home » Archief » Een inhoudelijk gesprek met Thierry Baudet


[04.01.2020]

Een inhoudelijk gesprek met Thierry Baudet

Peter Breedveld


Scène uit Sex and Fury (Suzuki Norifumi, 1973)

Twee jaar geleden klaagde ik erover dat Thierry Baudet zo kritiekloos door de media wordt bewierookt, alsof hij een soort filmster is en geen racistische fascist die de overheid, de redacties en de universiteiten wil zuiveren van ongewenste elementen. Het is één van mijn meest gelezen stukken, maar de situatie is er niet beter op geworden. Baudet wordt dagelijks door het journaille op het schild gehesen als de nieuwe messias en er is niemand die hem doorzaagt over zijn uitzinnige uitspraken.

Hoe is dat mogelijk? Ik word er niet geruster op als ik twee keer in korte tijd twee vrouwen, twee linkse, hoogopgeleide vrouwen, hoogleraren bovendien, hoor zeggen dat “Baudet is ook wel heel erg aantrekkelijk.”

Iedereen is weerloos tegen deze Brave Apollo. Het ene moment ben je een kritische, geëngageerde burger, solidair met je medemens, met de verschoppelingen der aarde, het volgende moment zit je tegenover Baudet te smachten. “Je bent zo mooi! Je pakken staan je zo goed! Met wie heb je seks?”

Nazi’s bewonderen

Trouw-journalist Stevo Akkerman zou daar wel even verandering in brengen. Hij was door Baudet uitgenodigd voor een gesprek na een kritische column over een bijeenkomst van het Forum voor Democratie en ging het over de inhoud hebben, niet over Baudets sexy blik, mooie pakken en zijn seksleven. Nee, hij laat zich meteen in de hoek zetten: “Ik heb je geen fascist genoemd!”

Boem, daar scoort Baudet meteen al zijn eerst doelpunt. “Je hebt me een fascist genoemd!” En in plaats van dat Akkerman antwoordt: “En wat dan nog, als ik je zo genoemd zou hebben? Je omringt je met fascisten, bewondert Nazi’s, bewondert de Syrische dictator Assad en je dreigt de overheid, redacties en universiteiten te zuiveren van linkse elementen. Je bént een fascist, Thierry, met je boreale beschavingsborrelpraat en je witte suprematie”, ontkent hij de beschuldiging. “Ik heb gezegd dat je aanleunt tegen extreemrechts”, zegt hij. Pardon, “áánleunt“? Wie met Baudet in zee gaat, die “leunt aan” tegen extreemrechts. Baudet is extreemrechts.

Maar Baudet is wars van geweld, zegt hij. Akkerman begint niet over het almaar toenemende en steeds dodelijker geweld tegen migranten en moslims, onmiskenbaar gevolg van de steeds hardere anti-immigrantenretoriek, waarvan Baudet een exponent is. Baudet zei gewoon glashard dat een lekke boot vol vluchtelingen, opgevangen door Spanje, wat hem betreft met man en muis was gezonken. Is dat geen geweld?

Kolonialisme verheerlijken

Baudet verheerlijkt het kolonialisme. Was dat geen gewelddadige onderdrukking van landen waar Nederland helemaal niks te zoeken had?

En dat linksedocentenmeldpunt van Baudet, waarna de ene na de andere leerkracht, die iets kritisch had gezegd over Baudet, door de media werd geschandpaald, is dat geen geweld? Is de intimidatie van kritische burgers, die daardoor hun hele leven op z’n kop zien gaan, en geloof me, ik weet waar ik het over heb, is dat geen geweld? Is de aanslag op de joodse gemeenschap, die FvD-senator Annabel Nanninga zo mooi zou vinden, geen geweld? De mooie ovens van Hitler, die Nanninga zo graag weer in gebruik zou nemen, waren die in de ogen van Baudet misschien een vreedzame oplossing voor het jodenprobleem?

Zoveel vragen. Maar Akkerman geeft toe: Baudet is wars van geweld, dus geen fascist. Twee-nul voor Baudet. Akkerman laat Baudet zonder een weerwoord deze onzin uitkramen: ‘Communisme en fascisme zijn beide voortgekomen uit een soort linkse anti-stroming na de Eerste Wereldoorlog.’

Onrechtstatelijk politicus

Ja ja, een kritisch interview met Baudet. Theoloog en enthousiast twitteraar Stefan Paas vindt dat Baudet zich hier laat kennen als ‘onrechtstatelijk politicus en bullshitter’. Dat mag zo zijn, maar dat zien alleen Stefan en ik, want Akkerman laat al dat gebullshit onweersproken en sommige bullshit beaamt hij gewoon. De meeste mensen zien hoe Baudet alle bezwaren van Akkerman met het grootste gemak omver kegelt en Akkerman heeft geen antwoord.

Onrechtstatelijk politicus? Baudet beredeneert strak dat het wel degelijk mogelijk is om de islamitische oproep tot gebed te verbieden. “Wij maken met z’n allen de wetten en de regels in dit land.” En Akkerman had daarop moeten antwoorden: “Ja, nadat jij elk tegengeluid hebt weggezuiverd door middel van intimidatie en geweld.” Dit is waarom iedereen nu altijd met dat flutargument komt dat “Hitler democratisch aan de macht is gekomen”. Iedereen gelooft dat, terwijl Hitler de verkiezingen won omdat er niemand meer was om hem weg te stemmen. Dat is hoe iedere fucking fascistische dictator aan de macht komt, en blijft.

Maar wat zegt Akkerman als Baudet oreert dat “dit land in ongelooflijk tempo achteruitholt” en dat “de cultuur, het straatbeeld en het thuisgevoel aan het verdwijnen zijn”? Akkerman zegt: “Ik maak me wel zorgen.”

Mensen omver lopen

Ja, Akkerman ziet het niet zo als Baudet, hij vindt zichzelf natuurlijk ook véél genuanceerder dan Baudet, maar dit zijn de kernwoorden: “Ik maak me wel zorgen”. Er zijn allerlei verschillende groepen in Nederland die elk hun eigen plekje opeisen en Baudet maakt zich zorgen en Akkerman ook. Akkerman zegt dat hij zich zorgen maakt om andere redenen dan Baudet, maar dat maakt hij zichzelf wijs. Ook Akkerman is bang dat “de burgers uit elkaar worden gedreven”. Baudet en Akkerman en Wierd Duk vinden gewoon alledrie hetzelfde.

En in een mum van tijd heeft Baudet Akkerman in de val gelokt van een discussie over Marokkanen die mensen omver lopen, want dat is kennelijk ook een maatschappelijk probleem, Marokkanen die mensen omver lopen. Alle mannen lopen mensen omver, het is een typisch mannending, eerlijk gezegd had ik de sterke indruk dat het een typisch witte mannending is, maar Baudet vindt het alleen een probleem als Marokkanen het doen, en Akkerman kennelijk ook.

Grote piemel

Dus dit is wat we in dat interview zien gebeuren: Akkerman wordt door de Führer op het matje geroepen en die breekt zijn hele weerstand af. Niet hij is slecht, Links is slecht, niet hij is gewelddadig, Links is gewelddadig en zie, jij maakt je toch óók zorgen dat de islam een splijtzwam van de samenleving is.

Nee, geweldig gedaan, Stevo! Je publiekelijk in laten pakken door Baudet. Baudet de kans geven om zichzelf in een inhoudelijk gesprek helemaal vrij te pleiten van elke beschuldiging van onrechtstatelijkheid, aanleunen tegen extreemrechts of antidemocratische neigingen. Een leuk potje balletje-balletje, waarbij de slome Akkerman steeds het verkeerde bekertje kiest.

God, was dan maar over de grootte van zijn piemel begonnen.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 04.01.2020 @ 15:01

[Home]
 

1 Reactie

op 04 01 2020 at 15:02 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Harde Por

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O De meest gelezen stukken van 2023

O Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

O Neem PVV-stemmers serieus!

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS