Home » Archief » Elma Drayer (7)


[13.08.2014]

Elma Drayer (7)

Peter Breedveld

eros2

Elma Drayer heeft weer een stukje over me geschreven. Ze noemt wijselijk mijn naam niet, maar ik zou niet weten wie er recentelijk nog meer heeft gewaarschuwd voor het gevaar van de filosemiet, dus ik voel me aangesproken.

Drayer zou Drayer niet zijn als ze mijn woorden niet verdraayde en me andere argumenten in de mond legt dan die ik werkelijk inbreng. Volgens Drayer wordt zij uitgemaakt voor ‘extreemrechts’, ‘moslimhater’ en ‘filosemiet’ omdat haar ‘de mening is toegedaan dat Israël het volste recht heeft om zichzelf te verdedigen’ en omdat ze zich – daar is-ie weer – ‘verzet tegen Jodenhaat’. Mensen die zich in de Verenigde Staten verzetten tegen racisme werden ook ‘nigger lover‘ genoemd, zegt Drayer.

Racistische moslimhaat

Ja, dat zou mooi zijn hè, dat Drayer wordt overladen met poep en ingewanden omdat ze – als één van de weinigen – opkomt voor de Joden. Dat ze moet lijden als Jezus, voor de zonden van anderen.

Helaas is de werkelijkheid anders. Drayer wordt moslimhater genoemd omdat ze moslims haat, omdat ze schrijft over de islam als iets ‘giftigs en antiwesters‘. Omdat ze in bijna elk stukje op moslims en de islam kankert. Niks ‘verzet tegen antisemitisme’ dus, maar onversneden, racistische moslimhaat, geen haar beter dan Jodenhaat. Van hetzelfde laken een pak.

Snoepjesgevende fascisten

Extreemrechts is Drayer vanwege haar extreemrechtse denkbeelden en het extreemrechtse schorem waar ze mee optrekt: de brullende dreigaap Jan Bennink, pleitbezorger van nek- en knieschoten, Daniël Teeboom, die op Joden met een verkeerde mening jaagt, Laurence Blik, die een natte krijgt van dode Palestijnse kindjes want die Palestijnen fokken toch als konijnen. Carel Brendel, die samen met Robert Engel onschuldige burgers terroriseert omdat hij ze ervan verdenkt zomaar linkse meningen op Twitter te uiten en dat mag helemaal niet van Carel Brendel, dan moet je kapot. Engel moet zich nu voor de rechter verantwoorden voor zijn streken, Brendel blijft zoals gewoonlijk buiten schot. Theodor Holman, die zich verwant voelt met de islamofobe massamoordenaar Anders Breivik en aardige moslims vergelijkt met ‘snoepjesgevende fascisten’, is ook een vriend van Drayer. Ze staat praktisch tegen ‘m op te rijden als ze ‘m ziet.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan met de frisse vriendenkring van La Drayer, zie de vorige delen van dit feuilleton. Noem een islamofoob met een geweldsfetish in Nederland en Drayer is er bevriend mee, en samen met haar vriendjes spant ze zich in om mensen, die zich niet gek laten maken door de hysterische islamofobie die op dit moment heerst, door middel van intimidatie en smeurcampagnes de mond te snoeren.

Weinig respectvol

Extreemrechts is dat en het heeft niks met ‘verzet tegen Jodenhaat’ te maken. Wie zich verzet tegen Jodenhaat, verzet zich tegen álle Jodenhaat en niet alleen tegen Jodenhaat onder moslims. Als je zwijgt over de Jodenhaat van je extreemrechtse, moslimhatende vriendjes, en Elma Drayer zwijgt daar inderdaad over, gaat het je niet om Jodenhaat maar om moslimhaat. Jouw moslimhaat. Die Joden gebruik je alleen maar om die moslims te pakken en dat is, vind ik, een weinig respectvolle manier van met Joden omgaan.

En dat is dan ook wat ik Drayer verwijt. Geen ‘ziekelijke sympathie voor Joden’, maar juist een groot gebrek aan sympathie. Drayer vindt Joden alleen maar interessant als slachtoffers van discriminatie en geweld, om ze uit te spelen tegen moslims, zoals veel hedendaagse filosemieten die zich verliezen in delirische genotsfantasieën over brandende synagogen en mensen, die door de straat worden gesleept.

Twee kanten van dezelfde medaille

Die term, ‘filosemiet’, heb ik niet van Duitse antisemieten, zoals Drayer suggereert maar van historicus Eveline Gans, die filosemitisme en antisemitisme ziet als twee kanten van dezelfde medaille, van theoloog en publicist René Süss en van een Holocaustoverlevende die ik hoorde spreken ter gelegenheid van de laatste Holocaust Memorial Day, David de Levita. De beide laatsten betogen min of meer hetzelfde als Gans.

Geen van drieën zijn het Duitse antisemieten, zover ik weet, maar ik heb er natuurlijk veel minder verstand van dan Drayer, als Duistere Kracht van het Internet.

Wordt vervolgd

Lees hier, hier, hier, hier, hier en hier de voorgaande afleveringen van dit feuilleton.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, de enige site die antisemitismebestrijding serieus neemt, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 13.08.2014 @ 18:07

[Home]
 

119 Reacties

op 13 08 2014 at 18:23 schreef Edwin Vink:

Geen speld tussen te krijgen.

op 13 08 2014 at 19:03 schreef machiel:

Ook zo stompzinnig: (het gebrek aan) demonstraties tegen ISIS vergelijken met demonastraties tegen Israel. Voor zover ik weet steunt Nederland (noch de rest van het Westen) ISIS helemaal niet, en verkoopt ze (althans niet openlijk) geen wapens. Dat ligt met Israel wat anders, waardoor het zin heeft om tegen Israel te demonstreren. Maar waarom de hel zou ik tegen ISIS demonstreren? Er is toch geen zinnig mens met enig invloed aan te wijzen in Nederland die iets met ISIS op heeft? En waarom de hel kan zo’n Drayer c.s. dat niet zelf bedenken?

op 13 08 2014 at 19:36 schreef Sasha Berkman:

Ja natuurlijk heeft ze die column geschreven nav jou blog.

Mijn reacties op die zwarte weduwe komen er nooit door daar.
Echt ongeloofelijk triest dat een krant waarvoor zoveel mensen hun leven hebben gegeven in de strijd tegen het fascisme een dergelijk sujet ruimte geeft voor nazi-retoriek.

op 13 08 2014 at 19:39 schreef Sasha Berkman:

Die walgelijke post van haar met die stigmatiserende foto erboven staat al meer dan 1 week heel prominent op de voorpagina van die voormalige verzetskrant.

op 13 08 2014 at 19:48 schreef Sasha Berkman:

Het is all over The Internet:

http://afanl.wordpress.com/2014/08/13/de-rol-en-het-gevaar-van-extreem-rechts-bij-het-anti-isis-protest/

op 13 08 2014 at 20:42 schreef Egbert:

Driewerf goed. (Ik wil terzijde opmerken dat de redeneringen van Draayer niet te volgen zijn. Echt: niet te volgen. Ik benijd FN niet, dat je dat *moet* lezen voor de analyse). Ze schreef deze week ook in Vrij Nederland. Ik heb er niks niks van onthouden. (Punt 2: waarom schrijft zij in 2/3 van de verzetskranten, Tr+VN? Waarom niet in ook het Parool — omdat zij Holman al hebben dan?).

op 13 08 2014 at 21:23 schreef edo:

Ik vind het overigens al heel verknipt om de laatste slachtpartij in Israël goed te praten met het recht om zichzelf te verdedigen. Een bizarre omkering van zaken. Een bevolking die in een openlucht gevangenis zit, palestijnen wiens land wordt afgepakt, vn vredesafspraken genegeerd een bizar aantal slachtoffers aan Palestijnse kant (en ik wil geen slachtoffers aan beide kanten). Maar Israël verdedigt zich en Palestijnen vallen aan. Verknipt, ik heb er geen andere woorden voor.

op 13 08 2014 at 21:53 schreef Karina:

Via via kom ik voor het eerst op deze site.
Het valt me na het lezen van een aantal artikelen op dat het woord ‘haat’ veruit favoriet is. Ongezellig, hoor.

op 13 08 2014 at 22:08 schreef Haes:

In dit soort stukken ben je echt op je best. Je fileert je opponenten professioneel en overtuigend en dan ook nog in een prachtige polemische stijl. Petje af.

op 13 08 2014 at 23:34 schreef Olav:

Peter:

Engel moet zich nu voor de rechter verantwoorden voor zijn streken,

Hoe staat het eigenlijk met die rechtszaak?

op 14 08 2014 at 00:29 schreef Egbert:

En … ook D66 heeft de kool-aid gedronken. ‘Amsterdam moet strijden tegen Jodenhaat’ zegt D66/Adam in het Parool. Iets of iemand moet hun arm getordeerd hebben nu.

Pechtold zei het al, op Joop.nl: “De discussie wordt gekaapt door de kleine groepen met een extreme mening”.

http://www.parool.nl/parool/nl/30700/OPINIE/article/detail/3717766/2014/08/13/Amsterdam-moet-strijden-tegen-Jodenhaat.dhtml

op 14 08 2014 at 00:41 schreef Sasha Berkman:

Karina: Waar lees jij dat?

op 14 08 2014 at 08:09 schreef Pickelhaube:

Volgens mij was ik degene die in reacties hier als eerste de term “filosemitisme” gebruikte, al jaren voor Süss dat in een stuk noemde. Ik koppelde dat vooral aan gereformeerde westlandse tuinders, die vanwege hun gedachte dat de Joden “uitverkoren” zouden zijn mijn grootouders lieten onderduiken. Ik sta er dubbel in, want ik heb verder niets met die bijzondere status van de Joden en dat enge gedweep; tegelijk was ik zonder ze niet eens geboren.

En wat die petitie tegen antisemitisme betreft: ook daar sta ik dubbel in. De haat tegen Joden in het algemeen is nogal opzichtig aanwezig tijdens die Gaza demonstraties, daar kan ik mijn ogen niet voor sluiten. Tegelijk zou ik nog niet dood aangetroffen willen worden met veel van de ondertekenaars, die inderdaad de strijd tegen antisemitisme misbruiken om hun islamhaat voor het voetlicht te brengen.

Neemt niet weg dat de Jodenhaat zorgwekkend is en wat mij betreft keihard bestraft moet worden. Daar kan je de ogen niet voor sluiten.

op 14 08 2014 at 09:15 schreef babs:

Iemand benadrukt niet tegen Joden, maar tegen Israel te zijn en Drayer toont daarmee zijn antisemitisme aan. Stel je voor dat iemand het onderscheid níet duidelijk zou maken… zoals GS en de PVV nooit onderscheid maken tussen moslims en Marokkanen, zo iemand zou door Drayer zeker als antisemiet worden weggezet. Er is bij Drayer geen ontkomen aan, wie tegen haar heilstaat is, is antisemiet.

Drayer = kwaadaardige anti-moslim propaganda.

op 14 08 2014 at 09:43 schreef Pickelhaube:

Overigens vind ik Marokkanen die moreel verontwaardigd doen over Israël maar even wegkijken als we het over de westerse Sahara en Polisario gaan hebben volstrekt ongeloofwaardig. Hark eerst je eigen tuintje even aan zou ik zeggen. Met zo’n eenzijdige perceptie laad je toch een klein beetje de verdenking van antisemitisme op je, of op z’n minst een dubbele standaard.

op 14 08 2014 at 09:50 schreef Pickelhaube:

Jeetje zeg, een muur die gebouwd werd, guerrilla strijd, dode westelijke saharianen, VN resoluties die aan de laars gelapt worden, die westelijke Sahara lijkt haast wel Gaza!

op 14 08 2014 at 11:44 schreef Mario:

@Egbert/ 20:42, het is een beetje te volgen wanneer je het leest vanuit de slachtofferrol waarin Drayer zich weer eens wellustig wentelt. Maar verder zegt ze niets anders dan ‘zie mij zielig zijn’. En dat is ze. Zielig en achterlijk.

Een simplistische aandachtshoer die onterecht een platform heeft.

@Sasha/ 00:41
Dat leest “Karina” nergens, en het lijkt me zeer sterk dat deze voor de eerste keer hier komt. Dat soort “argumenten” (kom hier voor het eerst, maar…) wordt al gebruikt sinds het internet voor de burger beschikbaar werd. Waarschijnlijk is “Karina” één van de fanbois, komende uit de hoek van Jan Bennink/ Arnold Cuijck. Als het al niet een van hen zelf is.

op 14 08 2014 at 12:26 schreef cRR Kampen:

“Verknipt, ik heb er geen andere woorden voor.” – Calimerosyndroom is vast symptoom van alle genocidaire regimes. Indertijd meende het Derde Rijk zich te moeten verdedigen tegen de verschrikkelijke duivelse machten en krachten der Joden. Moesten de Hutu’s zich verdedigen tegen het levensgevaarlijke, de wereld overnemende slangengebroed der Tutsi’s. Pas wat antilogica toe, dan wordt alles volkomen helder.
Na gedane zaken volgt altijd nog een paradox: de genocidaires combineren trotse geluiden op de slachting met systematische ontkenning…

op 14 08 2014 at 12:52 schreef Herbert:

De genoemde figuren in het stuk deden vroeger net alsof ze ruimdenkend en vooruitstrevend waren.
De laatste jaren zijn ze uit de kast gekomen als bange, kwaadaardige kleinburgers.

Deze spreuk uit de tijd van de sloop van de Amsterdamse Nieuwmarktbuurt slaat precies op hen: “Hoed je voor als links vermomde rechtsen. Mijd ze als pest, want ze zijn nog erger als de rest”.

op 14 08 2014 at 13:52 schreef Haes:

“Neemt niet weg dat de Jodenhaat zorgwekkend is en wat mij betreft keihard bestraft moet worden. Daar kan je de ogen niet voor sluiten.”

Dat is een deur die op deze site al jaren wijd open staat, Pickelhaube. Niet nodig dus die hier nog eens te proberen in te trappen.

Je hoeft dan ook je ogen niet te sluiten voor de haat tegen Joden in het algemeen tijdens Gaza-demonstraties. En terecht stel je dat je nog niet dood aangetroffen wil worden met veel van de ondertekenaars van de petitie. Dat wil ik graag aannemen, want ik voel dat precies hetzelfde. Maar zorg er dan voor dat je zeker tijdens je leven niet met hen geassocieerd wordt. De ondertekenaars van de petitie gebruiken het argument van antisemitisme, zoals Peter al heel goed aangeeft, enkel om hun moslimhaat aan te wakkeren en te etaleren.

op 14 08 2014 at 17:35 schreef Pickelhaube:

@Haes
Ik ben natuurlijk niet verantwoordelijk voor de random associaties die anderen leggen en “guilt by association” is volgens mij nog steeds een drogreden. Daarnaast is de algehele jodenhaat op die demonstraties wel degelijk angstwekkend en vind ik dat daar nu te gemakkelijk aan voorbij gegaan wordt, alleen maar omdat er wat foute figuren die petitie tekenden “for all the wrong reasons”. Ook vind ik het CIDI een kutclub waardoor ik me niet vertegenwoordigd voel, wat ik in het verleden meer dan eens aangaf.

Maar dat cijfert die jodenhaat niet weg. Ik zat helaas na afloop van een Gaza demo in een Haagse tram en voelde me ernstig bedreigd door de spandoeken met swastika’s en davidssterren, de opmerkingen over Joden die door de tram schalden. Het beangstigde me, terwijl ik niet bang aangelegd ben.

Dan ben ik blij dat er een land is waar ik me relatief veilig kan voelen. Helaas is dat niet Nederland.

op 14 08 2014 at 17:58 schreef Herbert:

Aha, Elma Drayer groeide op in een christelijk-gereformeerd gezin. Haar vader was dominee. http://tolx.nl/onderwerp/elma-drayer?show=1311#show

Ik dacht het al. Sommige vooroordelen kloppen gewoon.

Uit dezelfde bevindelijke hoek als de redactie van GeenStijl en de hoofdredacteur van de TPO.

Van soort van Christenen voor Isreal. Zoals Wim Kortenoeven en mafkees Ben Kok.
Hans Jansen, de charlatan, was vroeger ook streng gereformeerd. Hij is nu Rooms.

op 14 08 2014 at 18:39 schreef Ralph van der Geest:

Ik kan alleen maar zeggen: dat schotschrift dat Trouw geworden is, niet meer kopen. Niet meer op abonneren en niet meer aanklikken op internet. Hoe eerder die haatoma Drayer naar de voedselbank moet, hoe beter. Verder puik stuk.

op 14 08 2014 at 18:53 schreef dewanand:

Namaste Peter, ea Fnaakters,

De tijd is rijp om de kassa van Fnaakt te spekken, hier mijn voorstel:

Wij vormen een redactioneel clubje van Peter fans en die moeten een bloemlezing compileren over alle teksten en reacties van Fnaakt tot ruim 120 pag en dit internationaal verkopen via vertalingen naar vele talen. Zo internationaliseren wij het gedachtegoed van onze Grote Geestesvader, grondlegger van het zgn OerHollandse Seculiere Fundamentalisme, wat dus de evolutie is van het Post-Modernisme, volgens Wieroe’s analyses in zijn luie, warme mandje.

Nou, als je mee wil doen, mail ons dan gewoon op waldo@ziggo.nl ovv bloemlezing frontaal naakt.

De bedoeling is dat het eindprodukt eigendom wordt van Peter en Hassnae en die mogen het dan commercieel exploiteren, iedereen die meewerkte wordt genoemd in het dankwoord van de samenstellers.

De vertaling naar engels doe ik wel kosteloos om zo iets terug te doen voor Peter die al jaren bezig is. Zo kan Peter wat zakgeld binnenhalen voor internationalisering van FN.

dewa en wieroe
hindoe fundamentalisten

op 14 08 2014 at 19:49 schreef Leo Schmit:

Pick is een hasbaraman: discussie verleggen naar West Sahara, nog wat mekkeren over marrokaans anti-semineutisme en lekker doorgaan met moorden in Gaza (karwei afmaken!). Hier was eerst Teeboom, toen Floor, Benech, toen Pick met zijn oude nick (ben ik even kwijt) en nu Pick zelf weer. Ondanks alle moeite van PB om FN vrij van anti-semineutisme te houden, blijft de hasbara garde hem in de gaten houden en de reacties controleren. Jammer dat FN zo naar de kloten is gegaan.

op 14 08 2014 at 21:25 schreef Shiran:

LoL @Haes, met jouw reactie impliceer je indirect dat Pickelhaube ‘last’ heeft van moslimhaat. Ik geef toe, het is een aardige intellectuele poging om Pickelhaube te positioneren, maar niet goed genoeg want doorzichtig.

Het lijkt (te) moeilijk voor meerdere van de reacties hier om zichzelf boven het politieke domein te plaatsen en daarmee, ik herhaal het maar weer, de in mijn ogen beoogde discussie van de redactie van FN te volgen.

De één is activistisch (@edo), de ander dom (@assman gast) en de volgende ronduit vals (@haes), maar geen volgt het spoor van de intentie van de schrijvers.

op 14 08 2014 at 23:16 schreef Max Molovich:

In de Vrij Nederland van 27 november 2010 schreef Arnon Grunberg over Wilders als filosemiet:

‘Bij Wilders bestaat het filosemitisme uit een obsessie met Israël. Met zijn uitspraken dat er al een Palestijnse staat zou zijn, Jordanië, bevindt hij zich in de extreem-rechtse hoek van het Israëlische politieke spectrum. Wilders’ filosemitisme kan overigens ook gemakkelijk worden begrepen als klassiek antisemitisme: de Jood als vooruitgeschoven pion van de Europese beschaving die daar het vuile werk voor de christen opknapt in de strijd tegen de Arabier en de islamitische immigrant die daarvoor vervolgens de schuld zou krijgen.’

Echt snappen doe ik dit stukje niet (vandaar ook dat ik het kon oprakelen), maar waar het me in deze context om gaat: ik vraag me af of Drayer haar VN-collega met dezelfde argumenten de les heeft gelezen.

En verder had ze, in plaats van te verwijzen naar het nooit gebruikte filoboeddhist, best even mogen denken aan de so called islamofiel, een beschuldiging die ik geregeld hoor uit bepaalde hoek. Diezelfde hoek waar men ook graag strooit met termen als gutmensch, linksmensch, haatbaard, etc

op 15 08 2014 at 06:49 schreef Pickelhaube:

Het is lastig discussiëren met al die persoonlijke beledigingen en verdachtmakingen, vind ik echt onnodig. Ik schrijf gewoon wat ik vind, heb geen enkele agenda en al helemaal niet “hasbara” (moest zelfs even googlen wat het betekent), probeer respectvol om te gaan met standpunten die de mijne niet zijn en ben altijd gevoelig voor goede argumenten. Ik zou het op prijs stellen als de discussie wat waardiger gevoerd zou kunnen worden.

op 15 08 2014 at 06:57 schreef Pickelhaube:

@Leo Schmidt: ik “mekker” niet wat over Marokkaans antisemitisme, maar voel me zwaar bedreigd. En ja, als een Marokkaan zwijgt over de westelijke Sahara maar verontwaardigt doet over Gaza, komt dat op mij niet helemaal consequent over. Wat is er onjuist aan die gedachte?

op 15 08 2014 at 07:26 schreef Hiek Grootendorst:

Twee loten van dezelfde stam. En medaille heeft een keerzijde.

op 15 08 2014 at 07:46 schreef Ralph van der Geest:

“best even mogen denken aan de so called islamofiel, een beschuldiging die ik geregeld hoor uit bepaalde hoek.Diezelfde hoek waar men ook graag strooit met termen als gutmensch, linksmensch, haatbaard, etc” Raak Molovich.

op 15 08 2014 at 08:22 schreef Haes:

Zo geframed als nu door Shiran, ben ik nog nooit.
Man, je leest iets in mijn reactie wat ik er A niet in gezet heb en B ook niet heb geïnsinueerd noch heb willen insinueren.
Je beledigt mij en dat maakt mij boos.

op 15 08 2014 at 09:16 schreef Ron:

Tjonge, wat is die Shiran er voor ééntje? Argumenten heeft hij niet, een mening kennelijk wel. Nog niet koud binnen op FN of hij begint op de man te spelen door anderen te beledigen. Steeds mensen die het oneens zijn met de massamoord verheerlijkende Pickelhaube opvallend genoeg.

Dezelfde Pickelhaube die onlangs op FN het volgende schreef naar aanleiding van de slowmotion genocide in Gaza: “Wij gaan lekker door tot we klaar zijn. En we zijn nog lang niet klaar.”

Het komt mij overigens voor dat die Shiran wel eens één van de vele incarnaties zou kunnen zijn van dat veelkoppige hasbara monster dat ons onder allerlei namen, waaronder dus Pickelhaube, zo regelmatig trakteert op misselijkmakende genocidale retoriek.

op 15 08 2014 at 09:22 schreef Sasha Berkman:

Pickelbaum, hoezo voel ij je zwaar bedreigt? Islamieten voelen zich hier zwaar bedreigt door de westerse tollerantie tegenover racisme, iedere dag weer. We hebben zelfs een schoft als Wilders in het parlement. Wat doe je met hun angstgevoelens?

Jij kunt gewoon niet ontkennen dat israel verantwoordelijk is voor het overgrote deel van het hedendaagse “anti-semitisme”. Als jij je dat persoonlijk aantrekt zou ik een psychiater zoeken.

op 15 08 2014 at 09:39 schreef Daphne:

@Egbert en anderen, over de reactie van Amsterdam is wel iets meer te zeggen.
Bart Vink van D66 heeft in de verkiezingscampagne zich al sterk gemaakt voor dit onderwerp. Hij is zelf Joods, heeft dat ook gezegd, en misschien heeft hij het idee dat hij zo zijn achterban bedient.
De discussie tussen de gemeente Amsterdam en de ‘officiële vertegenwoordigers van de Joodse Gemeenschap'(bestuurders die hun organisaties vertegenwoordigen) gaan over de zwaar uit de klauw lopende kosten voor de beveiliging van gebouwen waar veel Joden komen. De scholen, het verzorgingshuis, het centrum voor Joods Maatschappelijk Werk en de synagogen. En daarnaast openbare instellingen als het Joods Historisch Museum, de Hollandsche Schouwburg. Die moeten worden bewaakt.
Is het aannemelijk dat de jihadi’s in de rij staan om Joden uit te moorden in Amsterdam? Nee, maar je moet wel op de mogelijkheid bedacht zijn. Zeker na de schietpartijen in Brussel en vorig jaar in Zuid-Frankrijk. Het hoeft er ook maar ééntje te zijn, getuige Tristan van der V.
Daarover is met B en W van Amsterdam onderhandeld, en Amsterdam gaat nu ruimhartiger meebetalen aan de beveiliging.

Er komt dus geen gedachtepolitie of zo.

op 15 08 2014 at 10:00 schreef Shiran:

LoL @Ron, dus als ik wijs op het ‘op de man spelen’ en framing van Pickelhaube omdat hij niet de free palestine kaart wenst te spelen ben ik beledigend en hasbara? Knap redeneren vind ik dat.

En alsof dat nog niet genoeg is ‘frame’ je in één moeite door Pickelhaube door te stellen dat hij ‘massamoord verheerlijkt’. Iets dat ik hem nergens ook maar in het kleinste detail heb horen zeggen. Dat hij stelt dat ‘de taak’ nog niet klaar is, is iets anders, en inderdaad daar ben ik het roerend met hem eens. Net als overigens het overgrote deel van de Israeli, en dat zowel door ‘links’ als ‘rechts’ gisteren in een zeer grote demonstratie in Tel Aviv tot uiting kwam.

Tegelijkertijd ligt er een vredesvoorstel op tafel dat Israel zeer weinig biedt en hamas des te meer, en waar as we speak door het Israelische kabinet over wordt vergaderd, ondanks dat door hamas is opgeroepen vandaag op de westbank een ‘day of rage’ te voeren.

Het karwei is inderdaad en klaarblijkelijk dus niet af.

op 15 08 2014 at 11:16 schreef laarmans:

Het karwei is inderdaad en klaarblijkelijk nog niet af,dus gooi er nog maar es 30.000 granaten op.Het is alsof je naar de Gamma gaat, zo makkelijk wordt er over het afmaken van een karwei gepraat.Walgelijk en geen centje respect voor een mensenleven.Over moslimhaat gesproken.

op 15 08 2014 at 11:20 schreef Haes:

@Shiran
“Tegelijkertijd ligt er een vredesvoorstel op tafel dat Israel zeer weinig biedt en hamas des te meer”

Ik ken de inhoud van dat voorstel niet, maar toch kan ik me daar wel iets bij voorstellen. Israël heeft namelijk praktisch alles en Gaza praktisch niets.

op 15 08 2014 at 11:44 schreef Egbert:

@Daphne (09:39): Niets van wat je schrijft staat in het artikel.

op 15 08 2014 at 11:53 schreef Shiran:

Goed, het is nog steeds een voorstel, en niets is nog zeker, maar dit is de deal die er nu ligt, althans min of meer bekend is:

Under the deal, the Palestinians will get:

1 Opening of all border crossings
2 Removal of the buffer zone around Gaza
3 Extended fishing rights to 12km out
4 Lifting of the blockade on Gaza
5 Easing of restrictions of material imported into Gaza
6 Guarantee of payments to hamass civil servants by Y’israel through PA

Egypt convinced Y’israel to remove their demands for:

1 Demilitarization of hamass
2 Cessation of tunnel construction
3 End to smuggling operations
4 Cessation of weapons manufacturing

The seaport, airport and returning of the 2 bodies of the Y’israeli soldiers are to be discussed only after a permanent ceasefire is reached.

En ja klopt, life is not funny in Gaza en nu zeker niet meer. Hamas, en dus niet alleen Israel, zal straks heel wat moeten uitleggen aan haar eigen achterban. Maar goed, wellicht ziet hamas nu in dat ze wat minder naar hun bazen in Qatar en Turkije moeten luisteren en wat meer naar de mensen die ze zeggen te vertegenwoordigen.

op 15 08 2014 at 11:54 schreef Kimo:

Hey Pickelhaube volgens jouw redenatie moeten Joden dus ook hun klep houden over wat er allemaal mis is in de islamitische wereld. “Eerst eigen tuintje aanharken”. Met andere woorden, mondje toe over Marokko aub aangezien u een Joodse achtergrond heeft. Niet met twee maten meten.

op 15 08 2014 at 11:55 schreef Sasha Berkman:

Wanneer is het karwij af? Als Israel de hele gaza strook heeft ingepikt zeker? je vraagt erom om fascist genoemd te worden.

op 15 08 2014 at 13:53 schreef cRR Kampen:

‘Hunnie doen het ook’ is gewoon een bekentenis.

op 15 08 2014 at 15:05 schreef Pickelhaube:

@Sasha
Die opmerking is zeer onverdiend, want ik doe eigenlijk best wel veel tegen discriminatie van islamieten. Al jaren. En Wilders heb ik werkelijk vanaf de eerste seconde bestreden. Luidkeels. Maar als ik in de tram zit, hakenkruizen zie en ik hoor niet eens maar heel vaak dat alle Joden dood moeten, als ik meutes zie die dat met zijn allen scanderen, beangstigt dat me. Wat is daar onbegrijpelijk aan? En nee, mensen zijn altijd verantwoordelijk voor hun eigen haat. Doodenge redenatie van je -ik zal de voor de hand liggende vergelijking maar even achterwege laten.

@kimo
Volgens mij kan je me er niet van beschuldigen dat ik het Gaza onderwerp zou vermijden. Integendeel, zou ik zeggen, er wordt druk geharkt en geploegd. Ik heb nooit gezegd dat Marokkanen niet over Gaza mogen beginnen, wel dat het wat hypocriet overkomt als je het nooit eens hebt over de westelijke Sahara, maar wel over Gaza. Verbeter de wereld, begin bij jezelf, zeg maar.

op 15 08 2014 at 16:32 schreef Leo Schmit:

‘er wordt druk geharkt en geploegd’.. in Gaza moet zijn ‘er wordt druk gemoord en gebloed’ in Gaza.

op 15 08 2014 at 16:53 schreef Sasha Berkman:

Wat de Israelische schurkenstaat in Gaza uitvreet is uniek. (gelukkig) Geen ander land ter wereld zou daar mee weg komen zoals Israel daar mee weg komt.

op 15 08 2014 at 18:29 schreef Pickelhaube:

Als alles wat jullie te melden hebben haat, stompzinnigjeid en holle retoriek is houdt het denk ik een beetje op. Met dat niveau van kritiek komt Israël er zeker mee weg. Waarvoor dank, dat wel.

op 15 08 2014 at 18:44 schreef Leo Schmit:

@ Sasha Met aanmoediging van Pick de terminator:

Dat Israel beter bewapend is en geen boodschap meer heeft aan de mismaakte Palestijnse PR waarin gezeuld wordt met kinderlijkjes voor leuke photo-ops vind ik na al die jaren zeer begrijpelijk. Ik hoop dan ook van harte dat er deze keer net zo lang doorgepakt wordt door de IDF, tot Hamas helemaal verdwenen is. Geen half werk meer.

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/tegen-antisemitisme-en-voor-marokkanenhaat-geen-excuus-voor-deze-hypocriete-vertoning.html

Afmaken die hap, dat is wat Pick de kleinzoon van … wil.

op 15 08 2014 at 19:29 schreef dewanand:

Citaat REF 1:

op 14 08 2014 at 23:16 schreef Max Molovich:
‘In de Vrij Nederland van 27 november 2010 schreef Arnon Grunberg over Wilders als filosemiet:
‘Bij Wilders bestaat het filosemitisme uit een obsessie met Israël.’

onze reactie REF 1:

namaste Max Molovich, miauwallah,

Gek is dat alle puzzels en raadsels op een keurig opgelost hoopje verdriet vallen als ik naar het hinderlijk en zielig gemiauw van Wieroe, mijn slimme Hindoe Nazi kat luister, en dit is wat hij dus miauwt:

1. he dewa, jullie zijn mensapen, er zijn geen ‘mensen’ op aarde.

2. Bekijk alles zelf als een viesbruine koelie aapje zonder staart, consequent, denk door, en je zal de waarheid over jou zieke mensapensoort vanzelf ontdekken.

3. En besef dat jullie als mensapensoort elkaars natuurlijke vijanden zijn, omdat jullie aan de top staan van de voedselketen op aarde.

4. Nou, Wilders is dus gewoon jullie eigen karma en creatuur, en jullie hebben behoefte aan hem op deze zieke apenplaneet. Idem dito mbt die duizenden andere mensapen clans van jou soort.

ok en koop eens duurder duits voer voor mij volgende week, er zijn nieuwe Isis-Nazi smaakjes hoorde ik en ik lust het rauw.

aldus Wieroe
Uber koeliekat

op 16 08 2014 at 00:08 schreef edo:

@Sasha Berkman
Los van het feit dat men kan betogen dat Amerika vrijwel even schuldig is als Israel, komt Amerika al decennia weg met grotere misdaden *Sasha, ik lijk steeds meer op jou (melodie pappa Stef Bos).

op 16 08 2014 at 01:03 schreef MNb:

Ja? Dan is wat de IS uitvreet met de jezidi’s blijkbaar gewoon volgens jou, Sasha. Kun je me het verschil even uitleggen?
Of je bent natuurlijk weer eens aan het doordraaien.

op 16 08 2014 at 02:44 schreef Kimo:

Pickelhaube, en zo kun je moslims er ook niet van beschuldigen het niet over problemen in hun eigen regio te hebben. Dat doen ze namelijk wel degelijk.
Je generaliseert en daar hou ik niet van.

op 16 08 2014 at 02:53 schreef edo:

Overigens wat Israël ook mogen doen antisemitisme moet altijd afgekeurd blijven worden, als ook moslimhaat. De gruwelijkheden van Israël mogen dan niet helpen, de verantwoordelijkheid van haat tegenover een willekeurig joods persoon ligt bij de hater zelf. Ik reageer alleen op het laatste bericht van Sasha, wil ik maar zeggen.

op 16 08 2014 at 08:16 schreef Pickelhaube:

@Leo Schmit
Het enige wat ik daarmee wilde zeggen is dat Israël zich dus niet meer laat chanteren door zulke spelletjes. Waarom je mijn grootouders daarin moet betrekken is volstrekt onduidelijk, onbeschoft en voegt niets toe aan de inhoudelijke discussie.

@kimo
Laat me één vlammend stuk van een Marokkaan over de westelijke Sahara zien en ik ben om. Een Israëlisch tegengeluid is ruimschoots aanwezig, hoewel er over de acties nu een nogal brede consensus is. Daarnaast heb ik het niet over “de” moslims, ik zie religie nog niet eens als een relevante factor in deze discussie en denk dat jij generaliseert als je ze op één hoop gooit, zoals je hierboven doet.

@Edo
Dat zijn we in ieder geval van harte eens.

op 16 08 2014 at 12:21 schreef Sasha Berkman:

MnB: heb jij de indruk dat de misdaden van IS net zo gemakkelijk geaccepteerd worden als die van Israel? Soms denk ik dat je gewoon niet kunt lezen.

op 16 08 2014 at 12:24 schreef Sasha Berkman:

Edo: I stand corrected vwb amerikaanse schuld in deze en in andere misdaden tegen de mensheid waar ze ook mee weg komen.

op 16 08 2014 at 15:01 schreef Kimo:

Pickelhaube, ga eens naar Al Jazeera ipv de Telegraaf en je ogen zullen openen. Verbreed je horizon, het zal je goed doen.

op 16 08 2014 at 16:27 schreef Pickelhaube:

@Kimo met zijn gescheld:

Volgens mij ben ik prima geïnformeerd en heb doorgaans een voorsprong op papieren kranten. Bovendien vind ik de Telegraaf niet relevant genoeg om in mijn feeds op te nemen. Zo bereikte mij net het bericht, dat het ernaar uitziet dat jouw grote vrienden van Hamas en de Islamitische Jihad het vredesvoorstel dat hierboven door Shiran weergegeven werd en absoluut ten nadele van Israel uitpakt, naar alle waarschijnlijkheid afwezen:

Dit waren de reacties van deze fijne zelfmoordgezelligheidsverenigingen:

CEASEFIRE TERMS ARE CURRENTLY INADEQUATE AND WE ARE READY FOR A LONG WAR OF ATTRITION – HAMAS

IT IS BETTER THAT THERE IS NO DEAL RATHER THAN SIGN A DISGRACEFUL AGREEMENT – ISLAMIC JIHAD

En dan zou Israël zich niet mogen verdedigen van jullie? Ha. Ha. Ha. Sorry hoor, maar ze kunnen het krijgen zoals ze het hebben willen.

op 16 08 2014 at 16:37 schreef Pickelhaube:

En dat over de ruggen van de bewoners van Gaza. Kan er dalijk weer een rondje huilie gedaan worden.

op 16 08 2014 at 22:39 schreef Sasha Berkman:

Pickelbaum is hasbara fellowship denk ik

op 16 08 2014 at 22:50 schreef Sasha Berkman:

Pickelbaum is hasbara fellowship denk ik

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Hasbara_Fellowships

op 17 08 2014 at 04:04 schreef edo:

@Pickelhaube Pickelhaube, 1 het dichtste wat op een scheldwoord lijkt van Kimo is klep, en jij hebt het over kimo met zijn gescheld
2 Je bent echt verknipt. Je tekst hier spreekt voor zich, en ook nog andere teksten van je. Ik weet eigenlijk geeneens meer achteraf waarom ik de discussie met je aan ben gegaan. Zo verknipt ben je.

op 17 08 2014 at 07:11 schreef edo:

Er is nog hoop: https://twitter.com/972mag/status/500722739674902529/photo/1 :)

op 17 08 2014 at 10:27 schreef Pickelhaube:

Als ik door Kimo als een ongeïnformeerde Telegraaf lezer geframed word, is dat natuurlijk wel een belediging. Geeft niets, kan ik allemaal prima incasseren, maar ik zie het wel aan voor wat het is: een belediging. En overigens ben ik als IDF veteraan wel wat verder gegaan dan een gemakzuchtige toetsenbord activist. Heb ik geen hasbara fellowship voor nodig hoor.

Prachtig ook hoe jullie opportunistisch negeren dat Gaza een kans had op het opheffen van de blokkade, het openen van de grenzen, dat ze weer fijn op kosten van de EU tunnels mogen graven om nog meer aanslagen op Israel te plegen, weer lekker konden gaan vissen en dat zelfs de fucking salarissen van Hamas terroristen door Israel betaald konden worden. Dat ze dat afwezen en de voorkeur gaven aan oorlog, ook al kunnen ze dat nooit winnen en het over de rug van de bevolking van Gaza gaat. Dat Hamas geen moment maalt om de wederopbouw van Gaza tijdens die onderhandelingen, maar wel hun eigen salarissen, zoals Shiran terecht opmerkte.

Israel wees dat overigens niet af, voor alle duidelijkheid.

op 17 08 2014 at 10:44 schreef Pickelhaube:

Prachtig idee, om Israel de Hamas salarissen te laten betalen. Moeten we wel hun woonadressen weten, anders kunnen we het niet overboeken ;-)

op 17 08 2014 at 10:56 schreef Thomas E:

Aan de tegenstellingen op FN kan je al aflezen dat het daarginds in real life ook nooit wat zal worden. Tot in de tenen verbitterd.

Laat ik dan eens, niet gehinderd door ervaringskennis ter plaatse, een wild voorstel in de groep gooien: een 3-staten oplossing met 10 jaar lang handhaving door een VN vredesmacht. Dus Gaza, Westelijke Jordaanoever en Israël als onafhankelijke staten. Kolonisten terug in hun hok. Jeruzalem op (eertijds) Berlijnse wijze in tweeën gedeeld. Er zouden dan fondsen vrijgemaakt moeten worden om Gaza en WJ-oever enige tijd economisch te stimuleren.

Is dat wat?

op 17 08 2014 at 12:59 schreef edo:

@Pickelhaube wat jij als een belediging ervaart lijkt me anders dan ‘gescheld’.
‘En dan zou Israël zich niet mogen verdedigen van jullie? Ha. Ha. Ha. Sorry hoor, maar ze kunnen het krijgen zoals ze het hebben willen.’
Iedereen zijn eigen gevoel voor totaal zieke verknipte humor.

op 17 08 2014 at 12:59 schreef Max Molovich:

Waarde Dewanand,

Dank voor de immer verhelderende uitleg. En dank ook uw kat, wellicht met wat stukjes extra belegen swastikaas.

Groet,

Max

op 17 08 2014 at 13:15 schreef Kimo:

Gescheld. Grappig…. Ik zou de definitie van schelden er nog maar eens op naslaan als ik jou was, Pickelhaube.

op 17 08 2014 at 13:38 schreef Pickelhaube:

@Thomas
Westbank en Gaza kan je wat mij betreft met een strik er omheen krijgen. Jeruzalem niet en de Golan trouwens ook niet, want zelfs de Druzen daar voelen niets voor terugkeer naar Syrië. Nu helemaal niet.

Driestatenoplossing zou vooral in het belang van Israël zijn, want dat verdeelt de Palestijnen. Laten we het houden bij twee staten. De kolonisten mogen wat mij betreft morgen terug op het vliegtuig naar Amerika en hun settlements gebulldozered. Geen probleem.

Prima om die economieën te stimuleren, want een welvarend land is een vreedzaam land. De vraag is wel even hoeveel Israël daaraan zou moeten bijdragen Ik vind veel, uit enlightened self interest.

Verbitterd? Klopt. Ik in ieder geval wel over deze hele situatie.

op 17 08 2014 at 16:09 schreef Thomas E:

@Pickelhaube
Wat ik ervan begrijp, is dat Hamas (voornamelijk Gaza) en Fatah (voornamelijk Westbank) diepgewortelde problemen met elkaar hebben. En hun regionale bevolkingsgroepen daarin meesleuren. Dan lijkt het me handiger om er 2 staten van te maken, te meer daar ze niet aan elkaar grenzen. En een stad als Jeruzalem, die zowel voor de Joden als de Palestijnen historisch ‘heilig’ is, moet écht op een enigszins aanvaarbare manier gesplitst worden, wil je een begin van een vredesoplossing bereiken.

op 18 08 2014 at 04:52 schreef Marianne:

Beste meneer Breedveld, u klaagt steen en been over alles en nog wat. En niemand is goed. Behalve u en uw vrouw.
Kunt u aan iedereen uitleggen welke ethische standaarden u heeft. Waar de grens ligt tussen goed en fout. Hoe moet een mens in elkaar steken om bij u geen ergernis op te wekken?

op 18 08 2014 at 05:36 schreef Peter:

Beste Marianne Geurts, je hebt gelijk, alleen mijn vrouw en ik zijn goed genoeg; de rest van de mensheid bestaat uit domme klootzakken als jij en vampieren als Elma Drayer, die parasiteren op haat. Nu mijn vraag aan jou: so fucking what? Wat is je punt? Ben je het ergens niet mee eens? Kun je iets weerleggen? Heb je een anderszins zinvolle bijdrage? Schroom niet die in te brengen in plaats van deze natte krant van een ad hominem.

op 18 08 2014 at 06:53 schreef Pickelhaube:

@Thomas
Die opsplitsing van Jeruzalem gaat nooit gebeuren. Ook niet onder een linksere regering. Zeg ik niet omdat ik daartegen ben hoor, ook al is dat ook zo. Maar dat is politiek niet haalbaar. Onder geen enkele omstandigheid.

op 18 08 2014 at 10:34 schreef Sasha Berkman:

Thomas, ben je nu echt al vergeten dat deze laatste moordpartij juist begonnen is omdat Hamas en Fatah overeen waren gekomen om, geheel tegen de zin van de zionistische moordenaars en landdieven, samen een regering te gaan vormen?

op 18 08 2014 at 11:50 schreef Thomas E:

Nee dat was ik niet vergeten, Sasha. Maar ik zie het als een opportunistisch monsterverbond, op geen enkele wijze gesteund door daadwerkelijke ideologie. Net zoals nu monsterverbonden tegen Isis gesloten worden.

op 18 08 2014 at 13:53 schreef Sasha Berkman:

Je doet de werkelijkheid geweld aan Thomas. Het was de enige reden waarom de Israeliers dit bloedbad zijn begonnen. De rest is allemaal ontmaskert als zijnde leugens.

op 18 08 2014 at 14:31 schreef laarmans:

Pickel

Jerusalem is niet door de joden gesticht. Het was de stad van de Jebusieten die door koning David werd veroverd en wiens bevolking werd uitgemoord.
Jerusalem is heilig voor de joden door diezelfde koning David en de huidige Klaagmuur.
Jerusalem is ook voor moslims heilig door de Al-Aqsa moskee en door de overlevering dat profeet Mohammed er met zijn paard ten hemel voer.
Jerusalem is ook voor christenen heilig door de berg Golgotha waarop Jezus werd gekruisigd.
Jerusalem is dus voor de drie wereldreligies heilig.Wat is er op tegen om Jerusalem net als in 1948 onder internationaal toezicht te plaatsen. Maak er dus een heilige stad van voor 3 religies, zonder een uitzonderingspositie voor de joden. De andere religies hebben er evenveel recht op.Dat betekent West-Jerusalem joods en Oost-Jerusalem mohammedaans.Een alternatief: Tel Aviv hoofdstad van Israel en Ramallah van een Palestijnse staat. Jerusalem het spirituele en culturele centrum van alle drie religies met toegang voor iedereen onder internationaal toezicht.

op 18 08 2014 at 16:23 schreef Shiran:

Er is vannacht/vandaag een Hamas cel met 93 personen opgepakt op de west bank die van plan waren terreuraanslagen op en vanuit de west bank te plegen en de PA (Fatah) van de troon te stoten.

Nee, dat monsterverbond of de mooie harmonieuze ‘unity-government’ tussen hamas en fatah gaat echt een succes worden.

op 18 08 2014 at 16:23 schreef cRR Kampen:

op 17 08 2014 at 10:27 schreef Pickelhaube: curieuze wartaal. Waarin: een Hamas die de salarissen van Israel wil hebben en dezelfde Hamas die die salarissen afwijst.

Waarom is dat propandadenken altijd zo idioot inconsistent?
Omdat tegenspraken op de gemiddelde mens hypnotiserend werken. Arbeit macht frei, bijvoorbeeld, of War = Peace. Pickelhaube zie je daar al slachtoffer van zijn.

op 18 08 2014 at 17:34 schreef Thomas E:

@Sasha
Zie commentaar van Shiran

@Pickelhaube
Oké, als tweedeling van Jeruzalem nooit zal lukken vanwege allerlei vermeende reli-historische ‘rechten’, dan in godsnaam (leuk hè) maar weer teruggrijpen op een status aparte-plan onder VN-gezag. En anders: nooit en te nimmer vrede. En de Palestijnen blijvend de klos.

op 18 08 2014 at 18:17 schreef Pickelhaube:

@Laarmans, het zal me jeuken. We hebben Jeruzalem eerlijk gewonnen, we vinden het zo’n heerlijke stad dat we er onze hoofdstad van maakten om wat voor reden dan ook en nu houden we ‘m. Noem het oorlogsbuit, ik vind het best.

Nou @Crr Kampen, ik zal het nog een keertje uitleggen. Hamas eiste salaris van Israël, maar wees het volledige pakket uiteindelijk toch af. De inconsistentie moet je niet bij mij, maar bij Hamas zoeken.

op 18 08 2014 at 21:08 schreef Sasha Berkman:

Aanvulling: Ook het feit dat Netanyahu herverkozen wil worden speelt natuurlijk een rol.

op 18 08 2014 at 21:23 schreef Sasha Berkman:

“op 15 08 2014 at 15:05 schreef Pickelhaube:

@Sasha
Die opmerking is zeer onverdiend, want ik doe eigenlijk best wel veel tegen discriminatie van islamieten. Al jaren.”

please spare us the details.

op 18 08 2014 at 22:01 schreef Pickelhaube:

Overigens heb ik niet alleen last van die jodenhaat, zelfs mijn zoontje die slechts een vaderjood is, niets met Israel heeft, geen goed woord overheeft voor het Israelische beleid tov Gaza en hooguit een keertje tijdens een kringgesprek noemde dat zijn vader in Israel woonde, wordt nu dus regelmatig door Marokkaanse klasgenoten voor “kkr jood” uitgemaakt.

Zojuist werd de grens bereikt. Zelfs mijn zoontje wordt sinds vandaag actief gestalkt op zijn Instagram door Nederlands-Marokkaanse klasgenoten, vanaf een pagina die de titel “stop de kkr joden” draagt. Schijnbaar is het jachtseizoen geopend. Hij meldde het al bij de conrector en gaat na de vakantie aangifte doen, want dit is een brug te ver.

Eigenlijk wil ik Hassnae dan ook ter verantwoording roepen. Natuurlijk is ze intelligent genoeg om het netjes in te kleden, maar ik vind het eigenlijk best erg dat ze een protest tegen jodenhaat teniet probeert te doen door er een makkelijk “guilt by association” spelletje mee te spelen. Dan ben je of zelf een jodenhater, of je bent te dom om de ernst van de situatie in te zien. Ik mis nu toch een duidelijk standpunt tegen deze haat.

En dat staat helemaal los van Israël of Gaza.

op 19 08 2014 at 07:43 schreef Pickelhaube:

@Sasha

Waarom zou je de details niet willen weten van mijn strijd tegen Islamofobie, terwijl je me eerder zo probeerde weg te zetten? Short version: begin negentiger jaren was ik al vrijwilliger voor het toenmalige Anti Racisme Informatie Centrum. En als dank openen Matokkanen over het hele spectrum nu de jodenjacht: van klasgenootjes van mijn zoon en tuig in de Haagse tram tot aan beleidsambtenaren en publicisten, die beter zouden moeten weten.

op 19 08 2014 at 09:15 schreef Sasha Berkman:

Jodenhaat staat anno 2014 niet los van Israel of Gaza.

op 19 08 2014 at 09:47 schreef Pickelhaube:

Dat staat daar wel los van, Sasha. Activisten van “een ander Joods geluid” krijgen dit evengoed te verduren, Joden die zoveel mogelijk afstand van Netanyahu nemen, die zich juist vanwege hun achtergrond altijd met hand en tand tegen racisme en haat in welke vorm dan ook verzet hebben. Ook die krijgen nu de volle laag. Dat ik jouw stompzinnigheden naar mijn hoofd krijg kan ik wel hebben, is inherent aan mijn standpunten. Maar als je zelfs de haat tegen mijn zoontje valideert die daar verder part noch deel aan heeft, ben je in mijn ogen een minderwaardig stuk menselijk afval die niet in een normale discussie thuishoort, maar achter slot en grendel.

op 19 08 2014 at 10:06 schreef Shiran:

Jodenhaat staat anno 2014 niet los van Israel of Gaza.

Jeetje wat ben jij hilarisch simpel Sasha.

De Gaza-crisis veroorzaakte niet meer dan een scheur in het hellegat waar “jodenhaat” leeft. Meer niet. Je bent met dit soort simpele inzichten gevaarlijker dan de ‘openlijke’ jodenhaat.

Daarnaast, hoeveel steun krijgt Hamas uit de Arabische wereld, en zelfs Palestijnse wereld? Nul, komma nul buiten Qatar en Turkije. Ja in wat obligate woordjes van Abbas, of Nasrallah, of zelfs Teheran, maar van steun is er zelfs bij deze drie geen sprake. En dan hebben we het nog maar niet over Egypte, Jordanië of zelfs Saudi Arabië die openlijk de kant van Israël kiezen.

Kortom, je zit in een gevaarlijk eenzijdige en blinde groef vastgeplakt.

op 19 08 2014 at 10:41 schreef cRR Kampen:

“Daarnaast, hoeveel steun krijgt Hamas uit de Arabische wereld, en zelfs Palestijnse wereld? Nul, komma nul buiten Qatar en Turkije.”

Daarom is Hamas ook zo’n bedreiging voor Israel dat Israel elke twee jaar een paar honderd kinderen in Gaza kapotmaken moet.

Grappig, al naar gelang de drogreden ‘wordt Hamas tot de tanden bewapend door Iran’ óf ‘krijgt Hamas nul komma nul steun van Iran’. Proest!

op 19 08 2014 at 10:57 schreef Sasha Berkman:

Dat zeggen alle hasbara figuren. Ondertussen promoten ze zelf moslimhaat.

op 19 08 2014 at 13:21 schreef laarmans:

Pickel

Halve oorlogsbuit dan, want de verovering van Oost Jerusalem is nooit door de VN en de internationale gemeenschap erkend.Het heeft ook geen diplomatieke status,want de buitenlandse ambassades zijn gevestigd in Tel Aviv.Israel meent op basis van erfrecht Jerusalem te claimen, maar wanneer je de geschiedenis van de stad bestudeert, hebben tientallen stammen en volkeren Jerusalem door de eeuwen heen als hoofdstad in hun bezit gehad.Ik twijfel daarom bij het erfrecht.Maar goed, met joden kun je het niet hebben over Jerusalem, dat ligt uiterst gevoelig.

op 19 08 2014 at 15:07 schreef cRR Kampen:

De massamoord op Gaza is zojuist weer begonnen.
De militaire theocratie heeft dit keer het smoesje van drie raketjes verzonnen, die het luchtalarm zogenaamd niet deden afgaan omdat ze zogenaamd sowieso ergens in een veld zouden neerkomen. Denk het niet. Geen luchtalarm want geen raketjes.
De militaire theocratie stond blijkbaar de hele week alweer te trappelen om kindertjes met precisiebombardementen te verscheuren.

op 19 08 2014 at 15:23 schreef Pickelhaube:

@Laarmans

Die status is nogal vaag, want onder Jordaans bewind was het evengoed een bezette stad. Ik studeerde er zelf bij een Yeshiva en voel me er ten diepste emotioneel mee verbonden. Mijn aanspraak is eigenlijk gebaseerd op wat recentere gebeurtenissen. Tijdens de oorlog van ’48 werd de hele Joodse wijk van Jeruzalem etnisch gezuiverd, voor het eerst in meer dan duizend jaar was er geen Jood meer te bekennen in de Joodse wijk van Jeruzalem. De Hurvah synagoge werd ook nog eens opgeblazen. Gaan we niet meer laten gebeuren, wat de internationale gemeenschap er ook van vindt. Onder Israëlisch bewind wordt geen van de drie monotheïsmen een vingerbreedte in de weg gelegd, die krijgen allemaal de ruimte om hun dingetje te doen. Wel hoop ik op een burgemeester met de statuur van een Teddy Kollek, maar dat is een ander verhaal.

op 19 08 2014 at 16:21 schreef Egbert:

19 bijdragen van Pickelhaube, en niet eentje blijft on topic. Knap, en knap zielig.

op 19 08 2014 at 19:39 schreef Pickelhaube:

@Crr Kampen
Als je het nodig hebt om de realiteit van raketaanvallen te ontkennen om je verhaal maar in stand te kunnen houden, geef je daar in feite mee aan dat je geen poot hebt om op te staan. Terwijl dat nogal voor de hand liggend is, de dag nadat Hamas en de PIJ de voorstellen in Caïro afwezen. Overigens is het even de vraag of het deze keer wel Hamas was, als ik de berichten goed begrijp. Wel is het inmiddels de ELFDE Palestijnse schending van een staakt het vuren.

op 20 08 2014 at 09:25 schreef cRR Kampen:

“Wel is het inmiddels de ELFDE Palestijnse schending van een staakt het vuren.” – O, Palestijnse schending. Goed, dan begon Israel dus weer, tijdens het staakt het vuren dus, middels de verwoesting van de huizen van de verdachten(!) van die ontvoering en moord op drie Israelische jongeren.

Het handhaven van de Gaza-blokkade is trouwens an sich een klinkklare oorlogshandeling.
Niet geloven willen? Ga even na wat Israel vanaf 1957 zei over o.a. het Suezkanaal.

op 20 08 2014 at 18:14 schreef Sasha Berkman:

Pickelbaum, het is geen oorlog met legers etc. Het is een door fascistich imperialistisch bloedbad dat op geen enkele manier te rechtvaardigen valt. Hou aub op met je goebelspraatjes. Je moet je kapot schamen.

op 21 08 2014 at 11:09 schreef babs:

Pickel,
Hassnae is er de schuld van dat jouw zoontje tuig achter zich aan krijgt??? Zou je die stap voor stap toe kunnen lichten ajb. Ik denk dat je het stuk van Hassnae totaal verkeerd hebt begrepen.

Een verdediging van je zoontje die voortkomt uit haat tegen een andere groep lijkt me onwenselijk.

Overigens doet niet ter zake of je zoontje voor of tegen Israel is en of hij wel of niet echt Joods is in de ogen van veel andere Joden.

op 21 08 2014 at 12:00 schreef Sasha Berkman:

De Trouw is definitief fout in deze oorlog: http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3722287/2014/08/21/Manifest-is-demonische-aanklacht-tegen-Israel.dhtml

op 22 08 2014 at 07:58 schreef Pickelhaube:

@Babs

Dat heb ik natuurlijk nooit gezegd. Wel dat je bijdraagt aan een voedingsbodem waar jodenhaat gelegitimeerd wordt, als je een terecht en noodzakelijk protest tegen antisemitisme terzijde schuift met een makkelijk “guilt by association” verhaal. Juist Marokkaanse intellectuelen en rolmodellen hebben daar een rol liggen, vind ik, zoals Joodse opiniemakers zich hard moeten maken tegen Islamhaat (wat evengoed onvoldoende gebeurt). Laten we in vredesnaam het goede voorbeeld geven. Volgens mij zijn er veel verstandigere manieren om uiting te geven aan je kritiek op Israel dan het afkraken van zo’n protest.

Ik zou het fijn vinden als de Marokkaanse kinderen in de klas van mijn zoontje van hun rolmodellen te horen krijgen dat jodenhaat niet kan -period-

Overigens gebeurde daarna iets goeds. Ik plaatste de screenshots van het “stop de kkr joden” gestalk aan het adres van mijn zoontje op mijn Facebook en Peter plaatste die ook op zijn profiel, wat nogal wat teweegbracht. Na de vakantie gaan er op mijn zoontjes school kringgesprekken komen, want we zullen toch echt samen verder moeten.

op 22 08 2014 at 10:05 schreef Pickelhaube:

En overigens wil ik nog eens benadrukken dat ik Hassnae en Peter absoluut niet zie als antisemieten, voordat onfrisse elementen aan de haal gaan met mijn reactie. Verschrikkelijk dat je trouwens bang moet zijn om ergens kritisch op te reageren om die reden. Het laat zien hoe verziekt het debatklimaat is, maar goed.

op 22 08 2014 at 11:41 schreef babs:

Je vindt dus dat Hassnae bijdraagt aan een voedingsbodem waarin jodenhaat gelegitimeerd wordt.

En dat omdat ze afstand neemt van een door racisten georganiseerde actie wiens bestrijding van antisemitisme slecht tot doel heeft moslims in de hoek te drukken.

op 22 08 2014 at 14:38 schreef Egbert:

Pickelhaube: “En overigens wil ik nog eens [waar eerder?] benadrukken dat ik Hassnae en Peter absoluut niet zie [hoe royaal, hoe genereus] als antisemieten, voordat onfrisse elementen [je ruikt jezelf?] aan de haal gaan met mijn reactie [speak for yourself. je schrijft zelf je reakties, je gaat zelf steeds OT]. Verschrikkelijk dat je trouwens bang moet zijn [moet niet, jij kies er voor. En allen maar voor jezelf, niet voor een Palestijn] om ergens kritisch op te reageren [dat is het hem ook: je reageer niet op het artikel, je gaat OT] om die reden [zie beneden]. Het laat zien hoe verziekt het debatklimaat is [en door wie], maar goed.”

Wel degelijk schrijf je, 09:43: “Marokkanen … Met zo’n eenzijdige perceptie … antisemitisme”. Dit gaat juist over wat Hassnae en Peter beschrijven. Je smeert ze antisemitisme aan omdat ze niet over de ‘westerse Sahara’ (sic) schrijven.

op 22 08 2014 at 15:33 schreef cRR Kampen:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3722689/2014/08/21/Inderdaad-de-Joden-hebben-niks-geleerd-van-de-Holocaust.dhtml

Wat betekent dit nou weer??

op 22 08 2014 at 16:06 schreef Pickelhaube:

@Babs
Ten koste van de algemene boodschap van dat protest en de overgrote meerderheid van ondertekenaars die wel normaal zijn. Ik ben het ermee eens dat de strijd tegen jodenhaat gekaapt dreigt te worden door islamofoben die joden voor hun karretje proberen te spannen en verzet me daar al jaren tegen, niet in de laatste plaats op FrontaalNaakt, waar ik nota bene zelfs blogde over dat onderwerp. Maar het terzijde schuiven van zo’n protest vanwege een paar namen gaat me dus te ver.

Ik delegitimeer de pro Palestijnse zaak ook niet vanwege de wartaal en leugens van de Laarmansen Egberts, Sacha’s en Ron’s van deze wereld, zullen we maar zeggen. Te makkelijk om welke zaak dan ook aan een paar onvermijdelijke randmongolen te koppelen en op die manier in diskrediet te brengen.

op 22 08 2014 at 16:21 schreef Pickelhaube:

Heel vaak nam ik het op voor Peter en Hassnae als ze weer eens als antisemieten geframed werden door islamofobe freaks, Egbert. Tot en met persoonlijke contacten met het CIDI aan toe, toen ze daar zwichtten voor het domme gedrein van Loor en ze een onverdiende vermelding in de antisemitisme monitor kregen. Dat jij daar niet van op de hoogte bent is mijn probleem verder niet.

Wel fijn dat je Peter helpt met modereren en voor hem uitmaakt wat precies on- en off-topic is. Hij zal wel in zijn nopjes zijn met je assistentie *dripping sarcasm*

op 22 08 2014 at 19:57 schreef Sasha Berkman:

“de wartaal en leugens van de Laarmansen Egberts, Sacha’s en Ron’s van deze wereld, ”

Liever wartaal dan fascistische agitatie en misbruik van de slachtoffers van de holocaust. Mensen die dat doen zijn echte schoften.

op 23 08 2014 at 00:01 schreef babs:

Zet je nu Sasha en co weg als antisemieten, Pickelhaube of is je spiegeling ongelukkig gekozen?

Ik begin je te wantrouwen.

Niks mis met een actie tegen antisemitisme. Wel iets mis als die actie ism fascisten is en volgt op wat leuzen van enkele totaal obscure demonstranten, terwijl andere minderheden continu openlijk worden gediscrimineerd en nooit door vergelijkbare acties gesteund worden. Openlijk racisme door alle kranten, de meeste politieke partijen en niet in de laatste plaats door de politie, voor wie een wegrennende ongewapende lichtgetinte jongeman zo bedreigend is dat hij een nekschot krijgt.

op 23 08 2014 at 09:45 schreef Egbert:

For the record.
Pickelhaube 14-08 09:43:
“Marokkanen die moreel verontwaardigd doen over Israël maar wegkijken als we het over de westerse Sahara en Polisario … laad je toch een klein beetje de verdenking van antisemitisme op je”.

Pickelhaube 22-08 10:05:
“En overigens wil ik nog eens benadrukken dat ik Hassnae en Peter absoluut niet zie als antisemieten”.

op 23 08 2014 at 14:25 schreef Pickelhaube:

Zeker zet ik de Sasha’s en Rons van deze wereld weg als antisemieten, vooral Sasha was daar hierboven toch vrij expliciet over, Babs. Als je zegt dat het logisch is om alle Joden te haten vanwege het Israel beleid zoals hij deed, bestaat daar geen enkel misverstand over. Wat dat betreft identificeerde ik nogal wat onfrisse elementen in de reactiepanelen hier, ik kan er niets anders van maken. Stuitend dom, agressief en oneerlijk volk dat eerst wat met de eigen haat en andere evidente persoonlijkheidsstoornissen moet doen voor ze geloofwaardig iemand anders de maat kunnen nemen. Met een onmiskenbaar snufje jodenhaat erbij, zeker.

Waarmee ze de boodschap van Peter en Hassnae ondersneeuwen en ze en passant kwetsbaar maken voor het in hun geval onterechte “antisemitisme” frame.

op 23 08 2014 at 14:39 schreef Pickelhaube:

En Babs, de ondertekenaars van die petitie wisten nog niet eens wie er ook zouden tekenen. Dat er veel meer geprotesteerd moet worden tegen discriminatie van andere minderheden ben ik direct met je eens, maar dat maakt een protest tegen antisemitisme niet minder nodig, als je de antisemitische agressie van de afgelopen tijd ziet. Dat zo’n initiatief beter georganiseerd is en meer draagvlak in de Nederlandse samenleving heeft kan je de Joden natuurlijk niet verwijten.

op 23 08 2014 at 14:52 schreef Pickelhaube:

Ik weet niet wat Hassnae & Peter’s standpunt over de westelijke Sahara is Egbert en deed een algemene uitspraak die niet specifiek op iemand gericht was. Dus wat je precies wil zeggen door die selectieve en manipulatieve weergave van uitspraken van me is niet helemaal duidelijk.

op 23 08 2014 at 15:29 schreef Peter:

Ja hallo, speelkwartiertje is over. Nu ik weer terug ben in Ku Klux Land, gaan we de wet op Frontaal Naakt weer handhaven. Dus: één reactie per keer en dan pas weer als iemand anders is geweest en hou het on-topic. Hieronder mag het dus alleen gaan over het leed dat Elma Drayer heet.

op 23 08 2014 at 15:30 schreef Thomas E:

Vermoeiend deze discussies. Er wordt niet anders gedaan dan wat er in real life in het Midden-Oosten ook gebeurt: de schuld heen en weer schuiven. En dat terwijl we allemaal maar half en vaak eenzijdig geïnformeerd zijn.

Laten we nu eens constructief denken. De status quo is: Israël en Gaza – en mindere mate de overige Palestijnse regio’s – staan tot op het bot vijandig tegenover elkaar, waarbij Israël hulp krijgt van big brother Amerika en dus altijd de bovenliggende partij is. Wat kan er nu bedacht worden om zeg binnen vijf jaar een redelijk stabiele situatie te bewerkstelligen. Ja, ik wéét dat men al 66 jaar naar oplossingen zoekt, maar ik wil nu eens dieper gaan dan een in ivoren torens geknutseld vredesakkoord van twee blije mannen die op de Nobelprijs hopen. Hoe krijgen we een denkomslag bij de betreffende volkeren.

op 23 08 2014 at 15:31 schreef Thomas E:

Sorry Peter, ik kan je oproep nog niet gezien.

op 23 08 2014 at 17:08 schreef Sasha Berkman:

het past in het algehele kader van de Trouw van vandaag de dag. dat is echt een puur zionistisch propagandaorgaan geworden. vandaag weer een interview met Esther Voet onder de pakkende kop: “De tijd dat Joden zich domweg lieten afvoeren is voorbij” Dat de zionazis dat wel van de Palestijnen verlangen hoor je de Trouw niet meer over.

op 23 08 2014 at 21:09 schreef Sasha Berkman:

Goed artikel op de wereldmorgen.be:
http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/08/22/van-distantie-tot-racisme-is-als-clash-tussen-beschavingen

op 05 09 2014 at 18:36 schreef Herbert:

Elma Drayer heeft de zak gekregen bij Vrij Nederland. http://www.vn.nl/Archief/Media/Artikel-Media/Vier-jaar-mediacolumn-een-terugblik.htm

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS