Home » Archief » Elma Drayer (9)


[25.10.2014]

Elma Drayer (9)

Peter ‘Van Helsing’ Breedveld

halloween5

Elma Drayer in haar blootje zien? Sorry, natuurlijk niet, u zit net even te eten. Mooi pech, hier ziet u Drayer in haar onverbiddellijke, braakneigingen opwekkende, knokige naaktheid. Haar valsheid, kleinzieligheid, haar stuitende hypocrisie en haar fenomenale domheid (want het mens is dom, God, wat is dat mens dom) druipen uit haar laatste column als de meurende pus uit een alsmaar dooretterende, rottende wond.

Een hysterische, krijsende lach klonk afgelopen week vanuit de vochtige kelder van huize Drayer waar Elma in haar kist met Transylvanische aarde voor het eerst een stuk op De Correspondent helemaal had uitgelezen. Het stuk over de Zwolse poetsenbakker Nelle Boer, die er met een Marokkaans pseudoniem in was geslaagd opiniestukken te publiceren in wel drie landelijke kranten, op Joop.nl en op een ‘sneu margeblogje’ en die dus tot ‘media-Marokkaan’ was uitgegroeid met wel 130 volgers op Twitter, en wiens roem nu strekt tot in de Verenigde Staten, waar hij wordt gezien als gerespecteerd ‘Muslim commentator.’

Witte bolwerken

Van het lachen rolde Drayer uit haar kist met Transylvanische aarde. Voor het eerst sinds de kruisiging van Christus kreeg ze zowaar een orgasme want hier, zo schreeuwde Drayer het uit en de ratten zochten toevlucht in hun holen en kieren, de pissebedden kropen snel weer onder hun vochtige steen, want het werd nu wel een beetje griezelig, hier was nu definitief afgerekend met de ‘mythe’ dat de Nederlandse redacties ‘witte bolwerken zijn die allochtone scribenten opzettelijk weren’.

Ja, lieve lezers, een nep-Marokkaan trekt drie maanden lang de aandacht van een aantal redacties door te beweren dat vrienden van hem Jihad-strijders zijn en bewijst zo dat allochtonen helemaal niet geweerd worden van de pagina’s. Aldus Drayer.

Never mind dat ze zelf op een verblindend witte redactie werkt waar de enige allochtoon van de weeromstuit hysterische stukjes schrijft over shariawijken en Jihad-belts, want wat is anders zijn bestaansrecht op de redactie, toch?

Gediscrimineerd in eigen land

Och, die arme Nelle Boer. Als blanke autochtoon maakte hij geen schijn van kans, maar toen hij zich voordeed als Marokkaan, wilden alle kranten, De Joop en een sneu margeblogje zijn stukjes publiceren. Je wordt hier als witman gewoon gediscrimineerd IN JE EIGEN LAND!

Wacht, dan ga ik Boers ongelijk bewijzen. Ik ga met een bomgordel om op het plein staan en dreig mezelf op te blazen als niet snel alle moslims in aparte wijken worden gezet, met prikkeldraad er omheen. Alle media willen me interviewen, zelfs CNN stuurt me een verzoek. Dus wat nou, dat je als blanke Nederlander geen kans maakt bij de redacties?

Nee, als Boer iemands gelijk bewijst – als dat zou kunnen in drie maanden met drie kranten die je stukken publiceren (en Stephan Sanders noemde hem in een stukje!) omdat je beweert Jihad-strijders te kennen – dan is dat het mijne.

Ik schrijf namelijk (hier volgt een Zihni’tje) al jaren dat je als Marokkaan (of Arabier, of moslim) alleen kans maakt bij de roomblanke redacties van Nederland als je ofwel een enge Marokkaan (of Arabier, of moslim) bent, ofwel een Marokkaan (of Arabier, of moslim) die andere Marokkanen (of Arabieren, of moslims) eng vindt.

Dat weet ook Nelle Boer, die De Telegraaf probeerde te foppen met een vervalst CIA-document waaruit moest blijken dat zijn Marokkaanse alter-ego een jihadistische spion was.

Uit de duim gezogen

Het is fascinerend hoe Boer erin geslaagd is om samen met de auteur van het stuk op De Correspondent, Karel Smouter, een kulverhaal op te zetten over een ‘veelgevraagde media-Marokkaan’, dat vervolgens door alle andere media klakkeloos wordt overgenomen. Ook Boers bewering, dat hij het verhaal over GeenStijlredacteur Annabel Nanninga, die een rel had uitgelokt op een Gazademo, compleet had verzonnen, gaat er als zoete koek in.

In het bijzonder bij de opgeblazen ego’s wier toorn ik eens heb gewekt met een paar kritische opmerkingen. Femke Halsema briest verontwaardigd dat ik Boers verzonnen verhaal ‘triomfantelijk‘ op Frontaal Naakt plaatste (ik had natuurlijk de slingers en lege Champagneflessen moeten opruimen, nu kan iedereen zien dat er feest gevierd is). Drayer snerpt dat ‘de sneue margeblogger bij hoog en bij laag volhield dat het bespottelijke, compleet uit de duim gezogen stuk waar hij bij de nep-Marokkaan om had gebedeld tóch klopte.’ (Drayer verwijst naar dit stuk)

Ten eerste heb ik niet om dat stuk ‘gebedeld’. Ik las een stuk van Mourabit, vroeg hem of hij voor Frontaal Naakt wilde schrijven en toen bood hij mij het stuk over Nanninga aan. Kijk zelf maar, en merk op dat zelfs mijn direct message in het stuk van Smouter verkeerd is weergegeven:

nizar

Klakkeloze nablaters

Ten tweede: waarom leest niemand van de klakkeloze nablaters gewoon even dat verhaal? Het klópt gewoon. Nanninga hééft een foto geplaatst van een jongeman, vergezeld van verdachtmakingen zonder een snipper bewijs, waarna ze het de volgende dag met hem aan de stok kreeg omdat hij, uiteraard, kwaad was. Ze beweert in het ene stuk herkend te worden als GeenStijl-redacteur, terwijl ze een dag later even makkelijk meedeelt dat ze niet te herkennen was als journalist. Controleer dat gewoon, in plaats van te papegaaien dat het stuk ‘compleet uit de duim gezogen’ is!

Boer, die zichzelf nota bene typeert als een beroepsleugenaar, zegt tegen Smouter dat hij ‘in werkelijkheid geen idee had waar hij over schreef.’ De volgende dag zegt hij in NRC Handelsblad doodleuk: ‘Ik baseerde wat Mourabit schreef gewoon op wat ik al in de kranten las. En meestal was ik het met hem eens.’

Ik confronteerde hem op Twitter met zijn uitspraken. Vroeg hem waarom hij beweerde dat alles over Nanninga verzonnen was, terwijl iedereen kan zien dat er niks is verzonnen. Hij antwoordde: ‘Ik doelde op het feit dat ik zelf niet bij de demonstratie aanwezig was. Wat veel mensen wel dachten.’

Klakkeloze nablaters

Wacht even, dus ‘in werkelijkheid had ik geen idee waarover ik schreef’ moet worden vertaald als: ‘ik was niet bij die demonstratie aanwezig.’

Mijn neus. Nergens in het stuk over Nanninga wordt gesuggereerd dat Boer bij die demo aanwezig was. Het is een knappe analyse van wat Nanninga daadwerkelijk heeft geschreven (knap, want zelf vind ik Nanninga een extreem beroerde en chaotische schrijver, waar ik alleen met veel moeite chocola van kan maken).

Dat veel mensen dachten dat hij bij die demo aanwezig was, is ook bullshit. Alleen Kinge Siljee dacht dat, ze zei het tegen me op Twitter en moest later toegeven dat het ten onrechte was. Boer, die mij op Twitter volgt, heeft dat gezien en daar gewoon opnieuw een leugen op gebaseerd.

Boeien, verder. Voor mij is het belangrijk dat Boer zelf toegeeft dat hij tegen Smouter heeft gelogen dat hij het verhaal over Nanninga verzonnen had. Dus daar ga je, Drayer, en jij ook, Halsema, met je gelul dat ik ’triomfantelijk’ een ‘uit de duim gezogen stuk’ heb gepubliceerd. Mij lijken excuses op hun plaats, maar ik kan geloof ik net zo goed aan een varken vragen op de wc te schijten.

Nelle

Bloedzuigende vampier

Drayer schrijft verder dat ik, de sneue margeblogger, ‘feitenvrij blijf vasthouden aan mijn eigen gelijk’.

Je moet maar durven! Nadat je ‘feitenvrij’ en klakkeloos een paar citaten van een geestelijk gestoorde racist in je column hebt opgenomen om zo de suggestie te wekken dat Hassnae en ik antisemieten zijn, waarna je, als ik je heb geconfronteerd met je leugens (en als jouw adjuncthoofdredacteur bij mij heeft ‘gebedeld’ om blogs voor Trouw te schrijven, waar jij bij zat), blijft vasthouden aan je eigen gelijk, er zelfs nog een paar feitenvrije beschuldigingen aan toevoegt en ook aan dát feitenvrije gelijk blijft vastklampen als een bloedzuigende vampier aan een blozende maagd, om vervolgens mij ervan te beschuldigen ‘feitenvrij te blijven vasthouden aan mijn eigen gelijk’.

Dan ben je onbeschaamd in het kwadraat. Dan was je je vreugdeloze, benige gelaat elke dag met driedubbel geconcentreerde hondepis.

Overweldigend succes

En dan mij niet bij mijn naam durven noemen, maar het hebben over een ‘sneue margeblogger’. Drayer heeft me het afgelopen anderhalf jaar, sinds maart 2013, opgevoerd in ik schat zo’n vijftien columns en stukken, ze mist geen puntkomma die ik neerzet, ze volgt Hassnae overal waar die verschijnt; ze heeft, samen met een clubje totaal door Hassnae en mij geobsedeerde psycho’s, haar stinkende best gedaan ons kapot te maken en dan is Frontaal Naakt een ‘sneu margeblogje’?

Een sneu margeblogje dat desalniettemin onmisbaar bleek voor het frame dat Nelle Boer samen met Karel Smouter heeft opgezet, dat is overgenomen door elk medium, waarvan er niet één Frontaal Naakt níet heeft genoemd. Een sneu margeblogje dat in elk stuk over Nelle Boer wordt opgevoerd als bewijs van het overweldigende succes van Mourabit de media-Marokkaan, in tegenstelling tot die Amerikaanse denktank die Boers alterego tot gerespecteerde ‘Muslim commentator‘ zou hebben gebombardeerd. Een sneu margeblogje dat de woede van Halsema en Drayer wekt. Niet gek voor een sneu margeblogje.

Zinloos bestaan

Geef gewoon toe dat Frontaal Naakt de belangrijkste bron van jouw overigens nihilistische, zinloze bestaan is geworden. Dat je mij intens haat en elke dag aan mij denkt. Aan mij, de sneue margeblogger. Omdat ik steeds laat zien hoe hol jij bent, hoe vals, hoe rammelend je argumentatie is, hoe je feiten manipuleert en elke week weer een stropop in de hens zet. Wat een waardeloze journalist je bent. Omdat ik een trend heb gezet, want het legertje Elma Drayer-watchers groeit. Steeds meer mensen zien wie jij echt bent.

En dat komt door mij, de sneue margeblogger. Het centrum van jouw universum.

Wordt vervolgd

Lees hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier en hier de voorgaande afleveringen van dit feuilleton.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, de enige site die antisemitismebestrijding serieus neemt, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Nelle3

Peter Breedveld, 25.10.2014 @ 11:57

[Home]
 

91 Reacties

op 25 10 2014 at 12:21 schreef Bart:

Drayer beweert dat Breedveld haar koud laat en schrijft honderduit over hem. Breedveld beweert dat Drayer hem koud laat en schrijft een negendelig feuilleton over haar. Mooi dat juist in de ontkenning van de obsessie de obsessie zo duidelijk verscholen ligt.

op 25 10 2014 at 12:29 schreef Wous Niemeiyer:

Kronkelen en draaien tot je een ons weegt, Peter, dat kun kun je als de beste. En tegelijkertijd hierin tonen wat een sneu mannetje je bent. Get a life, joh!

op 25 10 2014 at 12:52 schreef Peter:

Breedveld beweert dat Drayer hem koud laat

Kijk, daar gaan we weer. Hoe kom je erbij om zoiets op te schrijven, Bart? Waarom doen jullie dit steeds? Waar is de bron van jouw bewering?

op 25 10 2014 at 13:03 schreef Bart:

Als Drayer daadwerkelijk een laffe, leugenachtige, onnozele miezer is verdient ze geen negendelig feuilleton, me dunkt.

op 25 10 2014 at 13:10 schreef Peter:

Wat een vreemde argumentatie. Het is ook helemaal geen antwoord op mijn vraag.

Richard III heeft een heel toneelstuk van Shakespeare, dat tot op de dag van vandaag nog regelmatig wordt opgevoerd en over 500 jaar waarschijnlijk nóg.

Een feuilleton over iemand die elke week een bos bloemen voor zijn vrouw koopt en netjes zijn afval scheidt, vind jij voor de hand liggender?

op 25 10 2014 at 13:17 schreef sabaroth:

Ok ik heb mijn theaterpas nu echt weggegooid, waarom nog de deur uitgaan als je het betere werk gewoon thuis voor je eigen puutertje kan krijgen?

op 25 10 2014 at 13:18 schreef Bart:

Een polemiek met een persoon die de ad hominem links laat liggen lijkt me interessanter. Zo boeiend is die Drayer nou ook weer niet.

op 25 10 2014 at 13:22 schreef Peter:

Op zich is inderdaad volstrekt niet boeiend, Bart, daar heb je gelijk in. Maar ze heeft helaas wel een enorme invloed en zij heeft het podium en dus de macht om mensen zeer te beschadigen door onzin over ze te beweren.

Dat is mij overkomen en daarom laat Drayer me dus níet koud.

op 25 10 2014 at 13:39 schreef Bertje:

Peter

Wat kan ik toch genieten van je schrijfstijl.
Het gescheld en gemopper geven een prachtige kleur aan je stukken.
Al ben ik het vaak o zo oneens met je stellingen en meningen je blijft een genoegen om te lezen.

op 25 10 2014 at 13:50 schreef Hanenwurger:

bloedstollend! Maar hoe zal dit aflopen!?

op 25 10 2014 at 13:55 schreef Sofia van der Linde:

Als mensen je blijven belasteren dan ga je ze op een gegeven moment van repliek dienen. Daar vind ik niks vreemds aan.

Ik word nogal moe van de “Je moet het gewoon negeren” reacties. Laster is gewoon een misdrijf en sowieso wangedrag. Als je het niet tegen gaat dan wordt iemand in dat gedrag gesterkt. Net als jengelende kinderen die hun zijn krijgen.

op 25 10 2014 at 14:07 schreef Sofia van der Linde:

Nelle Boer is een leugenaar die aan online blackface doet. Nu schept hij daar ok schaamteloos over op. Dankzij mensen zoals hij, krijgen echte columnisten en schrijvers uit minderheidsgroepen met nog meer wantrouwen te maken.

op 25 10 2014 at 14:09 schreef babs:

Bart,
Op domrecht is Drayer de enige die de naam heeft/had niet dom te zijn. Dat feit alleen al maakt haar belangrijk.

Het ergste aan Boer is dat hij vanuit zijn eigen rancune probeert te laten zien dat moslims worden voorgetrokken, precies het aspect dat domrechts eruit pikt.

Tot slot nog een detail. Drayer citeert in haar stukje Peter met het gebruik van aanhalingstekens, maar in het citaat vervangt de Frontaal Naakt door ‘mij’. Dat lijkt me een journalistieke doodzonde.

op 25 10 2014 at 14:23 schreef Jan:

Je hebt gelijk Peter. Drayer maakte je ten onrechte uit voor antisemiet en daar windt je je terecht over op.

Gek genoeg sta je wel toe dat een volkoppige reaguurder op deze site die momenteel deels onder de naam Picklehaube zijn reacties plaatst anderen op FN onterecht van antisemitisme betichtte, Ralph van der Geest, Boudewijn, Natasja Gerzon en Sasha Berkman om er eens een paar te noemen. Met exact dezelfde motivatie als Drayer had toen ze dat bij jou deed, om hen in diskrediet te brengen, ze vleugellam en monddood te maken.

Als die reaguurder hier zoiets doet dan zeg je daar niets van, je noemt hem zelfs je vriend. Misschien vind je dat dat bij de vrijheid van meningsuiting hoort en dan heb je wat mij betreft helemaal gelijk. Maar accepteer dan ook de vrijheid van meningsuiting van Drayer.

Of trek een lijn. Zeg dat het maken van valse beschuldigingen niet tot de vrijheid van meningsuiting moet behoren. Ik ben het dan niet met je eens maar dat is nu niet van belang. Bestrijd dan Drayer maar sta dan ook niet toe dat jouw vrienden hetzelfde jegens anderen doen op dit forum.

op 25 10 2014 at 14:39 schreef Peter:

Ik kan me nauwelijks voorstellen dat Jeroen Natasha Gerson voor antisemiet heeft uitgemaakt, Jan.

Verder heb ik de Israëldiscussies tussen hem en anderen lekker gelaten voor wat ze zijn. Jeroen schold hard, maar hij werd net zo hard uitgescholden en verdachtgemaakt, onder andere voor ‘zionazi’ en lid van het duistere ‘Hasbara’.

Dus ga maar lekker tegen een andere boom aan staan janken.

op 25 10 2014 at 14:42 schreef Daphne:

Jammer dat El niet verder komt dan haar eigen gelijk, in haar stukkie. Het regent weer drogredeneringen, maar dat doet het wel vaker, dus oké.

Vind iemand nog iets van Nelles fysieke transformatie tot Nizar, of geloven we dat aspect van dit verhaal verder wel?

op 25 10 2014 at 15:03 schreef Rob:

Dat valt nog het meeste op: hele volksstammen hebben er een dagtaak aan om Frontaal Naakt weg te zetten als onbeduidend margblogje. Ik proef enige discrepantie, om het maar eens heel zuinigjes te zeggen.

Voorts moet Trouw zich nu echt eens gaan afvragen of het oké is om iemand in de krant de ruimte te geven om een derde schaamteloos te trollen. Dat is werkelijk beneden alle peil.

op 25 10 2014 at 15:22 schreef Pickelhaube:

@Jan

Natasha Gerson maakte ik zeker niet uit voor antisemiet, want die heb ik toevallig heel hoog zitten. Sasha maakte ik weer wel (en als enige) uit voor antisemiet, toen hij aangaf dat het legitiem is om alle joden te haten vanwege het Israelische beleid. Ik weet niet hoe ik dat anders dan als antisemitisme kan zien. De anderen die je noemt maakte ik uit voor leugenaars en domoren met een ongeloofwaardig soort vals mededogen en een eenzijdige perceptie. Maar niet voor antisemiet.

op 25 10 2014 at 15:33 schreef MNb:

Wat knap dat je dat stuk van ED gelezen hebt. Ik kwam niet verder dan de kop en het begin van de eerste regel en concludeerde meteen dat ik niet hoefde te klikken.

@Daphne: ik vind het een typisch voorbeeld van een storm in een glas water. Boers truc is natuurlijk afgekeken van Sokal, maar die wilde er iets mee aantonen. Wat heeft Boer nou eigenlijk aangetoond? Dat PB niet kan aantonen of schrijfsels van kaaskoppen dan wel van Marokjes afkomstig zijn? Dat pleit alleen maar voor hem.
Ikke niete begreipe. Zal wel komen omdat ik ver weg zit.

op 25 10 2014 at 15:39 schreef Pickelhaube:

Oh wacht, die Boudewijn schreef inderdaad ook nogal gestoorde antisemitische shit, los van persoonlijke aanvallen op mij, dat is waar. Maar dat is al een tijd geleden.

op 25 10 2014 at 16:28 schreef Peter Karsten:

‘.. voor het eerst een stuk op De Correspondent helemaal had uitgelezen’

Da’s dus fout, Peter, ze heeft voor het eerst een stuk van De Correspondent in ‘één adem’ uitgelezen, wat overigens net zo goed een duidelijke indicatie van haar intellectuele luiheid is.

op 25 10 2014 at 16:42 schreef Kaktus:

Mooie plaat boven dit artikel

op 25 10 2014 at 16:51 schreef Egbert:

Driewerf bravo, Peter

op 25 10 2014 at 16:58 schreef Egbert:

Wat is dit? Jan 14:23: “Gek genoeg sta je wel toe dat […] Picklehaube zijn reacties plaatst anderen op FN onterecht van antisemitisme betichtte, Ralph van der Geest, Boudewijn, Natasja Gerzon en Sasha Berkman […]”

Peter 14:39: “Ik kan me nauwelijks voorstellen dat Jeroen Natasha Gerson voor antisemiet heeft uitgemaakt, Jan.”

Pickelhaube is Jeroen? Jeroen S.? Erg geruststellend dat je iemand, wetens, onder namen laat trollen. Wat mag hij nog meer op jouw site?

op 25 10 2014 at 17:04 schreef Peter:

Niet doen mensen, dit gaat over Elma, niet over Jeroen. Die er verder nooit geheimzinnig over doet wie hij is. Maar om verdere verwarring te vorkomen:

Jeroen, kies alsjeblieft één nick om onder te reageren. Ik sta in principe inderdaad niet toe dat mensen dat onder verschillende namen doen. Huisregels.

op 25 10 2014 at 17:28 schreef Pickelhaube:

Peter, het is een valse beschuldiging, een leugen. Ik reageer onder maar één nick en dat is deze; heb het totaal niet nodig om zulke spelletjes te spelen. Wel is het zo dat ik eerder als “Jabir” reageerde, maar heb toen keurig in een topic aangegeven dat ik toe was aan een naamswijziging. “Jabir” gebruikte ik al sinds 2006 ofzo en was eigenlijk ontstaan omdat ik op GeenStijl net deed of ik een Arabier was. Want ik ben gek op positieve reacties. De Pickelhaube heeft voor mij een mooie fallische connotatie en veel mooier dan de Stahlhelm, die van een latere datum is.

En nee Egbert, ik ben niet Jeroen S., maar Jeroen Hoogeweij.

En nu terug naar het draadje. Het is echt bezopen dat Nelle Boer nu aanvoert dat hij nooit bij die demonstratie aanwezig was, want er staat helemaal niets aan “ooggetuigenverslag” in dat artikel. Hij baseerde zich helemaal op publiek toegankelijke bronnen en ik was onafhankelijk van hem tot precies dezelfde conclusie gekomen.

op 25 10 2014 at 18:51 schreef Jan:

ik was onafhankelijk van hem tot precies dezelfde conclusie gekomen

Geen wonder als jullie allebei gewend zijn om je op internet stiekum als arabier voor te doen Picklehaube alias Jabir alias Jeroen alias g-dweetwienogmeer. Het verschil is dat Nelle er uit zichzelf voor uitkwam dat hij een bedrieger en een leugenaar is en jij pas nadat je ‘geheim’ werd blootgelegd.

En nu terug naar het draadje. Het verschil, Peter, tussen jou en Drayer is dat Drayer jou in een bijzinnetje waarin ze je niet eens bij name noemt meer kwetst dat jij haar met dit negende in de reeks steeds pompeuzer en bombastischer stukjes van jouw hand.

Bovendien dient een beetje polemist naast goed uit te kunnen delen ook goed te kunnen ontvangen en blijk jij nogal een glazen kinnebakje te hebben, Peter. Dat is iets om aan te werken als je met de grote mensen mee wilt doen.

op 25 10 2014 at 19:34 schreef Frank:

Even een vraag tussendoor, die Nelle Boer, bestaat die echt?

op 25 10 2014 at 19:38 schreef Peter:

Ah, dus daar is het je om te doen, Jan, een beetje trollen. Het is met jullie allemaal hetzelfde: jullie vinden jezelf heel flink en slim vanachter je virtuele mombakkes, maar jullie grossieren in ad hominems en brengen nooit, nimmer een inhoudelijk argument in.

Drayer kwetst me niet. Ze liegt, en leugens moeten worden weerlegd.

Dat ik haar niet zou kwetsen is een beetje ongeloofwaardig, aangezien de helft van haar stukjes in het afgelopen jaar over mij gaan.

Maar voor mij draait het niet om kwetsen, mij gaat het om benoemen, om diagnosticeren. Dat is het verschil tussen mij en jou, Jan. Ik ben een moedige benoemer, jij bent een anonieme, laffe troll.

Een geblockte troll.

op 25 10 2014 at 19:58 schreef Sasha Berkman:

ps, ik vind het in een woord, fantastisch hoe je “mevrouw” Drayer blijft fileren.

Ze is een nare leugenachtige antisemiet, pardon antimoslimfasciste, Nogmaals, onbegrijpelijk dat zo’n “zwarte weduwe” een podium krijgt in een voormalige antifastische verzetskrant.

op 25 10 2014 at 20:07 schreef Mohammed:

Om als marginale ‘opinie’ kotser FrontaalNaakt als sneu margeblog te duiden is hilarisch maar vooral slecht in het duiden van de eigen wanhoop.

ps. ik ben óók anoniem, maar ik ben geen troll of zuiger. Dat is cruciaal op anoniempjes gebied.

op 25 10 2014 at 20:23 schreef Sasha Berkman:

http://www.illegaletrouw.nl/achtergrond.php

Er zijn mensen gestorven voor die krant, vermoord door fascisten.

op 25 10 2014 at 20:30 schreef Egbert:

Mijn eerste indruk van haar stuk is dat ze, triomfantelijk, toch een soort van Marokkaan ontmaskerd heeft, al is het dan een nep-Marokkaan. Zie je wel, die Marokkanen zijn niet te vertrouwen. Zelfs niet de neppers.

En passant heeft ze Nizar/Nelle’s stuk in Trouw onschadelijk gemaakt. Daar stond bijvoorbeeld in: “Zolang het gaat om weerstand bieden aan het oprukkend antisemitisme, mag de volledige groep [pro-Gaza] demonstranten afgeschilderd worden als geboefte”. Dat heeft ze dus even mooi weerlegd. Denkt ze.

op 25 10 2014 at 20:43 schreef Egbert:

Er staan nu 39 reakties onder haar stuk.

De Trouw lezers: “[Ik] krijg de indruk dat mevrouw zich gepakt voelt en dat zij daar niet tegen kan”, “Dat trouw en Drayer er zelf ook met open ogen in tuinde daar heeft Elma maar het even niet over”, “‘Hoe Elma ieder feit naar haar hand zet’, was een betere titel geweest”, “Dus als Elma Drayer nog altijd chef van het opiniekatern was geweest, was dit niet gebeurd?”, “Maar na twee keer lezen wordt het me niet duidelijk hoe Drayer tot deze conclusie komt. Ik begrijp er niet veel van. Maar zo gaat het vaker bij haar: met vreemde logica toewerken naar de gewenste stelling. Tussendoor worden er wat trappen uitgedeeld, de echte specialiteit van Drayer”, “Wat een onnozel stuk”, “Maar in hoeverre controleert mevr. Drayer haar bronnen en het waarheidsgehalte van artikelen. Op mij komt het weleens over alsof zij nogal gemakkelijk achter bepaalde ideeen aanholt als die aansluiten bij haar opinies omtrent de werkelijkheid”.

Niks aan toe te voegen.

op 25 10 2014 at 20:56 schreef Eh:

Drayer is niveau Nanninga en Pritt qua redeneren. Of ze kunnen het echt niet of ze doen alsof ze het niet kunnen ten bate van effectbejag; en hebben lak aan wat dat betekent voor je reputatie onder mensen die wel strak en scherp willen en kunnen denken.

op 25 10 2014 at 21:44 schreef Pickelhaube:

But is it Art?

Ik denk eigenlijk van niet, terwijl ik daar heel ruim over denk en allerlei soorten peformance conceptuele whatever kunst voluit als zodanig erken. Prima kan begrijpen waarom het urinoir van Marcel Duchamp ook Kunsdt is. De vaagste performances, ik vind het allemaal prachtig: het voormalige duo Ulay en Abramovic bijvoorbeeld, die een reis over de Chinese muur gingen maken en naar elkaar toe wandelen, om van elkaar te scheiden. Prachtig. Of Das Orgien Mysterien Theater van Hermann Nitsch. Maar ik zie helemaal geen artefacten die uit het project van Nelle voortvloeien. Geen boek, geen film, niets. Een gephotoshopped portret van een Saoedi Arabier vind ik nogal mager. En wat is dan inderdaad het verschil tussen mijn gezuig op GeenStijl jaren geleden en dit “kunstproject”?

op 25 10 2014 at 22:01 schreef Frank:

@Sasha

” Er zijn mensen gestorven voor die krant, vermoord door fascisten.”

Niets is meer wat het lijkt.

Trouw, Het Parool, de Volkskrant, het AD en zelfs, de ooit socialistische, De Morgen in België zijn allang in handen van de oer-katholieke familie van Thillo, van ‘Alles voor Vlaanderen, Vlaanderen voor Kristus’.

Bij de Volkskrant hebben ze een marionet als Rutenfrans in dienst, bij Trouw mag Lá Drayer als nar optreden.

Ik begrijp dat de van Thillo’s ook de NRC willen overnemen. Onbegrijpelijk dat de NMa niet ingrijpt.

op 25 10 2014 at 22:58 schreef Egbert:

Babs 14:09: inderdaad.
Draayer schrijft: “‘Hoi Nizar, wil je ook voor ons schrijven?'”

De echte tweet staat hierboven:
“Ha Nizar! Voor Frontaal Naakt schrijven?”

Haar verdraaiing lijkt op het eerste gezicht onschuldig, maar sjezus, waarom kan ze niet eens goed letterlijk overschrijven? En: ze maakt er ’toevallig’ wel weer een verkeerd sfeertje van. Ik ben trouwens benieuwd of ze “Frontaal Naakt” wel mag schrijven in die krant. Eens zal het toch moeten. Maar vooral: het is vals. Vals. En ze doet het vaker (zie hier zoek “18:59”. Waarschuwing: dat is een post van mij ;-) ).

op 25 10 2014 at 23:31 schreef Peter:

Egbert, Drayer heeft dat citaat van De Correspondent. Die heeft het verkeerd overgenomen, waarschijnlijk van Boer, die zelfs liegt als het geen doel dient. Ik neem het de auteur van De Correspondent zeer kwalijk dat hij niets heeft gecontroleerd, dat ie Boer gewoon heeft laten leeglopen. Ik heb ‘m dat gezegd op Twitter, hij antwoordde neerbuigend, het vruchtwater nog achter de oren, dat dát nou interviewen is.

op 25 10 2014 at 23:46 schreef Egbert:

Fair enough. De fout ligt dus bij Boer & Correspondent (die jullie DM tweets niet goed hadden). Ik trek mijn statement van 22:58 terug.

op 25 10 2014 at 23:51 schreef Egbert:

Een sneu margeblogje, Drayer? @trouw Je zal je maar kapot hebben laten schieten in de duinen om @ElmaDrayer een podiumpje te geven. (bron, maart 2014).

‘Sneu’ is al 30 jaar het woord van Youp van ‘t Hek. Steeds als hij aan een nieuwe show begint, is dat het eerste woord dat ie heeft.

Wat is sneu? In dit woordenboek een mooie cryptische omschrijving:
Jammer voor velen die omkomen = sneu

Oftewel: Elma Drayer in Trouw, dát is sneu.

op 26 10 2014 at 04:53 schreef Lucas:

Annabel Nanninga:”Ik doe gewoon mijn werk”
https://www.youtube.com/watch?v=5rUgCvBZ0SY

op 26 10 2014 at 08:49 schreef babs:

De Correspondent zakt hier goed door het ijs. Het lijkt wel of Boer nog met zijn project bezig is: iedereen krijgt wat hij wil, FN een goed verhaal waarin GS wordt ontleed, MSM verhalen waarin Marokkanen afstand nemen van Marokkanen en De Correspondent een verhaal waaruit naar voren komt dat zij beter checken dan de kranten.

Volgende week een verhaal in Elsevier waarin Boer uitlegt dat zijn op hol geslagen gedrag drugsgerelateerd is en een verhaal in een krakersblad dat betoogt dat Nizar een leegstaande identiteit was die hij had gekraakt ter bestrijding van grootkapitaal en NWO.

op 26 10 2014 at 11:10 schreef Egbert:

re Babs: De Correspondent zakt hier goed door het ijs.

Goed punt! Ze hebben hun eigen verhaal voor geen meter gechecked en zelfs quotes incorrect opgeschreven. Ze onthullen dat hij een poseur is, en schrijven dan zijn uitspraken ongecheckt op! Prutswerk. En laat nou net dit het eerste Correspondent-verhaal zijn dat nieuws maakt.

En kwaliteit herkent kwaliteit: het eerste stuk in zijn eenjarig bestaan dat ik in één adem uitlas – Drayer.

op 26 10 2014 at 12:06 schreef dewanand:

namaste Peter, ea geile FNaakters,

FN is een bonte kakafonie van ongevederde mensaapsoorten volgens Wieroe. En het is nuttig voor ons onderzoek.

Denk hieraan:

‘de eeuwige Marokkaan’
vs
‘De eeuwige Hindoe halfaap’.
vs
1940 Hitler Duitsland:
‘De eeuwige Jood’.

Nou moraal:
De evolutie van de grootgeschapen en bekrompen mensapen is mislukt op aarde. Ja, sorry, maar Wieroe wil snel de aarde mensapenvrij maken met zijn Hindoe Nazi katten legertje dat nu nog even met de voorbereiding bezig is van deze Katten Blitzkrieg in hen lekkere, luie, warme mandjes bij de haard en CV.

Peter, kan je hier niet wat pittige fragmenten neerpennen van deze geile meid, Elma Drayer? Anders kan je haar dit onderzoek wijzen van Wieroe en mij om in een klap alle problemen in de Multikukeluku op te lossen, compleet met professionele zelfdeportaties:

WEBpublication BOOK WART0270 / EPAGE 1 of 43
Analyse legaliseren rassendiscriminatie
(met onderzoek etnische registratie)

http://www.dewanand.com/discriminatie01.htm

miauw noot v Wieroe:

‘mauw, besef dat 88 procent van alle 12 miljoen BBB blanke Hollanders al jaren dagdromen over een Hollandse lIJder die hun vies landje schoonmaakt met giftige bleek.’

op 26 10 2014 at 15:48 schreef Mohammed:

Na bovenstaande onleesbare samenvatting te hebben gelezen heb ik uit pure nieuwsgierigheid dewanand.com bezocht. Nu ben ik in mijn leven heel wat verspilde tijd websites tegengekomen maar deze stroperige, onleesbare brei in combinatie met verzinsels, aannames en kolder was ik nog niet tegengekomen. Proficiat!

op 26 10 2014 at 17:14 schreef dewanand:

namaste Mohammed,
ja he, stel de vraag hoe het begrip Creation/ Schepping werkt in onze natuur en kosmische realiteit.

Nou zo dus:

een of andere duivelse god of blote godin brouwt een oersoepje en roert er flink in tot het een lekkere heksenketel wordt met dampen van vieze zwavelzuur en waterstofsulfide, en dan even zwaaien met het magische toverstokje en floeps:

Ene koelie loser glijdt uit de glibberige nationale schaatsbaan van zijn moeder.

zo ontstond ik in sept 1966 en ongeveer zo moet de eerste amoebe ontstaan zijn op deze aardse woestenij, plusminus 1,2 miljard jaar geleden of later.

Ja, joh Mohammed, je zou prenatale hypnose moeten ondergaan om te voelen hoe je leven was gedurende die 9 maanden in de baarmoeder van je moeder, die heerlijke warme, stroperige oersoep waar jij in ontstond. Zoek een dvd hierover, of google om filmpjes te vinden.

zeker wel http://www.dewanand.com is dankzij Wieroe en al onze Nazi katten experts een vieze literaire stinkbrei geworden, een heerlijke literaire vuilnisbelt vol lekkere hapjes voor hongerige of stijve scheurtjes.

Ben jij hetero? Nou welk vies feminiem gaatje vind je lekker om erin te wroeten met je besneden stokje?

op 26 10 2014 at 19:58 schreef Bertje:

Mohammed

Dewanand is de zot, de gek die waarheid predikt zichzelf ontkracht en veracht. Hopeloos is hij de weg kwijt en daarom op het goede pad. Waanzin kent vele mooie vormen dewanand is daar een van.

O en zijn webstekje is inderdaad volkomen ruk, kermis, hoerenkast, lawaailicht.
(Dan heb ik het dus over de lay-out.)

op 26 10 2014 at 20:02 schreef Peter:

Ik bezocht Dewanands website ook een keer en toen kreeg ik een epilepsie-aanval.

En ik heb niet eens epilepsie.

op 26 10 2014 at 20:17 schreef Egbert:

Hier komt toch niemand meer lezen (de reakties in Trouw lezen met meer plezier te lezen). Dan de crypto maar verklaard:
“Jammer voor velen die omkomen” = sneu-velen.

op 26 10 2014 at 20:25 schreef Pickelhaube:

Dewanand zegt goede dingen over uitgenaaide hindoehoertjes. En Krishna is een Creabea ofzo.

op 26 10 2014 at 21:17 schreef Leo Schmit:

Dewono (of dewana) in het Javaans, Dari, Farsi, Urdu, Hindi betekent krankzinnig.

op 26 10 2014 at 23:23 schreef Thomas E:

Sorry hoor jongens, maar ik vind dit heel makkelijk scoren. Dewanand heeft al meerdere keren op deze site laten weten dat hij psychisch in de knoop heeft gezeten. Tot suïcidaal aan toe.

op 26 10 2014 at 23:29 schreef MNb:

Daar zul je bronvermeldingen voor moeten geven, LS, want ik heb zo’n idee dat filmsterren zichzelf niet “de krankzinnige” noemen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dev_Anand

Uiteraard is hier alleen Hindi – beter nog: Sarnami – van belang.

op 26 10 2014 at 23:33 schreef AntiSoof:

De zinnen zijn inderdaad, wat mij betreft vaak ziek. Maar, de hersenen zij óók een zintuig. En of die ziek zijn? Het ligt eraan bij welke club je behoort of dénkt te behoren. Of het ligt eraan in hoeverre die hersenen de baas over je spelen. Zo ja, dan ben je verleidt door de eeuwige appel. Lijkt mij. Goedt en Quaat, edelen, daar gaat het om.

op 27 10 2014 at 00:07 schreef AntiSoof:

Nu is het goede goed en het kwade kwaad. Maar, het goede is edel en simpel, gewoon en alledaags. Het kwaad daarentegen heeft meer gedaantes nodig. Rethoriek, silmheid, zelfverrijking, haat en dood nodig.

op 27 10 2014 at 05:52 schreef sabaroth:

Ik heb anders nog altijd de hoop dat zijn theorie dat als een leger sexy hindoemeisjes alle blanke mannetjes in dit land verkrachten de wereldvrede voor het grijpen ligt uitkomt.

op 27 10 2014 at 06:46 schreef Pickelhaube:

@Antisoof

Je bedoelt misschien dat in het Boeddhisme de geest (en zijn product, mentale objecten) ook als zintuig gezien worden? Want er is verder niemand die de hersenen als zintuig ziet. Maar in die context is weer geen enkele plaats voor jouw simplistische binaire goed/kwaad denken. Overigens ben ik dol op Dewanand. Hij inspireerde me onlangs zelfs tot het schrijven van een erotisch verhaal.

op 27 10 2014 at 06:52 schreef Pickelhaube:

Anyway:

Een Deva is een godheid en Anand betekent “geluk” in het Sanskriet.

op 27 10 2014 at 07:06 schreef Peter:

Rete-interessant weer allemaal. Nu weer on-topic alstublieft.

op 27 10 2014 at 07:31 schreef Pickelhaube:

okok….

Grappig genoeg is Elma ook een Arabische naam.

op 27 10 2014 at 08:21 schreef jvdheuvel:

LOL wat een goed stuk

op 27 10 2014 at 08:51 schreef Maarten:

Wat een gemis om zo’n tante bij de Trouw te laten werken. Een pruts artikel en nog oersaai om te lezen. En dan komt Peter met dit heerlijk geschreven rant artikel. Geweldig. Jammer dat het moet gebeuren, maar zeer vermakelijk om te lezen.

op 27 10 2014 at 09:48 schreef jvdheuvel:

Jeroen S. dat ben ik, Jeroen S. van den Heuvel ik schrijf alleen soms jvdheuvel per ongeluk. Excuses.

op 27 10 2014 at 10:28 schreef teigertje:

Ben wel op een andere manier Elma gaan lezen, afgelopen weekend nog in de bijlage van het parool over de moord op van Gogh.
Je eerste gedeelte met verwijzingen naar Dracula zijn kostelijk, nu dacht ik gelijk hieraan toen ik haar tronie zag.

@filosoof Je zou nog eens terugkomen op het één en ander, toen ik je een keer betrapte op wat flauwekul die je uitkraamde. Ik kan je eerlijk gezegd niet meer serieus nemen.

op 27 10 2014 at 11:31 schreef AntiSoof:

@Pickelhaube,
Nou, of andere mensen de hersenen al dan niet als zintuig waarnemen of benoemen is de zaak van andere mensen. Mijn conclusie is de mijne. En of de geest bestaat is ook weer een vraag. Zelf neem ik functioneren van mijn brein wel degelijk waar. En ik zou er inderdaad het woord zintuig aan willen geven. Maar ja, dat alleen in het kader van een discussie.
En als je het denken in goed en kwaad simplistisch vind, goed.

op 27 10 2014 at 15:16 schreef Pickelhaube:

Wat een wartaal weer antisoof. Doe mij maar Dewanand. Dan ga ik over het uitgezakte naakte lichaam van Elma denken.

op 27 10 2014 at 22:03 schreef Thomas Cool / Thomas Colignatus:

@AntiSoof en Pickelhaube: “Want er is verder niemand die de hersenen als zintuig ziet.” Dat is niet juist, want ik ben geen boeddhist (als ik dat goed schrijf) en ik zie de hersenen als een zintuig: http://thomascool.eu/Papers/Math/2011-07-11-COTP-Damasio.pdf http://thomascool.eu/Papers/Math/2011-07-11-COTP-Damasio.pdf Vervolgens heeft Dewanand nogal rake observaties over de Nederlandse samenleving, en wanneer ik daarvan hersteld ben zal ik eens verder lezen: http://boycottholland.wordpress.com/2014/05/16/review-and-praise-for-holland-paradise-or-hell-q-by-dewanand-2010/

op 27 10 2014 at 23:20 schreef AntiSoof:

@Thomas Cool / Thomas Colignatus,
Mooi lang stuk tekst, maar heb je het ook in het Nederlands. Btw, écht belangrijke tekstsen zou men misschien in het Latijn moeten publiceren.

@Pickelhaube,
Ach, ik schrijf graag erg laag bij de grond. En ik moet er even niet aan denken waar mijn inspiratie jou naartoe zou zal leiden.

op 27 10 2014 at 23:59 schreef Pickelhaube:

@Thomas

Als je de geest, gewaarzijn of de hersenen als zintuig ziet, in hoeverre wijkt jouw opvatting op dat vlak dan af van Boeddhistische filosofen als Dharmakirti, Nagarjuna en wat bekend staat als de “abidharmische bouwstenen“? Want in de westerse wijsbegeerte komt dat concept los van jouw paper niet voor. Ik ga je paper in ieder geval zorgvuldig lezen.

op 28 10 2014 at 07:08 schreef Peter:

Heren, wat is er zo moeilijk te begrijpen aan ‘on-topic’?

op 28 10 2014 at 20:29 schreef Herbert:

@Frank, “Alles voor Vlaanderen, Vlaanderen voor Kristus” was het kopschrift van De Standaard, eigendom van Corelio. De huidige hoofdredacteur van de NRC komt daar vandaan.

Van Thillo is de CEO van de Persgroep, een concurrent dus.

De ACM (de NMa is daar nu een onderdeel van) kan helemaal niets doen totdat er een officieel bod is. Dat bod moet aangemeld worden. Op geruchten kan en mag de ACM niet afgaan.

op 29 10 2014 at 19:35 schreef Thomas Cool / Thomas Colignatus:

@Peter: AntiSoof en Pickelhaube en ik proberen on topic te blijven, door filosofisch te bepalen of een huwelijk van Elma Drayer met Dewanand kan helpen om een beter zintuig te ontwikkelen, zodat de erwtjes bij het vorkprikken niet van het bord schieten. Ik weet niets van Boeddhisme (als ik dat goed schrijf), dus hier begint mijn kleine beetje van het Westen bij Nul. Wellicht buiten-Westen. Alleen Engels, geen NL of Latijn.

op 29 10 2014 at 21:18 schreef Pickelhaube:

@Thomas

Elma Drayer zou versteld staan van de overeenkomsten tussen jouw verhaal en die stokoude denkers.

op 29 10 2014 at 22:27 schreef dewanand:

jaaaaaaaaaaa, Thomas Cool,

mooi idee, hier alvast een wilde zomernacht uit het huwelijkse leven van Dewanand, Wieroe en Elma Drayer, een geil vijf gangen spel in het peeshokje van mijn zelfmoordflat:

1. Voorspel
samen gedicht S134 hardop reciteren in mini bikini:
Anja uit Seventeen
http://www.dewanand.com/s134.htm

2. Tussenspel
Even vurige jihad verzen erin rammen om samen extra geil te worden:
http://www.dewanand.com/wfor0267.htm

3. Ronde 1
Hi Sweety Elma voel je mij??
http://www.heganteens.com/gallery/hot-couple-nick-and-kat-go-hardcore-extreme/5ea9b3128a396effeae2ed9130d5dc46/index.html?tee=616&nspo=4&rno=714393

4. Ronde 2
afwerken, dewa drukt op de knopjes en Wieroe miauwt het ritme:
http://www.pornozot.com/films/tori-black-gestraft-met-een-neukmachine/

5. Finale
My Wildest Anal dreams:
http://www.uncensoredhomemade.com/28/1.html

op 30 10 2014 at 07:39 schreef Pickelhaube:

Echt een gevoelsmens, die Dewanand.

op 31 10 2014 at 09:25 schreef Pickelhaube:

Sorry hoor, maar dit vind ik wel heel hilarisch. op 25 10 2014 om 21:44 noemde ik een paar performance kunstenaars, me afvragend of het project van Nelle Boer wel als kunst gezien kon worden. Ik vind het alleen een mislukte vorm van aandachtshoeren zonder enige kunstzinnige waarde en noemde onder meer de niet bepaald wereldberoemde kunstenaar Hermann Nitsch die veel ransprojecten deed met bloed en karkassen. Want dat vind ik weer wel een goed voorbeeld van performance kunst die werkt en wilde ermee laten zien dat ik heel flexibel ben als het de vraag wat wel en niet kunst is betreft.

Kijk ik bij mijn NAZI vrienden van anderekijk.info die na ingrijpen van justitie doorgegaan zijn op frissekijk.info, hebben ze daar een heel exposé gewijd aan “de oostenrijkse jood” Nitsch (waarvan overigens helemaal niet vaststaat of die Joods is) en die vergelijken ze met die andere grote kunstenaar, Adolf Hitler, die overigens op een veel grotere schaal bloed- en karkasprocessies organiseerde.

Laten we vandaag eens kijken naar de kunstwerken van twee “Oostenrijkers”. Oostenrijkers tussen aanhalingstekens omdat één eigenlijk een

op 31 10 2014 at 10:41 schreef Egbert:

Pickelhaube: “Laten we vandaag eens kijken naar de kunstwerken van twee “Oostenrijkers”.”

Natuurlijk. Een dag zonder off topic anti-Semitisme is een dag niet geleefd, zeg ik altijd maar.

op 31 10 2014 at 11:21 schreef Kimo:

Ik wil Peter dit filmpje niet onthouden. Zo gaan ze in Canada met Islamofobie om.
Kan Nederland nog wat van leren

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/ookdatnog/1.2134102

op 31 10 2014 at 11:32 schreef dewanand:

namaste Pickelhaube,

kunst is van nature mooi, geestverruimend en vredelievend. Echte kunstenaars ontkoppelen hun persoonlijke creaties totaal van politiek, geloof, normen, ethiek, ras, volk, natie, moraliteit, criminaliteit, enz. Ja beetje zoals de diehards in de harde wetenschap denken, kijk naar Thomas Cool/ Colignatus, site Boycott HOlland.

Maar ik wil best weten wat nazi kunst is, nooit iets van gezien. Wieroe is geinteresseerd.

Zie onder, leuke 3D Sletjes, vanaf scratch ontworpen voor elke heteroman met alles erop en eraan, incl designer scheurtjes en upgraded lijfje en borsten, zou dit duivelse kunst kunnen zijn Pickelhaube?

weet jij of er duivelse kunst is?
maar laat mij een site zien met nazi kunst. ik google het wel morgen.

http://hellporno.com/albums/kinky-3d-slut-in-latex/?promoid=bravopics

op 31 10 2014 at 12:15 schreef Thomas E:

” Echte kunstenaars ontkoppelen hun persoonlijke creaties …… ”

Hmmmm noem jij mensen als Rembrandt (geloof – bijbelse taferelen), Picasso (politiek – Guernica), Nussbaum (ethiek/ras/moraliteit – conentratiekamp taferelen), Jeroen Bosch (geloof/de hel – talloze taferelen) dan geen ECHTE kunstenaars, Dewanand? Ik denk dat jouw stelling niet houdbaar is.

op 31 10 2014 at 17:56 schreef Pickelhaube:

Tashi deleg, Dewanand,

Kunst mag van mij ook lelijk zijn, smerig, verontrustend, ontregelend, boosmakend. Misschien is alle kunst in Dewa-gati zoals jij hem graag ziet, maar de grootste imperfectie van de Deva’s is dan ook dat ze blind zijn voor het alomvattende Lijden. Kunst imiteert het leven, is mimetisch, dus daar zit ook politiek, normen, geloof, etc in. De vraag is niet óf kunst geëngageerd is, maar hoe.

Dat geldt trouwens zeker voor Nazi kunst. Hier de catalogi van de Große Deutsche Kunstausstellungen tussen 1937 en 1944. En hier nog een manier waarop je totalitaire symboliekjes weer kunt hergebruiken

op 31 10 2014 at 23:10 schreef Frank:

Beste Herbert,

Zeker, daar heb je gelijk in. ” “Alles voor Vlaanderen, Vlaanderen voor Kristus” was het kopschrift van De Standaard” “.

Echter, grootvader van Thillo, de grondlegger van het huidige imperium was een vurig katholiek en aanhanger van de vlaamse beweging. Zijn naam staat zelfs gebeiteld in het IJzermonument bij Diksmuide, onder het opschrift AVV-VVK. Je kunt erover lezen in het artikel – meer een hagiografie overigens – dat Harm Ede Botje over Christian van Thillo schreef in Vrij Nederland. (Ik ga er niet naar linken want onder het artikel staan 4 links naar columns van Elma Drayer en ik geloof niet dat Peter mij dat gezien het bovenstaande in dank zou afnemen).

Waar het mij meer om ging was de concentratie van pers-macht bij een figuur. Lees even mee hoe dat er voor Nederland uitziet:

Het Parool, Trouw, Algemeen Dagblad, de Volkskrant. VNU Media: Intermediair.nl, Nationale vacaturebank, Automotive and Technology, Computable, Tweakers.net, Carsom.nl, Autotrack. De Wegener-kranten: o.a. PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, de Twentsche Courant Tubantia en de Stentor. Q-Music en AT-5!

Allemaal in handen van de Persgroep.

op 31 10 2014 at 23:11 schreef Frank:

vervolg @Herbert:

Ongetwijfeld zal daar NRC-Handelsblad – de huidige hoofdredacteur is een bewonderaar – nog aan toegevoegd gaan worden. En de ‘waakhond’ ACM zal het weer nader gaan onderzoeken, net als bij Wegener, maar er niets aan doen.

Een levensgevaarlijke situatie, ik dacht met Berlusconi wel alles gezien te hebben, maar dit is Berlusconi in het kwadraat.

op 31 10 2014 at 23:33 schreef Peter:

Je mag gerust naar een stuk van Harm Ede Botje linken, Frank!

op 31 10 2014 at 23:39 schreef dewanand:

Fa Waka Pickelhaube en Thomas E,

Noem de kunstenaar A en beschouw andere subjecten buiten A als de Natie, het geloof, het ras, de ideologie, de normen, enz.

In theorie moet A alleen kunst maken voor zijn eigen perverse of zieke genot om een Pure, ethiekloze en normloze kunstenaar te zijn, die absoluut vrij is en hsij moet zo vrij zijn dat ook de Duivel, Satan kwaad wordt op zijn kunstwerken, omdat deze Satan gelasterd werd door A.

Kijk hier eens naar, dit is kunst waar de bijbelse god woest kwaad om zou worden, ontheiliging van zijn hoogste kunstvorm: de Eva met te grote scheurtjes, omdat God een duitse boormachine gebruikte van Bosh met te grote boorkop.

Fetisch hegan young art:
http://www.younghegan.com/category/Fetish/?175x8x592682

Dus maw
Als A zijn kunst ondergeschikt maakt aan externe subjecten dan is hsij geen vrije, ongebonden kunstenaar. Mooi voorbeeld lijkt mij de Mondriaans die uiteindelijk abstracties waren van complexe boom tekeningen, die langzaam evolueerden tot zijn abstractere Mondriaans.

A moet ook devotioneel genieten van zijn kunstwerken als soort Bhakta en die mooi vinden of zuivere offers aan Satan of de oversekste goden en geile, hoerige godinnen.

op 31 10 2014 at 23:59 schreef Frank:

Ach Herbert, wat ik maar wil zeggen is dat als er straks weer zo’n dom-rechtse lul is die mij gaat vertellen dat het Nederlandse media-landschap (incl. de NPO met WNL, PowNed, Tijs van de Brink met iedere avond een pvv-er en Elma Drayer in z’n programma) Links is angehaucht, dan lach ik ‘m recht in z’n bek uit.

op 01 11 2014 at 00:09 schreef Frank:

Ok, hier is de link: http://www.vn.nl/Archief/Samenleving/Artikel-Samenleving/Christian-van-Thillo-bevlogen-bemoeial.htm van Harm Ede Botje en Anna Luyten.

Volgens mij was het trouwens Willem Breedveld die lid was van HET NEDERLANDS GENOOTSCHAP TER BEVORDERING EN VERBREIDING VAN NUTTELOZE KENNIS. Foutje van de redactie van de Nacht van Jole. Leuk gesprek, maar van mij had het nog wel wat langer mogen duren. Een hele nacht, of zo.

op 01 11 2014 at 07:56 schreef Pickelhaube:

Sukhi Hotu, Dewanand

In de praktijk is een kunstenaar ook ondernemer en zal zijn werk moeten verkopen om door te kunnen gaan. Dat ondermijnt dat romantische “goddelijke inspiratie op tochtige zolderkamer” ideaal van je een beetje, want dan zal het kunstwerk voor anderen ook aantrekkelijk moeten zijn. Die vrije, ongebonden kunstenaar bestaat helemaal niet.

op 01 11 2014 at 08:26 schreef Thomas E:

Da’s geen Art maar Fart, Dewanand. Ook lekker.

op 01 11 2014 at 17:52 schreef dewanand:

ok ok ok, pickelhaube, thomas E, ea fnaakters,

ja, kunstenaar is een Fulltime ZZPer, en zijn enige vrije uurtje elke dag is zijn anale en ontspannings oefeningen op het toilet.

Maar volgens mij zijn de miljoenen geile goden en hoerige Godinnen (vooral die heerlijke Laxmie Maata, Durga Maata, Saraswati Maata, enz) gewoon echte VRIJE, ONGEBONDEN super intelligente kunstenaars, en ik vind het hierom zo fascinerend om met Wieroe te kijken naar het meesterstuk van de goddelijke en Duivelse schepping (Satan gaf de mensapin een clitoris volgens heilige boeken, en dit was de zondeval in feite), en dat is die mysterieuze multifunctionele scheur en ongeneeslijke, gapende wond tussen de dijen, zie hier close ups van de Goddelijke kunst:

http://www.shavedpics.com/big/

Ja, het is gek:
alles draait om dit KUTding in de mannenwereld en de wereld is van ons mannen.

Het manzijn is direct en lineair afhankelijk van de KUT dingen die tussen de dijen van meiden hangen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS