Home » Archief » Extremistische activist Wierd Duk beschuldigt Volkskrant van extremistisch activisme


[10.12.2019]

Extremistische activist Wierd Duk beschuldigt Volkskrant van extremistisch activisme

Peter Breedveld

De Volkskrant had afgelopen weekend een artikel over zes rechtsradicale mooie jonge vrouwen, waaronder de Nederlandse Eva Vlaardingerbroek, en Wierd Duk, die al een jaar dagelijks de Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg verrot scheldt en haar autisme gebruikt om haar te diskwalificeren, was niet te spreken over deze “karaktermoord”. Volgens Duk is het “radicaal seksisme” van de Volkskrant en “extremistisch-activisme vermomd als journalistiek”.

Dat is dus Wierd Duk, die jonge, vrouwelijke klimaatactivisten slut-shamet en besmeurt en Rotterdamse ambtenaren verdachtmaakt als jihadstrijders, omdat ze een hoofddoek dragen of op bedevaart zijn geweest. Die een groep jonge, zwarte idealisten wegzet als terroristen omdat ze tegen racisme zijn. Die historicus Nadia Bouras er openlijk van beschuldigde een islamist te zijn, die onze instituties binnendringt om ze over te nemen.

Massa-aanrandingen

Die openlijk toegaf Syrische vluchtelingen de schuld te geven van de raadselachtige massa-aanrandingen op Nieuwjaarsnacht 2016 in Keulen, omdat hij hoopte op een politieke aardverschuiving. Díe Duk beschuldigt de Volkskrant nu van ‘extremistisch activisme vermomd als journalistiek.’

Chutzpah, zeggen we dan altijd bij ons thuis.

Uiteindelijk draait het allemaal weer om Duk zelf, en zijn die vrouwen maar bijzaak. “Wat ik zo schokkend vind aan dat valse stuk van Bahara”, tweet hij, “is het besef dat de aanval is geopend op het milieu waar ik uit kom: cultureel burgerdom, degelijk opgeleid, met oog voor de naasten en de samenleving, gematigd conservatief-christelijk, plichtsgetrouw, middenpartijen.”

Seksueel geweld

Maar het artikel gaat helemaal niet over Duk en zijn naastenliefde, het is een vrij heldere analyse van het antifeminisme van vrouwen als Vlaardingerbroek, dat een expliciet racistisch vertoog voedt. Eén van de vrouwen wordt als volgt, onweersproken, geciteerd:

‘Daar (in Zweden – PB) bestaat de regering volledig uit feministen. Die laten heel duidelijk massa-immigratie toe omdat ze de blanke westerse man de mond willen snoeren. Je ziet het ook bij de women’s marches in het Westen. Daar roepen ze leuzen zoals dat de westerse man dood moet en dat iedere migrant welkom is.’

Ook Eva Vlaardingerbroek heeft het voorzien op migranten. Veelvuldig tweet en retweet ze over verkrachtingen en aanrandingen door migranten, intimidatie door allochtonen, misstanden vanwege de islam (waaronder een gebedsruimte op een universiteit – the horror!) en ze beschuldigt feministen ervan de Westerse man ‘voor het minste of geringste’ een ‘#Metoo’ aan zijn broek te hangen terwijl ze seksueel geweld met een “religieuze/culturele component” niet erkennen. Die beschuldiging uit ze in haar veelbesproken speech op het laatste FvD-congres nog een keer.

Moffenhoer

Dat is het racisme van Domrechts in een notendop, vrij goed geduid door Hassan Bahara en Karolien Knols in dat Volkskrant-artikel. Vlaardingerbroek, die zichzelf nooit inhoudt als ze uithaalt naar anderen, zat naar eigen zeggen te trillen van woede, toen ze het las. Volgens politicoloog en journalist Dieuwertje Kuipers worden Eva Vlaardingerbroek en de andere vrouwen echter als moffenhoer geschoren in het zaterdagkatern. Omdat ze ‘een onorthodoxe mening’ verkondigen. Leuk weetje: Kuipers is de geliefde van Bart Nijman van GeenStijl, die zijn lezers uitnodigde columnist Loes Reijmers te intimideren met de goorste verkrachtingsfantasieën wegens het hebben van een, nou ja, vrij orthodoxe mening.

Anti-immigrantenretoriek is geen “onorthodoxe mening” maar ordinair racisme. Als je dan ook nog in rekenschap neemt dat Eva Vlaardingerbroek opzettelijk leugens verspreidt over verkrachtende immigranten, is het artikel nogal mild over deze vrouwen. In De Telegraaf en op GeenStijl word je voor minder op de brandstapel gezet.

Naastenliefde

En over die christelijke naastenliefde van Duk en zijn milieu: op 2 januari suggereerde hij dat het ‘problematisch is’ dat 23 procent van de Nederlandse bevolking van buitenlandse afkomst is. Naastenliefde in je Vlaardingerbroekje!

Dat dit soort opruiende, racistische oprispingen geen ophef wekt, maar types als Sylvia Witteman, Dieuwertje Kuipers, Han ten Broeke en een keur aan politici en journalisten wel verontwaardigd loeien over een artikel waarin deze retoriek op de pijnbank wordt gelegd, laat zien hoe normaal racisme is geworden, en hoe abnormaal het is je ertegen uit te spreken. Nederland nazificeert.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Eerder dit jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 10.12.2019 @ 08:49

[Home]
 

1 Reactie

op 10 12 2019 at 08:49 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS