Home » Archief » Hoe de media ons uitleveren aan Thierry Baudet


[19.12.2017]

Hoe de media ons uitleveren aan Thierry Baudet

Peter Breedveld

Sinds Thierry Baudet twee zetels in het parlement won, zeggen de media constant dat hij ‘uit het niets’ is opgekomen, maar daar is niks van waar. Baudet zit daar omdat de media allang een hype van hem hadden gemaakt, lang voordat hij zich zelfs maar verkiesbaar had gesteld.

Het feit dat hij seksueel geweld propageert, wordt nog steeds keihard genegeerd en zijn racistische opvattingen worden gebagatelliseerd en vergoelijkt. Dat hij zo briljant en knap en welbespraakt is, de boy wonder van de politiek, wordt door de journalisten steeds weer hysterisch bezongen in lyrische lofdichten. Hij is niet uit het niets in de Tweede Kamer gekomen, de media hebben allemaal koortsachtig campagne voor hem gevoerd.

Ondeugdelijk rekenwerk

Het hypen gaat nog steeds door. Gisteren werd Baudet, geheel voorspelbaar, door EenVandaag gekozen tot politicus van het jaar. De afgelopen jaren was dat steeds Wilders geweest. Baudet is nu gekozen omdat hij, houd u vast, onderwerpen bespreekbaar heeft gemaakt waar vóór hem niemand het over had: ‘integratie, referenda en de baantjescarroussel‘.

Nou Wilders, daar sta je dan met je goede gedrag van de afgelopen tien jaar. ‘Chopped liver‘, zeggen de Angelsaksen dan.

Eén van manieren om Baudet te promoten is het presenteren van peilingen waarin hij steeds weer stijgt. Eergisteren jubelden de media dat zijn Forum voor Democratie de PVV zelfs heeft ingehaald. Hoogleraar Politicologie Tom van der Meer maakte zich er op Twitter vreselijk druk om, want het gaat om één zetel verschil in één peiling die bovendien is gebaseerd op ondeugdelijk rekenwerk. Lees de tweet waarnaar ik hierboven heb gelinkt, en alle tweets daaronder (het ‘draadje’ heet dat op Twitter).

Electoraal sneeuwbaleffect

Politicoloog Jan Kleinnijenhuis had dit verschijnsel al in de smiezen sinds de opkomst van Pim Fortuyn, nu bijna twintig jaar geleden. Over de inhoud ging het in de media nauwelijks, over de ophef rond alles dat met Fortuyn te maken had des te meer. En iedere keer als er weer een peiling was die Fortuyn weer meer zetelwinst toebedeelde, maakten de media daar weer stennis over. Dat zorgde voor een electoraal sneeuwbaleffect, want een aanzienlijk deel van de kiezers stemt op een gedoodverfde winnaar, of dat nou een extreemrechtse fascist is of een theedrinkende sociaaldemocratische moslimknuffelaar. Dat wordt wetenschappelijk keer op keer aangetoond.

Kappen met die peilingen dus, en redacties moeten kritischer zijn in hun overwegingen wat nieuws is en wat niet.

Maar dat is natuurlijk niet alles. Ik blijf erop hameren: journalisten zijn er in Nederland nauwelijks meer. Het zijn bijna allemaal fanboys die openlijk proberen bij hun idolen op het Binnenhof in het gevlei te komen. Eén van de meest gerespecteerde parlementaire journalisten, Max van Weezel, zegt gewoon eerlijk dat hij bijna flauwvalt als hij een complimentje van Mark Rutte krijgt voor zijn werk. Tom-Jan Meeus van het NRC schrijft bijna wekelijks een bakvisserig slijmstukje over Rutte.

Kiezer bangmaken

Voor Baudet vallen ze bijna allemaal in katzwijm. En behalve de delirische lofzangen op de persoon zelf, dienen ze het Forum voor Democratie ook met hypes over verkrachtende allochtonen, islamisering en de ondergang van het Avondland door toedoen van genetisch minderwaardige mensenrassen en de EU.

Let wel, het is niet Baudet die deze onderwerpen bespreekbaar gemaakt, al willen de geschiedvervalsers van EenVandaag u dat graag laten geloven. Het zijn de media die de kiezer bangmaken voor vluchtelingen, moslims en bruine mensen die ons zouden worden opgedrongen door de EU. Wierd Duk is een verbijsterend voorbeeld van dergelijke haatpropaganda, maar hij is alleen maar het gekste voorbeeld. Alle media maken zich er schuldig aan.

En Baudet, die hoefde slechts te oogsten. Een soundtrackje van Chopin en een air van lavendel, dat is zijn enige toevoeging.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 19.12.2017 @ 09:24

[Home]
 

19 Reacties

op 19 12 2017 at 09:43 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Ja als journalistiek toch niks oplevert wat moet je dan?

op 19 12 2017 at 11:17 schreef ikzelf:

Tja, de meute, die zo’n bloedhekel heeft aan de ‘elite’, bewondert nu eenmaal graag het elitarisme van een elitaire aa met über-elitair gedrag (één ding moet je de meute nageven: ze blijven hyperconsequent in hun hypocrisie.). En de media zeggen niet meer wat er gezegd dient te worden, maar stemmen hun pijpen af of het zingen van de meute. Hét kenmerk van het tweede decennium van de éénentwintigste eeuw: de allesbeheersende zucht naar (zelf-)bevestiging; het leven verworden tot één groot Facebook, waarin we van elkaar alleen nog maar ‘likes’ verlangen. En accepteren. Het klimaat waarin narcisten weelderig bloeien.

op 19 12 2017 at 13:55 schreef Ines (Moi):

“Panelleden krijgen ongeveer één keer per week een uitnodiging om aan een peiling mee te doen. Op de meeste onderzoeken respondeert 50 tot 60 procent van de panelleden.”

Dat zijn dan blijkbaar vooral PVV’ers en FVD’ers. Drie jaren Wilders en nu Baudet, dat kan toch nooit representatief zijn?

op 19 12 2017 at 14:07 schreef cRR Kampen:

Precies eender als met Hitler. Op dezelfde manier door de pers aan de macht geholpen. Het zijn de grote corporaties die dit regelen, en van wie zijn ’toevallig’ nagenoeg alle media? En is dat al langer dan twee eeuwen (Napoleon!) zo?

op 19 12 2017 at 15:12 schreef Ben Barto:

Het stellen van de verkeerde Kamervragen is hem wel toevertrouwd.

op 19 12 2017 at 15:57 schreef Ines:

@cRR Kampen Als de grote corporaties dit regelen zou ik eerder verwachten dat ze VVD’ers zouden promoten

op 19 12 2017 at 20:53 schreef dunya:

Voor wie Baudet nog niet gevaarlijk genoeg vond, op Reddit worden er ook lijstjes van bruine uitspraken bijgehouden:

https://www.reddit.com/r/thenetherlands/comments/7kmz8v/thierry_baudet_politicus_van_het_jaar_2017/drfrs9a/

https://www.reddit.com/r/thenetherlands/comments/7kmz8v/thierry_baudet_politicus_van_het_jaar_2017/drfn30a/

op 20 12 2017 at 07:48 schreef Trawant 46:

dit geeft ook wel aan dat het herhaaldelijk afstand nemen van ultrarechts gedachtegoed door Baudet ook maar voor de show is.

https://decorrespondent.nl/7738/thierry-baudet-ontmoette-in-het-geheim-een-amerikaanse-racist-van-alt-right/376817386-2d11d76b?pk_campaign=sharer&pk_kwd=twitter

op 20 12 2017 at 11:44 schreef cRR Kampen:

“… Als de grote corporaties dit regelen zou ik eerder verwachten dat ze VVD’ers zouden promoten””- En, hoelang zit de VVD al te regeren en de premier te leveren? Verrechtst de VVD of helemaal niet?

op 20 12 2017 at 14:43 schreef Egbert:

En na die verkiezing mocht hij langs bij Eva Jinek. Jinek was vorige week juryvoorzitter voor vrouwenemancipatie. Had ze nog wat goeie vragen aan die misogyn?

op 20 12 2017 at 16:36 schreef MNb:

Nog wat rabiaat rechtse hypocrisie:

https://www.nu.nl/binnenland/5057855/rechtbank-wil-psychisch-onderzoek-vernieler-joods-restaurant.html

Toch moet dit een terroristische aanslag heten (waar ik geen bezwaar tegen heb), maar die toestand met Tristan een paar jaar geleden niet.

op 20 12 2017 at 23:18 schreef Martijn:

Wat voorzichtig kritische vragen, hij weinig te duchten.

op 21 12 2017 at 10:15 schreef Ines:

@cRR Kampen Op gebieden als integratie, maar is de VVD ook op economisch gebied verrechtst? Het lijkt me dat het grote bedrijven daarom gaat. En standpunten als dichte grenzen en minder EU of een “Nexit” lijken mij niet in het voordeel van(grote) bedrijven.
Daarnaast werden ook linkse politici als Samson en Cohen in het verleden gehypet door de media …
Ik denk dat nu inderdaad de angst om te demoniseren meespeelt, misschien de hoop dat het FvD een beschaafder en gematigdere versie van de PVV is die de laatste partij gaat wegconcurreren, en het idee dat “de boze burger”te weinig gehoord wordt
https://nos.nl/op3/artikel/2207190-boeren-baudet-stemmers-en-buitenlui-zijn-volgens-jullie-ongehoord.html

Maar goed, wellicht deed Baudet dan toch aan “dogwhistles” met zijn (deels afgezwakte) opmerkingen over ras etc

http://www.duimspijker.com/opinie/de-kritische-vragen-die-niemand-stelt-aan-thierry-baudet/

op 21 12 2017 at 23:25 schreef Waldo Dewanand en Wieroe:

============== [wfor1346:72:1]

N1. hahaha miaauw Peter CITAAT [wfor1346:70:1:N2] Mooie zin zeg Peter, ‘… Een BLANKE sterke man.’

N2. Ja hij is aangekomen, die Hollandse superman, herr/ shri thierry baudet met de stalen ballen. 88,1888 procent van alle koeliemeiden dragen nu slipjes en lingerie met zijn foto en naam erop, als hun grote blanke goddelijke vingerdroom, die superieur arisch arctisch halfgoddelijk zaad met supersonische snelheden in zalig diep zal spuiten.

N3. Wedden dat die mini godheid thierry baudet binnen 18,1888 jaar tijd zichzelf omhoog zal vingeren tot minister president van KKK/nassie HOL-land??? KOffers pakken he voor alle te korte, te kleingeschapen, minder potente surikoelie mannen zal het worden. De grote schoonmaak is begonnen na 72 jaar klagen en janken. Zal hij het vuile werk van adolf hitler afmaken, met een warme, siliconen gesmeerde, turbo lans in zijn rectum??

N4. Ja joh here God, JHWH gaf lucifer een kans, dus deze hollandse duivel TB krijgt zeker zijn prive Nassie/SM en pispotje op de aardse hellewereld. God is barmhartig, genadig en wil fun zien op zijn vieze aardkloot, Zijn kijkdoosje het moderne mensapen antropoceen van 1 miljoen jaar.

op 22 12 2017 at 16:34 schreef Renzo:

en… nu schrijft ook Peter / FN weer over hem, voor de zoveelste keer… en maakt hem mede daardoor groot…

op 22 12 2017 at 17:39 schreef Nayako Sadashi:

Wat ik er vies aan vind, is dat je tegenwoordig blood and honour theorie kan verspreiden, zonder dat het fascisme genoemd mag worden.

Al die onnozele televisie en volkskrant normies vallen gewoon voor taal die tien jaar geleden alleen op groezelige nazi fora gepropageerd werdt, door ex militairen en veroordeelde randfiguren

Nu is het televisie waardig. De normies zijn te dom om in te zien wat er nou eigenlijk gezegd wordt.

Baudet pijpende fanboys halen hele theorien naar boven over waarom ” de neger ” zo dom is gebleven en tegenwoordig ben je dan geen racist

Nee, je durft gewoon zaken te benoemen

Je laat je niet intimideren door deugdmensen

Bla,bla,bla

op 22 12 2017 at 23:11 schreef ikzelf:

Ach Renzo, je kunt niet iemand groot maken door te laten zien hoe nietig die is. Mensen als jij maken hem ‘groot’, door hem groot te denken.

op 23 12 2017 at 15:39 schreef Chakir:

Renzo heeft de stukken van PB niet gelezen of niet begrepen.

op 23 12 2017 at 16:13 schreef kameraad Nayoko Sadashi, de gouden parel:

Tja Renzo, moet je het dan dood zwijgen ?

De media duikt al op de man, omdat hij een trend is. Net als dat ze hem binnenkort weer laten vallen, als er weer een nieuwe hype is. Idols of iets dergelijks, of Geer en Goor, of dat domme gedoe, dat ze zogenaamd geld gaan inzamelen, met al die radio DJ sukkels.

Wij maken hem niet groot, door op hem in te hakken. Nee hoor, het is de bedoeling dat wij zijn achterban uitleggen, waarom hij kut is.

Ik was vroeger ook een beetje rechts, of rechtser dan ik nu ben en toen brachten andere mensen mij van mijn geloof

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS