Home » Archief » In het hoofd van Wierd Duk zal het altijd oorlog zijn


[26.09.2017]

In het hoofd van Wierd Duk zal het altijd oorlog zijn

Peter Breedveld


Hideko Takamine in When a Woman Ascends the Stairs (Mikio Naruse, 1960). Source: Lipstick Trouble

Oorlogscorrespondent Harald Doornbos doet me altijd denken aan Kapitein Haddock in het Kuifje-album ‘Het Zwarte Goud‘: in een constant delirium, zich in de woestijn een weg blunderend van de ene fata morgana naar de andere. Hij heeft me geblockt op Twitter omdat ik zei dat hij altijd zwetend in zijn vieze onderbroek, beschonken van de goedkope whiskey zit te tweeten.

Maar zijn beste werk wordt toch altijd wel via screenshots verspreid over de sociale media, dus ik hoef niks belangrijks te missen. Zo tweette hij naar aanleiding van de afgelopen Duitse verkiezingen het volgende:

 

 

Oranje pussy-grabber

Volgens Wierd Duk, het journalistieke hooggebergte om wiens gunsten de twee grootste kranten van Nederland vechten, is dit gewoon waar. Het staat trouwens geschreven volgens Dukkie Duk, dan is het dubbel waar.

Ik vind het een fascinerende gedachtengang. Merkels relatief ruimhartige vluchtelingenbeleid heeft volgens de heren dus minder impact in Duitsland zelf (ze heeft de verkiezingen weer glansrijk gewonnen en 87 procent van de Duitsers heeft niet op de Nazi’s gestemd) dan op de Britse eilanden en zelfs helemaal aan de andere kant van de grote oceaan, waar de gewone witte heteroseksuele Amerikaanse werkeloze mijnwerker zoveel schrik heeft van de massaverkrachtingen in Keulen dat-ie op een oranje pussy-grabber stemt.

Hal-lootjes. Ik ben van mezelf een vrij goedgelovige persoon, maar straks gaan we Merkel nog de schuld geven van de mislukte invasie in de Varkensbaai.

Werkgever bellen

Duk, die dus nu voor Het Algemeen Dagblad werkt en binnenkort gaat werken voor de enige krant die mainstreamer is dan het AD, namelijk De Telegraaf, lacht de mainstream uit omdat die de winst van de extreemrechtse AfD niet heeft zien aankomen. De zelfbenoemde profeet en visionair had het uiteraard als enige weer allemaal wèl in de gaten.

In werkelijkheid doet de mainstream al een jaar niks anders dan het AfD verkopen als de Duitse Pim Fortuyn, de vertolker van de bezorgde burger die tegen zijn sociale grenzen aanloopt. We hebben alles meegekregen: Frauke Petry die vluchtelingen vergelijkt met een composthoop en oproept er met scherp op te schieten, Alexander Gauland die zei dat de Duitsers best trots mogen zijn op de prestaties van de Wehrmacht in de Tweede Wereldoorlog en dat we niet moeten denken dat het Nazi’s zijn, die AfD’ers want dan gaan we je werkgever bellen.

De wolf en het lam

Het is juist Duk die er nou alweer jaren en jaren falikant naast zit met zijn voorspellingen dat het Duitse volk massaal in opstand komt en dat het gedaan is met Merkel want het is alwéér niet gedaan met Merkel. Merkel heeft gewonnen, klaar. De meeste Duitsers zijn zeer tevreden over haar relatief humane vluchtelingenbeleid. Duk heeft het mis, Duk heeft het altijd mis en zal het altijd mis hebben.

Waarom? Omdat hij totaal verblind is door zijn eigen vooroordelen. Duk is ervan overtuigd dat het Avondland ten onder dreigt te gaan door de moslims en daar gaat een welvarend, vreedzaam Europa voor hem echt niets aan veranderen.

Ook al verkeert de wolf met het lam en ligt het luipaard met het geitenbok, in Duks hoofd zal het altijd oorlog zijn.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 26.09.2017 @ 07:26

[Home]
 

7 Reacties

op 26 09 2017 at 08:13 schreef Vincent:

Duk gaat het niet altijd mis hebben, vrees ik. Niet omdat hij zo een begenadigd analyticus is, want dat is hij niet, maar omdat hij inderdaad volledig mainstream is. Duk is het politieke correct van onze tijd en als het in zijn hoofd altijd oorlog is, dan zal het dat in de media ook zijn. Totdat de meute, die fictie en werkelijkheid sowieso al slecht uit elkaar houdt, overtuigd is dat de oorlog allang bezig is en dat ze zich alleen nog hoeven aansluiten.

op 26 09 2017 at 14:15 schreef Mario:

Types zoals Wierd Duk zijn de naald op een overslaande, sleets gedraaide plaat.

Past dus verder prima bij de Telekutkrant.
http://www.geschiedenis24.nl/andere-tijden/afleveringen/2005-2006/De-Telegraafrellen.html
https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Telegraaf#Tweede_Wereldoorlog

Volgende stap voor (types zoals) Duk: Pravda.

op 26 09 2017 at 14:30 schreef Trawant 27:

Een verbetering. Het Kuifje-album dat je bedoelt is: De Krab met de Gulden Scharen.

op 26 09 2017 at 15:12 schreef Mario:

Idioten zoals Weird duk stonden vroegâh op een of andere hoek van het dorpsplein te oreren, over -veelal- ‘uiterst onheilspellende saecken’.

Tegenwoordig beschikt iedere digitale Haarlemmerolie-zuipende (PVV/ FvD) dorpsgek, zoals Wierd c.s, over internet en alle wat daar verder bij komt. Zoals ‘een platform’ op social media als Twatter.

“Nazi Luftwaffe commander Hermann Goering proclaimed that although “the people don’t want war,” they “can always be brought to the bidding of their leaders.”
http://www.snopes.com/quotes/goering.asp

Heads up, bitch:
http://knowyourmeme.com

op 26 09 2017 at 16:44 schreef sum:

Duk is een arrogante randebiel. Moet altijd lachen om zijn tweets.

op 27 09 2017 at 14:20 schreef Gerard:

Wierd Duk is de nieuwe Max Blokzijl. Met een zelfaangemeten adagium van een redelijk en gerenommeerd journalist wist hij tijdens de bezetting met succes vervolging en terreur door de nazi’s als onvermijdelijk aan de “bange kleinburger” te verkopen.

Hij was een succesvollere pleitbezorger van het nazi-gedachtegoed, dan Mussert en zijn NSB.

Het maakt mij misselijk te zien dat zo’n figuur in de gevestigde media zo op een voetstuk wordt gehesen. En dat deze zelfingenomen idioot nog zoveel steun en navolging krijgt.

op 27 09 2017 at 18:35 schreef sum:

Trouwens, Hitler was niet zomaar enorm populair in Nederland ten tijde van de oorlog. Erdogan had gelijk, nazi-overblijfselen zat in NL. Ook onder louche journalisten

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS