Home » Archief » ‘Joden die branden het best’


[08.04.2015]

‘Joden die branden het best’

Peter Breedveld

pas16

Dat antisemitische spreekkoor van FC Utrecht kan u natuurlijk alleen hebben geschokt als u werkelijk geloofde dat Jodenhaat uit de Arabische wereld is overgewaaid.

U bent dan erg dom maar u bent niet alleen, want als het in de media of de politiek gaat over antisemitisme, gaat het altijd over moslims. Ook de recentste antisemitismemonitor van het CIDI leest als het script voor een aflevering van Opsporing Verzocht, vol beschrijvingen van ‘getinte jongeren’ en dergelijke. Dat viel te verwachten met een CIDI-directeur die zich 24/7 bezighoudt met het verdachtmaken van Turken en Marokkanen, maar het blijft vreemd dat bijvoorbeeld een rant over Jodenneuzen, ‘eindoplossing’, ‘kampen’ en ‘douchen’ genegeerd wordt door het CIDI, mits geschreven door een roomblanke racist, uiteraard, op een site die grossiert in Holocaustgrapjes.

Oproepen tot een Kristallnacht

Antisemitisme tiert welig onder autochtone Nederlanders, is nooit weggeweest, zoals de trouwe lezertjes van Frontaal Naakt allang weten. Racisme, homohaat én antisemitisme zijn hobby’s die ook in Nederland vooral worden bedreven door autochtonen. Zelfs de verontwaardiging over antisemitisme heeft in Nederland meestal een heel vies, antisemitisch bijsmaakje. De felste Donald Sutherlands blijken op een moment van verminderde waakzaamheid nogal eens zelf de grootste antisemieten.

Neem bijvoorbeeld Bart Schut, ook constant bezig overal antisemieten aan te wijzen, maar zodra een Jood een mening heeft die hem niet bevalt, is hij de eerste die haar Joodsheid tegen haar gebruikt, daarbij ook nog fijnzinnig opmerkend dat ze ‘oproept tot een Kristallnacht’. Toegejuicht, nota bene, door eerder genoemde CIDI-directeur!

Juiste huidskleur

Dus nee, ik ben niet geschokt door een tribune vol blanke mannen die zingen dat Joden het best branden. Het is ook niet de eerste keer dat een wedstrijd tegen Ajax verzandt in een antisemitisch festijn. Eerder al klonken uit honderden kelen de leuzen ‘Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas‘ en ‘We gaan op Jodenjacht‘. Ik durf nog wel een wedje te leggen op het stemgedrag van de heren, ook. Dat is vast geen GroenLinks of PvdA. Dat zal meer richting blonde Führer gaan, die immers ook geen enkele moeite heeft met antisemieten, zolang die maar de juiste huidskleur hebben.

Wat ik dan weer wel opmerkelijk vond, is dat die hele FC Utrecht-tribune dat liedje zo keurig in de maat zong. Dit was van tevoren geoefend. Iemand heeft die tekst geschreven en rondgestuurd, op een bekend wijsje gezet, en dat is voor de wedstrijd gerepeteerd. “Papa is even een liedje aan het oefenen, Kimberley! ‘Mijn vader die was een commando, mijn moeder zat bij de SS, samen verbrandden ze Joden, want Joden die branden het best’.”

De ene antisemiet is de andere niet

Gezellig en leuk. Maar wie gaat die apen uitleggen dat zoiets wel op GeenStijl kan, maar natuurlijk niet in het voetbalstadion? Of dat het heel wat anders is als Sylvia Witteman Holocaustgrapjes maakt? Dat voetbalsupporters niet moeten denken dat ze dat óók mogen?

Ik ben echt heel benieuwd naar de argumenten. U mag ze hieronder in de reactieruimte inbrengen. Reageerder Maurice kan het vast precies uitleggen, waarom de ene antisemiet de andere niet is.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Lees hier waarom donaties nodig zijn. Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 08.04.2015 @ 07:29

[Home]
 

48 Reacties

op 08 04 2015 at 07:55 schreef Haes:

Nou, ik dat dus niet: uitleggen waarom de ene antisemiet de andere niet is.
Goed stuk, Peter. Ik word iedere keer weer zo triest gestemd als ik over zo veel waanzin lees. Waar hebben die lieden toch hun morele besef verstopt, vraag ik me af. En dan doel ik nog niet eens direct op die Utrechtsupporters, maar lieden als Schut en Voet c.s.

op 08 04 2015 at 07:56 schreef MarcodB:

Heel goed stuk, Peter. Eigenlijk niets aan toe te voegen. Heel verbazend deze “anti-semitisme is geimporteerd uit de Arabische wereld” hype. Een keertje google-en op +geschiedenis +antisemitisme +europa en je vindt bijvoorbeeld de afstudeerscriptie van Paul Hendriks, Antisemitisme in Nederland 1860 – 1940. Niks overgewaaid.

Overigens: Je weet dat er krachten zijn op Internet, zelfs nog duistereder dan jezelf, die deze kop gaan gebruiken onder het motto: “Kijk wat Breedveld over Joden schrijft.”

op 08 04 2015 at 08:13 schreef Egbert:

@RonnieNaftaniel op twitter: “Wanneer lopen #Ajax spelers nu eens het veld af? Stel een daad tegen #antisemitisme! Walgelijke spreekkoren gisteren” hier.

Eh, FC Utrecht spelers niet? Vreemde bedrading in dat hoofd.

op 08 04 2015 at 09:42 schreef Husserl:

Eh…Nee. Zoiets mag niet op Geen Stijl. Anti-Semitisme, racisme etc moet verdwijnen, period. Waroom mag er een reservaat zijn voor haat?

op 08 04 2015 at 09:52 schreef wees:

Zolang er clubjes bestaan (op religieuze basis, op sportieve basis, op intellectuele basis) zal er altijd een strijd zijn. Zo van mijn clubje is beter, weet het beter of heeft werkelijk de wijsheid in pacht.
Hoe die strijd wordt uitgevochten is cultureel bepaald (in usa bijv. geen hooligansism).

op 08 04 2015 at 10:41 schreef jos:

Waarom wordt antisemitisme in Nederland anno 2015 nog steeds als een bijzondere vorm van racisme en discriminatie gezien ? Je bent of tegen álle vormen van hate speech of verdachtmakingen op basis van etnische/culturele afkomst, of je hebt een andere agenda als je je alleen druk maakt om jodenhaat. En je bent een hypocriet land als je een politieke beweging toestaat (en zelfs aanmoedigt) om te blèren over “islamisering” en “Eurabië” terwijl iemand die lult over een zgn. “joodse lobby” achter de coulissen meteen (en terecht) gemarginaliseerd wordt.

op 08 04 2015 at 10:48 schreef MNb:

Ik ben nog eerder geneigd die Utrecht supporters vrij te spreken van antisemitisme dan Bart Schut en co. Want die eersten noemen iedereen jood die een Ajax-petje draagt, al heb je zeven generaties voorouders met blauwe ogen en blond haar.

op 08 04 2015 at 11:52 schreef Niels van Lobberegt:

Waar ik me ook over verbaas is dat niemand valt over de homofobe liedjes van de Ajaxsupporters. (Het zijn de homo’s ja echt, de Homo’s van Utrecht).

op 08 04 2015 at 11:54 schreef cRR Kampen:

Liep in 1992 ofzo door Hoog Catharijne, FC Utrechters net terug van een wedstrijd tegen de Joden, oeps, Ajax. ‘Hamas! Hamas! Alle Joden aan het gas!’. Toen, ook.

Waarom NU ineens gezeik hierover?
Waarschijnlijk om die Utrechters ervan te overtuigen dat ze Joden, ik bedoel nu niet Ajaxcieden maar Joden, dienen te haten. En dat zal wel weer een opdracht van Bibi zijn, die immers Nederlandse Joden in de militaire theocratie wil hebben.

Ik wed dat toen en nu die FC-Utrechters qua stemgedrag een dwarsdoorsnee van NL vertonen. Het meest dus, idd, gewoon VVD, CDA, PvdA, SP en natuurlijk PVV.

op 08 04 2015 at 13:34 schreef Husserl:

@Jos Omdat jullie NLers het collectieve geheugen hebben gedempt. Van de bezetting namelijk. Gedempt tot ongeveer 1987. Nu worden jullie geconfronteerd met de feiten. In sommigen komen de onderbuik gevoelens naar boven en ze “hate the victim.” Zeker in tijden van economische onzekerheid, a.k.a. Troika opgelegde austerity. Vergeet “Nederland is vol” niet.Als allochtone Professor heb ik recht van spreken.

op 08 04 2015 at 13:46 schreef Maarten:

Wat mij opvalt is dat in het CIDI rapport zo expliciet Marokkanen noemt. Blanken niet. Zelfs een groepje wordt expliciet GEEN voetbalsupporters genoemd. Hoe weten ze dat trouwens?
Beetje gek niet.
Ik bedoel, prima om inzichtelijk te maken hoe de verhoudingen zijn, als dat nut heeft, maar noem dan iedereen.
Het hele rapport leest trouwens als een stuk van een middelbare scholier, maar dat zal wel aan mij liggen.

op 08 04 2015 at 16:23 schreef Nrosa:

Zionisten willen ons graag laten geloven dat anti-semitisme is komen ‘overwaaien’ vanuit de Arabische wereld.. Hoe gek kan je zijn?

op 08 04 2015 at 16:58 schreef Egbert:

Ach, nu het CIDI het heeft overgenomen is elke urgentie vervallen. Verder in de categorie homeopathische logica. Het CIDI zou ook “antisemieten” krijsen als ze hadden gezongen: “Gaza is een ghetto“.

op 08 04 2015 at 19:55 schreef cRR Kampen:

Zo zo, Egbert, met die vraag hangt Daniël Goldhagen in zijn inleiding op ‘Erger dan Oorlog’. Tja, ik vond het al erg gewaagd van hem dat hij het aandurfde, en het was eigenlijk al aardig wat van ‘m, om heel eventjes Gaza te noemen.
Ik hang met die vraag ntk ook. Althans half, want ik hanteer ‘genocide’ in zeer enge definitie (nl de de facto daad een ethniciteit ten spoedigste volkomen, vooral ook fysiek, van de planeet te wissen: je kán niet zeggen dat dit de Palestijnen gebeurt).

Alle andere vragen heb ik goed, als ik ’theocratie’ ook niet al te ruim definieer (via ‘nationalisme is een soort religie’).

op 08 04 2015 at 21:55 schreef Sasha Berkman:

CIDI misbruikt slachtoffers van de Holocaust.

op 09 04 2015 at 09:47 schreef Marco Meijer:

En in Amsterdam roepen de Ajax supporters triomfantelijk: “Joden !!! Joden !!! Joden !!!” als Ajax landskampioen is geworden.

Zou het misschien kunnen dat het begrip “Joden” meer dan één betekenis heeft ? En aan welke betekenis refereerden de Utrecht fans ?

op 09 04 2015 at 10:00 schreef Pyt van der Galiën:

Het CIDI is een politieke organisatie en maakt politieke afwegingen. Gezien de vrijwel totale identificatie van het CIDI met de staat Israël, zou het niemand moeten verbazen dat het CIDI bondgenoten vindt in de (neo)conservatieve hoek. De neocons hebben hun eigen redenen de staat Israël op een schild te hijsen. Het is een marriage of convenience, waarbij de partners elkaar voor geen meter vertrouwen, maar denken elkaar te kunnen gebruiken. Naftaniël is geen neocon, maar een opportunist en ik denk dat hetzelfde geldt voor Esther Voet.

In wezen geldt natuurlijk hetzelfde voor GeenStijl. Ook dát is een politieke organisatie met een eigen agenda. Nijman mag dan privé een hekel hebben aan Joden – en daar soms luidruchtig uiting aan geven – aan moslims heeft hij een nog veel grotere hekel, want die zijn met meer en die vormen een acute dreiging. Althans, dat is de perceptie. GS heeft externe vijanden nodig. In 1938 zouden het Joden zijn geweest, anno 2015 zijn het moslims. Het maakt verder weinig uit, zolang er maar een groep benoemd kan worden die niet behoort tot Ons Soort Mensen.

op 09 04 2015 at 12:04 schreef vraagteken:

@Egbert
Die vragenlijst is hilarisch, zeggen dat de holocaust af moet gemaakt moet worden, of de holocaust goed praten, wordt exact hetzelfde gewogen als zeggen dat gaza een getto/concentratiekamp is. Wat een waanzin.
Ik zal je zeggen wat een Getto volgens wikipedia is. Een ‘Getto is de benaming voor een stadswijk die voor het overgrote deel wordt bewoond door mensen die behoren tot een enkele etnische, religieuze of raciale groep, veelal met een laag inkomen. Vaak zijn deze mensen door de overheid of door de omstandigheden gedwongen om daar te wonen.’ Euhmm Gaza is een fucking getto ja.

op 09 04 2015 at 12:24 schreef Martin:

Misschien is Wikipedia wel antisemitisch!

op 09 04 2015 at 12:46 schreef Peter:

Beste naamgenoot,

Ik lees van jouw blog, maar reageer nooit. Nu kan ik helaas niet laten. De tekst van het lied is zeker antisemitisch, maar niet als zodanig bedoeld. De bedoeling van deze supporters is om ajaxieden te provoceren met hele botte stadionhumor. Het is meer zie mij eens stoer doen door een verboden liedje te zingen. Het is net als drugs, als iets niet mag, wordt het heel interessant. Daarnaast is de tekst gemaakt op een bestaande melodie, waardoor het lijkt dat het hele tribune dit zingt. Ik zat in het stadion en heb heel deze tekst niet gehoord. Het is hooguit door een paar pubers gezongen. Het is voor veel mensen een mooie aanleiding om even in de media te komen om schande te kunnen roepen en daardoor zich zelf te profileren.

op 09 04 2015 at 13:34 schreef Egbert:

Amsterdammers roepen “wij zijn joden”, en Utrecht supporters roepen “jullie zijn joden”.

Amsterdammmers zwaaien met de vlag van de joodse staat, en Utrecht spporters steken die vlag in brand.

Amsterdammers roepen “leve wij, joden” en Utrecht supporters roepen “dood aan jullie, joden”.

Weet je, als het CIDI en zijn meelopers dit anti-Semitisme noemen, maak ik me geen zorgen over anti-Semitisme. Meer over iets anders.

op 09 04 2015 at 14:03 schreef Nrosa:

Oh..het lied is zeker antisemitisch, maar niet als zodanig bedoeld…Tja..

op 09 04 2015 at 14:13 schreef cRR Kampen:

Precies, Nrosa. Je hoort FC Utrechters dan ook niet oproepen tot herrie schoppen bij sjoelen enzo.
Doordat er inééns zo moeilijk over gedaan wordt, en dat stomme gescandeer dat al decennia gaande is nou ineens juridisch aangeklaagd wordt, zul je zien dat een aantal van die supporters jou en CIDI dan maar gelijk gaan geven. Dat is dan nog terecht ook, want wie begon nietwaar, wie bracht ze op dat idee.

Er is verdomd veel reden antisemitisme weer te vrezen. Het wordt bewust opgewekt vanuit de militaire theocratie in de hoop Joden uit Europa erheen te lokken.

op 09 04 2015 at 14:27 schreef Peter:

Kampen je begint met de dag meer als een vereenzaamde seniele bejaarde te klinken. Dat potsierlijk-idiote ‘militaire theocratie’ ipv ‘Israël’ maakt het er niet beter op.

De vrees voor antisemitisme wordt niet ‘opgewekt’ door Israël. Bepaalde politici gaan er misschien mee aan de haal, meer niet.

Nog even en je gaat hier lopen verkondigen dat de aanslagen in Parijs zijn gepland en uitgevoerd door ‘de militaire theocratie’. Ik waarschuw maar vast: niet op een site die op mijn naam is geregistreerd.

op 09 04 2015 at 15:39 schreef cRR Kampen:

Als je vragen naar betekenissen of bronnen hebt, Peter, stel ze gewoon.
‘militaire theocratie’, betreft Israelische regimes en is geïnspireerd op deze column van Gidéon Levy (en wie die niet kent, mag stille luisteren naar colleges van mij, indien vragen graag vingertje opsteken): http://www.haaretz.com/print-edition/opinion/gideon-levy-let-s-face-the-facts-israel-is-a-semi-theocracy-1.2438
(las jij die column TOEN ook, Peter? Of volg je de militaire theocratie sinds pakweg dit jaar pas een beetje?).

“Nog even en je gaat hier lopen verkondigen dat de aanslagen in Parijs zijn gepland en uitgevoerd door ‘de militaire theocratie’.” – idiote gedachte, ‘nog even’ kan je fijn eeuwig wachten. Rot hè, dat je een realist gewoonweg geen aluhoedje opzetten kan :D
Bertje kwam ook al met zoiets, dat ik zou menen dat IS een opzetje van Israel is. Belachelijk, zegt vooral veel over Bertje dan. En, intussen, over jou.

Lees eerst maar eens een boek. Je hebt reeds wat bronvermelding van me (Walt/Mearsheimer). Zie je later.

op 09 04 2015 at 16:29 schreef Bertje:

” Het wordt bewust opgewekt vanuit de militaire theocratie in de hoop Joden uit Europa erheen te lokken.”

*naar het alluhoedje vouwen ook alvast een houtejas voor Crr Kampen aan het naaien”

Tjonge, tjonge………

op 09 04 2015 at 16:32 schreef Peter:

En die lachwekkend misplaatste arrogantie kun je ook stoppen waar de zon niet schijnt, Kampen. Je bazelt, het interesseert me geen moer WAAROP je je gebazel baseert, en er zijn grenzen aan wat ik toelaatbaar acht.

Ik ga de reactieruimte NIET laten kapen door oeverloos gemeier over je bizarre complottheorieën. Get a grip, boy.

op 09 04 2015 at 17:31 schreef Bertje:

Kampen

Het zegt over mij dat ik een gezond wantrouwen heb.
Je bediend je van wel hele vage aannames en staat dan op je ponteneur als er mensen zijn die het niet voor zoete koek van je slikken.
Je verzet constant in de discussie de doelpalen, en als klap op de vuurpijl als de discussie hoog op loopt probeer je deze te pareren met zinnen zoals “kom op lach” of “doe niet zo ernstig” of iets van gelijke strekking.
( ik heb geen zin om je zinnen te c /v maar je begrijpt denk ik wel wat ik bedoel)
je bent geen realist maar een typ die heel hard roept: “het groot bolsjewistisch gevaar is den schuld van alles en wie dit niet ziet is stekende blind”

Klaar!

op 09 04 2015 at 17:41 schreef Egbert:

En dan komt Bertje er achteraan kakken. Als Bertje het niet snapt (Oostindisch), dan zegt ie “alu”.

op 09 04 2015 at 19:33 schreef Bertje:

Egbert

Je bent een lullo als je kijkt naar de reacties dan zie je dat mijn reactie net even eerder was als die van Peter.
Mijn tweede reactie is er een op de sneer van Kampen dus wat bazel je.

op 09 04 2015 at 21:40 schreef dewanand:

Citaatje uit peter’s creatieve tekst:
“Papa is even een liedje aan het oefenen, Kimberley! ‘Mijn vader die was een commando, mijn moeder zat bij de SS, samen verbrandden ze Joden, want Joden die branden het best’.”

Mauw, mauw, namastiaauw

Ach, de hele oever van de ganges in india is een permanente verbrandings oven voor lage kaste, koelie/ hindoe trash in india. Ik geloof nu vaak dat mijn lage kaste Perdada (overgrootvader, ik ben vierde generatie Kut Bihar Koelie) zeker bijna verbrand zou worden in india en op het nippertje gered werd door een superieure, rijke, lange blanke Hollandse man, die hij even pijpte en daarna mocht hij lekker gaan genieten in Suriname en kreeg hij een luxe bootreis in de Lalla Rookh met lekkere biefstuk en braadworst met zuurkool en stamppot aan boord.

Zijn er geen leuke hindoe- of (kut) koelie haat liedjes bij ajax, Pvv, geenstijl, moroc.nl, isis.nl? Diepe Anale haat is lekker.

W.G. verse pootafdrukken in de blanke, maagdelijke sneeuw,
Hindoeschrijvers: Dewanand en Wieroe;
Niet blanke, niet lange, niet grootgeschapen (‘LAAR’ < 20,3 cm) en niet menselijke Hindoe Fundamentalisten uit Delft Kennisstad en Apartheidsstad nr 1 van Nederland.

op 09 04 2015 at 22:22 schreef Egbert:

Bertje: “alluhoedje, wantrouwen, komplot, de geur van antisemitisme, tsjonge”. Gewoon de makkelijkste weg: onzin plempen. Achter Peter aansukkelen (17:31 is echt na 16:32).

Je leidt iedereen verder weg van verstandige praat. Want de vraag blijft: waarom denkt Peter dat de opstelling van het CIDI toevallig zo is?

op 10 04 2015 at 01:39 schreef MNb:

“Het zegt over mij dat ik een gezond wantrouwen heb.”
Hmmmm ja, nou, niet altijd, maar soit.
Er is een eenvoudige test. Kan ik met jou lachen? Ja. En met Kampen? Nee. Wantrouw mensen met wie je niet kan lachen. Daarom is Dewanand bv. ok. Die me nog wel even moet vertellen hoe een superieure, rijke blanke Hollandse man helemaal in Bihar terecht kwam en hoe die op de Lalla Rookh aan zuurkoolstamppot kwam.

op 10 04 2015 at 08:18 schreef Peter:

waarom denkt Peter dat de opstelling van het CIDI toevallig zo is?

Dat denk ik helemaal niet. Ik zit op de lijn van Pyt van der Galiën. Ik wéét dat het klinkklare onzin is dat angst voor antisemitisme en de islam door Israël wordt georchestreerd. Ik was er zelf namelijk bij, de opkomst van de islamofobie, die begon al lang vóór 9/11, zelfs al voor de fatwa over Rushdie.

Angst voor de islam is geen uitvinding van Fortuyn. Die was er allang en er was vaak ook nog best een goede reden voor. Iedereen die zijn aardige buren of collega’s, die hij al jaren kent, opeens door de straten ziet lopen roepen dat deez’of gene dood moet vanwege een boek, schrikt zich de tering.

Dat doen die moslims zelf, hoeft Israël niks voor te organiseren.

op 10 04 2015 at 08:46 schreef vraagteken:

@Mnb ik vind dat geen goed criterium. Ik kan bijvoorbeeld op geen enkele manier lachen om Chomsky, maar ik vind hem erg ok. Als Hitchens niet van die gore troep zou hebben gezegd zou ik hem aanmerkelijk grappiger vinden, maar ik vind hem niet ok (geweest).
Kampen draaft wat door, het stijlmiddel om Israël bv om constant de (er zijn er iig meer) militaire democratie te noemen werkt wat op de zenuwen, maar meer dan men bereid is toe te geven snijdt hout.

op 10 04 2015 at 09:54 schreef bertje:

Eg(bertje)

Aha dus als ik min of meer een zelfde mening heb dan sukkel ik achter iemand aan.
Rare jongens die allu-hoedjes.

MnB

“Er is een eenvoudige test. Kan ik met jou lachen”

Waarheid als een koe.
Ter aanvulling: kan ik in de spiegel om me eigen kop lachen en kak ik op mijn eigen mening en twijfel ik aan alles met een lach, zo ja ga door naar start.

Vraagteken

Niet om maar in het woordje “met” schuilt de magie.

op 10 04 2015 at 10:32 schreef Pyt van der Galiën:

Ik vind het een beetje merkwaardige claim van Egbert, gezien alles wat hier de afgelopen jaren over het CIDI gepubliceerd is.

Je hebt geen complotgedoe nodig om het gedrag van het CIDI of de staat Israël te verklaren. Politici zijn voornamelijk opportunistisch en reactief, ze (proberen te) profiteren van situaties die ze elf niet gecreëerd hebben. Politieke bondgenootschappen zijn óók opportunistisch. Dat is echt niet alleen voorbehouden aan rechts, zie bijvoorbeeld Tsipras’ ouvertures richting Poetin, met wie hij inhoudelijk amper iets gemeen heeft.

op 10 04 2015 at 10:41 schreef vraagteken:

Het is bijvoorbeeld niet ondenkbaar dat Pim zijn ideeën heeft gehaald uit Samuel Huntingtons Clash of civilisations. Amerika heeft namelijk een vijand nodig om zijn buitenlands beleid te rechtvaardigen. Dat en passant de regeringg van Saoud Arabië actief in het zadel wordt gehouden , het land waar verreweg de meest geweldadige vorm van de Islam wordt verspreid is altijd een lastige hiaat in de rechtvaardiging. Als Ayaan consequent was zou ze zich hier tegen verzetten, maar ze heeft het alleen over het regime, niet over de toch ietwat bedenkelijke rol van de VS.
Voor de rest zijn er het spijt me zionistische producers in hollywood die de kijker stereotype Arabieren brengt (niet dat dit niet andersom ook gebeurt) zoals in homeland en 24. Waar menig recensent niet van in ziet dat het in beginsel gewoon propaganda is

op 10 04 2015 at 10:43 schreef vraagteken:

@Bertje zelfs met Chomsky lachen wordt erg lastig vrees ik.

op 10 04 2015 at 10:55 schreef cRR Kampen:

“It is the duty of Israeli leaders to explain to public opinion, clearly and courageously, a certain number of facts that are forgotten with time. The first of these is that there is no Zionism, colonialization, or Jewish State without the eviction of the Arabs and the expropriation of their lands.”

— Ariel Sharon, Israeli Foreign Minister, addressing a meeting of militants from the extreme right-wing Tsomet Party, Agence France Presse, November 15, 1998.

op 10 04 2015 at 12:46 schreef Murat:

Ik ben het hier met Vraagteken eens dat wat cRR Kampen zegt vaak wél houd snijdt.

Ik ben ook stellig van mening dat zeker in het debat over islamhaat, islamofobie en discriminatie jegens Arabieren, Israel geen taboe mag zijn.

Tevens wil ik wel vermelden dat ik er hier niets over te zeggen heb, want het is niet mijn blog en Peter heeft alle recht te weigeren wat hem niet zint op zijn eigen site.

op 10 04 2015 at 13:18 schreef Jan:

ik word wat iebelig van mensen als cRR Kampen die reacties plaatsen door middel van een citaatje of linkje naar iets wat blijkbaar hun gelijk bevestigd.
Ik vind dit een vorm van communiceren waarin elk vermogen tot relativeren laat staan argumenteren ontbreekt, net zoals gelovigen altijd met een heilig boek op de proppen komen…fundamentalisme ten top dus!

op 10 04 2015 at 13:32 schreef Peter:

Ik ben ook stellig van mening dat zeker in het debat over islamhaat, islamofobie en discriminatie jegens Arabieren, Israel geen taboe mag zijn.

Ach kom, Israel is helemaal niet taboe. Dat zou je inmiddels moeten weten, als vaste bezoeker van FN.

Maar complottheorieën waarin Israël islamofobie én antisemitisme heeft uitgevonden om alle Joden uit Europa weg te krijgen om in Israël de Palestijnen te komen helpen onderdrukken zijn volstrekt idioot en ik sta niet toe dat de reactieruimte gekaapt wordt door geruzie daarover. Bertje die Kampen voor aluhoedje uitscheldt en Kampen die zichzelf uitroept tot genie en dat soort toestanden.

Maar voel je verder vooral vrij om alles bespreekbaar te maken. Eén postje met je complottheorietje, oké. Maar om er vervolgens over door te blijven drammen en ook nog woorden als ‘Israël’ te gaan vervangen met je eigen codewoorden zodat je je eigen universumpje met z’n eigen dynamiekje creëert: lekker op je eigen webstek doen.

op 10 04 2015 at 14:29 schreef dewanand:

Ja he MNB,

leukste is dat een tekst van een harige malloot zoals Wieroe vaak op je lachspieren kan inwerken, en soms als een schizofrene, vierde generatie lage kaste koelie Kwatta aapje er een XXXX (4X) sausje overheen doet dan worden je voorste en achterste erectiele en kring spieren geactiveerd. Dan gaat de tekst dieper tot in je broek. En dat is dus wat een schrijver tot zgn taalkunstenaar maakt met het hoogste respect voor de moedertaal waarin hsij schrijft en miauwt.

Toch jammer dat ik steeds vaker hindoestanen ea zwarte surinamers tegen kom die niet eens iets in het Nederlands kunnen lezen of schrijven, maar ze kunnen wel klagen over de blanke man die hen uitgebuit heeft als zwarte slaven. Tsja, ‘blame it on the white man… bla bla bla’, zo kom je als zwarte draaikont toch geen ene moer verder.

Daarom geeft Wieroe het goede voorbeeld aan zwarte medelanders, hij steekt zelf zijn poten uit de mouwen en doet het zelf.

Bravo Wieroe, ook tamme en wilde joodse en moslim stoeipoesjes kunnen nog veel van jou leren, met of zonder sperma afveeg doekjes op hun harige kopjes,

Je leeft maar een keer dus ontspan je lach en kringspieren elke dag, om fun te hebben.

dewa en wieroe

op 10 04 2015 at 17:08 schreef Joris:

Hamas, hamas, onze koeien eten gras.

op 10 04 2015 at 18:43 schreef dewanand:

Correctie Joris, zo ziet Wieroe jou slogan:

‘miaauwallah,
Hamas, hamas, hamas,
Onze grootgeschapen, superieure, almachtige, ROOMSblanke, vaderlandslievende Hollanders,
Zijn toch zo dom en kras.

En Waarom KANKER zonnen ze bloot in het gras?
Om lekker geil bruin te bakken,
Terwijl zij zich rood en paars kankeren,
Om al die vieszwarte KUT BUITENLANDERS,
Met lekkere donker gekleurde kringspieren,
Die ze stijf en bruin afwerken op de POT,
Met 88,18 procent slaapneukende blauwe oogjes:

Zie vervolg als afsluiting gedicht hieronder:

WEBpublication BOOK WART0159 / EPAGE 51 of 58
Eerbetoon aan profeet Hans Janmaat
Een persoonlijke impressie
5. Level 5: Gedichten voor Janmaat
5.2. (cel-gedicht) ‘Pot’

Offeraar Dewanand
Offercode WART0159
Offerdatum 16 juni 2006
Offerlokatie Rotterdam, PI Noordsingel, cel CS16

“Pot”

Met zijn laatste ademtocht
schreeuwde Janmaat:
“Volk uit den polder,”
“Wordt wakker,”
“Wordt wakker”.

rest Deeplink hele RE CEL-gedicht uit 2002:

http://www.dewanand.com/janmaat51.htm

op 10 04 2015 at 22:22 schreef vraagteken:

@dewanand daar heb jij dan weer een punt

op 13 04 2015 at 11:34 schreef cRR Kampen:

“Maar complottheorieën waarin Israël islamofobie én antisemitisme heeft uitgevonden om alle Joden uit Europa weg te krijgen om in Israël de Palestijnen te komen helpen onderdrukken zijn volstrekt idioot…”

Volledig mee eens. Dus zoiets heb ik uiteraard nooit gezegd (en dit feit zal noch hier gelezen, noch gechecket worden, dus stik daar ook maar in).
Dat Israelische regimes er ge-/misbruik van maken is daarentegen gewoon een goed gedocumenteerd feit.

Ik zie inmiddels dat het geven van verwijzingen naar goede documenten ook al niet meer mag, getuige “… reacties plaatsen door middel van een citaatje of linkje naar iets wat blijkbaar hun gelijk bevestigd.”
Prima, dan accepteer je mijn beweringen maar fijn per decreet, als het je verder toch niet interesseert, ‘jan’.

De rest zal wel bekend zijn met de bekende kreet ‘de Holocaustindustrie’ (Norman Finkelstein, die dit natuurlijk niet mocht beweren en ervoor van z’n leerstoel is geschopt).

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS