Home » Archief » Links, laat je niet ringeloren door Domrechts!


[31.03.2018]

Links, laat je niet ringeloren door Domrechts!

Peter Breedveld


Amel Brahim-Djelloul in ‘Les Indes Galantes’.

Het probleem met de hedendaagse linkse denkers is dat ze allemaal proberen oplossingen te bedenken voor niet-bestaande problemen, ook al wordt keihard aangetoond dat die problemen helemaal niet bestaan. Het zijn altijd domrechtse frames: “de puinhopen van Paars”, bijvoorbeeld. Jarenlang geloofde iedereen dat er “puinhopen” op te ruimen waren omdat een verdwaalde variété-artiest daar steeds op hamerde. Nu verlangt iedereen ernaar terug, als het volk van Israël naar de vleespotten van Egypte, al na een paar weken zwerven door de woestijn, achter een soort Pim Fortuyn aan, die het één of ander vaag Beloofd Land in het vooruitzicht had gesteld.

En al vijftien jaar lang verkeert Nederland in een collectieve angstpsychose, ervan overtuigd dat de moslims de boel hier willen overnemen en alle joden willen vermoorden en homo’s van torens willen gooien en ons Kerstfeest en Paasfeest willen afpakken, omdat er in 2004 iemand door een moslim is vermoord en daarna nooit meer, althans niet vanwege politiek-religieuze redenen.

Ook de constant gevreesde tsunami van vluchtelingen is uitgebleven en onlangs werd bekend dat driekwart van de Nederlanders vindt dat vluchtelingen netjes in Nederland horen te worden opgevangen. Desalniettemin stemt onze regering haar vluchtelingenbeleid nog steeds af op het geblèr van de Telegraaf Media Groep.

Gerioleerde vluchtelingenopvang

Femke Halsema, die je met enige goede wil ‘links’ zou kunnen noemen en met een iets grotere mentale krachtsinspanning ook nog een soort van ‘denker’, is geen uitzondering. Een paar maanden geleden opperde ze als oplossing voor het niet-bestaande vluchtelingenprobleem het superoriginele plan van de opvang in de regio, al door zoveel VVD’ers verzonnen die daarbij totaal negeren dat het leeuwendeel van de vluchtelingen altijd al wordt opgevangen in de regio. Halsema’s plan verschilde alleen hierin, dat de vluchtelingenkampen zouden worden voorzien van riolering en wifi.

Dit alles om al dat bruine tuig, dat kennelijk niet de elegantie bezit de Westerse inspanningen te waarderen om te voorkomen dat ook zij, net als wij hier nu al, komen te zuchten onder een islamitisch bewind, op veilige afstand te houden en tegelijkertijd ons geweten schoon te houden. Ze kunnen er immers internetten!

In het essay dat ze geschreven heeft in het kader van de Maand van de Filosofie, tackelt Halsema een ander probleem waar Links al jaren en jaren mee worstelt: hoe kenteren we de opkomst van het Nieuwe Conservatisme en worden we als Links weer geloofwaardig? De oplossing is al net zo origineel als die gerioleerde vluchtelingenopvang in de regio: Links Nationalisme!

Hoofddoekjes afslingeren

Dat verschilt alleen in naam van dezelfde oplossing die Lodewijk Asscher een paar jaar geleden al aandroeg, namelijk progressief patriottisme en het is het soort oplossing dat alle partijen die niet de PVV en het Forum voor Democratie zijn al jaren toepassen: als wij nou al die vreselijke dingen gaan doen die zij willen gaan doen, voorkomen we dat zij die vreselijke dingen gaan doen. Dus zetten we kinderen uit, laten we vluchtelingen doodvriezen, gooien we het op dubieuze akkoordjes met wrede dictaturen om die vluchtelingen buiten onze grenzen te houden, ontmantelen we de sociale rechtsstaat en schaffen we de kunst- en cultuursector af, anders doen die vuige PVV’ers en FvD’ers het.

“Domrechts haalt dat vreselijke nationalisme weer van stal, o, wat erg, laten we Links Nationalisme introduceren.” Links nationalisme, volgens Halsema, is dat we weer trots zijn op de verworvenheden die we dankzij Links hebben en waarmee Rechts nu de goede sier maakt: gelijke rechten voor vrouwen en homo’s en vrijheid van meningsuiting en zo.

Daarmee houdt Halsema het frame van Domrechts in stand, namelijk dat Links de strijd voor de vrije meningsuiting en de emancipatie van vrouwen en de bescherming van minderheden en zo door Rechts heeft laten wegkapen. De peilloze domoor Eddy Terstall, die ons en waarschijnlijk ook zichzelf nog steeds probeert wijs te maken dat hij links is, wauwelt dat ook bij elke gelegenheid die hij krijgt, dat Links vroeger opkwam voor vrouwen maar nu niet meer, omdat het tegen een hoofddoekverbod is. Halsema haalt dat letterlijk aan: ‘Progressieve politici worden geportretteerd als verraders van die waarden, als zij bijvoorbeeld een algemeen verbod op hoofddoekjes niet steunen.’

Conservatieve mannen

Ze laat in het midden of ze dat terecht vindt of niet, dat die progressieve politici zo worden geportretteerd, maar alweer heel wat jaartjes geleden zei ze dat ze het zo fijn zou vinden als vrouwen “hun hoofddoek zouden afslingeren“. Vijf jaar geleden maakte ze een televisieserie, Seks en de Zonde, een prachtige serie dankzij Hassnae Bouazza (en Nadia Bouras) en ondanks Halsema zelf, waarin zeven gelovige islamitische vrouwen de revue passeerden die met succes, en zich beroepend op de koran, rebelleerden tegen de macht van de conservatieve mannen in hun land, en nog bleef Halsema in de veronderstelling dat de islam het probleem was in plaats van die conservatieve mannen.

Ook kan Halsema het in haar essay weer niet laten om de ”verkeerde’ statistieken’ aan te halen waar vooral Marokkanen en Turken zich laten vertegenwoordigen en dat dit ‘inderdaad zorgen baart’. Dit is wat er van Links geworden is: schaamt zich dat het vroeger opkwam voor de gastarbeiders omdat dit leidde tot de Pim Fortuyn-revolte en iedere keer als een Telegraaf-lezer met een stoer kruisridderspseudoniem tweet dat Marokkanen en Turken de straat terroriseren, mompelt het verontschuldigend: “Ja, is ook wel weer zo”.

Zo laat Links zich steeds ringeloren door Rechts en komt het nooit verder dan een soort Rechts Light te maken van Links, waar vervolgens helemaal niks ‘light’ aan is, maar waaraan wel dezelfde gore nasmaak zit die Cola Light heeft, en waarvan je nog een hersentumor schijnt te krijgen ook.

Welbegrepen eigenbelang

Nationalisme is niet de oplossing voor het opkomende rechtse nationalisme, ook niet als je het ‘Links Nationalisme’ noemt. Daarbij is het vrij misplaatst om trots te zijn op de verworvenheden die vooral zijn ontstaan uit ‘welbegrepen eigenbelang’. De vrije meningsuiting heeft Nederland in de 17e en 18e eeuw geholpen één van de invloedrijkste naties ter wereld te worden en was tevens een middel om aartsrivalen als Frankrijk, Spanje en Portugal een hak te zetten: kom maar deze kant op met je dissidenten! Hoe meer bronnen van kennis en inzicht, hoe beter het is! Diversiteit, wisten ze al in de Gouden Eeuw, is een goudmijn. Het algemeen stemrecht is ingevoerd uit angst voor een revolutie zoals die in Rusland. Sociale voorzieningen zijn er omdat de elite overlast ondervond van zwervers en bedelaars.

Racisme is door Links nooit bestreden. Dan zou er nu niet zoveel racisme zijn, of wel? De linkse houding ten aanzien van immigranten uit onze (voormalige) koloniën is er altijd één van neerbuigendheid geweest en de kiem voor de huidige islamofobie is in de jaren tachtig zelfs gelegd door de SP, die al tekeer ging tegen bebaarde mannen in jurken toen ze bij de VVD nog dachten dat een moskee een soort buurthuis was.

Wat dat betreft is dat welbegrepen eigenbelang zo gek nog niet. Als je dan niet wilt delen met niet-westerse allochtonen uit rechtvaardigheidsgevoel, doe het dan omdat je ziet dat een ‘allochtonenrevolte‘ onvermijdbaar is. Omdat je bang bent voor DENK, NIDA en Bij1.

Trots zijn op verworvenheden waaraan jezelf part noch deel hebt gehad en die ook nog zijn omgeven door mythologisering, werkt alleen maar zelfvoldaanheid in de hand en zelfvoldaanheid is nooit een goede aansporing voor zelfonderzoek en verbetering. Daarnaast doet het ook wat kinderachtig aan om als een soort Zihni Özdil het auteursrecht op gelijke rechten op te eisen. Hebben de minderheden, om wie het gaat, daar baat bij?

Kut kaalscheren

Links nationalisme getuigt ook van onzekerheid. Je ziet het bij elke minderheid die jaren- of decennia- of zelfs eeuwenlang door een dominante groep is mishandeld en vernederd: er wordt teruggegrepen naar een glorieus verleden dat er niet is geweest, mythes moeten de groep weer zelfvertrouwen geven en voor je het weet is de misbruikte zelf misbruiker geworden.

Niet dat Links niet wat zelfvertrouwen kan gebruiken. Alleen moet dat niet gebaseerd zijn op eigenwaan, maar op een rotsvast geloof in linkse waarden, en dan niet zoals Rechts meent die te moeten invullen. Laat je door Carel Brendel niet wijsmaken dat Links altijd tegen georganiseerde religie is geweest, door De Telegraaf niet dat misdaad tot het verleden behoort als je die Marokkanen maar aanpakt en door Eddy Terstall niet dat je voor een hoofddoekverbod moet zijn als je voor gelijke vrouwenrechten bent.

Maak je eigen verhaal: als je voor het recht op zelfbeschikking van vrouwen bent, ben je dus óók voor het recht een hoofddoek te dragen. Of ga je na het hoofddoekverbod pleiten voor een verbod op het door de pornoindustrie geïnspireerde kaalscheren van de kut?

Kosjere slacht verbieden

Als je voor vrije meningsuiting bent, dan ben je ook voor die van mannen met baarden en gekke hoedjes en Marokkanen en Turken zijn niet oververtegenwoordigd op de verkeerde lijstjes omdat ze Marokkanen en Turken zijn, of moslims, maar omdat ze behoren tot de lagere sociale klassen die altijd en overal oververtegenwoordigd zijn in de misdaadstatistieken en omdat ze worden gediscrimineerd en gemarginaliseerd. Zullen we het trouwens ook even over brandstichting en zedenmisdrijven hebben, meneer de racistische conservatief? Want dan zie je vooral blanke mannen, om het maar niet te hebben over witteboordencriminaliteit en de corruptie, die vooral binnen de VVD welig tiert.

Wat? Wilt u werkelijk beweren dat Links blind is voor antisemitisme? Wie, meneer de conservatief, spant zich steeds in voor het verbieden van de kosjere slacht? Wie ziet Joodse Nederlanders, en trouwens ook homo’s en vrouwen, uitsluitend als stok om de moslims mee te slaan? Wie mijmeren er gewoon openlijk over de voordelen van een aanslag op de Joodse gemeenschap?

Bevoorrechte positie

Dat is hoe je het Nieuwe Conservatisme bestrijdt: er tegenin gaan, niet je erdoor laten inkapselen. Niet door mee te gaan in de fabels die door racisten week in, week uit via Buitenhof worden verspreid. Niet door trots te zijn op je bevoorrechte positie, maar door er dankbaar voor te zijn, in het volle besef dat je die positie ook zo weer kwijt kunt zijn, bijvoorbeeld omdat de hele meute zich gek laat maken door zoiets giftigs als nationalisme, of dat nou links is of rechts.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 31.03.2018 @ 13:39

[Home]
 

1 Reactie

op 31 03 2018 at 13:49 schreef Peter:

Bezwaren? Kanttekeningen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS