Home » Archief » U bent niet slimmer dan Famke Louise


[24.09.2020]

U bent niet slimmer dan Famke Louise

Peter Breedveld


Scène uit The Handmaiden (2016) van Park Chan-Wook.

Famke Louise was voor de mensen een sappig stukje rood vlees om even de zinnen te verzetten. De gretigheid waarmee iedereen zich op haar stortte, is weerzinwekkend en angstaanjagend. Toen ook nog bekend werd dat corona-charlatan Willem Engel achter de #Ikdoenietmeermee-campagne zat, kon die weer als oorzaak van alle ellende worden aangewezen.

Maar Engel is niet de oorzaak. Onze overheid is de oorzaak. Als die een helder en consequent coronabeleid had gevoerd, goed had gecommuniceerd, iedereen had overtuigd van de redelijkheid ervan én ervoor had gezorgd dat niet alleen de KLM, maar ook de kleine ondernemertjes, de sloebers, de freelancers waren beschermd die het zich niet kunnen veroorloeven om twee dagen niet te werken, als de immer moraliserende minister van justitie zich aan zijn eigen voorschriften had gehouden, was er voor Engel geen gat geweest om in te springen. Hij heeft het ongenoegen niet veroorzaakt, hij exploiteert dat alleen maar.

Bij Jinek werd duidelijk dat Famke Louise niet erg had nagedacht over de consequenties van haar stoere standpunt om niet meer mee te doen, wat dat werkelijk inhield. Ze is ook niet heel eloquent en dat gaf de mensen weer een mooie aanleiding om zich te wentelen in hun eigen morele en intellectuele superioriteit. Maar de agressie tegen Famke Louise dient vooral ter afleiding het falen van de overheid en dat van onszelf. Of, eerlijk gezegd, dat van u.

Individualistisch

Bent u echt slimmer dan Famke Louise? Ik waag het te betwijfelen. Famke praat Willem Engel na, u papegaaide allemaal tot in den treure Jaap van Dissel, die zei dat er geen bewijs was dat mondkapjes werken, al was dat er in overvloed, dat Zuid-Koreanen collectivistisch en gehoorzaam zijn, en de succesvolle Zuid-Koreaanse coronabestrijding dus nooit in Nederland zou werken, waar alle mensen zelfstandig denken en individualistisch zijn: “ALS ÉÉN MAN ACHTER RUTTE!”

Famke Louise voelt tenminste nog aan dat er het één en ander mis is. U springt gewillig het ravijn in, als Rutte dat vraagt en erger: u eist van mij dat ik het ook doe.

Het is niet begonnen met Willem Engel maar met een zwalkende, liegende, opportunistische overheid en met een virulente hetze tegen jongeren die haar weerga niet kent. En als je de Boomers en GenX’ers daarop wijst, worden ze boos, jonge..!

Agressief autoritarisme

Willem Engel en zijn influencers kunnen nooit zoveel schade aanrichten als u hebt gedaan, met uw agressieve autoritarisme, iedereen de mond snoerend die kanttekeningen had bij de richtlijnen van Rutte en het RIVM. Constant drammend dat deze geen podium mag, dat gene van de televisie moet worden gehouden. Het leek er even op dat het Kabinet Rutte het moeilijk kreeg, want het begon de mensen te dagen dat het coronabeleid vooral was ingegeven door financiële belangen, maar zie daar, Femke Louise en Bizzey en JeBroer dienden zich aan als perfecte bliksemafleider.

Niemand die geïnteresseerd was in het waarom, niemand die naar haar luisterde. Nee, er werd haar even uitgelegd dat ze het fout zag, dat haar vragen allang waren beantwoord. Niemand had vragen voor háár, niemand heeft vragen, er is geen nieuwsgierigheid, er is alleen maar die afstotelijke hive-mind, die ziekelijke hang naar saamhorigheid, die lynch-mentaliteit en een luie zelfgenoegzaamheid die al eerder hele beschavingen te gronde heeft gericht.

Volksbeweging

Je ziet hier hetzelfde als indertijd bij Pim Fortuyn en Wilders en recentelijker bij DENK. Een grote groep mensen zit met dingen, de elite is te blij met zichzelf om alleen maar te luisteren en voilá, een lastige volksbeweging is een feit.

Zou mij niet verbazen als straks oppositie, media en de mensen op Twitter verenigd zijn in een front tegen de tweezetelige fractie Willem Engel in de Tweede Kamer, terwijl Rutte lachend de laatste restjes verzorgingsstaat opruimt.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 24.09.2020 @ 08:22

[Home]
 

1 Reactie

op 24 09 2020 at 08:22 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

Become a Patron!
 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

Vermaakt u zich een beetje met deze site? Laat uw waardering blijken met een kleine donatie (grote mag ook!): NL59 RABO 0393 4449 61 (SWIFT BIC RABONL2U) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

 

pbgif (88k image)
 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

Meest gelezen in september

O In Nederland ben je verdacht als je antiracistisch bent en met zwarte mannen omgaat

O Het coronafascisme steekt de kop weer op

O Typisch Nederlands weer om Wilders te veroordelen wegens belediging

O De vluchtelingen zijn niet de parasieten, wij zijn de parasieten

O Baas over eigen seks

O Als de minister de wet overtreedt, pas je natuurlijk die wet aan

O U bent niet slimmer dan Famke Louise

O Sjans in de tram

O Het totale failliet van jouw menselijkheid

O Veiligheid über Alles

 

Meest gelezen in het afgelopen decennium

O YouPorn

O Verplicht naakt douchen op school, jongens en meisjes bij elkaar

O Hoi, Jesse Klaver, ik heb geen zin om te boeten voor jouw papatijd

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Het totale en angstwekkende gebrek aan integriteit van de #Metoo-meute

O Ik word vervolgd wegens belediging van een seriebelediger

O Ga je nu Wierd Duk ontslaan, Telegraaf?

O Ik ga naar Japan verhuizen

O Smachten en soppen met Thierry Baudet

O Opbokken met je racistische kinderfeestje

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“Voorganger van de Linkse Kerk in Hersteld Verband.” (Carel Brendel)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.’ (Hafid Bouazza) ‘Complimenten voor Frontaal Naakt.

‘Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.’ (Lousewies van der Laan)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS