Home » Archief » Waarom ik BIJ1 ga stemmen


[16.03.2021]

Waarom ik BIJ1 ga stemmen

Peter Breedveld


Gewoon Bloot

Het eerste wat ik vanochtend zag toen ik Twitter opende, was een tweet van Geerten Waling, u weet wel, die samen met Thierry Baudet naar Jean-Marie le Pen ging om diens schoenzolen schoon te likken. Waling eiste verantwoording van het GroenLinkse kandidaat-Kamerlid Kauthar Bouchallikht, die het manifest om Lale Gül te steunen niet had ondertekend. Daarmee is bewezen wat ik meteen al zei: dat manifest is niet bedoeld om Gül te steunen, maar om moslims te bashen. Dat is het enige doel, en dat had iedereen meteen duidelijk moet zijn, toen ie de namen van de opstellers zag: Fidan Ekiz, Arthur van Amerongen, Nausicaa Marbe, Esther Voet, allemaal allochtonenhaters, daar wil je niet tussen staan.

‘In Nederland maken we onze eigen keuzes. Bepalen we zelf hoe we willen leven, en met wie’, begint het manifest. En daar staat dan de naam onder van de fractievoorzitter van de ChristenUnie, die vindt dat religieuze scholen homo’s mogen afwijzen en van bisschop Gerard de Korte, die het Vaticaan vertegenwoordigt, die het priesters verbiedt homohuwelijken in te zegenen.

Er staan bij die ondertekenaars nogal wat namen van types die al maanden koortsachtig bezig zijn met pogingen Bouchallikht kapot te maken, simpelweg omdat ze een hoofddoek draagt.

Leugen

Het is een leugen dat “we” in Nederland zelf bepalen hoe we leven. Gül kan dat niet en Bouchallikht kan dat niet en Sylvana Simons kan dat ook niet, ze is onlangs weer naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen van de shitload aan bedreigingen die blijven binnenstromen. Maar voor Simons geen manifest, en voor Bouchallikht ook niet. Geerten Waling geeft geen fuck om die zwarte vrouw met die grote mond en die moslimvrouw met haar hoofddoek. En hij geeft geen fuck om Gül. Ook niet om homo’s, niet om vrouwen, niet om Joden, hij ging godverdomme op audiëntie bij één van de beruchtste levende antisemieten van Europa.

Als die club huilt om vrouwenrechten en gediscrimineerde joden en homo’s dan weet je: die ruiken weer moslimbloed. Vrouwen, joden, homo’s en ook Lale Gül hebben maar één functie voor deze lui: stok om de moslims mee te slaan. Wat vrouwen betreft, wil een flink deel van de ondertekenaars abortus weer afgeschaft zien, wat lhbtiq-plussers aangaat, springt het tuig al op tilt bij de gedachte aan een genderneutrale wc en om joden geeft niemand een zier als het Thierry Baudet, Annabel Nanninga, Joost Eerdmans of eender welke extreemrechtse nazifetisjist is die joden bedreigt.

Dat moet veranderen, maar welke partij doet dat? Niet één. Ik heb overwogen op Kauthar Bouchallikht te stemmen, maar ze zit bij GroenLinks. De partij die probeerde haar Amsterdamse vertegenwoordigers te verbieden aan een antiracismedemonstratie deel te nemen en van wie je Baudet niet op satirische wijze met nazi’s mag vergelijken. Die een Turks-Nederlands lid royeerde vanwege de verkeerde genuanceerde mening. Met je “in Nederland bepalen we zelf hoe we leven”. Jasper Mekkes stemt SP maar toen ik gisteren aan een prominente SP’er vroeg wat die partij concreet doet voor mensen als Gül, kwam ze met Femmes for Freedom aanzetten van de militante schreeuwlelijk Shirin Musa, die het ook alleen maar gaat om stemming maken tegen moslims en die je de moeder terroriseert als je haar methodes bekritiseert. D66 heeft een paar goede antiracisten, maar die partij heeft de vluchtelingen op Moria verraden en een stem op D66 is een stem op Rutte. No way.

Blote volwassenen

Ik overwoog DENK, maar ik zag die mannen nog nooit zo kwaad worden als om de aankondiging van het programma Gewoon Bloot, waarin kinderen vragen stellen aan blote volwassenen. Pedo dit en misbruik dat, mijn stem op DENK zou hetzelfde zijn als wanneer Hassnae op Wilders gaat stemmen.

Nee, ik ben terug bij Sylvana. Ik heb het afgelopen jaar nogal wat te stellen gehad met haar achterban en nog steeds zitten daar de onsympathiekste, meest onverdraagzame types tussen waar ik ooit mee te maken heb gehad. Ik heb daar het nodige over geschreven. Op de kandidatenlijst van de partij staan ook een paar bizarre types die de bizarste verkiezingscampagne voeren die ik ooit gezien heb. Alsof het een gunst van hen aan jou is dat je op ze mag stemmen, in plaats van andersom. Ik deel evenmin de analyse van BIJ1 van het kapitalisme niet. Ik denk niet dat kapitalisme onvermijdelijk leidt tot racisme en onderdrukking, zoals ik ook niet denk dat communisme onvermijdelijk leidt tot onderdrukking en massamoord.

Maar fuck, ik vind Sylvana Simons ontzettend sterk, inhoudelijk, en ze brengt een perspectief dat niemand anders heeft. Neoliberalisme hebben we genoeg in het parlement, daar mag best een radicaal linkse visie op de economie tegenover. En het is niet zo dat wanneer BIJ1 een zetel haalt, morgen alle bedrijven staatseigendom worden en we een salaris naar behoefte krijgen toegekend.

Witte mannencentrisme

Ik geloof niet dat ze meer dan een zetel zal halen, en daarvoor zullen alle zeilen bij moeten. Ze mag eigenlijk niet verliezen. Dat is een minifractie in de Kamer, maar zie wat de Partij voor de Dieren allemaal voor elkaar heeft gekregen met aanvankelijk twee zeteltjes. Met Simons in de Kamer komen er in elk geval zaken op de agenda waar anders niemand aan zou denken. Het kan het begin zijn van een detente van de neoliberale ijstijd waarin we nu leven en van het einde van het wittemannencentrisme, dat onverwoestbaar lijkt en waarbij een bepaald type witte man altijd en bij alles het uitgangspunt is. Dat hoop ik althans vurig, dat er snel een tijd komt waarin je ook kunt leven zoals je wilt als je geen bierdrinkende luidruchtige witte hetero bent. Waarin je niet alleen jezelf mag zijn van de witte man als je moslims basht, maar waarin voor iedereen die thuis onderdrukt wordt of in gevaar is vanwege zijn of haar levenswijze, een concrete veilige plek is om te leven, en niet alleen wat lippendienst en een nationalistisch petitietje.

Daarom stem ik morgen BIJ1.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 16.03.2021 @ 16:47

[Home]
 

1 Reactie

op 16 03 2021 at 16:48 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS