Home » Archief » Je suis Ilhan Tekir


[03.09.2016]

Je suis Ilhan Tekir

Peter Breedveld

stier2
Foto: Alejandro Talavante

Nederland heeft geen Erdogan nodig om de politiek, de ambtenarij, de academische wereld en het openbare leven te zuiveren van dissidenten. Nederland heeft namelijk Nederlandse journalisten en die storten zich de laatste jaren met verve op hun taak. Iedereen die iets zegt dat bij het journaille niet in de smaak valt, wordt in de media voor een volksktribunaal gebracht. Werkgevers, opdrachtgevers en organisaties waar de dissident bij aangesloten is, worden onder druk gezet met hem te breken.

Van de week zagen we het gebeuren met het Gorkumse GroenLinks-raadslid Ilhan Tekir. In een interview met de Volkskrant zei hij vier weken geleden op Erdogans partij de AKP te hebben gestemd. In een rectificatie gaf de Volkskrant later toe een kop boven het interview te hebben gezet die ‘verder gaat dan wat Tekir heeft gezegd’. De kop luidde: ‘verzet tegen de coup is toppunt van integratie’. In de aanhef werd Tekir Erdogan-aanhanger genoemd. Ook dat was, zo gaf de Volkskrant toe, bezijden de waarheid. Tekir zei op Erdogan te hebben gestemd als ‘het minste kwaad’.

Eerlijk proces

Tekir is kritisch over Erdogan. ‘Mijn grootste zorg is de zwakke scheiding der machten in de Turkse rechtsstaat’, schreef hij begin vorige maand op zijn blog. ‘Dit zwakke fundament – dat altijd al zichtbaar was en zich vooral uitte in cliëntelisme – is niet geruststellend als het gaat om de rechtszaken die de komende tijd gevoerd gaan worden tegen tienduizenden mensen, waaronder veel journalisten. Het recht op een eerlijk proces staat voorop.’

Dat interesseert de redactie van het actualiteitenprogramma EenVandaag allemaal geen reet. ‘Enthousiaste Erdogan-aanhanger’, wordt-ie in deze reportage genoemd, die het ook nog eens heeft over zijn ‘liefde voor Erdogan’. Hierna dicht schrijver Özcan Akyol, die constant in de media wordt opgevoerd als Turkije-expert, al woont hij zijn hele leven al in Deventer, hem een ‘persoonlijkheidsstoornis’ toe. Op het toch al indrukwekkende resumé van dit mediagenieke manusje-van-alles kan nu dus ook al ‘psychiater’ worden toegevoegd.

Daarna worden GroenLinksers Miko Flohr en Huub Bellemakers aangehaald. Flohr vindt dat er geen plaats is in ‘zijn partij’ voor iemand die op Erdogan stemt. Bellemakers vindt dat Tekir moet ‘opbokken’.

Scalp aan riem

De volgende dag gooit de Gorkumse afdeling van GroenLinks Tekir er inderdaad uit. EenVandaag prijkt trots met deze nieuwe scalp aan zijn riem: ‘Tekir uit de fractie gezet, binnen 24 uur na de uitzending’, meldt redactielid Remko Theulings enthousiast. ‘GL-raadslid Tekir weg om steun aan partij Erdogan. @eenvandaag zette vraagtekens bij zijn aanblijven’, aldus een ander redactielid, Miriam Heijenga.

Journalisten die bepalen wie aan mag blijven en wie niet. Ik vind het dood- en doodeng. Journalisten horen feiten te melden, te duiden en verder niks. Ze mogen melden dat Tekir op Erdogan heeft gestemd, het is hun plicht daarbij de nodige context te leveren: Tekirs kritiek op Erdogan en het feit dat hij hem als minste van verschillende kwaden ziet (ik vermoed dat veel Nederlanders op de in hun ogen minst schadelijke partij stemmen) maar journalisten mogen niet bepalen wie er waar mag werken of welke partijen hij mag vertegenwoordigen.

En dan de bittere ironie niet zien: hete tranen van verontwaardiging huilen om Turken die vanwege hun sympathieën worden vervolgd, terwijl je zelf jacht maakt op een Turk wiens stemgedrag je niet aanstaat.

Doodseskaders inzetten

De maagomdraaiende hypocrisie van ons land wordt extra schrijnend voor het voetlicht gebracht met het geblèr van de heren Huub Bellemakers en Miko Flohr. Allebei verbonden aan The Post Online (Flohr is er sinds kort weg, heb ik begrepen), één van de meest rabiaat racistische, islamofobe, fascistoïde websites van het land. Opgericht door Bert Brussen, bekend om zijn uitzinnig racistische, seksistische, homofobe, islamofobe oprispingen en zijn extremistische intimidatiecampagnes. Bij TPO zijn ze constant bezig stemming te maken tegen moslims, allochtonen en ‘Gutmenschen’. Wie er ideeën op nahoudt die de redactie van TPO niet bevallen, wordt belasterd bij werk- en opdrachtgevers. Ik schreef al eens dat TPO dóór nazi’s, vóór nazi’s is. Kijk hier even wat Bert Brussen over de Holocaust zegt. ‘Persoonlijkheidsstoornis’, iemand? Types als Wierd Duk, een Poetin-vereerder (Poetin, die journalisten vermoordt en een Nederlands passagiersvliegtuig naar beneden heeft geschoten, doet het erg goed onder de islamofoben, maar dat is blijkbaar prima verenigbaar met ‘onze’ waarden), en Arnold Karskens schrijven ervoor. Annabel Nanninga zit er. Van de week las ik er een stukje waarin de Filipijnse president Duterte wordt geprezen omdat hij doodseskaders inzet om de Filippijnen leefbaarder te maken. Ik bedoel WHAT. THE. FUCK?!

En wie zich daarmee verbindt, mag wél GroenLinks vertegenwoordigen? Iemand die zich aansluit bij een oproep van TPO om de website Krapuul te verbieden – ik heb het over Bellemakers inderdaad – is dat een goede GroenLinkser? Die heeft géén ‘persoonlijkheidsstoornis’?

Buurtjes aangeven

We hebben de afgelopen weken een partijprogramma van de PVV gezien waarin een moslimvrij Nederland wordt beloofd, maar de media hadden het alleen over het A4tje, waarop het geschreven was. We zagen de vrouwenaanrandende, kankerkopafhakkende, racistische kinderbedreiger Jan Roos in de media bewierookt worden als slimme campaigner en redelijke tegenhanger van Wilders, we zien constant Wierd Duk op de TV hitsen tegen vluchtelingen, moslims en allochtonen. Joost fucking Niemöller is genomineerd voor een prestigieuze prijs omdat hij een misselijkmakend revisionistisch boek over de grondlegger van Domrechts, Hans Janmaat, heeft geschreven.

Maar het halve land, met uiteraard, zoals altijd, de onvermijdelijke hypocriete glibber Miko Flohr, duikt weer op een Turk, die er een genuanceerde mening over Erdogan op nahoudt.

Dit heeft Turkije op Nederland voor: ze hebben daar maar één Erdogan. Hier hebben we er duizenden, wat zeg ik, miljoenen. De buurtjes aangeven zit in het Nederlandse DNA. Mensen kapotmaken, Nederlanders doen niets liever. Uiteraard altijd onder het mom van de wereldverbeteraar.

Multiculturele samenleving

Er is een positieve kant aan de zaak Tekir. GroenLinks valt hier andermaal genadeloos door de mand. De partij was nooit en zal nooit een partij worden die het beste voorheeft met de multiculturele samenleving. Het is een witte partij met dezelfde obsessieve neiging de wereld in te delen in mensen die ‘onze waarden delen’ en mensen die er niet bij horen. De landelijke fractievoorzitter Jesse Klaver wordt de Nederlandse Justin Trudeau genoemd maar dat is hilarisch. Trudeau is een verbinder, Klaver precies het tegenovergestelde. Hier is het allochtone deel van de Nederlandse bevolking nog eens duidelijk te verstaan gegeven dat het er niet bij hoort.

Ik zou dus niet teveel rekenen op een Klaver-effect bij de volgende verkiezingen. Ik zou me voorbereiden op een DENK-effect.

Frontaal Naakt kost me geld! Véél geld zelfs. Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan de financiële schade te beperken. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 03.09.2016 @ 13:19

[Home]
 

47 Reacties

op 03 09 2016 at 16:00 schreef Murat:

Fantastisch Peter. Helemaal waar.

op 03 09 2016 at 16:24 schreef Pyt van der Galiën:

Groen Links, dezelfde partij die maar wat graag met de nazi’s van PEGIDA om de tafel wilde gaan zitten. Maar Erdogan is natuurlijk veel erger dan nazi’s.

op 03 09 2016 at 16:34 schreef Lex:

Op het feit na dat het wat mij betreft overduidelijk is dat de ramp met MH17 een False Flag attack is waar Putin helemaal niet achter zat (maar dit even totaal terzijde), ben ik het hartstochtelijk met dit stuk eens.

Toen het in het nieuws kwam dat een GL raadslid omwille van ‘steun’ aan Erdogan uit het bestuur is gezet, was ik verbaasd. Nu dus blijkt dat zijn mening een stuk genuanceerder is, ben ik behoorlijk pissig. ‘Mijn’ partij zou boven dit soort praktijken moeten staan.

Wat Bellemakers en Flohr bij TPO deden was mij al langer een raadsel. Ik heb altijd het idee gehad dat ze als een soort Excuus Truus opgevoerd werden. “Zie je wel, ook linkse mensen denken dit!”

In 2014 orchestreerde de CIA een bloedige coup d’etat in Oekraïne, waarbij duizenden Oekraïners het leven lieten. Een oligarch gelieerd aan Rusland werd vervangen door een oligarch gelieerd aan het Westen. Deze totaal fascistoïde gek wil Oekraïne nu zuiveren van ‘Russisch bloed’. Westerse regeringen bejubelden dit als een overwinning voor de democratie (wat natuurlijk een totale farçe is als je bedenkt dat zijn voorganger democratisch gekozen was) en ook GroenLinks echode dit sentiment. Stinkende hypocrisie.

op 03 09 2016 at 17:01 schreef Abdel:

Klaver de Nederlandse Justin Trudeau?! Laat me niet lachen. Trudeau heeft lult niet alleen maar poetst ook daadwerkelijk: anders dan GL is zijn zijn kabinet daadwerkelijk een veel betere afspiegeling van de samenleving. Hij heeft de ballen gehad om tegen de huidige gure rechtse wind in vluchtelingen welkom te heten. Wat hebben Klaver en GL nou gedaan of gepresteerd? Een beetje meeliften op de Piketty-hype.. Nee hoor mijn stem krijgen ze niet

op 03 09 2016 at 17:26 schreef Jacobus Sonneveldt:

Hoezo hypocriet? Als het Nederlandse volk op Jan Roos of Wilders stemt is het stemvee racistisch, fascistisch, homofoob en islamofoob volgens PB. Zodra een Turk op de reli-fascist Erdogan stemt wordt dat het wil van het Turkse volk, moeten wij ons er niet mee bemoeien van PB. Daar heeft hij misschien een punt, maar trek dat dan ook door naar Nederland. Je suis GroenLinks!

op 03 09 2016 at 17:35 schreef Ayyildiz:

DENK had opmerkingen over main stream media. Werd ze niet in dank afgenomen. Jouw column slaat de spijker op zijn kop. Zo jammer dat geen groter bereik heb.

op 03 09 2016 at 19:17 schreef Jacobus Sonneveldt:

Trudeau is overigens een puike gast, maar het is een aparte leugen dat Canada meer vluchtelingen opneemt dan Nederland en zeker in vergelijking met oppervlakte en inwonersaantal, mind you Canada is groter dan de USA. Wat dat betreft verdient Duitsland onder Merkel de hoofdprijs.

op 03 09 2016 at 21:40 schreef MNb:

“ik vermoed dat veel Nederlanders op de in hun ogen minst schadelijke partij stemmen.”
Zoals ik sinds mijn 18e (toen was het nog PPR). En in mijn ogen is GL niet meer de minst schadelijke partij. Niet stemmen is nog minder schadelijk. Gelukkig is er DENK.

op 03 09 2016 at 21:48 schreef babs:

Hup DENK.

op 04 09 2016 at 08:27 schreef Anton:

Geweldig Peter. De spijker op z’n kop.

op 04 09 2016 at 08:43 schreef Dennis:

De enige die het Denk-effect gaat voelen is de PVDA. En natuurlijk Frontaalnaakt mascotte Lodewijk Asscher. Dat is het kersje op de taart.

op 04 09 2016 at 09:01 schreef Niek Holtzappel-van Nes:

Het is de vraag of GL ook een Nederlander met een Russisch paspoort die Putin stemde als minst slechte oplossing, of een Amerikaan die om dezelfde reden Trump stemt, als fractielid zou behouden. Ik denk het wel, en terecht. Je wilt als linkse partij geen Putin of Trump stemmers in je fractie.

op 04 09 2016 at 09:16 schreef Peter:

De vraag die ik stel, Nico, is of je dan als linkse partij wel types in je gelederen wilt die voor een nazi-site schrijven, en die meedoen aan intimidatieacties van nazi’s.

op 04 09 2016 at 09:28 schreef Niek Holtzappel-van Nes:

Ik stem in elk geval niet op een linkse partij. Mede vanwege de hypocrisie. Nu blijf ik er wel bij dat de AKP en GL elkaar uitsluiten.
Overigens heeft Erdogan een aantal goede punten. Hij heeft, samen met Gülen overigens, het leger gzuiverd van Kemalistische elementen en hij heeft de economie geliberaliseerd waardoor er meer welvaart kwam. De oude AKP past beter bij de VVD of D66. Helaas is hij later steeds autoritairder geworden.
Verder is er wel wat te zeggen voor het Ottomaanse Rijk. Voordat dat werd opgebroken door Engeland en Frankrijk was het gebied van Syrië, Palestina, Irak en Jordanië een stuk vreedzamer en stabieler en zat Ibn Saud nog ver verwijderd van Mekka en Medina.

op 04 09 2016 at 09:33 schreef Peter:

Ja maar de vráág, Niek, is hier waarom de AKP en GL elkaar uitsluiten en The Post Online en GL niet. En of het aan journalisten is om zulks te bepalen. en of het journalistiek zelfs maar een béétje deugt, wat EenVandaag hier flikt.

op 04 09 2016 at 09:50 schreef Niek Holtzappel-van Nes:

Ik ben geen GL’er. Wat er in GL, een margepartijtje van Stalinisten, boomknuffelaars, identiteitsfetishisten, grachtengordelyuppen en krakers, allemaal omgaat interesseert me niet zo veel. Misschien past de nieuwe AKP ook wel prima in het profiel van GL.

TPO lees al al jaren niet meer, zelfs links die ik tegenkom op bijvoorbeeld FB en Twitter sla ik ongelezen over. Ik hou het bij de Groene en The Economist.
Wellicht heb jij nog een tip voor een goed papieren blad.

op 04 09 2016 at 09:58 schreef Peter:

Wellicht heb jij nog een tip voor een goed papieren blad.

Ja: Advalvas.

op 04 09 2016 at 10:16 schreef Hans Naaktloper:

Peter, wat ik van jou nou eens zou willen horen is een beginselverklaring, en dan specifieker over evenredige vertegenwoordiging van stemgerechtigden en politici. Hoe past in jouw beginselverklaring het feit dat iemand die in de nederlandse politiek actief is, tevens stemgerechtigd is in een ander land. En wat zegt dat over de individuele waarde van onze stemmen. Is het correct dat sommigen dubbel invloed hebben?

op 04 09 2016 at 10:19 schreef Peter:

Wat jij of wie dan ook van mij willen horen, moest ik maar niet bepalend laten zijn. De vraag is hier waarom een Erdogan-stemmende Turk wel en een met nazi’s sympathiserende witman niet een probleem is. En of journalisten mogen bepalen wie waar wel en niet mag werken.

op 04 09 2016 at 10:22 schreef John de Beer:

Het GL-mechanisme dat Peter beschrijft, is bekend. Het hangt van achterbaksigheid aan elkaar. Neem GL-Kamerlid Liesbeth van Tongeren die naar de hoofdredactie van de Volkskrant zou stappen toen Martin Sommer haar boosheid wekte door in die linkse krant voor weldenkende mensen een onwelgevallig rechts stuk te schrijven. Dit zijn de verfijnde Stasimethoden waarin GL altijd heeft uitgeblonken (lees de leerzame politieke biografie van Femke Halsema erop na).

Overigens zit groen en links niet alleen in NL in de kreukels als het om Turkije gaat. Gisteren bezocht ik een zeer grote Koerdische demonstratie in Keulen, 30.000 aanhangers van Öcalan waren bijeen om te demonstreren tegen Erdogan. Bruggen over de Rijn waren afgesloten, massale ME op de been om tegen- en voorstanders uit elkaar te houden. Dit alles gadegeslagen door verbaasde autochtone en veelal mopperende Duitsers dat zoiets mogelijk is in hun land (let wel: dit is een waarneming, geen opinie). Grünen en Linken op hun beurt zijn verstomd en hebben geen antwoord op deze interne Turkse twisten die zich op een zonnige zaterdagmiddag manifesteren aan de Keulse Rijnoever.

op 04 09 2016 at 10:28 schreef Joost Kloppers:

Kan me ook nog de hetze tegen Dibi herinneren toen hij zich kandidaat stelde voor het lijsttrekkerschap, maar na het uitzetten van Tekir is GroenLinks definitief geen serieuze overweging meer voor mij om op te stemmen.

op 04 09 2016 at 12:21 schreef babs:

In Spanje gebeurt het wel eens dat toeristen in voetbalshirts met elkaar op de vuist gaan onder het oog van verbaasde Spanjaarden. De oplossing is bijzonder simpel: iedereen die geweld pleegt oppakken.

op 04 09 2016 at 16:50 schreef Sasha Berkman:

Jdb liegt weer eens. Die linken hebben zelfs een spreker geleverd die een einde aan de gevangenhouding van Ocalan eistte.

https://www.br.de/nachrichten/kurden-demonstration-koeln-100.html

op 04 09 2016 at 17:51 schreef Pyt van der Galiën:

De Beer kletst inderdaad uit zijn nek. Die Linke zijn – als vrijwel alle linkse organisaties in Duitsland en daarbuiten – al decennia solidair met de Koerden. Tot grote ergernis van extreemrechts, dat het Koerdische leed pas vorig jaar ontdekte.

Overigens is Pegida opgericht uit protest tegen een solidariteitsdemo van antifascistische groepen in Dresden met de PKK/YPG, die toen in Kobane voor haar leven vocht tegen ISIS. Het is juist rechts dat moeite heeft met Turkije en de Koerden. Voor Europees links is het altijd duidelijk geweest.

op 04 09 2016 at 19:33 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Daar vergis jij je in John. Er is namelijk een standaard procedure voor zulke gevallen.
De politicus veinst verbazing: hoe kan het nou dat al deze mensen na zoveel tijd nog steeds buitenlanders zijn?
Vervolgens kraamt de politicus wat racistische onzin uit: het is toch belachelijk dat deze mensen hun rare buitenlandse shit hiernaartoe brengen.
Tot slot komt de politicus met de endlösing waarbij de politicus in één adem een gehele bevolkingsgroep tot lijdend voorwerp reduceert. De politicus is gek op bijvoorbeeld: verplichte relocatie, deportatie, heropvoeding, integratie, assimilatie, cultuurkritiek en ander drek.

Deze mensen maken gebruik van hun versammlungsfreiheit omdat ze gehoord willen worden en dat mag. Het trieste is dat de journaille de demonstratie oftewel het gedemonstreerde compleet negeert en zodanig deze mensen. Ze maken er veel liever een blanke mensen jankverhaal van. Kijk al die buitenlanders en hun rare buitenlandse shit, dat moeten we toch niet willen.

op 04 09 2016 at 22:27 schreef John de Beer:

Mijne Heren Pyt en Sasha, niet zo snel gepikeerd aub. Ik heb niet betoogt dat die Linke Öcalan niet steunt, dat doen ze al jaren. Het gaat erom dat ze wegkijken van interne Turkse twisten die Duitsland heeft geïmporteerd en die tot een binnenlandse kwestie zijn geworden, naast allerlei andere voor de bevolking urgente zaken zoals de vluchtelingenproblematiek. Dat zou nog allemaal niet zo erg zijn als ze hiermee niet rechts en extreem rechts een handje helpen. Die verantwoordelijkheid ontgaat ze blijkbaar en daar mogen, nee móéten, ze op worden aangesproken. Net zoals dat in Nederland voor Groen Links geldt. De zeer nare uitslag van de verkiezingen in Mecklenburg-Vorpommern heeft dat vandaag wel heel pijnlijk duidelijk gemaakt.

op 05 09 2016 at 03:18 schreef Oebele de Jong:

Ik vind het jammer dat je steeds Erdogan verdedigt Peter, want voor de rest is het een heerlijke site hier. Maar dat eerste houdt me vooralsnog tegen een riante donatie te doen. Dat geld mag niet in verkeerde handen vallen, wat ik je brom.

op 05 09 2016 at 06:07 schreef Peter:

Ik verdedig Erdogan helemaal niet, imbeciel. Leer lezen. En stik lekker in je tientje.

op 05 09 2016 at 10:24 schreef MNb:

Wat ben jij een domme leugenaar, JdB. Je schreef “Grünen en Linken op hun beurt zijn verstomd en hebben geen antwoord.” Sasha en PvdG tonen overtuigend aan dat ze dat wel hebben, dus ga jij een stropop neuken met je “ik heb niet beweerd”.

op 05 09 2016 at 12:23 schreef dewanand:

ref cit Peter Breedveld:

‘Buurtjes aangeven’

‘We hebben de afgelopen weken een partijprogramma van de PVV gezien waarin een moslimvrij Nederland wordt beloofd, maar de media hadden het alleen over het A4tje, waarop het geschreven was.’

‘Joost fucking Niemöller is genomineerd voor een prestigieuze prijs omdat hij een misselijkmakend revisionistisch boek over de grondlegger van Domrechts, Hans Janmaat, heeft geschreven.’

——– Reactie Uberkat Wieroe en Dewa aapje:

N1: tsja Erdogan kan maar liever hard werken aan zijn leuke Turkse Katten Kalifaat, maar hij moet wel lekker halal voer ontwikkelen voor katten en honden. Alle vijanden van het Turkse Super Kalifaat kunnen het beste in een slangenkuil gegooid worden zodat deze beestjes lekker kunnen eten, zo werd dit traditioneel gedaan in oudheid in al die zandwoestijnen.

N2: Beetje slim zuiveren in een overbevolkte Turkse mensapentoop v 76 miljoen is juist genetisch gezond, na nachtje door neuken produceren de Turken toch snel containers vol met nieuwe superturken bij.

N3: CIA mollen die Turkije willen destabiliseren zijn foute boel, veel Turken zijn nu blij dat Erdogan deze CIA barbaren geen kans geeft en goed schoonmaakt.

op 05 09 2016 at 12:56 schreef Pyt van der Galiën:

John de Beer heeft weer eens niet gezegd wat hij twee reacties eerder nog zei. Pathetisch.

op 05 09 2016 at 14:01 schreef toto:

Zoals altijd, een stukje kwaliteits journalistiek van Peter Breedveld.
Helaas probeert JdB voor de zoveelste keer het stukje de nek om te draaien. JdB is gewoon een trol. De techniek is altijd hetzelfde. Commentaar geven met onjuiste zijweggetjes. Wanneer men pittig op JdB reageert, dan geeft hij antwoord met een beetje kool en de geit sparende zinnetjes. Tegelijkertijd worden er weer wat andere zijweggetje toegevoegd als uitlokking, niet altijd, maar vaak met een of andere kwaliteits ophemeling van Israel.
Mag ik dat zeggen, ik heb het al gezegd: JdB is een trol.

op 05 09 2016 at 14:26 schreef Sasha Berkman:

Aansluitend op het thema: http://dutchturks.nl/propagandareis-naar-israel-jongerenbeweging-groenlinks-was-geen-probleem/

het is niet mijn favoriete club, maar hier hebben ze absoluut een punt!

op 05 09 2016 at 15:06 schreef vander f:

De Koerden zijn ook zo’n problematisch verhaal.
Over journalisme gesproken, vaak wordt het begrip ‘Koerden’ op 1 grote hoop gegooid.
Onderscheid tussen PKK en YPG, Koerden in Irak, het is maar net hoe de vlag er in Nederland politiek bijhangt hoe het journaille er over schrijft.
En nu de VS die samenwerkt met de marxistische YPG om IS te bestrijden, het kan verkeren.
Wat Turkije dan weer de gordijnen injaagt, straks steunt de VS ‘ongewild’ op deze wijze de PKK weer.
In Irak ondersteund de VS wel een semi onafhankelijk Koerdisch gebied, steunen veel groeperingen en partijen in Europa de Koerdische zaak maar zetten de PKK wel weer als een terreurgroep weg.
Iedereen ge/misbruikt die Koerdische kwestie voor z’n eigen agenda, de Koerden gebruiken intussen de ruimte die ze krijgen om grote gebieden onder hun beheer te krijgen, lekker zooitje weer.

op 05 09 2016 at 15:17 schreef Murat:

T is in ieder geval goed dat het gros alhier het trollen van JdB meer dan door heeft.

op 05 09 2016 at 15:42 schreef Sasha Berkman:

vanderf: Het klopt dat de Koerden misbruikt worden door bijna iedereen. Niemand die hen helpt. Ik geloof dat de VN ze nieteens erkent als volk. Helaas kiezen ze vaak foute vrienden. Vooral de USA is volstrekt opportunistisch.

op 05 09 2016 at 16:56 schreef sylvia:

Wat een briljante column weer! Dank je wel Peter, je bent wéérga-ha-super-loos! Ook een briljante reactie op die dame ergens hierboven, die overweegt te doneren maar twijfelt omdat je volgens haar Erdogan zou steunen. En toen jouw reactie! Hahaha..Ik nam net een slok thee en nu is mijn scherm naar de haaien. Ga zo door, al klink je soms misschien als een roepende in de woestijn. Weet dat in die zelfde woestijn mensen zijn die je dolgraag horen.

op 05 09 2016 at 17:32 schreef John de Beer:

Heren, wat een emoties nu weer. Uitleg: op de vrije zaterdag ben ik vanuit mijn belangstelling voor en betrokkenheid bij het Koerdische streven naar zelfbeschikking, in alle vroegte afgereisd naar Köln. Op een afgeschut terrein op de Oostelijke Rijnoever (stadsdeel Deutz) was een indrukwekkende hoeveelheid Koerden bijeen om op rechtmatige wijze aandacht te vragen voor autonomie. Tegelijk was een massale politiemacht op de been om Duits-Turkse tegenstanders van Koerdische soevereiniteit op afstand te houden. Ongetwijfeld voor sommigen hier akelig om te horen, maar ja, ik ben maar de boodschapper.
Sasha en Pyt wezen op de solidariteit van die Linke met de Koerden. Die werd inderdaad ook hier verkondigd, maar zegt op zichzelf niets over de passiviteit van links Duitsland om de Turkse importproblemen serieus te nemen. Juist om te voorkomen dat extreem rechts deze thematiek zal kapen voor eigen gewin. Samengevat, lekker doorgaan met bashen, maar een verstandig mens zal hier toch niets op tegen kunnen hebben.

op 05 09 2016 at 19:50 schreef Sasha Berkman:

Waar bestaat die betrokkenheid van jou uit?

op 05 09 2016 at 20:51 schreef sjonnie:

Als ik het goed begrijp moet iedereen een eigen “land” hebben.

Grappig dat juist lieden die voorstander zijn van een wereld zonder grenzen stug vasthouden aan “omgrensde” Leefgebieden.

op 06 09 2016 at 08:20 schreef Nrosa:

Grappig sjonnie, dat je zo pijnlijk duidelijk laat blijken er echt helemaal niets van te begrijpen…

op 06 09 2016 at 11:02 schreef John de Beer:

@ Sasha

Mijn betrokkenheid bestaat er uit dat ik op de vrije zaterdag in alle vroegte de Autobahn neem om mij in Köln te vervoegen bij de Koerdische demonstranten. Nu zal mijn aanwezigheid in de mensenmassa niet het verschil hebben gemaakt,maar het is het minste wat ik kan doen. Ook het al decennialang onderdrukte Papoeavolk kan rekenen op mijn solidariteit. Spijtig voor deze verschoppelingen jegens wie n.b. Nederland een grote erfschuld heeft, dat ze niet net zo en vogue zijn als bijv. de Palestijnen, wellicht konden ze dan op meer steun uit Nederland rekenen. Niet iets voor jou Sasha?

op 06 09 2016 at 17:45 schreef sjonnie:

Ieder mens moet kunnen leven waar hij wil, dat mag nooit afhankelijk zijn van een stukje papier zoals bijvoorbeeld een paspoort.

Wat snap jij daar niet aan neurosa?

op 06 09 2016 at 20:42 schreef Sasha Berkman:

Sjonnie dat is heel radicaal van jou en ik ben het helemaal met jou eens! Wie had dat gedacht :) Overigens moet je niet meteen van die simpele naamgrappen maken, dat staat echt dom!

JdB: Wat doe je daar verder mee dan behalve hier wat van die niet ter zake doende waardeloze impressies neerplempen? Overigens kun je ons een paar andere sfeerimpressie geven van die betrokken tochtjes naar eenzame demonstraties voor alle onderdrukte volkeren ter wereld?

op 07 09 2016 at 15:28 schreef MNb:

Niemand hoeft nog verder te lezen na JdB’s “Heren, wat een emoties nu weer.” Het is alleen maar de zoveelste leugen, nu als smoesje na de confrontatie met enkele simpele feiten. Kenmerkend voor de leugenaar, geilend op stropoppen.

op 07 09 2016 at 16:25 schreef sjonnie:

Zo radicaal is dat niet Sasha, mensen (vluchtelingen) nemen enorme risico’s om elders een beter bestaan op te bouwen. Laat ze, tieft op met dat “gepamper”. Ze zijn in meerderheid goed in staat zichzelf te onderhouden, als ze de kans krijgen.

Loketten dicht en grenzen open.

ps ;-)

op 07 09 2016 at 22:24 schreef Sasha Berkman:

http://www.volkskrant.nl/opinie/als-ze-haar-hoofddoek-niet-keurig-omdeed-werd-ze-thuis-geslagen~a4369345/

het gaat echt ver tegenwoordig dat misbruik van mensenrechten om fascime te legitimeren. Ik dacht dat we het ergste gehad al in de jaren van Jan Maat, jaren 80, maar het wordt nog steeds erger.

Ik denk toch echt dat we de kant van de AFA moeten kiezen.

De band tussen VVD en fascisme is ondertussen wel aangetoond. Wilders=Hitler is al achterhaald vandaag de dag. De VVD zijn de echte machthebbers.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS