Home » Archief » Weg met die witte klootzakken op de redacties


[26.05.2018]

Weg met die witte klootzakken op de redacties

Peter Breedveld


Le Sérignan Plage

Ignaz Semmelweis was een Hongaarse dokter in een academisch ziekenhuis die in 1846 ontdekte dat het ongehoord hoge aantal vrouwen, dat stierf aan kraamvrouwenkoorts, werd veroorzaakt door artsen die hun handen niet wasten. Dus beval hij zijn collega’s hun handen voortaan met chlorine te wassen, waarna het aantal doden door kraamvrouwenkoorts op zijn afdeling spectaculair daalde.

Maar een beetje waardering, ho maar. Semmelweis werd verketterd en verloor zijn baan, want witte mannen laten zich niet vertellen dat zij de oorzaak van een probleem zijn. Let er maar eens op: de shit is aan zodra witte mannen weer eens de wortel blijken te zijn van een bepaald kwaad. Daarom is de shit altijd aan.

Hartaanval bij vrouwen

Pas onlangs nog werd er een Semmelweis-achtige ontdekking gedaan: vrouwen overlijden vaker dan mannen aan een hartaanval vanwege bot seksisme. De symptomen bij een hartaanval zijn anders bij vrouwen dan bij mannen, maar omdat medisch onderzoek nog altijd grotendeels wordt bepaald door witte mannen en dus witte mannen de focus van dat onderzoek vormen, worden die symptomen niet herkend. Als een vrouw een hartaanval krijgt, denkt de dokter: “O, is de overgang”. Daar krijgt ze dan een middeltje voor en dan gaat ze dood.

Het Volkskrant-artikel waar ik hierboven naar link is geschreven door een witte man en die probeert onwillekeurig toch de wantoestand een beetje te verzachten door te spreken van ‘subtiel seksisme’, maar er is niks subtiels aan vrouwen die sterven omdat witte mannen genetisch bepaald met hun kop in hun eigen aars leven.

Allochtone patiënten

Niet alleen vrouwen, ook niet-westerse allochtonen zijn het slachtoffer van het feit dat de medische wereld een witte mannen-bolwerk is. Kijk maar hier en hier en hier. Allochtonen hebben andere ziektes en een andere kijk op ziekte, dus worden ze vaak niet serieus genomen en krijgen ze verkeerde diagnoses. Daardoor worden ze zieker en gaan ze eerder dood.

Maar toen Tunuhan Kuzu van het door journalisten en politici gehate DENK daar vorig jaar een balletje over opwierp, spoot het hele land het bloed uit de oren. Hoe durfde Kuzu te suggereren dat allochtone patiënten minder goede zorg kregen dan witte patiënten! Maar het is gewoon waar.

Zielige witte man

De bovenstaande voorbeelden tonen aan dat diversiteit op de werkvloer geen politiek speeltje van social justice warriors is, of een manier om de aandacht af te leiden van de klassenstrijd, zoals de totale gek Ewald van Engelen al maanden declameert, maar harde noodzaak. Niet alleen in ziekenhuizen, maar ook in de rechtspraak, het bedrijfsleven, de politiek en zeker ook de media. Vlas het archief van deze fraaie website maar eens door voor talloze voorbeelden van witte journalisten die verblind zijn door hun witte blik. Racisme en discriminatie worden stelselmatig ontkend en alle media staan bol van de klaagzangen over de zielige witte man die wordt bedreigd door de lelijke boze allochtoon. Als na tientallen jaren van racistisch geweld door de politie, discriminatie op de arbeidsmarkt en discriminatoire wetgeving door witte racisten in de Tweede Kamer dan eindelijk een antiracistische beweging opstaat die zegt “en nou is het godverdomme genoeg geweest”, huilen witte mannen als Ewald van Engelen, Eddy Terstall en Wierd Duk hun oogballen uit hun kassen. Dan is dát “identiteitspolitiek”, die “polarisatie” veroorzaakt.

Gelukkig zijn er mensen op belangrijke posities in de media die daar nu iets aan willen doen. Harm Taselaar bijvoorbeeld, hoofdredacteur van RTL Nieuws. “Wij zijn geen blanke samenleving meer”, aldus Taselaar. “Dus kun je niet meer alleen met blanke, westerse ogen naar die samenleving kijken.”

Wit slachtofferschap

Dat is tegen het zere been van een immens leger van andere witte mannen! Onder hen politiek commentator Tom-Jan Meeus van het NRC, die dit een ‘pijnlijk misverstand’ noemt. Nadat hij alles uit de kast trekt om ons wijs te maken dat hij géén overgeprivilegieerde witte elitist is (“oud-Mavo-leerling”; zijn vader was “hengstenboer”) balkt hij verongelijkt dat hij dus alleen maar zou mogen schrijven over de allerarmste witte verschoppelingen in het barre zuiden omdat hij als arme witte verschoppeling uit een laagopgeleid gezin immers niet de goede achtergrond heeft om over de machtige mannen op het Binnenhof te mogen schrijven!

Dit nu is één van de meest deerniswekkende voorbeelden van wit slachtofferschap die ik ooit heb gezien. Meeus geeft er blijk van zich totaal niet in multiculturaliteit en diversiteit te hebben verdiept. Meeus denkt dat dit betekent dat journalisten alleen maar over “hun eigen groep” mogen schrijven, dus Groningers over Groningers en allochtonen over allochtonen. Ook schrijft hij dat diversiteit inhoudt dat er wordt “geselecteerd op basis van identiteit.”

Dat Meeus als witte man (hij is overigens getrouwd met Margriet Oostveen, die er onlangs tegenover journalist Enis Odaci haar agressieve racisme zat uit te boeren op een manier die ik zelfs bij dat tuig van Pegida nog niet heb gezien) inderdaad op de verkeerde plek zit, is hiermee andermaal aangetoond. Hij verdiept zich niet in de onderwerpen waarover hij schrijft en propt zijn stukjes ook vol met feitelijke onjuistheden. Het erge is dat diversiteit zich niet tot de journalistiek beperkt, klaagt hij. “We zien het in bedrijven, overheden, op universiteiten: de meritocratie, selectie op basis van verdienste, verliest het overal van diversiteit, selectie op basis van identiteit.”

Racistisch politiegeweld

O, echt, modderfokker? Is Nederland inmiddels helemaal overgenomen door vrouwen en etnische minderheden die er niks van bakken, omdat ze niet aangenomen zijn op basis van hun kwaliteiten maar omdat ze vrouw of etnische minderheid zijn? Hoe krijg je het uit je toetsenbord. Alle universiteiten zijn nog steeds witte bolwerken, ondanks het feit dat die in de Randstad een zeer diverse studentenpopulatie hebben (de helft vrouw, rond de twintig procent niet-westerse allochtoon), alle rechters zijn wit, advocatenkantoren zijn witte bolwerken, het bedrijfsleven is wit, wit, wit (de middenstand inmiddels niet meer zo en daarom zijn witte mannen daar een offensief tegen begonnen) en het NRC Handelsblad is nog veel witter dan dat.

Dat resulteert in verslaggeving van witte mannen die zich volledig identificeren met de witte machthebbers en geen oog hebben voor wat er onder niet-westerse allochtonen leeft, die DENK en Bij1 niet hebben zien aankomen en altijd de kant van de politie kiezen als er weer eens een zwarte wordt doodgeschoten of als een demonstratie tegen Zwarte Piet weer eens uit de hand loopt omdat de racistische politie haar poten weer eens niet kan thuishouden.

Daarom lezen we dag na dag interviews met en loftuitingen op witte racisten en hebben we bijvoorbeeld maanden achtereen dezelfde bange stukjes over DENK in alle kranten gelezen in exact dezelfde bewoordingen, namelijk dat DENK het allochtone spiegelbeeld is van de PVV. Terwijl Geert Wilders door het witte journaille wel elk jaar weer tot politicus van het jaar werd gekozen, totdat er een racist kwam die zijn haatcampagnes nóg meer naar de zin van de Tom-Jan Meeusen voerde, Thierry Baudet.

Grote muil

En dat komt door dat blikvernauwende witte perspectief. Als een redactie wat diverser zou zijn, zou er meer aandacht zijn voor het perspectief van niet-westerse Nederlanders en zou hetzelfde onderwerp van meer kanten worden belicht.

Daarbij willen allochtonen niet alleen maar over allochtonen schrijven. Het zou echt helpen als die witte mannen en vrouwen, die ons constant voorhouden dat we naar witte mannen en vrouwen moeten luisteren die moslims willen vergassen en vluchtelingen in tienen willen hakken, zelf eens gingen luisteren naar de zwartharigen over wie ze altijd zo’n grote muil hebben, maar van wie ze helemaal niks weten, echt helemaal niks, gewoon omdat het ze geen reet interesseert wat die zwarten en bruinen willen.

Nee, allochtonen willen ook over Rutte schrijven en over aanbestedingen in het openbaar vervoer, over kunst en cultuur en de verschraling in de zorg. Lees dit verhaal van Hassnae Bouazza maar, die als niet-westerse allochtoon constant wordt getypecast door racistische redacteuren, die nog niet eens het verschil kennen tussen een Turk en een Marokkaan.

Want dat is de situatie nu: witte mannen als Tom-Jan Meeus zitten op hun huidige posities omdat ze witte man zijn, en niet omdat ze iets kunnen. Meeus kan niets. Zijn baantje dankt hij aan identiteitspolitiek.

Witte klootzakken

Helemaal niks weten ze, die witte klootzakken. En zodra er weer een andere witte klootzak een grote muil opentrekt, wordt ons bestraffend gemaand om daar braaf naar te luisteren, zoals gisteren weer in Vrij Nederland, waar Thijs Broer het opneemt voor dat idiote pamflet van Eddy Terstall. Stil zijn en naar Eddy luisteren, aldus Broers.

Nee, lul, hou jij zelf je muil maar eens. Begin jij maar eens te luisteren. Want het is echt genoeg geweest. Jullie moeten weg. Met Arzu Aslan zeg ik: witte mannen moet je breken. Bring those racist motherfuckers down.

En dat zeg ik als witte man uit een arm arbeidersmilieu. Met een Mavodiploma.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 26.05.2018 @ 11:47

[Home]
 

1 Reactie

op 26 05 2018 at 11:52 schreef Peter:

Janken dat ik “alleen maar kan schelden?” Piss off, hypocriete lul.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS