Home » Archief » Aasgieren cirkelen boven Utrecht


[19.03.2019]

Aasgieren cirkelen boven Utrecht

Peter Breedveld


Bron: Showzama

Breiviks grote voorbeeld Geert Wilders tweette naar aanleiding van Christchurch dat ‘linkse verontwaardiging’ altijd veel minder is bij ‘aanslagen in naam van Allah’. Gisteren, toen iedereen druk aan het speculeren was over het geweld in Utrecht, retweette hij die tweet nog eens.

Maar of er in Utrecht een aanslag in naam van Allah plaatsvond, is nog maar de vraag. De dader, Gökmen Tanis, is in elk geval niet uw doorsnee jihadist. Buiten kijf staat dat hij Turk is, en daarmee is voor iedereen duidelijk, ook voor de supergenuanceerde, altijd verstandige en door iedereen bewierookte terrorisme-deskundige Beatrice de Graaf: het is óf terreur, óf eerwraak en het liefst een combinatie van die twee, en met een beetje geluk ook nog vanuit Turkije aangestuurd door Erdogan.

Hoe dan ook een win-winsituatie voor Wilders, die tweette: ‘wat een verrijking, die multiculturele samenleving’.

Afschuwelijke gebeurtenis

Is dit dan rechtse verontwaardiging? Mij komt het voor dat iemand hier, zonder een seconde aan Tanis’ slachtoffers te denken, aan het intense verdriet van de drie families die hun geliefde nooit meer zullen zien, nooit meer in de armen kunnen sluiten, in wier hart een gat is geslagen dat nooit meer zal helen, zijn kans waarneemt en deze afschuwelijke gebeurtenis aangrijpt om haat te zaaien tegen minderheden.

Verontwaardiging op Rechts heb ik niet gezien. Ik zag geile gretigheid bij Wierd Duk, die van Tanis een jihadist probeerde te maken met contacten met ISIS. Ik zag hypocriet opportunisme bij Thierry Baudet, die in tegenstelling tot alle andere politieke partijen zijn campagne voor de provinciale statenverkiezingen niet stil legde, want juist nu moeten we bij elkaar komen om te spreken over de toekomst van het land. En misschien wel het meest weerzinwekkende: de rabiate Britse racist Katie Hopkins, die als een aasgier boven Utrecht cirkelde om deze tragedie te exploiteren.

Linkse onnozelaars

Verontwaardiging op Rechts? Rechts verheugt zich op een aanslag. Rechts snakt ernaar, al zolang. Ze zeggen het hardop: Annabel Nanninga, die straks senator is, zegt hardop dat een aanslag op de joodse gemeenschap ‘mooi’ zou zijn. Volkskrant-columnist Arthur van Amerongen moet lachen om die linkse onnozelaars die hun ongelijk moeten toegeven na een aanslag. Leon de Winter ging een halfjaar lang totaal apestront toen hem zijn aanslag door de neus werd geboord omdat een ongeluk voor het Amsterdamse Centraal Station inderdaad gewoon een ongeluk bleek te zijn. Verontwaardiging is er bij Rechts alleen als de dader van een aanslag géén moslim of zwartharige is. De teleurstelling, toen een aanslagpleger in Münster vorig jaar een witte man bleek te zijn, die Jens heette!

En het erge is: die gretigheid wordt door de overheid nog gevoed ook. Door de politie, die volstrekt overbodig meedeelt dat een terroristisch motief niet wordt uitgesloten; door de premier, die alweer begon met de bekende retoriek over een terreuraanslag op onze tolerante en open samenleving.

Haatpropaganda

Fidan Ekiz schrijft verontwaardigd dat het nog geen dag duurde of er werden in verband met Christchurch medeplichtigen aangewezen. In werkelijkheid wordt er al jaren en jaren gewaarschuwd dat de haatpropaganda tegen moslims, vluchtelingen en allochtonen, die van de krantenpagina’s afspat, van de televisieschermen druipt en de sociale media uit hun voegen doen barsten, resulteert in terreurdaden zoals die van Breivik en Tarrant. We hebben gesmeekt om ermee op te houden, en werden ervan beschuldigd ‘islamcritici’ de mond te willen snoeren.

En wat gebeurt er drie dagen na Christchurch? Wilders die hitst tegen de multiculturele samenleving, Duk die zich een ongeluk hoaxt over jihadisten en ISIS; Baudet, Katie Hopkins, al die handelaren in haat. GeenStijl dat, ook een traditie inmiddels, een man als dader aanwijst die helemaal niks met het drama in Utrecht te maken heeft.

Moraalpaard

Rucksichtslos gaan ze door met het plaveien van de weg naar een volgende Christchurch, elke gelegenheid aangrijpend om meer haat te kweken tegen minderheden, hopend dat de volgende aanslag door moslimterroristen wél in Nederland zal plaatsvinden, voorál om die linkse moslimknuffelaars van hun moraalpaard te zien donderen. Want soms is er een clash nodig. En je hoopt het niet, zegt Annabel Nanninga dan, maar het zou wel mooi zijn.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 19.03.2019 @ 07:34

[Home]
 

1 Reactie

op 19 03 2019 at 07:37 schreef Peter:

Wat er de afgelopen weken in de reactiepanelen plaatsvond, sparks me no joy. Reageren doen jullie maar weer lekker in de mail: Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS