Home » Archief » De woede van Turkse Nederlanders is terecht


[23.03.2017]

De woede van Turkse Nederlanders is terecht

Peter Breedveld


Scene from Onibaba (watch it in its entirety here)

Verslaggever Tom van ‘t Einde van het TV-programma EenVandaag tweette maandag een filmpje van een boze Turkse Nederlander. ‘Bij rellen in Rotterdam kwam ik deze boze Nederlandse Turk tegen. Vanavond in EenVandaag waarom we ons zorgen moeten maken’, schreef hij erbij.

De woede van de man op het filmpje is inderdaad intimiderend, maar totaal onredelijk is hij niet. Hij wijst op de hypocrisie van Nederland, dat wel demonstraties toestaat van de PKK, die dodelijke aanslagen pleegt in Turkije, maar het Turkse Nederlanders steeds verbiedt om de straat op te gaan. “Turkije wordt groot en sterk, maar dat kunnen jullie niet hebben”, schreeuwt hij.

Boze Turk, zorgen maken, weten de kijkers van EenVandaag nu. Vergelijk dat met de ‘Bezorgde Burgers’ die de afgelopen twee jaar asielzoekerscentra bombardeerden, politici en hun kinderen bedreigden en uitdrukking gaven aan hun frustratie over de verschraling in de zorg door op te roepen moslims te vergassen. Daar moesten we ons van de journalisten geen zorgen over maken, daar moesten we naar luisteren. En we moeten alleen nog maar doen wat die Bezorgde burgers willen, want, zegt Joris Luyendijk: “Anderhalf miljoen PVV’ers kunnen geen ongelijk hebben!”

Antisemitische ISIS-supporters

Waarom moeten we niet luisteren naar een boze Turkse Nederlander? Omdat Lodewijk Asscher het er gedurende zijn hele ministerschap heeft ingehamerd dat Turkse Nederlanders niet te vertrouwen zijn. Hij gebruikte een rapport van Motivaction waarvan hij wist dat het een ondeugdelijk rapport was om de boodschap te verspreiden dat Nederlandse Turken bijna allemaal antisemitische ISIS-supporters zijn en hij gebruikte een rapport van gerenommeerde wetenschappers, waaruit bleek dat Turks-Nederlandse organisaties de integratie bevorderen, om te betogen dat Turks-Nederlandse organisaties parallelle samenlevingen vormen en dus een bedreiging zijn.

De Nederlandse media, gewillige spreekbuizen van de overheid die ze zijn, leggen zich sindsdien toe op de bestendiging van de boodschap dat Turkse Nederlanders een vijfde kolonne van Erdogan vormen, met DENK als de officiële lange arm van Ankara. Dit gaat nu al een dikke twee jaar zo.

Dreigementen van Erdogan

Het programma Zondag met Lubach schotelde de kijkers ook weer een als humor verpakt stuk haatpropaganda voor waarin die Turks-Nederlandse organisaties er wederom van langs krijgen. Zelden zie je in de media nog een item over Turkse Nederlanders dat niet beoogt het wantrouwen tussen Turkse Nederlanders en de rest te vergroten.

De media sturen, kortom, allemaal aan op een escalatie. De oorlogszuchtige sfeer lijkt wel op die van de Eerste Wereldoorlog. Gisteren berichtte de NOS dat Erdogan heeft gezegd dat als Europa zo doorgaat met de manier waarop Turkije wordt behandeld, geen Europeaan meer veilig over straat kan, suggererend dat Erdogan dreigt met geweld, maar volgens journalist Enis Odaci, die ik meer vertrouw, waarschuwt Erdogan voor een escalatie en voor de gevolgen daarvan. Zoals een Turkse Nederlander me op Twitter zei: Turkije beschermt Europa, maar Europa beschermt Turkije niet.

Het is niet fris, wat Erdogan zegt en zijn oproep aan de EU om de mensenrechten en democratie te respecteren, is hilarisch hypocriet, maar de NOS moet niet proberen het erger te maken dan het al is.

Turken in elkaar slaan

Als je burgers van Turkse afkomst hun recht op demonstreren steeds ontzegt, je zelfs op de borst klopt dat jij het was die Turkse Nederlanders in elkaar liet slaan door de politie, terwijl Wilders op de bank zat te twitteren, ze continu verdacht blijft maken en Turkije blijft behandelen als de gekke Henkie van Europa (‘Zieke Man van Europa’, heette dat vroeger) door het jouw vluchtelingenprobleem te laten opknappen zonder dat jij maar de minste neiging vertoont je aan je eigen beloftes te houden, stuur je aan op een conflict.

Erdogan mag een gewetenloze schurk zijn, dat rechtvaardigt niet dat wij ons ook als schurken gedragen.

En er wordt echt geen duimbreed toegegeven aan Turkse Nederlanders. Een Rotterdammer hing posters van Erdogan in zijn etalage die de burgemeester subiet liet weghalen nadat de media er stemming over maakte. Allemaal Charlie, maar even niet als een zwartharige ook wat wil zeggen.

Bedreigd door Turkse Nederlanders

De stemmingmakerij in de media, is mij opgevallen, volgt niet zelden op een storm van tweets van Turkse Nederlanders die uitgesproken anti-Erdogan zijn. Zaman Vandaag-journalist Hakan Büyük is er één die ik vaak in mijn eigen Twitter-tijdlijn voorbij zien komen. Zijn tweets zijn steevast hijgerig: ‘Erdogan-foto’s op muren. In Turkije? Nee, Beijerlandselaan, Rotterdam. #Turkijerel’, schrijft hij bijvoorbeeld bij een filmpje van de met Erdogan-posters versierde Rotterdamse etalage. Niemand in de wijk die zich om die posters bekommert, maar Büyük zal de boel wel even opstoken. Hij en veel andere ‘kritische Turken’ (Gülen, Kemalisten en wat niet al) posten voortdurend foto’s van pro-Erdogan-kranten in Turkije die lelijke dingen zeggen over Europa en Nederland. Ze melden ook steeds dat ze worden bedreigd door Turkse Nederlanders, dat komt dan heel vaak in het Algemeen Dagblad en dergelijke.

Het draagt allemaal in elk geval niet bij aan verbetering van de sfeer. Ik zeg niet dat Büyük en anderen ons niet zouden moeten laten zien wat er in Turkije gebeurt, het is alleen zo éénzijdig. Natuurlijk is het schandalig dat Turkse kranten Rutte en Merkel als nazi afbeelden, alleen doet GeenStijl het ook, en dat vindt iedereen verfrissend. En als je hier een hoop stemming maakt over de kritische redacties die door Erdogan worden gesloten, moet je niet zelf ook meteen de politie sturen als iemand met een Turkse vlag zwaait of een poster ophangt. Ik bedoel, zo maak je het de jij-bakkers wel heel erg gemakkelijk.

Klachten serieus nemen

EenVandaag ziet boze Turken waar we bang voor moeten zijn, ik zie Turkse Nederlanders die zich vernederd voelen en daar terecht gefrustreerd over zijn. Ze zien het land van herkomst, Turkije, dat ook stelselmatig vernederd werd, maar dat zich nu ontpopt als een trotse natie dat het machtige Europa uitdaagt. Je kunt ze blijven tarten en ze zo in de armen van Erdogan drijven, dan kun je straks zelfgenoegzaam constateren dat je al die tijd gelijk hebt gehad.

Maar je kunt ook naar de klachten van Turkse Nederlanders luisteren en ze serieus nemen, en werken aan een Nederland waar ze zich beter thuisvoelen dan het Turkije van Erdogan, al was het alleen maar omdat ze er mogen zijn. Nu worden ze verplicht zich Nederlander te voelen en waarom eigenlijk? De Nederlandse grondwettelijke rechten gelden niet voor hen, als ze zich politiek organiseren, gaat het hele land apestront en zelfs hun gedachten zijn hier niet vrij.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten (een pleonasme) en zelfs door de vorige vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 23.03.2017 @ 07:57

[Home]
 

16 Reacties

op 23 03 2017 at 08:13 schreef Koos Swart:

Ja, ik blijf het een dreigement vinden. Dat heeft mede te maken met de wijze van communicatie. Als je een regeringsleider wilt waarschuwen doe je dat via diplomatieke connecties. Dat schreeuw je niet in het openbaar.
Maar goed, Erdogan moet weg.

op 23 03 2017 at 08:20 schreef Murat:

Heel goed stuk. Bedankt hiervoor, Peter.

op 23 03 2017 at 08:59 schreef ikzelf:

Dat de witte polderploeger er tenminste twee meetlatten op na houdt om zijn wereld aan af te meten is dermate bekend dat we dreigen eraan gewend te raken. Prima is dat Peter er ons regelmatig aan blijft herinneren, maar zelfs dat dreigt aan gewenning ten onder te gaan. Dáárover moeten we ons zorgen maken.

@Koos Swart: de man in de straat heeft geen toegang tot een regeringsleider, laat staan diplomatieke connecties. Is er voor hem een andere manier van communiceren dan openbaar schreeuwen? Als niemand je wil horen, je nog geen postertje mag ophangen zonder dat de hermandad voor de deur staat, je uitsluitend te horen krijgt dat je dan maar op moet pleuren als je wat te mekkeren hebt, en een politieke partij, die voor jou zou kunnen opkomen, al bijvoorbaat wordt vernederd op alle mogelijk wijzen en de mond wordt gesnoerd? Of is ook dat schreeuwen voorbehouden aan de varkenskoppendrager?

op 23 03 2017 at 09:06 schreef Noël van Rens:

Beste Peter,
De kop ‘Anderhalf miljoen Nederlanders…’ was niet van Joris Luyendijk zelf. Die was daar zelfs zeer ongelukkig mee (zie zijn tweet daarover’).
En wat betreft Erdogan; de toon van zijn uitspraak over dreiging in Europa gaf mij toch een unheimisch gevoel. En de lijn van zijn recent discours is er niet bepaald één van verzoening, lijkt mij.
Groet,
Nq

op 23 03 2017 at 09:17 schreef Martijn:

Erdoğan is niet van voorzichtig formuleren, die nazi-vergelijkingen (en dan bedoel ik die van hem, niet die van de kranten) helpen zijn zaak niet echt denk ik. Hij zal het zien als gelijke munt voor de “islamo-fascist”-beschuldiging die hij vaak om z’n oren krijgt. Zelfde met Srebenica, dat gewoon de bal van de Armeense genocide-beschuldiging terugkaatsen.

Uit de ondertiteling begrijp ik al (m’n Turks schiet te kort, maar ik hoor genoeg dat bevestigt wat die klopt) dat hij waarschuwt en niet dreigt. Ook weer een beetje dramatisch, maar ja, daar houdt ie van. En het is campagnetijd, onze politici waren ook niet vies van wat extra drama.

Die kop was niet van Luyendijk:
[img]http://i.imgur.com/5f0vdcY.png[/img]
Ik vond het stuk al een stuk genuanceerder dan de kop deed vermoeden. Ook na dat interview met een PVV-er, dat was bijna een “accidentalistisch portret” van Kamagurka.

Verder right on, mensen zien de balk in hun eigen oog niet met al die praatjes over Erdoğan, Turkije en Turkse Nederlanders. Iedereen praat mekaar maar na.

op 23 03 2017 at 09:53 schreef Monique:

Spijker op de kop Peter, bedankt voor het verwoorden

op 23 03 2017 at 10:13 schreef Vera:

De uitkraming dat Europeanen nergens ter qwereld nog veilig zullen zijn komt mij toch eerder voor als dreigement dan als goedbedoelde waarschuwing, Martijn.

op 23 03 2017 at 10:47 schreef Martijn:

Goedbedoeld zei ik niet, maar ik hoor iemand zeggen “als jullie zo doorgaan, gaat het mis”.

Het is suggestief maar het is net als de Amerikaanse situatie met Afro-Amerikanen: als je mensen maar lang genoeg treitert (wat onze regering en media doen in mijn ogen, gespecificeerd door Peter hierboven) dan is de maat op een gegeven moment vol en dan kun je onrust verwachten.

op 23 03 2017 at 21:07 schreef Sasha Berkman:

Ik blijf grote problemen houden met nationalistische Turken. Mijn gevoelens waren heel dubbel, aan de ene kant de nederlandse staat die nederturken criminaliseert aan de andere kant waren het ordinaire blud en bodem fascisten die de straat op gingen. Meer Grijze wolven ook nog dan AKP-aanhangers. Het soort mensen dat Hitler vereert. Het soort mensen dat de al jaren aan de gang zijnde genocidepolitiek van de turkse staat tov het koerdische volk verdedigen en/of ontkennen.

https://afa.home.xs4all.nl/comite/

Lubach had gelijk toen hij het had over verkeerde Turkse clubs die hier door de nederlandse overheid werden omarmt.

Nog triester wordt je als je bedenkt dat de AIVD en de poltie zich al decenia lang heel intensief bezig houden met Koerden. Als Koerd maakt het bijna niet uit in welk land je wordt geboren, je bent altijd een potentiele terrorist.

Linkse Turken en Koerden zullen de afgelopen dagen met walging hebben gekeken naar de Turks-Nationalistische uitingen hier in ons land.

op 23 03 2017 at 21:19 schreef Klaas:

Ik snap niet waarom Erdogan als schurk wordt gezien en weg moet. Hij is eerlijk en doet niets stiekem !
Waren alle presidenten maar zo.
Hij is een sterke leider en alleen daarom wordt hij met fake nieuws kapot gemaakt.

op 24 03 2017 at 18:20 schreef Boe! Ik ben een moslim:

De meeste Turken zagen een repressieve staat dat onder het bevel van de grootste kutmarokkaan van Nederland een groep demonstranten in elkaar liet beuken. De zoveelste bevestiging dat al het gezeik over superieure vrijheid van whatever de shits gewoon gelul is. Als het erop aankomt zijn onze leiders bereid ons allemaal neer te maaien voor een paar stemmen hier en daar.

op 25 03 2017 at 14:29 schreef Sasha Berkman:

Dat zag iedereen boe, maar linksen, Allevieten en Koerden zagen ook een fascistische horde.

op 26 03 2017 at 15:33 schreef dewanand:

============== [wfor1346:11:1]

Miaauw, miaauw, namastiaauw Herr/ shri Peter ea,

N1. Ja Peter, die hypocrisie en blinde turkenhaat van de blanke Hollanders is ziekmakend nu, ze gaan nu te ver, echt te ver. De hindoehaat in Nederland is iets wat ik al lang geleden aan den lijve ondervond en nu hoor ik dat ook van andere zwartere hindoes overal. Ja, Peter jij verdient een massieve gouden standbeeld, als manneke pis, met stijve gouden piemel. Jij moet heilig verklaard worden voor jou eervolle en respectabele vergassing. hahahaha

N2. Ziehier joh, ongelooflijk zeg, 2012 cijfers turkse economie van een expert, raar zeg, nooit een letter over de turkse industriele groei gelezen in de nazi hollandse media of NOS TT. Alleen negatief nieuws over Turken, echt hypocriet.

N3. Turkse en Indonesische economie groter dan Nederlandse

Geloof het of niet, maar sinds dit jaar (2012) is de Turkse economie groter dan de Nederlandse.
En de Turkse economie groeit door met spectaculaire cijfers (11% in 2011!)

http://www.hansnetten.com/geld-en-economie/turkse-en-indonesische-economie-groter-dan-nederlandse.html/

op 27 03 2017 at 22:43 schreef Sasha Berkman:

dewanand: je cijfers zijn verouderd

op 30 03 2017 at 23:30 schreef Sasha Berkman:

Vroeger stond Erdogan voor Vrede. Heel veel stemmen heeft hij daarmee gewonnen destijds.
Veel Koerden hebben toen ook op hem gestemd. Helaas is hij verworden tot een een klasieke knettergekke (Koerden)moordenaar.

We moeten oppassen dat we onze legitieme walging voor dit figuur niet laten verworden tot het in de steek laten van de mensen in Turkije die vechten tegen deze smerige massamoordenaar.

Help de volkeren in Turkije!

op 20 04 2017 at 10:10 schreef Welat:

Misschien moet je gaan werken bij Daily Sabah of TRT… of je kan in Turkije gaan wonen. Misschien pas je daar meer thuis sinds je altijd tegen Nederland bent. Soort van joost lagendijk-style.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS