Home » Archief » Door en door verrot


[10.12.2015]

Door en door verrot

Peter Breedveld

K11

Statenlid voor de PVV Eric Venema ging ‘boodschapjes’ doen bij ‘Albert Hein’ en klaagde dat hij daar, in de vorm van gehoofddoekt winkelpersoneel, ‘de islam in zijn gezicht kreeg geblaft‘. Minister Lodewijk Asscher sneerde over het woord ‘boodschapjes’, minister Ronald Plasterk wees Venema erop dat hij de naam ‘Albert Heijn’ verkeerd had gespeld.

Een dag eerder was er wat consternatie over een kookavond voor Syrische vluchtelingen in Nijmegen, die niet doorging omdat de voorzitter van de Gelderse PVV, Marjolein Faber, en GeenStijl dat hadden verboten. Kennelijk werden daarbij geen spelfouten gemaakt of malle formuleringen gebezigd, want Asscher noch Plasterk noch welke politicus ook heb ik erover gehoord.

Letterlijke interpretatie van de koran

Kustaw Bessems wel, een dag nadat hij zelf de hetzerige en onhoudbare stelling had geponeerd dat in Nederland de letterlijke interpretatie van de koran een ‘tikkie urgenter probleem‘ vormt dan de letterlijke interpretatie van het Oude Testament. Bessems beroemt zich er ook op iedereen voor te zijn geweest in het duiden van het Marokkanenprobleem in Nederland. De bijlage die hij wekelijks maakt voor de Volkskrant, Vonk, is ook niet echt een bastion van verdraagzaamheid wat moslims en allochtonen betreft.

Er is dus geen reden voor Bessems om zich beter te voelen dan Faber. Ook niet voor Asscher en Plasterk, trouwens. Die PVV’ers zijn eng, maar Bessems, Asscher en Plasterk zijn enger en ze hebben meer invloed. Plasterk schonk ons de omroep PowNed en velde het doodsvonnis over het linkse Llink. Nederland werd vervolgens avond na avond verblijd met expliciet racisme en intimidatie van medeburgers. ‘Een neger omdat het moet‘, ‘dit is toch geen weer voor een neger’. Verontwaardiging onstond er pas toen een slachtoffer een PowNed-medewerker een welverdiende muilpeer gaf, want ‘journalisten moeten zonder gevaar hun werk kunnen doen.’ De publieke omroep, kennelijk geschrokken van de brute Kaltstellung van Llink ten gunste van een extreemrechtse omroep, biedt nu vrijwel uitsluitend domrechtse kost, met veel islamofobie en zwartepietfundamentalisme, begrip voor ‘bezorgde burgers‘ die asielzoekers belagen en Hans Janmaat-verering.

Allochtonen Nederlandiseren

Asscher maakt zich boos (doet net of hij boos is) om de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, die alle moslims de toegang tot zijn land wil ontzeggen. Doet hem denken aan Philip Roths ‘The Plot Against America‘, zegt Asscher, waarin in een parallel universum de antisemiet Charles Lindbergh de presidentsverkiezingen van 1940 wint en een programma start om alle Amerikaanse Joden te ‘Amerikaniseren’. Mij doet dat niet zozeer denken aan Trumps openlijke moslimhaat (‘The Plot…‘ is één van mijn favoriete romans), als wel aan Asschers inspanningen om allochtonen te ‘Nederlandiseren’ met participatiecontracten en dergelijke. En terwijl het geweld tegen moslims en vluchtelingen hand over hand toeneemt, blijft Asscher stemming maken over parallelle Turkse samenlevingen en shariadriehoeken en zo. The Plot Against The Netherlands.

En waarom verontwaardigd zijn over Trump? Hier werk je samen met Geert Wilders, neem je zijn retoriek over, zijn politiek en zijn partijprogramma, terwijl hij een jaar of acht geleden al riep dat wat hem betreft tientallen miljoenen moslims uit Europa werden gedeporteerd. Hij zoekt kandidaat-Kamerleden met een ‘afkeer van de islam‘. Nooit een belemmering geweest om met hem in bed te gaan liggen, dus hou nu eigenlijk je waffel over Trump ook maar dicht.

Verrader van het Joodse ras

Want die krijgt tegenwind in de VS. Hij wel, dáár wel. De president neemt stelling, de media spreken zich uit, Mark Zuckerberg spreekt zich uit: ‘As a Jew, my parents taught me that we must stand up against attacks on all communities.‘ Dat zou ‘m in Nederland het predikaat ‘verrader van het Joodse ras‘ hebben opgeleverd door journalisten die in De Groene Amsterdammer en Vrij Nederland publiceren.

Lekker veilig tegen Trump schoppen terwijl je hier iedereen criminaliseert, die iets kritisch over Wilders of zijn bezorgde burgers zegt, en het toestaat dat vluchtelingen, die door de hel zijn gegaan, een gezellig kookavondje wordt ontzegd om even hun zorgen te vergeten. Dat je ze gewoon elke vorm van warmte en liefde afpakt. In de kersttijd, ook nog.

Dan ben je door en door verrot.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 10.12.2015 @ 10:23

[Home]
 

25 Reacties

op 10 12 2015 at 13:04 schreef Ralph van der Geest:

Raak. Nog eentje: de burgemeester van Rotterdam die samenwerkt met nazis die van mening zijn dat je mensen ’te humaan’ kunt behandelen, hem niet welgevallige mensen wil ‘ausrotten!’ en gezellig bij zijn moorddadige vrienden in Saudi Arabia goede sier tracht te maken…
Inderdaad: door en door verrot dit land.

op 10 12 2015 at 14:48 schreef Paul Hoekveld:

Spijker op de kop Column. Dank voor dit geluid. Ik heb gisteren (zappend in de pauze van het voetbal) het programma Arena gekeken van de lieve Gristen Van De Brink met Bart Schut en Joram van Klaveren. Het vraagstuk was of “Het Salafisme Nederland gevaarlijker maakte.” Stuitend en om te huilen. Mensen die andere mensen beschuldigen als gevaar van de democratie en diezelfde democratie dan daarom wil ondermijnen.Ik vrees dat je (Peter Breedveld) nog heel wat columns kan en wellicht moet schrijven.

op 10 12 2015 at 15:40 schreef Murat:

Fantastisch geschreven Peter.

Trump = Wilders.

En met de discussie die nu losbarst in Amerika (beweegredenen Trump, zijn electorale steun, etc.) is een directe parralel te trekken met het hele Wilders gebeuren hier.
Trump houdt het simpel, zwart wit, wij zij, en uiteraard liegt ie de boel bij elkaar over criminaliteitscijfers en moslim complotten etcetera.
Echt de man is Wilders in Amerika.

op 10 12 2015 at 17:07 schreef MNb:

Oneens, Murat. Trump is (nog) geen Wilders. Wat Trump over moslims zegt Wilders al jaren Alleen zegt Wilders nog wel een paar dingen meer. Toegegeven, Trump is bezig met een inhaalslag, maar hij heeft nog wel een weggetje te gaan. Hij is nog niet aanbeland bij de stations Kopvoddentaks, Knieschoten, Busrazzia’s op hoofddoekjes en Concentratiekampen.
Moraal: het kan altijd erger.
Altijd.

op 10 12 2015 at 18:44 schreef jacobus:

Simpele,oliedomme populisten zijn onze landbestuurders.Haarfijn aangetoond in dit goede schrijfsel.

op 10 12 2015 at 21:04 schreef Pyt van der Galiën:

Er is volgens mij nog een verschil tussen Trump en Wilders: Wilders is oprecht. Natuurlijk liegt hij op details, maar hij is oprecht wat de kern van zijn betoog betreft. Trump lijkt me eerder het prototype van de gewetenloze politieke opportunist die een gat in de markt ziet en daar gebruik van maakt. Wilders is een ideoloog, Trump is in laatste instantie een zakenman. Racisme verkoopt anno 2015, dús verkoopt Trump racisme. Wilders geloofd wat hij zegt. Trump geloofd nergens in, behalve in zichzelf.

op 10 12 2015 at 22:16 schreef Anoniem:

Zowel Trump als Wilders beschikken over dezelfde geldschieters.

http://www.huffingtonpost.com/entry/donald-trump-islamophobia_5668a9d7e4b080eddf56e951

En driemaal raden door wie beide bewonderd worden.
http://www.politico.com/story/2015/12/donald-trump-white-supremacists-216620

Geen verbazing, inderdaad.

op 10 12 2015 at 22:32 schreef sum:

Trump is rijk en zal zich nooit zo verlagen als neonazi Wilders. Deze pauper-nazi heeft zijn toekomst verbonden aan haatzaaien. Dat is zijn business zeg maar.

op 10 12 2015 at 23:24 schreef babs:

Pyt, waar bazeer je op dat Wilders oprecht is? Zou goed kunnen hoor, maar ik zie het niet meteen.

Bosma is oprecht denk ik, en zwakzinnig.

op 11 12 2015 at 11:53 schreef babs:

PB, off topic vraag (indien toegestaan): hoe komt een stuk uit 2013 op 2 in de lijst meest gelezen stukken in November?

op 11 12 2015 at 12:08 schreef Peter:

Babs, een discussie op Facebook, maar ik kan nooit precies achterhalen waar op Facebook, en waarover het dan gaat.

op 11 12 2015 at 15:13 schreef Ginio Elstak:

Goed stuk Peter, jammer dat je geen groter podium krijgt.

op 11 12 2015 at 16:37 schreef Benedictus:

Trump is een opportunist, vandaar dat de golfstaten ervan uitgaan dat hij niet meent wat hij zegt. Zij doen immers al vele jaren goede zaken met hem en sluiten dit ook voor de toekomst niet uit. Geld stinkt immers nooit!

Pyt heeft gelijk.

op 11 12 2015 at 16:45 schreef Benedictus:

Het is overigens de grootste kolder om een kookavond te verhinderen. Ik begrijp niet dat alleen de PVV dit kan verhinderen. Er zijn toch wel meer politieke partijen daar.

op 11 12 2015 at 20:00 schreef So far the great words Mr. Zuckerberg, when comes the action to back them up? | Krapuul:

[…] dat was meer hypocrisie dan oprechtheid. Om te vernemen hoe dat zit, verwijs ik u graag naar het als een klok klinkende stuk ter zake van Peter Breedveld op […]

op 11 12 2015 at 21:08 schreef Pyt van der Galiën:

@babs

Het is lang geleden dat ik een politicus zó consequent zó lang hetzelfde betoog heb horen houden. Natuurlijk is hij geradicaliseerd, maar de kern van zijn betoog is al 8 jaar lang niet veranderd. Vergelijk dat met Trump die zich nog in september jl lovend uitliet over moslims.

Overigens ben ik het oneens met je oordeel over Bosma. Bosma is allesbehalve zwakzinnig, dat lijkt me een typisch links/liberaal vooroordeel, al begrijp ik best hoe je tot die conclusie komt. Ik denk dat Bosma uitstekend begrijpt hoe de achterban van de PVV denkt. Natuurlijk houdt het verhaal van Bosma over – bijvoorbeeld – Zuid-Afrika geen tien seconden stand, maar dat is voor die achterban volstrekt irrelevant.

op 11 12 2015 at 22:44 schreef Harry Dillema:

Trump=Wilders=Asscher. Zoek niet de verschillen. Zoek de overeenkomsten.

op 12 12 2015 at 00:33 schreef Egbert:

Ondertussen aan het #Mitch Henriquez front: Wilma Duijst van het Forensisch Medisch Genootschap (zoals mijn Sigarenclub?).

“Periode 2005-2012” [waarom deze periode? Iets in 2004 of 20013,14,15 te verbergen? Ik weet wel iets]: “In die periode kwamen 24 arrestanten om bij aanhoudingen”. Ja en “10/24: oorzaak onbekend”. Dus wat zwets je nou als conclusie.

Dodelijker vind ik de contratering dat van 10/24 doden door politie de oorzaak ‘onbekend is’. Snap jij dat zelf niet, Duijst? vkr

op 12 12 2015 at 03:27 schreef Murat:

@Pyt,

Ik ben het vaak met je eens (vrijwel altijd) maar dit keer niet. Absoluut niet.

Wilders en Trump zijn beide dezelfde smerige opportunisten die tetteren voor electoraal gewin.

Ik kan mij Wilders nog perfect herinneren een betoog te houden voor de meerderheid aan vredelievende Moslims die wij niet over een kam moeten scheren, in Barend en Van Dorp.

Een ras opportunist is het die heeft gezien hoe hij stijgt in de pijlingen en hoe populair hij wordt als ie haat predikt.
Trump ondergaat nu precies hetzelfde proces. Hij merkt hoe populair hij wordt als ie tegen de draad in “politiek-incorrect” roeptoetert.
Het mooiste is wanneer alle andere politici gaan veroordelen wat ie zegt, dan wint ie NOG meer stemmen. En dat heeft Wilders tien jaar geleden al ontdekt.

Ze zijn exact hetzelfde, alleen de tijdlijn is verschillend.
Wilders is het proces tien jaar geleden al begonnen en daarom lijkt hij, in jouw ogen, zo “oprecht”.

op 12 12 2015 at 10:15 schreef Pyt van der Galiën:

Ik denk dat Harry Dillema hierboven een punt heeft. De overeenkomsten zijn groter dan de verschillen. Zie ook dit interview met de Franse filosoof Jacques Rancière over het Front National: “We have to fight against the system that produces the Front National, and thus also against the tactic of using denunciation of the FN as a means of masking the rapid rightward drift of government élites and the intellectual class.”

Wat is het verschil tussen een politicus die moslims de toegang tot een land wil ontzeggen en eentje die een specifieke geloofsvorm als het salafisme wil verbieden? Nul.

op 12 12 2015 at 13:42 schreef Thomas E:

Wilders en Trump zijn beiden demagogen van het platste soort, maar ik ben het met Pyt eens dat Wilders al die jaren een vrij consistent verhaal heeft gehad, terwijl Trump een wild om zich heen schoppende cowboy lijkt te zijn. De narcistische rijkaard die veel te lang naar de ogen is gekeken en nu denkt dat hij Nero’tje kan spelen. Een soort Amerikaanse Emile Ratelband.

op 12 12 2015 at 18:04 schreef Murat:

Hey Pyt,

Anderson negeer je me gewoon lekker effe joh.

op 12 12 2015 at 21:43 schreef Pyt van der Galiën:

@Murat

Mijn reactie om 10.15 is ook een reactie op jou:) Ik dacht dat dat wel duidelijk was.

Om er nog even specifiek op in te gaan: Wilders positie is is in de loop van de jaren verschoven, die van Trump in maanden. Er zijn natuurlijk ook veel overeenkomsten, ik probeerde aan te geven dat die uiteindelijk belangrijker zijn.

op 14 12 2015 at 00:28 schreef dewanand:

REF Cit:
op 12 12 2015 at 18:19 schreef Hans Naaktloper:
@Dewanand
Gaan wij een keertje dansen? Als wij er nou voor zorgen dat alle ‘rassen’ versmelten, kunnen we samen filosoferen over de vraag hoe om te gaan met alle andere verschillen tussen de mensen.
——- antw

namastiaauw,

Zowel linkse blanken, rechtse blanken als christelijke blanken zijn feitelijk diep in hun witte hart toch doodsbang dat hun HOOG Arische Blanke Ubermenschen ras toch weggeneukt zal worden door ons, de vieszwarte koelie rassen (zwarte mini piemels) en de genetisch en seksueel dominanten Afro rassen van Afrikaanse origine. Ja, dankzij Wieroe kon ik dit raadsel ontrafelen.

O ja, Geert Wilders is slechts een geblondeerd poppetje en zo zijn er meerdere van in de hele internationale politiek, die toch volledig aangestuurd worden door Blanke Magnaten en industrielen.

Ja he:

‘MONEY RULES THE WORLD’.

‘NO MONEY, NO PUSSY’.

Kijk hier, zo neukt men het blanke ras weg op aarde in alle standjes uit de bijbel, de koran en de kama sutra. Zielig maar wel zo lekker diep. MIAAUWALLAH.

lijst met blote gezichten van vele bontgekleurde afro hypermix meiden:
http://www.ebonyfantasies.com/face/

ps
SOS .. SOS v Hitler

op 14 12 2015 at 15:29 schreef Murat:

@Pyt,

Ok dan zijn we het dus aardig eens :)

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS