Home » Archief » Het Anatolische Gevaar


[19.07.2016]

Het Anatolische Gevaar

Peter Breedveld

nat8

Nederlanders die de spanningen uit hun land van herkomst naar hier importeren, zoals VVD’er Han ten Broeke dat noemt, zijn geen nieuw verschijnsel. Wie ‘Het land van herkomst‘ van Nadia Bouras leest (en iedereen met een grote waffel over de multiculturele samenleving zou dat moeten doen), leert dat socialistische Nederlanders van Marokkaanse afkomst en Marokkaanse Nederlanders die achter koning Hassan II stonden, ook op de Nederlandse straten met elkaar op de vuist gingen. Molukse Nederlanders betrokken ons bij de strijd om een onafhankelijke Molukse republiek in Indonesië en in de jaren negentig ging in Den Haag menige winkelruit aan diggelen als de Koerdische Nederlanders weer eens de straat opgingen. En bij iedereen boven de veertig staat de vechtpartij door Surinaamse Nederlanders bij Karel van de Graaf op televisie in het geheugen gegrift (was dat nou live?)

Ik heb nu in de eerste alinea heel politiekcorrect steeds gesproken van ‘Turkse Nederlanders’ en ‘Nederlanders van Marokkaanse afkomst’ en zo, u ziet hoeveel ruimte dat opslokt, dus vanaf hier spreek ik gewoon weer van ‘Turken’ en ‘allochtonen’ en zo.

Zwientje tikken

Veel Nederlanders lijken bij ‘globalisering’ vooral te denken aan Nederlandse consulaten en agentschappen in Afrika en Azië, die Nederlandse agrariërs helpen hun rozenkweekbedrijven en kippenslachterijen in het buitenland op te zetten. Een soort vreedzame VOC-mentaliteit dus. Dat klopt ook wel, maar er is deze keer wederkerigheid: wij gaan niet alleen de wijde wereld in, de wijde wereld komt ook hier. U moet ophouden van Turken en Marokkanen en Somaliërs te eisen dat ze hier enthousiast komen meedoen met zwientje tikken en toiletpotten werpen. Nederland is geen natie meer met een volkslied en vaderlandse trots en allemaal hopen op een Elfstedentocht en dat wordt het ook nooit meer, al zie je af en toe nog wat een echte verbinder, zoals Koning Willem Alexander, nog voor elkaar weet te krijgen bij mensen van wie Lodewijk Asscher beweert dat ze met de rug naar de samenleving toestaan.

Nederland is een geografische plek waar mensen profiteren van de mogelijkheden om een fatsoenlijk leven op te bouwen, te werken, handel te drijven. Dát is wat ze bij elkaar houdt en daar is niks mis mee. Ze houden een band met het land van herkomst, blijven betrokken bij de ontwikkelingen daar. Ook niks mis mee.

Parallelle samenleving

Dus ja, Turken gaan in Nederland de straat op om te vieren dat in Turkije een staatsgreep is mislukt en niet, zoals Özcan Akyol nogal vals suggereert, uit blijdschap dat er soldaten gelyncht werden. Dat Nederlandse politici er schande van spreken dat Turken blij zijn dat een staatsgreep is mislukt, is te zot voor woorden. Kennelijk staat er in dat participatiecontract van Asscher ook dat allochtonen beloven blij te zijn met een staatsgreep als die het Westen niet per se verkeerd uitkomt. Als je nou wilt spreken van een parallelle samenleving, dan heb je die hier: van buiten zijn onze politici democraat, totdat militairen een greep naar de macht doen, dan ben je opeens slecht geïntegreerd als je dat geen goed idee vindt.

En wat wil je eigenlijk? Als Turken zich verbonden moeten voelen met Nederland, zou het helpen om ze niet bij elke gelegenheid, die je krijgt, af te schilderen als ISIS-aanhangers die snode dingen bekonkelen in hun parallelle samenleving. Media en politiek spreken over Turken zoals in de jaren dertig werd gesproken over het Gele Gevaar. Het is racistisch en hysterisch en zal onvermijdelijk een self-fulfilling prophecy blijken te zijn. En dan janken dat je als journalist wordt bedreigd als je even met ze wilt spreken. Mensen, als ik door een journalist word benaderd, dreig ik ook de hond op ‘m af te sturen. Journalisten zijn sokpoppen van de PVV, allemaal.

Bezorgde burgers

Als je wilt dat Turken zich verbonden voelen met Nederland, moet je als democratische politicus (ja, jij, inderdaad, Paul Ulenbelt) niet gaan dreigen Turken uit te zetten omdat ze stenen naar Gülen gooien, terwijl je witte Hollanders, die brandschattend en kinderen bedreigend door het land trekken, steeds liefkozend ‘bezorgde burgers’ noemt en beweert dat ze asielzoekerscentra bombarderen uit frustratie om de verschraling in de zorg.

Ik weet, het is zeer verontrustend, wat er nu allemaal in Turkije gebeurt, Erdogan die rechters ontslaat en journalisten opsluit en zijn volk tegen Gülen mobiliseert. Toch dringt zich, als ik het mag zeggen, een vergelijking op met de reacties van het Westen op de huidige terreurgolf. Wij hebben nog steeds Guantanamo Bay, hoor. Bij ons worden onschuldige gezinnen uit hun huis gesleept en mensen veroordeeld voor thought-crimes. We worden afgeluisterd en gemonitord, democratische politici willen salafisme verbieden. Erdogans Gülen zijn zeg maar onze salafisten. Een partij als DENK wordt door media en politiek eendrachtig door pers en politiek gecriminaliseerd.

Ik heb het, geloof ik, al eerder gezegd, maar het verschil tussen Erdogan en onze overheid is dat wij (bijna) geen journalisten hóeven op te pakken. Die lopen namelijk allemaal al keurig in het gareel.

Frontaal Naakt kost me geld! Véél geld zelfs. Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan de financiële schade te beperken. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 19.07.2016 @ 07:01

[Home]
 

32 Reacties

op 19 07 2016 at 08:08 schreef ralph seewald:

Vergeet het rode gevaar niet van Mao :)

op 19 07 2016 at 08:16 schreef HansR:

Molukse Nederlanders betrokken ons bij de strijd om een onafhankelijke Molukse republiek in Indonesië…

De Molukkers hadden duidelijk meer historische reden en recht ons bij hun strijd te betrekken dan de Turken of Marokkanen. Ze horen in dat rijtje niet thuis, foute associatie.

op 19 07 2016 at 08:24 schreef Peter:

Nou Hans, begin maar te onderbouwen, zou ik zeggen. Totdat het tegendeel bewezen is, hou ik het erop dat je een ordinaire racist bent. Zo’n dikke witte lul die steevast ‘Hans’ of ‘Piet’ of ‘Henk’ heet.

op 19 07 2016 at 08:32 schreef HansR:

Nou nou @Peter, het kan wat minder denk ik.

Molukkers zijn op dienstbevel naar Nederland gekomen met een belofte dat hun land onafhankelijk zou worden. Er was een verbinding tussen NL en de Molukkers, anders dan tussen Turken en Marokkanen. Dat heeft geen reet met racisme te maken.

Maar leef gerust door in je eigen wereldje en scheld iedereen verrot die daar even een opmerking tussendoor maakt.

Doei…

op 19 07 2016 at 09:07 schreef Murat:

Peter,

Is al jaren zo. Toen ik tiener was (Gabber tijd) namen de racisten het al op voor de Molukkers.

Op de een of andere manier is het heel hot onder racisten om het op te nemen voor Molukkers maar de pest te hebben in Turken, marokkanen en ander “zwart” spul.

Aan de andere kant heb je dan ook weer Maluku-nazis en Molukse motorclubs en zelfs Molukse Hells Angels.

Op de een of andere manier zijn Molukkers de geaccepteerde zwartjes onder de racisten. En zien ze zichzelf vaak ook verheven boven alle andere allochtonen (Itam bedaki) maar ook de “kaas-blanken” of “belanda kitchus” zoals ze zelf vaak zeggen.

Ik kan je verzekeren dat Hans nu met het verhaal komt dat “WE
(Nederland) de Molukkers wat hebben beloofd (eigen staat) en ze het niet kregen”. En derhalve zijn DE Molukkers gerechtvaardigd in hun aggressieve (en mijns inziens vaak racistische gedrag) jegens de Nederlander”

Turken en Marokkanen die zich de tering hebben gewerkt voor ons land, die hebben dat recht niet volgens die lui….

op 19 07 2016 at 09:08 schreef Peter:

Nee Hans, we zijn nog niet klaar. Die verbinding tussen Molukkers en Nederlanders, vertel daar eens wat meer over? En hoe zijn de Turken en Marokkanen hier terecht gekomen?

op 19 07 2016 at 09:33 schreef Peter:

Nou, Murat, ik ging in mijn jeugd nogal veel met Molukkers om en ook die werden geweerd uit cafés en disco’s, gedemoniseerd, vernederd en over een kam geschoren met terroristen. Maar dat vergeten types als Hans meteen weer zodra zich een nieuwe zondebok aandient.

op 19 07 2016 at 09:41 schreef John de Beer:

De Turken en Marokkanen zijn geronseld om in Nederland onze welvaart mede op te bouwen. In geheel West-Europa hebben ze bijgedragen aan de totstandkoming van het Wirtschaftswunder.

Inmiddels, we zijn 50 jaar verder, blijkt de relatie met de landen van oorsprong steeds verder te zijn geïntensiveerd. En dit heeft nu zijn consequenties bij politieke onrust in wervingsland Turkije. In Rotterdam is het op sommige plaatsen onrustig sinds de couppoging op vrijdag. Enkele honderden Turkse Nederlanders gingen diezelfde avond richting het Turkse consulaat om te demonstreren. De sfeer was grimmig, aanwezige journalisten werden belaagd. Burgemeester Aboutaleb probeert met politiebewaking bij Turkse gebouwen, ook die van Gülen-organisaties, de rust terug te brengen.

Dit is een van de gevolgen van onze oude wens om meer welvaart die destijds niemand kon of wilde voorzien. Hopelijk is de wijze Aboutaleb in staat de huidige onrust in goede banen te leiden. Als hij het niet kan, wie dan wel?

op 19 07 2016 at 10:08 schreef MNb:

“een echte verbinder, zoals Koning Willem Alexander”
Moet ik straks nog monarchist worden ook.

op 19 07 2016 at 10:19 schreef Martin:

In mijn beleving werden Molukkers door racistische autochtonen net zo hard gediscrimineerd als andere allochtonen, en als er bv. weer eens opstootjes waren bij Molukse demonstraties in Den Haag was de teneur op internetfora toch echt dat ze moesten oprotten naar Molukkistan.
Pas toen er berichten verschenen over rellen in Culemborg tussen Molukkers en Marokkanen, werden de Molukkers door het racistische deel der natie in de armen gesloten. Want vijand van vijand…

op 19 07 2016 at 10:55 schreef cRR Kampen:

‘Toch dringt zich, als ik het mag zeggen, een vergelijking op met de reacties van het Westen op de huidige terreurgolf.’

Welja. Volledig mee eens.
Er is eigenlijk globaal een keer naar het fascisme gaande. Het gebeuren in Turkije is maar een gevalletje in een hele reeks.

Regeringsleiders per volgend jaar heten dus Wilders, Le Pen en Trump. Oostenrijk zal binnenkort wel omvallen.

op 19 07 2016 at 10:59 schreef André Richard:

@ “En bij iedereen boven de veertig staat de vechtpartij door Surinaamse Nederlanders bij Karel de Graaf op televisie in het heugen gegrift (was dat nou live?)”

Ja, dat was live.
En nee, ik snap nog steeds niet waar dat over ging…

op 19 07 2016 at 10:59 schreef Henk:

Briefing kersverse Prime Minister Thatcher.

op 19 07 2016 at 11:16 schreef babs:

Nederland is geen natie meer met een volkslied en vaderlandse trots en allemaal hopen op een Elfstedentocht en dat wordt het ook nooit meer

Dit is de kern. Probleem is dat het halve land nog in de ontkenningsfase zit en dat zelfs een Groen-Links-leider die het zo stelt zijn loopbaan kapotmaakt.

Ik vrees dat de achterlijke massa wel degelijk kan winnen, dan krijgen ze hun volkslied en vaderlandse trots terug, ten koste van al het goede dat ons echt bindt.

op 19 07 2016 at 17:56 schreef John de Beer:

Maar Babs, je mag toch niet van alle mensen verwachten dat ze Sinterklaas, de Elfstedentocht en de Paasvuren zo maar achter zich laten. Evenals de ‘vreemde’ culturen die ons land tegenwoordig kenmerken, heeft de Hollandse cultuur zich eeuwenlang kunnen vormen en is voor velen nog steeds een vanzelfsprekendheid. Dezelfde waarom veel Nederlandse moslims het belangrijk vinden bijv. de Ramadan aan te houden.

In mijn optiek is de Ramadan evengrote flauwekul als het Kerstfeest, maar wie ben ik om daarover te oordelen? De een zijn cultuur is immers niet beter of slechter dan die van de ander. Het lijkt er nu op dat we in Nederland een botsing der culturen ondergaan en misschien is dit ook wel zo. Maar uiteindelijk zullen, zoals dat eeuwenlang is gegaan, de diverse culturen in elkaar opgaan en elkaar mogelijk zelfs versterken. Neem van mij aan: onze kinderen en kleinkinderen hebben het nergens meer over zoals wij geen weet meer hebben van die rare gewoontes die destijds door Duitse Hannekemaaiers, Hugenoten, Litouwse Joden en Vlamingen ooit naar de Lage Landen zijn meegenomen.

op 19 07 2016 at 21:11 schreef Dennis:

Babs 11:16

Vind je? Wanneer je kijkt hoe het er buiten West-Europa aan toegaat dan sta je redelijk alleen in dat sentiment. (En natuurlijk hoort Engeland daar inmiddels ook bij trouwens.)

op 20 07 2016 at 03:13 schreef MNb:

JdB, je hebt het weer eens niet begrepen. Sinterklaas, Elfstedentocht en Paasvuren definiëren de Hollandse cultuur (leuke uitdrukking trouwens in deze context – beneden de grote rivieren, in Friesland en in de Achterhoek hadden ze het daar toch al nooit zo mee op) niet meer en zullen dat ook nooit meer doen. Van de Elfstedentocht zal het wel nooit meer komen, maar Sinterklaas mag je gerust blijven vieren, hoor en Paasvuren ontsteken ook.

op 20 07 2016 at 08:42 schreef babs:

Niemand hoeft iets substantieels achter te laten, maar je kunt niet verwachten dat je buurman ook zijn huis oranje verft.

De discussie gaat er steeds over dat mensen zich moeten aanpassen, maar daar gaat het helemaal niet om, ze moeten zich aan de wet houden en verder niks.

En mocht er ooit een elfstedentocht komen (in de winter na een vulkaanuitbarsting) wie weet wie dat dan allemaal leuk vindt.

(Geen idee wat Dennis wil zeggen.)

op 20 07 2016 at 10:41 schreef Dennis:

@Babs

Een nieuwe poging. Ik denk dat je op de verkeerde lijn zit wanneer je jezelf aansluit bij het idee dat Nederland (of welk ander land ook) geen natie meer is met een volkslied en vaderlandse trots.
Iets wat ook wordt uitgedragen trouwens door de Nederturken die de straat op gaan voor hun president maar ondertussen wel geboren zijn in Schagen, Rotterdam of Oss.

De natie is nog springlevend.

op 20 07 2016 at 11:28 schreef babs:

Nietes

op 20 07 2016 at 11:46 schreef cRR Kampen:

Hollandse cultuur is absoluut springlevend. Ik hoef maar uit het raam te kijken en ik zie die M.

op 20 07 2016 at 11:53 schreef John de Beer:

Aan Mnb

Lezen blijft moeilijk Mnb, of is het weer fact free oordelen? De genoemde culturele tradities zijn uiterst betrekkelijk -je geeft het zelf al aan- en dat geldt ook de tradities van de immigranten van de laatste 50 jaar. Voor alle duidelijkheid: mij zeggen ze niets en ofschoon ze nog voor velen, zowel nieuwkomers als oudkomers, waardevol kunnen zijn, lost tijd alles op. De biecht is afgeschaft in Nederland, hetzelfde zal op termijn gebeuren met frequent moskeebezoek etc. Hiervoor komen andere, gedeelde waarden in de plaats. Is dat nu geen mooie gedachte?

op 20 07 2016 at 16:42 schreef sjonnie:

Nja, die mislukte Oostenrijkse kunstenaar is niet aan de macht gekomen door democratie.
Het was von Papen die aandrong hem een kans te geven omdat hij het zo goed deed bij het volk.
Wat er daarna gebeurde is helder omschreven door o.a. Ian Kershaw.
Historie recals, Supertramp.

op 20 07 2016 at 16:58 schreef MNb:

Dat of jij drukt je gewoon beroerd uit, JdB. Ik reageerde hierop:

“Maar Babs, je mag toch niet van alle mensen verwachten dat ze Sinterklaas, de Elfstedentocht en de Paasvuren zo maar achter zich laten.”
Dat verwacht Babs helemaal niet en ik ook niet. Dus niks geen gemaar.

op 20 07 2016 at 18:10 schreef sjonnie:

Oeps, Fool’s Overture van Supertramp.

Sorry.

op 20 07 2016 at 20:32 schreef John de Beer:

Gelieve niet alles zo letterlijk te nemen Mnb. Deze fenomenen noemde ik in overdrachtelijke zin en staan in mijn optiek dus voor een groter geheel. Maar ik zal je advies ter harte nemen en in het vervolg nog verder op de knieën gaan.

op 21 07 2016 at 14:51 schreef dewanand:

REf Cit, tekst Peter Breedveld:

‘Ik heb nu in de eerste alinea heel politiekcorrect steeds gesproken van ‘Turkse Nederlanders’ en ‘Nederlanders van Marokkaanse afkomst’ en zo, u ziet hoeveel ruimte dat opslokt, dus vanaf hier spreek ik gewoon weer van ‘Turken’ en ‘allochtonen’ en zo.’

——– reactie Wieroe en dewa aapje:

N1: wij moesten hier hard om lachen, Wieroe rende door de warme woning en vond het hilarisch. Ach hoe maak je van een lage kaste, korte, viesbruine, bruinwerkende, mislukte, kleingeschapen, DOMidiote, schizofrene, Afro koelie kwatta aapje nou een hoogbeschaafde, hypermoderne, grootgeschapen blanke hollander??

N2: KIjk uit oude vingerdoos:
Papieren Nederlandertjes_Documentaire (1974)
Film van Frank Zichem over de Surinaamse kinderen in de klimaat, woongelegenheid, spelen op straat, onderwijs op school en over discriminatie.

https://www.youtube.com/watch?v=uauAWHVZsg0

op 21 07 2016 at 20:12 schreef Murat:

Beetje off-topic, maar deze wilde ik Peter niet onthouden.

Ook hier in Hong Kong gaat het over de dubbele standaard jegens blanke en niet-blanke slachtoffers van terrorisme.

http://www.scmp.com/comment/insight-opinion/article/1992796/if-white-man-bleeds-it-leads-sad-reality-news-judgment

op 21 07 2016 at 21:15 schreef Edwin Vink:

Het verbazendste vind ik wel dat al die lui die Erdogan zo verafschuwen Putin op een voetstuk plaatsen want dat is zo’n sterke leider. Zou dat iets met kleur te maken hebben?

op 21 07 2016 at 23:41 schreef Sasha Berkman:

Ik heb nog niet meegemaakt dat een zinnig iemand Putin op een voetstuk plaatste. Het wordt wel beweerd, net zoals iemand voor anti-semiet wordt uitgemaakt door verdedigers van de praktijken van de fascistische israelische entiteit in deze wereld. De amerikaanse praktijken, oorzaak van heel veel hedendaagse ellende staan uberhaupt bijna nooit ter discussie.

op 22 07 2016 at 00:55 schreef Murat:

Edwin, erdogan is net zo blank als Putin. Het heeft met zijn religieuze achtergrond te maken, denk ik.

op 25 07 2016 at 20:32 schreef Sasha Berkman:

Trump over Erdogan:

‘Mr. Trump had nothing but praise for President Recep Tayyip Erdogan, the country’s increasingly authoritarian but democratically elected leader. “I give great credit to him for being able to turn that around,” Mr. Trump said of the coup attempt on Friday night. “Some people say that it was staged, you know that,” he said. “I don’t think so.”’

Zelfs daar stappen die Wilderszeloten gewoon overheen. Het tijdperk van discussie is voorbij ben ik bang. Er is een heuse rechtse revolte in the making ben ik bang voor. We moeten de lessen van de Black Panters, Dyab Abou Jahjah en anderen leren, en snel!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS