Home » Archief » Hoi, Jesse Klaver, ik heb geen zin om te boeten voor jouw papatijd


[05.10.2019]

Hoi, Jesse Klaver, ik heb geen zin om te boeten voor jouw papatijd

Peter Breedveld


Scène uit Stormy Weather (1943)

‘Jesse Klaver zal zich snel ontpoppen als de nieuwe Lodewijk Asscher’, schreef ik tweeënhalf jaar geleden toen de koortsachtige messianisering van de GroenLinks-leider een bizar hoogtepunt bereikte. Ik heb hem altijd een op een GroenLinks-congres verdwaalde JOVD-jongere gevonden.

Lodewijk Asscher is die man die we elke dag op TV zien fulmineren tegen het afbraak-beleid waarvan hij zelf de fundamenten heeft gelegd als vice-premier in het kabinet Rutte II. Toen was het de PvdA die meende dat je meer voor je achterban gedaan krijgt als je constructief meewerkt met de neoliberalen. De achterban dacht daar iets anders over, met een historische verkiezingsnederlaag als gevolg.

Nu is Klaver degene die zich als Ruttes schoothondje opwerpt, door de Rijksbegroting al bij voorbaat goed te keuren. Een Rijksbegroting die voorziet in een gigantische aderlating voor de gemeenten, waardoor zwembaden en bibliotheken moeten sluiten, en in wat de facto een duizelingwekkend, gekmakend, surrealistisch astronomische bezuiniging is van 226 miljoen euro op het hoger onderwijs, waar nu al een misdadige roofbouw op mensen wordt gepleegd. En dat terwijl het rijk een overschot heeft van 12 miljard.

Complimentje van Rutte

Rutte is alvast heel blij met Klaver. Daar doe je het voor, als oppositie-leider, dat de premier blij met je is. Het Nederlandse journaille werkt zich daar ook voor uit de naad, voor een schouderklopje van Rutte. Of een bitterbal.

Oppositieleider, en dan help je dit beleid aan een meerderheid in de Eerste Kamer.

“Maar dat is juist heel slim”, zegt een vriend, “want zo voorkomt Klaver dat het Baudet is die Rutte aan een meerderheid helpt.” Mind-boggling, dat je doet wat extreemrechts anders zou doen, omdat extreemrechts het anders doet. Deze briljante strategie werd al eerder gevoerd tegen Wilders. Om te voorkomen dat Wilders aan de macht zou komen en bruine mensen en moslims zou beginnen te deporteren, ging de regering, met gedoogsteun van Wilders, zelf bruine mensen opsporen en deporteren. Klaterend succes was dat. “We gaan Wilders inkapselen”, zei Maxime Verhagen. Het hele land is nu door Wilders ingekapseld.

Vrijbrief voor afbraakbeleid

Klaver geeft de regering een vrijbrief voor verder afbraakbeleid. Zo wil hij voorkomen dat partijen ‘politieke spelletjes gaan spelen’. Volgens hem zijn ‘mensen’ wel klaar met het gebeuk.

Dit om de indruk te wekken dat GroenLinks ooit heeft gebeukt, maar dat is een brutale spin van het PR-bureau van GroenLinks. Onder het mom van “verantwoordelijkheid nemen” heeft GroenLinks het de regering altijd naar de zin gemaakt. De partij gaf cruciale steun aan de inzet van Nederlandse militairen in Kunduz, waar een neo-koloniale oorlog moest worden uitgevochten. Jesse Klaver zette zich persoonlijk in voor de afschaffing van de basisbeurs voor studenten en voor het leenstelsel, waar een meerderheid van het kabinet, inclusief GroenLinks, nu tegen is.

Aanpassen of opbokken

En GroenLinks heeft altijd het dominante allochtonen-discours gevolgd, als ik het zo oneerbiedig mag noemen, dat er op neerkomt dat hun zich aan ons moeten aanpassen of oprotten. Of ‘opbokken‘, zoals een GroenLinkser het noemt. In Amsterdam zit een wat dissidente GroenLinks-afdeling, die door Klaver onder druk werd gezet toen het mee wilde doen aan een protestdemonstartie tegen fascisten in de gemeenteraad.

Zeg dat een keer hardop: Klaver wilde dat GroenLinks afzag van stellingname tegen fascisme.

Tonnetje stikstof

Ik geloof dat het plan is dat GroenLinks die begroting en dus het regeringsbeleid goedkeurt, en dan de komende tijd steeds tegen voorstellen zal stemmen waar de partij tegen is. Een beetje tweaken en fine-tunen zeg maar. “Heel goed, Rutte, maar misschien zou er hier een tonnetje stikstof afkunnen en daar drie docenten bij.”

Ik vind het een kutplan. Ten eerste kun jij de politieke spelletjes en het gebeuk zat zijn, daarbuiten, hier dus, waar ik zit, zit een enorme groep mensen zich verschrikkelijk in de steek gelaten te voelen. Oppositie voeren is opkomen voor die gemarginaliseerden. Het zou fijn als er iemand in Den Haag duidelijk stelling nam, en dat dit niet de moreel corrupte Asscher is. Dat niet alleen tegen het beleid wordt geageerd, maar ook tegen het discours dat aan dat beleid ten grondslag ligt. Het gaat ook om een morele oppositie. Het is essentieel dat de boodschap doordringt dat dit niet deugt, dat het verhaal verkeerd is, en de prioriteiten niet op orde zijn.

Kind vaker zien

En ten tweede vind ik het persoonlijk niet geruststellend om uit Klavers mond te horen dat GroenLinks voor en tegen voorstellen gaat stemmen waar ze het wel of niet mee eens is. Zie Kunduz, zie het leenstelsel, zie het multiculti-debat.

Als Klaver te moe is voor oppositie, of niet van politiek houdt of zijn kind vaker wil zien, alle respect, maar dan heb ik een tip: ga daar weg. Geef het stokje over aan iemand die wél iets wil doen. Ik heb geen zin om de prijs te moeten betalen voor jouw papatijd.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Afgelopen maandag moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 05.10.2019 @ 09:30

[Home]
 

1 Reactie

op 05 10 2019 at 09:31 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS