Home » Archief » Verboten door Wierd Duk: mijn speech ter gelegenheid van zijn nieuwe boek


[18.12.2022]

Verboten door Wierd Duk: mijn speech ter gelegenheid van zijn nieuwe boek

Peter Breedveld

Geachte aanwezigen, wat sportief van Wierd Duk en zijn uitgever om mij te vragen een woordje te spreken bij de presentatie van zijn nieuwe boek Wierd Duk in Nederland, een bloemlezing uit zijn beste werk voor De Telegraaf. Ik ben al jaren één van Duks grootste criticasters en daar is Duk niet altijd even lekker mee omgegaan. Hij heeft erover geklaagd bij mijn werkgever en zelfs bij mijn vrienden, want dat iemand die hem bekritiseert, nog een baan en een sociaal leven heeft, is volgens Duk bewijs van het falen van de rechtsstaat en van het morele verval van ons land.

Blijkbaar is zijn zelfvertrouwen wat aangesterkt, of heeft hij ingezien dat een immens talent als hij een beetje tegenwind moet kunnen incasseren, of misschien dacht hij dat ik niet zou durven komen speechen. Ik sta hier tenslotte in het hol van de leeuw. De fine fleur van Domrechts is hier aanwezig. Ik zie de opgegraven Boris Karloff Rob Hoogland en heel wat andere collega’s van De Telegraaf. En hé, daar heb je Annabel Nanninga van de Mooie Ovens van Hitler en de Dobbernegers, en als we daar de eeuwig beschonken pias Hans Teeuwen niet hebben. Niet vergeten te flossen, Hans! Wat luitjes van Elsevier Weekblad, het is een gezellige boel, een mooie dwarsdoorsnede van het publiek dat Duk aantrekt met zijn werk. Een verzameling chronisch verongelijkte reactionairen die werkelijk geloven dat de witte man het meest bedreigde organisme op aarde is. Niet geheel ongevaarlijk voor iemand als ik. Ik voel me toch een beetje een communist op een nazifeestje, hahaha!

Hekel aan moslims

Maar ik heb geen moment geaarzeld toen Syp Wynia van de extreemrechtse uitgeverij Blauwburgwal me belde. De kans om in levende lijve tegenover Duk te staan wilde ik me niet laten ontglippen. Op Twitter heeft hij me geblockt en zit hij op me te schelden en te tieren zonder dat ik iets terug kan zeggen, en in verschillende interviews heeft hij ook van alles over me beweerd waarbij de interviewer steevast vergat even bij mij langs te gaan voor wat wederhoor. Talloze keren heb ik hem uitgedaagd om met mij in debat te gaan, om mét mij te praten in plaats van over mij. Ik heb me vaak mogen verheugen in de aandacht van het trollenleger dat hij regelmatig inzet om zijn critici te intimideren en wat een massa agressieve troglodieten is dát! Nu mag ik eindelijk eens wat zeggen tegen zijn bewonderaars.

Duk beweert altijd dat hij in zijn interviews dat deel der natie een podium geeft dat normaliter nooit gehoord wordt. Dus de mensen die een hekel hebben aan moslims, en aan “genderterreur“, die Zwarte Piet willen houden, die vluchtelingen willen laten verdrinken in de Middellandse Zee, die Poetin-fan zijn, die niet meedoen aan de “klimaatonzin”, die bang zijn voor de islam, die zich ongerust maken over de islam, die vinden dat er geen plaats in Nederland is voor de islam en die vinden dat de islam moet worden verboden in Nederland. De mensen die vluchtelingen, moslims en allochtonen haten maar dat mag je niet zeggen van de linkse goegemeente want dan ben je meteen een racist. Die als wappie worden weggezet, alleen maar omdat ze ivermectine willen slikken tegen corona.

Extreemrechtse partijen

Ze worden niet gehoord, deze mensen. Ze zijn niet vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, waar geen zeven verschillende extreemrechtse partijen dagelijks fulmineren tegen moslims, Marokkanen, Turken, vluchtelingen en trans mensen. Ze hebben geen eigen omroep die je dan bijvoorbeeld Ongehoord Nederland zou kunnen noemen, ze staan niet constant in alle media te bauwen dat zich ontheemd voelen tussen al die buitenlanders, in hun eigen land! De hele politiek heeft niet zijn oren laten hangen naar de Boze Burger, die op trekkers en met fakkels brandschattend het land terroriseert, gepamperd en bewierrookt door de politie.

Ammaal niks van waar.

Kwade tongen beweren dat Duk alleen mensen interviewt die vinden wat hij ook vindt, bijvoorbeeld dat moslims onze instituties overnemen en ons hun islamitische agenda opleggen, maar ook dat zijn leugens. Duk heeft bijvoorbeeld ook een moslima met hoofddoek geïnterviewd, en hahaha, hoe kan Duk nou dezelfde mening hebben als zo’n kopvod? Heel flauw dat die moslima op Twitter uit de doeken doet hoe dat interview met haar is gegaan, een kruisverhoor over hoofddoeken, Erdogan, vol verdachtmakingen en nare suggesties, zo erg dat de geïnterviewde, toen ze het uiteindelijke artikel zag, vond dat het nog alleszins meeviel.

Barbaren uit het Oosten

Je zou bij zulke voorbeelden een beetje kunnen gaan twijfelen aan de integriteit van Wierd Duk. Als je zelf een beetje integer was. Gelukkig heeft echt helemaal niemand hier in deze zaal, met uitzondering van mijn persoontje, zelfs maar een greintje integriteit in zijn donder. Jullie zijn allemaal charlatans die Duk bewonderen omdat hij schrijft wat jullie graag lezen. Jullie wíllen graag geloven dat de westerse beschaving wordt bedreigd door de barbaren uit het Oosten, dat alle moslims ons onze strot willen doorsnijden en dat een kongsi van de islam en Links Nederland wil omvolken. Dat elke moslim Joden haat, zijn vrouw slaat en zijn dochters dwingt hoofddoeken en boerka’s te dragen. Dat antiracisten terroristen zijn, dat het Rotterdamse gemeentehuis ten prooi is gevallen aan de salafisten, dat Jenny Douwes een verzetsheld is en dat Wierd Duk een journalist is.

Zonder al die zekerheden zou jullie armetierige leven elke betekenis verliezen. Daarom verbied je het jezelf te twijfelen aan wat Duk schrijft, vind je het niet erg dat hij een voormalige Haagse synagoge, die in het Haagse winkelcentrum staat, naar de Schilderswijk verplaatst om te “bewijzen” dat de moslims de Joden uit Den Haag hebben verjaagd in plaats van de mensen die door mevrouw Nanninga hier zo worden bewonderd, de nazi’s. Daarom maal je niet om wederhoor, niet om feiten, niet om doorvragen. Never check a good story, is het adagium van de journalisten hier.

Wierd Duk legitimeert jullie racisme, jullie ziekelijke islamofobie, jullie haat jegens alles wat afwijkt van normen die in 1958 al belachelijk ouderwets waren. Dat is waarom jullie Duk-fans zijn. Dat heeft niks te maken met talent of een journalistieke vinger aan de pols. Duk ontbeert élke nieuwsgierigheid naar de ander, net als jullie. Elk interview dat hij afneemt, dient om jullie overtuigingen te bestendigen, namelijk dat jullie een superieure beschaving vertegenwoordigen, dat jullie slachtoffers zijn, dat jullie recht hebben op je gewapende clash en je politieke aardverschuiving.

Monomane zombies

Ik bedoel, kijk jullie nou eens staan. Monomane zombies, verslaafd aan het rottende vlees dat Duk wekelijks opdient in De Telegraaf en dagelijks op radio, televisie en het internet. Klagend over de “onaanraakbaarheid van de islam”, terwijl het al meer dan 20 jaar over niks anders gaat dan de islam. Hoe kun je, in een land dat zo fanatiek en verbeten op moslims jaagt, een functionerend brein hebben en beweren dat je het niet over de islam mag hebben?

Jullie zijn nog dommer dan Duk. Die houdt jullie voor de gek. Die heeft zelf ooit tegen Nadia Bouras gezegd, toen ze nog on speaking terms waren, dat hij geen droog brood zou verdienen als hij al die racistische, islamofobe, extreemrechtse bagger niet zou schrijven.

Hij doet het voor geld. Hij gelóóft er niet eens in. Hij is een cynische hoer.

En jullie zijn goedgelovige sukkels.

Speech ter gelegenheid van de presentatie van Wierd Duks nieuwe boek Wierd Duk in Nederland. Geschreven op verzoek van Syp Wynia, maar toen ik hem de tekst ter inzage gaf mocht ik opeens niet meer komen. Nu heeft Opgegraven Boris Karloff een voordracht gehouden, daarin beweert hij dat ik niet wilde komen speechen, maar daar is dus niks van waar. Groeten ook van mijn “niet te versmaden moslimaatje.”

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 18.12.2022 @ 13:34

[Home]
 

1 Reactie

op 18 12 2022 at 13:35 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS