Home » Archief » Werk- en opdrachtgevers moeten stoppen Vizier op Links-praktijken te belonen


[23.03.2021]

Werk- en opdrachtgevers moeten stoppen Vizier op Links-praktijken te belonen

Peter Breedveld


Gewoon Bloot

Mijn goede vriendin Nadia heeft wel geschiedenis geschreven, zeg! Al meer dan een jaar intimideert en verklikt de extreemrechtse club Vizier op Links mensen wegens “links denken”, wat sommigen hun baan kostte, maar met Nadia hadden ze de verkeerde te pakken. Een dreigsticker op haar deur wekte de verontwaardigde woede van het hele land. En dat niet alleen, zelfs Geert fucking Wilders nam het voor haar op en dat is écht historisch.

Wel verschrikkelijk hypocriet, natuurlijk, want Wilders en zijn companen intimideren zelf iedereen de moeder, met hun oproepen alles en iedereen te ontslaan en te verbannen die zijn eten niet prakt, of de subsidie te stoppen aan onderwijsinstellingen die ook gewoon moslims welkom heten. En zo zag ik wel meer krokodillentranen vloeien, bijvoorbeeld in het Algemeen Dagblad en De Telegraaf, die Vizier op Links onlangs nog opvoerden als een volstrekt legitieme bron waarmee een dissident werd geschandpaald en aangegeven bij haar werkgever, vakbond FNV. Joshua Livestro vond het ook schandalig allemaal, terwijl hij zelf met zijn site De Dagelijkse Standaard ook jarenlang mensen liet kapotmaken wegens opkomen voor de multiculturele samenleving. Fucking GeenStijl, dat Vizier op Links onlangs nog juichend aanmoedigde en nu meehuilt met de andere krokodillen in het moeras. Je verzint het niet, maar zij doen het gewoon. Omdat het kan!

Nee, Vizier op Links heeft zijn tanden stukgebeten op Nadia, zoveel is duidelijk. Met het verweer dat ze alleen maar stickers verkopen en niet verantwoordelijk zijn voor wat mensen ermee doen, komen ze niet weg. Dan kun je ook wel geweren gaan verkopen met het logo van Vizier op Links erop. That shit won’t fly.

Naar de buurtjes loeren

Maar is het strafbaar, wat ze doen? Dat waag ik te betwijfelen. Uiteindelijk bevat de sticker niet meer dan een mededeling dat je in de gaten wordt gehouden en dat is een feit, zeker in Nederland, waar iedereen vanachter de gordijnen naar de buurtjes zit te loeren en de mensen op straat, of ze zich wel aan de coronaregels houden en de minuut stilte in acht houden tijdens Dodenherdenking. Ik zie op Twitter regelmatig stiekem genomen foto’s voorbijkomen van zondaars en regelschenders. Eigenlijk is iedereen een beetje Vizier op Links, de één wat meer dan de ander.

Vizier op Links is een kindje van GeenStijl, dat het digitale schandpalen groot heeft gemaakt. Wie betrapt werd op iets dat de redacteuren van GeenStijl niet beviel, of het nou een foute mening was, kinky seks of seks in het openbaar, werd zonder pardon met foto en de naam van zijn of haar werkgever op het Internet gezet, al dan niet vergezeld van een oproep de zondaar of zijn werknemer het leven zuur te maken. Want er moest worden gestraft, keihard en zonder genade. En de mensen vonden het verfrissend, grappig, geweldig, “film noir”, schreef Nausicaa Marbe. En de slachtoffers moesten onderduiken, of het land ontvluchten.

Nadat ikzelf in 2011 in de media werd gelyncht vanwege een absurdistische grap over PVV’ers en VN-troepen, door GeenStijl, De Telegraaf en Pownews verdraaid tot een groteske oproep tot massamoord waar meteen mijn werkgever bij werd betrokken, hebben journalisten en andere smoezelige types nog jarenlang geprobeerd me opnieuw in moeilijkheden te brengen door me te beschuldigen van antisemitisme, geweldpleging, identiteitsdiefstal, het bekritiseren van Lodewijk Asscher en de belediging van racistische trollen. Journalisten belden mijn werkgever in 2016 op om te vragen wanneer ik nou eindelijk eens werd ontslagen. Daarbij had ik overigens evenveel last van “kwaliteitsmedia” als Trouw, NRC en Het Parool en vooral ook de Joop als van De Telegraaf en GeenStijl. Iedere keer werd mijn werkgever betrokken en iedere keer werd ik dan weer op het matje geroepen.

Onwelgevallige mening

Op een gegeven moment heb ik gezegd dat ik dat zat was. Ik heb nog nooit iets illegaals gedaan en dat er ophef rondom mij wordt gecreëerd is niet mijn schuld. Ik zei: het interesseert me weinig wat De Telegraaf over me schrijft. Waar ik last van heb, is dat mijn hele omgeving in een kramp schiet als het gebeurt, en mij onder enorme druk zet. Iemand zei eens tegen mij: “we kunnen je natuurlijk niet dwingen te stoppen met Frontaal Naakt, dat is je eigen keuze.”

En dat is precies wat die media beogen: ze willen dat er straf staat op je onwelgevallige mening, op het feit dat je met een moslim bent die daarvoor niet is verstoten door haar familie (vooral dat laatste vindt iedereen heel erg), zodat je het niet meer doet. Zodat mensen het wel uit hun hoofd laten om kritisch te zijn over Wilders of Baudet. Het is een manier om iedereen te normaliseren. Het is puur fascisme.

Wat dat betreft is de reactie van Nadia’s werkgever voorbeeldig. Meteen voor je werknemer opkomen, voor haar staan, met haar naar de politie. Dit is essentieel: werkgevers moeten de praktijken van Vizier op Links (of GeenStijl, De Telegraaf en nog zo’n giftige troll: Carel Brendel) niet belonen door de slachtoffers te straffen, zoals de FNV deed met Nevin Demirtas. Clubs als Vizier op Links zouden totaal onschadelijk zijn als bedrijven en organisaties niet meteen in paniek raakten vanwege de angst om imagoschade. Het is wat mij betreft ook je vaderlandse plicht: iedereen zou moeten staan voor de vrijheid van meningsuiting waar Nederland zo trots op zegt te zijn, maar die de facto alleen maar geldt voor meningen waarover brede consensus bestaat.

Terreur en intimidatie

Twee slotopmerkingen: 1) Links is ook niet vrij van intimidatie van andersdenkenden. Er zijn PVV’ers en simpele zielen ontslagen wegens foute opmerkingen of de verkeerde mening, waarover veel ophef is gecreëerd. Hou daarmee op, het is een draconische straf. Praten met mensen is beter en uiteindelijk effectiever. Probeer anderen niet in het gareel te krijgen met terreur en intimidatie.

2) Professor Sarah de Lange tweette naar aanleiding van Nadia dat “deze intimidatie van wetenschappers onmiddellijk stoppen moet”. Dergelijke verontwaardiging ontstaat ook altijd als een journalist iets overkomt, of een politicus. Maar er zijn heel erg veel mensen die geen wetenschapper, journalist of politicus zijn en die óók worden geïntimideerd en dat is niet minder kut en niet minder schadelijk. Ik zou willen dat we stoppen dat onderscheid te maken. Stop intimidatie van wie dan ook. Punt.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 23.03.2021 @ 09:42

[Home]
 

1 Reactie

op 23 03 2021 at 09:42 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS