Home » Archief » Joshua Livestro vergeet zijn eigen kwalijke rol te noemen


[03.06.2017]

Joshua Livestro vergeet zijn eigen kwalijke rol te noemen

Peter Breedveld


Foto: Iwase Yoshiyuki

Het is bijna Pinksteren en Joshua Livestro heeft alvast de Heilige Geest over zich uitgestort gekregen. Halleluja! ‘Jalta-hoofdredacteur is klaar met paranoïde samenzweringsverhalenen en idiote racistische theorieën’, kopt de Volkskrant. In een heel lang stuk hekelt Livestro de Domrechtse smaakmakers die het ‘debat’ hebben gemaakt tot wat het nu is: een kakofonie van panisch geblèr over linkschmensen, moslims en zwartharigen die samenspannen om het Avondland in het verderf te storten.

Livestro noemt ze ook bij naam: Geert Wilders, Wierd Duk, Joost Niemöller, Marck Burema, Jan Roos en Thierry Baudet. Er ontbreekt echter één belangrijke naam in dat illustere rijtje: Joshua Livestro. Want die was tot voor kort toch echt één van de voormannen van Domrechts. De aanjager die er met zijn site De Dagelijkse Standaard en daarna Jalta voor zorgde dat de ‘paranoïde samenzweringsverhalen’ en ‘idiote racistische theoriën’ salonfähig werden en tot het vaste palet van Volkskrant-, Trouw– en NRC-columnisten gingen behoren.

Racistische theorieën

Joost Niemöller, bijvoorbeeld, door Livestro nu aangehaald als één van de grondleggers van de theorie dat de witte bevolking wordt ‘omgevolkt’ door te mengen met bruine en zwarte volken, heeft zijn racistische theorieën heel lang op De Dagelijkse Standaard mogen publiceren, toen Livestro daar de baas was. Het was Frontaal Naakt die er steeds gehakt van maakte, wat mij maar vooral ook Hassnae kwam te staan op intimidatie-acties van de scribenten en reaguurders van De Dagelijkse Standaard, die niet terugschrokken voor de uitzinnigste beschuldigingen. Doel: ons de mond snoeren, zoals Domrechts al jaren probeert.

Livestro zei bij de oprichting van De Dagelijkse Standaard dat hij er een platform voor ‘fatsoenlijk rechts’ van wilde maken. Hij hekelde de toen populaire website Het Vrije Volk, volgens hem een site ‘voor extreme uitingen en bizarre samenzweringstheorieën die met fatsoenlijke rechtse politiek niets te maken hebben.’ Zelf presenteerde hij een rijtje namen dat inderdaad de indruk wekte dat het op De Dagelijkse Standaard anders zou gaan: Derk Jan Eppink, Bart Jan Spruyt, Dirk Jan van Baar, Hans Jansen, Henk Steenhuis, Arend Jan Boekestijn, Hans Labohm en Michael van der Galien.

Antisemitisch moslimlinksmenschencomplot

Daar is niks van terecht gekomen. Hans Jansen zei na een week of zo al de samenwerking op omdat er een moslim bij de Dagelijkse Standaard zat, namelijk Van der Galien. Al die andere schrijvers hebben bij mijn weten nooit iets op De Dagelijkse Standaard geschreven, behalve Van der Galien, die zich ontpopte tot de grootste gek van die site, iedereen verrot scheldend en verketterend en beschuldigend met wie hij het niet eens was. De rest van de bijdragen bestond uit precies het racistische, paranoïde gebazel waar Het Vrije Volk mee groot geworden is. Types als Bart Schut, die overal een antisemitisch moslimlinksmenschencomplot achter ziet, maakten het feest compleet en al gauw kreeg De Dagelijkse Standaard de passende bijnaam De Dagelijkse Stürmer, voor al uw groteske haatkarikaturen van moslims, zwarten, linksmensen en de EU.

Livestro probeerde het daarna met Jalta, vanachter een betaalmuur. Om mensen zo gek te krijgen geld te betalen voor het koortsachtige gescheld op moslims en Gutmenschen, zette hij mensen op de loonlijst die hun sporen op dat gebied al ruimschoots hadden verdiend: Annabel Nanninga, die van de dobbernegers en het Nazi’s bewonderen en zo, en Bart Schut en de racistische islamofoob Esther Voet, die ’s nachts met haar dronken kop mensen uit bed belt om Hassnae te beschuldigen van antisemitisme. Jalta werd, precies als De Dagelijkse Standaard, een platform voor gescheld op moslims en linksmensen en precies die theorieën die Wierd Duk nu aan de lezers van Het Algemeen Dagblad verkoopt.

Op een gegeven moment zette Livestro al dat tuig aan de dijk, wat een vermakelijk schouwspel was want vooral Schut en Voet staken hun ongenoegen niet onder banken of stoelen en beschuldigden Livestro van opportunisme, wat me niet geheel bezijden de waarheid lijkt.

Menselijke kwispedoor

Maar om nou te zeggen dat Livestro van Jalta eindelijk dat fatsoenlijke rechtse platform heeft gemaakt dat hij al jaren wil, nee. In plaats van Voet maakte hij de menselijke kwispedoor Ewout Klei hoofdredacteur, de grootste wezel van het hele domrechtse landschap. Verruilde de Joop.nl voor The Post Online omdat hij vond dat linkse antiracisten andersdenkenden de mond snoerden. Vanaf The Post Online beschuldigde hij vervolgens iedereen met wie hij het niet eens was ervan joden te haten of hoerenloper of wahabietenvriend te zijn. Of hij verdacht ze ervan lesbisch te zijn. Toen Hassnae een klus van Amnesty International kreeg, ging Klei ze bellen om haar te beschuldigen van antisemitisme. Over mondsnoeren gesproken. Klei zit nog steeds te etteren en te zuigen vanachter zijn Twitter-account.

Vies, smerig domrechts schorem dus, nog steeds. Kun je nu sjiek gaan zitten doen over het ‘populisme’ van Wilders en Baudet, kennelijk omdat je voorziet dat de guurrechtse wind aan het draaien is, ik blijf nog wel opletten hoor, in tegenstelling tot de rest, die denkt dat Livestro nu hun bondgenoot is geworden.

Verketterd en vervolgd

Livestro begint zijn stuk met een uitgebreide beschrijving van de geschiedenis van domrechtse complotgekkies bij de Amerikaanse Republikeinen, maar zijn historisch besef verdwijnt als sneeuw voor de zon als het zijn eigen rol betreft in de normalisering van racisme en fascisme in Nederland.

Het irriteert me dat iedereen het zo geweldig vindt dat hij Wierd Duk, Niemöller en Baudet en zo aanpakt, terwijl ik er al veel eerder op wees dat Niemöller dreigt met burgeroorlogen, Wierd Duk hoopt op een gewapende clash en GeenStijl de geesten rijp maakt voor de eindoplossing van het moslimprobleem. Ik ben ervoor verketterd en vervolgd, onder andere door de bloedhonden van Livestro, die nu doodleuk loopt te pronken met mijn veren, terwijl ik nog steeds word gestalkt door PVV’ers en journalisten die bij mijn baas mijn ontslag eisen.

Nu vertellen mensen me, linkse mensen nota bene, dat het beter is dat Livestro ’ten halve is gekeerd’ en dat hij mijn medestander is.

Hell no! Mensen die proberen mijn leven kapot te maken, die mijn geliefde beschuldigen van antisemitisme en haar besmeuren, omdat we ons verzetten tegen racisme, zijn niet mijn medestander. Livestro heeft er nooit afstand van genomen, hij erkent zijn eigen verantwoordelijkheid niet in de creatie van het afzichtelijke monster dat hij nu zo fel veroordeelt.

Schuldigen aanwijzen

Ik denk dat ik wel weet welke kant dit opgaat. Er is iets van een beginnende Linkse Lente merkbaar in Europa, en straks gaan er schuldigen worden aangewezen in de cultuuroorlog, die de afgelopen jaren heeft gewoed. Je ziet nu de GeenStijl-redactie al in de verdediging gedrongen worden en er zal ook wel korte metten gemaakt worden met types als Bas Paternotte en Bert Brussen. Wierd Duk bevindt zich op een doodlopende weg.

Dus wat doen linkmiegels als Livestro? Die maken het publiek wijs dat ze altijd al moeite hadden met Domrechts en met Wilders. We gaan nog een heleboel columns en analyses zien van mensen die opeens altijd al hebben gewaarschuwd voor de PVV en de toenemende islamofobie. Elma Drayer, bijvoorbeeld, die zie ik er ook wel voor aan. En Kustaw Bessems. Hebben de afgelopen jaren hun buikje rondgegeten van de islamofobie, gaan straks hun buikje rondeten van de back-lash.

En ik blijf straks weer achter met de lege zak. Zoals altijd.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij. Mij financieel steunen kan nu ook op Patreon.

Peter Breedveld, 03.06.2017 @ 13:16

[Home]
 

35 Reacties

op 03 06 2017 at 15:29 schreef wees:

Zoals de wind waait, zo zal ook Livestro’s hoedje staan.

Wel een fijne wind trouwens, die prille Linkse Lente.

op 03 06 2017 at 16:21 schreef Martijn:

Hopelijk dan niet “links” in de huidige betekens rechts-links = racistisch-cryptoracistisch.

op 03 06 2017 at 17:08 schreef MNb:

“de witte bevolking wordt ‘omgevolkt’ door te mengen met bruine en zwarte volken”
Deze omvolking heb ik altijd een uitstekend idee gevonden, gegeven twee wereldoorlogen en zo.

op 03 06 2017 at 17:58 schreef ikzelf:

Wie in een opportunist ooit een medestander of bondgenoot ziet, weet niet wat opportunisme is, of is het zelf.

op 03 06 2017 at 18:08 schreef Pyt van der Galiën:

Livestro is een Atlanticus. Ik vermoed dat hij zich om die reden tegen zijn voormalige bondgenoten keert. Om dezelfde reden keren neocons als Bill Kristol en John Podhoretz zich in de VS tegen Trump: ze denken dat hij de positie van de VS ondermijnt en mogelijk op termijn zelfs het bestaan van de NAVO op het spel zet.

In het verleden hebben de neocons nooit geaarzeld gebruik te maken van de Tea Party en religieus rechts. Weliswaar beschouwden ze de Tea Party als achterlijk plebs, maar ze dachten óók er gebruik van te kunnen maken. Nuttige idioten die ingezet konden worden tegen ‘links’en na gebruik weer gedumpt konden worden. Het was natuurlijk nooit de bedoeling dat Achterlijk Rechts ooit wérkelijk aan de macht zou komen. En toen kwam Trump…Oeps..

Nieuw is het niet: ook de Duitse conservatieven dachten in 1933 gebruik te kunnen maken van de nazi’s: “Sie irren sich, wir haben ihn engagiert.”

Livestro heeft dezelfde catastrofale inschattingsfout gemaakt en kijkt nu met afgrijzen naar de brand die hij zélf (mede) heeft gesticht.

op 03 06 2017 at 18:31 schreef sjonnie:

Wat is dit nu weer voor een “complottheorie” Pyt? ;-(

op 03 06 2017 at 18:55 schreef Pyt van der Galiën:

Ik geloof dat het begrip ‘complottheorie’ jou niet helemaal duidelijk is, sjonnie.

op 03 06 2017 at 19:37 schreef Murat:

Sjonnie,

Geldt uiteraard niet als het Pyt’s eigen waanzinnig intelligente observaties over Amerika betreft.

Enkel als anderen zaken (terecht) constateren over Amerika.

Tekenend voor iemand die buitengewoon overtuigd is van het eigen gelijk.

op 03 06 2017 at 19:44 schreef sjonnie:

De steun van de CIA aan de Taliban was geen complot om de Russen in Afganistan aan te pakken? Osama bin Laden stond ook niet op de loonlijst? Ga fietsen man.

op 03 06 2017 at 20:55 schreef MNb:

Waar schrijft PvdG iets over CIA, Taliban, Russen, Afghanistan en ObL? Jij bent niet aan het fietsen maar aan het zwalken.

op 03 06 2017 at 21:26 schreef Schtoelie:

Liverstro’s gebrekkige historische besef betreft niet alleen zijn eigen rol in de normalisering van racisme. Barry Goldwater kan dan wel de anticommunistische JBS hebben geweerd, hij was met zijn presidentscampagne van 1964 ook de grondlegger van de racistische Southern Strategy van de republikeinen. Hiermee werden bewust raciale spanningen aangewakkerd en vergroot voor electoraal gewin. Goldwater probeerde zo namelijk de witte zuiderlingen -die tot dan toe grotendeels democratisch stemden- voor de republikeinse partij te winnen. Zo stemde hij tegen de Civil Rights Act uit 64 omdat hij vond dat de federale overheid zich niet met burgerrechtenbeleid van individuele staten mocht bemoeien, oftewel’white only’bordjes te behouden, een tweede parallel met hedendaags racistisch rechts en hun anti- EU retoriek. In een stuk over hedendaagse racistisch rechtse de uitvinder van racistische rechtse stemmingmakerijk als positief voorbeeld benoemen, treurig. Goldwater werd tijdens de verkiezingen van ’64 overigens verpulverd.

op 04 06 2017 at 01:46 schreef vander f:

@sjonny,
dat waren destijds nog mujahedeen,
geen Taliban.
Die zijn later ontstaan in de vluchtelingenkampen van Afghanen in Pakistan.
De boel niet door elkaar halen knaap.

De steun van de VS aan de mujahedeen was toen redelijk openbaar hoor, niks complot.
Wat stingers binnen smokkelen om die zware Sovjet helicopters neer te halen en zo.

op 04 06 2017 at 07:25 schreef Ina Dijstelberge:

Livestro was van 1999 tot 2002 directeur van de Edmund Burke Stichting, de denktank van Wilders. Hij heeft kilometers boter op zijn hoofd. Mijn vriendin Maria Trepp stelde daar een prachtig dossier over samen. http://www.passagenproject.com/conservatisme.html
Sinds ongeveer een jaar geleden is hij plotseling begonnen zijn handen schoon te wassen.

op 04 06 2017 at 07:55 schreef Murat:

MNB en Vander f,

Sjonnie refereert naar een andere discussie waar PvdG stelt dat hij niet gelooft in het gewijs naar Amerika als schuldige achter bepaalde complotten zoals het financieren van terroristen of het trainen en steunen van Juntas die arme volkeren in bedwang houden.

Sjonnie is daar terecht ontsteld over.

Wie de boeken van Hedges of Chomsky leest, weet dat Amerika een hele, hele dikke vinger in de pap heeft wat betreft de huidige problematiek in de wereld.

Maar laten we nu terug gaan naar de on-topic discussie, want ik denk niet dat Peter dit gedwaal op prijs stelt.

op 04 06 2017 at 09:55 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Prachtig mooi geschreven stuk. Heb er van genoten. ;-)

op 04 06 2017 at 10:18 schreef Pyt van der Galiën:

Qua kwaadaardige verdraaiingen van mijn standpunten ben ik wel wat gewend van domrechts. Domlinks kan er nog wel bij.

On topic: persoonlijk denk ik dat Livestro’s motivatie eerder politiek-pragmatisch dan ideologisch is. Aan de andere kant: je hebt je bondgenoten niet altijd voor het uitkiezen (historische voorbeelden te over). Soms moet je zelf ook pragmatisch zijn, al vertrouw ik Livestro niet verder dan ik hem zie.

op 04 06 2017 at 11:25 schreef Peter:

Livestro is mijn bondgenoot niet en zal dat nooit worden. Ik trek nog liever samen met Wierd Duk op.

op 04 06 2017 at 16:38 schreef Floris Schreve:

Dat dossier van Maria Trepp, waar Ina Dijsselberghe naar verwijst (een opzet naar een proefschrift is/was het geloof ik), is zeer de moeite waard! Heb dat toentertijd met rooie oortjes gelezen. Het is onmisbaar voor wie iets wil weten van de (intellectuele) bedding waar Wilders en Baudet uit voortkomen. En inderdaad, Livestro is hypocriet, want hij heeft aan veel van dit alles aan de wieg gestaan. Toch moet ik toegeven dat hij nu de juiste diagnose stelt. Zijn beschrijving van het (eurabische, Breivikiaanse) complotdenken, ik kan er geen speld tussen krijgen. Dus, ondanks alles, de boodschap klopt wel, wat je ook van de boodschapper mag vinden.

op 04 06 2017 at 18:29 schreef Peter:

Jesus Christ, Floris, die analyse kun je al tien jaar op FN lezen en ik ben ervoor verketterd. En nu mag een wezel als Livestro, die jarenlang aan het hoofd stond van de Domrechtse blogosfeer, met de eer gaan strijken?

op 04 06 2017 at 19:35 schreef MNb:

De wereld is nu eenmaal oneerlijk. Daaruit volgt echter niet dat jij je mond moet houden en dat we Livestro met open armen moeten ontvangen.

op 04 06 2017 at 19:50 schreef wonderlijk:

Prille Linkse Lente of een Dead Cat Bounce..

op 04 06 2017 at 19:58 schreef Peter:

Prille Linkse Lente of een Dead Cat Bounce..

Wat is een dead cat bounce en waarom moet zoiets per se onder pseudoniem?

op 04 06 2017 at 20:06 schreef Floris Schreve:

@Peter, daar doe ik ook niks aan af. En daarom is Livestro dus hypocriet (of in ieder geval niet geloofwaardig). Als de brenger van deze boodschap (die wat mij betreft zeker waar is). Precies dat zeg ik hierboven.

op 04 06 2017 at 20:29 schreef wonderlijk:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dead_cat_bounce

En qua pseudoniem, (extreem) links is niet bepaald verdraagzaam ten opzichte van afwijkende meningen.

op 04 06 2017 at 21:10 schreef jarno:

Eens met dit stuk. Verder zie ik zojuist dat Joris Luyendijk het nu helemaal met Livestro eens is. Joris schoof nota bene vlak voor de verkiezingen nog allerlei dubieuze pvvers naar voren op De Correspondent (staat nog een leuk stukje over op deze site). Is-ie zeker alweer vergeten?

op 04 06 2017 at 21:54 schreef Chakir:

Zoals je zelf schrijft volgen er nog meer, ik kijk ernaar uit in je stukken, Peter. Feit blijft dat de politiek als trage massa nog lang vergiftigd zal blijven van een xenofobe mentaliteit. Ben benieuwd hoe traag die massa zal zijn mocht Trump uit het Witte Huis geknikkerd worden.

op 05 06 2017 at 00:20 schreef Han van der Horst:

Allemaal waar. Toch: in het rijk der hemelen heerst meer vreugde over een bekeerling dan over honderd rechtvaardigen.

op 05 06 2017 at 05:06 schreef Peter:

Echt Han, je bent de duizendste die komt aanzetten met die laffe dooddoener. Als Livestro echt bekeerd was, had ie spijt betuigd van zijn eigen aandeel en bovendien niet iemand als Ewout Klei benoemd als hoofdredacteur van Jalta. Jullie zijn allemaal zo ontzettend laf. Ik vind het ook een grove en schandalige miskenning van wat Hassnae en mij is overkomen, de laatste jaren. We zijn kapotgemaakt voor de dingen die Livestro nu schrijft in zijn stuk en waarvoor hij wordt opgehemeld. Maar jij en anderen zeggen nu: dat moet je maar vergeten want Livestro heeft iets geschreven waar we het mee eens zijn.

Gadverdamme.

op 05 06 2017 at 10:44 schreef Chris:

Zo, u staat vroeg op.

@Ina Dijstelberge:
“Sinds ongeveer een jaar geleden is hij plotseling begonnen zijn handen schoon te wassen.”

Maak daar maar “sinds ongeveer twee jaar geleden” van.

Zouden het de Soros-Dollars misschien zijn?

op 05 06 2017 at 11:52 schreef MNb:

Nee hoor, Han. In het rijk der hemelen heerst alleen vreugde over oprechte bekeerlingen en uit niets blijkt dat Livestro dat is. Dat is alleen maar jouw wensdenken.

op 05 06 2017 at 11:55 schreef Joost K.:

Het doet mij toch een beetje denken aan mijzelf toen ik nog bij dat “rechtse” kamp hoorde. Gaandeweg begon ik me steeds meer te ergeren aan de intellectuele armoe en hoogmoed in die contreien. Ik denk dat dat wel voor meer mensen geldt.

op 05 06 2017 at 12:11 schreef Martijn:

Ik ben blij met de tekenen dat het tij lijkt te keren maar iemand als die Livestro is een rat die enkel op een bandwagon springt en/of om zijn hachje denkt. Niet echt iemand om te vertrouwen. Wat Peter zegt is waar: als ie zijn eigen rol zou erkennen en excuses zou maken kun je ’m nog een kans geven, maar tot die tijd blijft het een onbetrouwbaar sujet. Gewoon omdat geen blijk geeft van een persoonlijke les te hebben geleerd.

op 05 06 2017 at 12:11 schreef Pyt van der Galiën:

Hij is geen ‘bekeerling’, zijn redenen zijn zuiver ‘politiek’. Hij denkt dat conservatief rechts richting afgrond racet en een aantal voor hem belangrijke zaken (NAVO, EU) ondermijnt.

Los daarvan: Livestro heeft binnen conservatief rechts veel gezag en zijn stellingname komt daar hard aan. Applaus, al vertrouw ik hem niet verder dan ik hem zie.

op 05 06 2017 at 14:08 schreef Pyt van der Galiën:

Ik dacht al, waar blijft Soros toch….

op 06 06 2017 at 23:45 schreef Sasha Berkman:

Ik zal hem even Peter zijn banknummer doen toekomen :)

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS