Home » Archief » Wij zijn beslist geen dor hout, maar vluchtelingen wel, die mogen lekker dood


[08.02.2021]

Wij zijn beslist geen dor hout, maar vluchtelingen wel, die mogen lekker dood

Peter Breedveld


Scène uit Do the Right Thing

Superjans Twitter-account is geschorst, voorgoed, naar het zich laat aanzien. Superjan, ofwel Jan Bennink, terroriseert al meer dan tien jaar alles en iedereen waar hij het niet mee eens is met uitzinnige verdachtmakingen, obsessief gestalk, bedreigingen met fysiek geweld, nepaccounts en onwerkelijk, ijzingwekkend grof gescheld. Daar werd nooit tegen opgetreden. Integendeel, het werd aangemoedigd, Superjan was een soort volksheld en kreeg zelfs een column in de Volkskrant. Maar het afgelopen jaar is hij een beetje een coronawappie geworden en bekritiseert hij – uiteraard op de hem kenmerkende wijze – de coronamaatregelen en dát gaat de mensen te ver en nu is-ie dan eindelijk van Twitter geschopt.

Ik denk dat Bennink het van harte met me eens is als ik zeg dat het een mooi staaltje coronafascisme is. En van de grenzeloze hypocrisie van mijn landgenoten. Belasteren, bedreigen, verrot schelden, stalken, obsessief stalken, het kan niemand iets schelen zolang hij of zij zelf niet de Sjaak is, maar je verzetten tegen de coronamaatregelen! Dan komen de mensen in actie.

Hossen op een kluitje

Kijk, afgelopen zondag, gezellig feestje in Amsterdam, waar de mensen op een kluitje staan te hossen op die typische domme house-beat die in de Lage Landen altijd wordt opgezet als het “gezellig” is. Corona doet er even niet toe, er ligt sneeuw en dan moet je de mensen hun lolletje gunnen. Och, de saamhorigheid! Mensen krijgen er tranen van in de ogen:

 

 

Terwijl op het zelfde moment een paar honderd meter verderop, op het Museumplein:

 

 

Expliciet protest

Tja, ik zie weinig verschil tussen de twee feestjes. Althans, ik zie er twee: de man die wordt weggevoerd, draagt een accordeon, dus de muziek op het feestje op het Museumplein is sowieso beter. Tweede verschil is dat het feestje een expliciet protest is tegen de coronamaatregelen. Ik denk niet dat de politie boos is dat er op het Museumplein geen Beatles-nummer werd verkracht. De man wordt gearresteerd alleen omdat hij tegen de coronamaatregelen is. Voilá, coronafascisme. Het probleem is niet dat de mensen op het Museumplein te dicht bij elkaar staan en de volksgezondheid in gevaar brengen want dat doen ze op de Van Woustraat ook en daar grijpt de politie niet in en worden de feestvierders zelfs geprezen door de media.

Nee, de mensen op het Museumplein worden opgepakt om wat ze denken en vinden. Omdat ze zich verzetten tegen de door de media tot Gouden God uitgeroepen Rutte en zijn betonnen kabinet, in dit waanzinnig georganiseerde land, met de intelligentste lockdown ter wereld en het meest succesvolle coronabeleid van allemaal, dat is verboten.

Dor hout

Wat die extreme hypocrisie betreft, kan ik het coronafascisme ook nooit loszien van de houding ten aanzien van de vluchtelingen waar het door de EU geteisterde Griekenland mee zit opgezadeld en waarvan Nederland er per se geen 500 wil opnemen. Ze verrotten daar onder vreselijke omstandigheden, bevriezen, blijven verstoken van de nodige medische en psychische hulp en lopen meer gevaar aan corona te bezwijken dan wij. Lees de stukken in De Groene van Ingeborg Beugel maar, die weet iedere keer weer goed aan te wijzen hoe wanstaltig het Nederlandse vluchtelingenbeleid is.

Maar dezelfde mensen die gillen van verontwaardiging als ze door Marianne Zwagerman worden aangemerkt als “dor hout” dat door de natuur wordt weggesnoeid, hebben er geen probleem mee dat de vluchtelingen in Griekenland officieel door onze regering als “dor hout” zijn aangemerkt. Nee, probeer me niet te overtuigen dat het niet dezelfde mensen zijn, want de VVD staat in de peilingen op rond de veertig zetels en de PVV op rond de dertig, met het CDA en D66 op de derde en vierde plek. Niemand maakt me wijs dat er geen flinke overlap is tussen de “geen dor hout”-roepers en de “laat die vluchtelingen maar lekker sterven”-stemmers.

Verontwaardigd geloei

Daarom ben ik vanaf het begin al sceptisch ten aanzien van de zogenaamde solidariteit en van leuzen als “Alleen Samen” als het om corona gaat. Het verontwaardigde geloei dat we geen mensen mogen laten sterven voor de economie of de ene groep mensen niet mogen opofferen voor de andere. Flikker op, dat doen we allang. Bijna niemand hier in Nederland heeft er enige moeite mee dat tienduizenden worden opgeofferd voor ons egoïsme, dat vluchtelingen sterven zodat wij ons fijn voelen. Want anders zagen we nu elke dag Sylvana Simons en Farid Azarkan op televisie in plaats van Joost Eerdmans.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 08.02.2021 @ 13:28

[Home]
 

1 Reactie

op 08 02 2021 at 13:28 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS