Home » Archief » Dubbelzucht


[24.10.2015]

Dubbelzucht

Peter Breedveld

hausu40
Scène uit Hausu (1977)

We hebben allemaal de fakkeloptocht in Steenbergen gezien, de brulapen die de Hitlergroet brachten, de vrouw waar volgens hen ‘een piemel in moest’ omdat ze vluchtelingen wil helpen. Dat kon er nog wel bij, na Oranje, Woerden, Oisterwijk, Purmerend, Beverwaard, waar burgers in verzet kwamen1 tegen de opvang van vluchtelingen, omdat ze denken dat die hun dochters verkrachten, ongelovigen kelen, hun huis leegroven en aan hun pindakaas likken.

Kustaw Bessems, in zijn recentste column voor BNR Nieuwsradio, spreekt van ‘paranoïde waan, een massapsychose’:

Alsof elke avond Midden-Oosterse mannen massaal door de straten trekken, rovend, vrouwen en kinderen verkrachtend. (…) Hallucinaties, aangewakkerd door iedereen die er politiek munt uit kan slaan of geld aan kan verdienen in de media‘.

Koortsachtige moslimhaat

En iedereen vindt dat dan weer mooi en treffend en de spijker op zijn kop maar ik denk alleen maar: Pardon?! Heeft Kustaw Bessems niet zelf een flinke duit verdiend aan het aanwakkeren van die islamofobe hallucinaties en die paranoïde waan? Heeft hij, als chef van de Volkskrant-bijlage Vonk, de lezers niet week na week gevoed met horrorverhalen over moslims, allochtonen, Arabieren, samen met islamofoben als Jonathan van het Reve en huismocro’s als Said el Haji, die maar al te graag een graantje meepikken van de koortsachtige moslimhaat?

De enige keer dat in Vonk allochtonen niet als gevaar voor de samenleving werden opgevoerd, moesten ze zich tevreden stellen met een dienende rol, als Turkse groenteboer of Marokkaanse slager.

Is het echt aan Bessems om naar anderen te wijzen? Zou dit geen goed moment zijn om de hand eens in eigen boezem te steken? Is Bessems hier niet schaamteloos hypocriet?

Marokkanen crimineler

En het antwoord is natuurlijk ‘ja’. Bessems heeft zijn gezicht met hondepis gewassen. Hij heeft zelf geholpen de haat tegen moslims en allochtonen aan te wakkeren. Sterker nog, niet lang geleden eiste hij zelf de eer op als eerste te hebben geschreven dat Marokkanen crimineler zijn.

Helaas is Kustaw Bessems exemplarisch voor zijn beroepsgroep. Nederlandse journalisten weten altijd precies te melden wat een ander fout heeft gedaan maar ze eten liever glas dan dat ze hun eigen bedenkelijke rol in de huidige ontwikkelingen tegen het licht houden.

Neem nrc.next, dat kwam gisteren met deze cover waarop een Hitlergroetende Steenbergenaar er zijn ongenoegen uitbrult. ‘Wie durft hen nog tegen te spreken?’ kopt de krant.

Tégenspreken? Wat dacht je ervan eens op te houden deze fascistische racisten een podium te geven, NRC? Dat zou al een begin zijn. Ook in NRC/nrc.next worden lezers de stuipen op het lijf gejaagd met verhalen over nekschoten, die door de straten weerklinken, hemels die rood verlicht worden door brandende synagoges en vluchtelingen die hun gastvrouwen verkrachten. Geschreven door apen van hetzelfde kaliber als op de voorpagina van nrc.next van gisteren.

Hoge prijs

Wie durft ze tegen te spreken? Nou, Hassnae Bouazza bijvoorbeeld, en ik. Wat is onze beloning? We worden besmeurd en belasterd in NRC, in Trouw, door Elsevier, Het Parool, de Volkskrant, Hassnae werd op televisie doodleuk aan de zijde van een Palestijnse terroriste geschaard, gewoon omdat het kan. Daarna kreeg ze een lawine van haatbagger over zich heen. Tegenspreken durven we wel, maar we betalen er een hoge prijs voor. In alle eerlijkheid hoger dan ik bereid ben om te betalen. Had ik het van tevoren geweten, dan had ik mijn bek gehouden.

Jullie, NRC en nrc.next en Kustaw Bessems, hebben dit klimaat helpen creëren.

Maar gaat er ooit wat verbeteren? Ik heb er een hard hoofd in. Iedere keer als iemand wijst op de manier waarop moslims in de media worden opgevoerd, schieten witte journalisten in de verdediging. Ze doen het niet fout, het is de ‘ziekte van-zie-je-wel‘, ‘zijn er dan geen blanke moslims?‘.

Aanslagen op azc’s

Er is geen ontkennen aan en je ziet het iedere keer weer: altijd als er een terreurdaad wordt gepleegd door een blanke, haasten de redacties zich te verklaren dat het om een ‘verwarde man’ gaat, een ‘lone wolf‘, een ‘eenzame gek’. Dat is nádat er druk is gespeculeerd over een mogelijke moslimcomponent omdat er nog niks bekend was over de huidskleur van de dader.

Want pas als is vastgesteld dat die donker is, mag er worden gesproken van een terreuraanslag. Anders is het strikt taboe. Toen Tofik Dibi het wilde hebben over de ideologische achtergrond van de islamkritische terrorist Anders Breivik, werd hem dat expliciet verboten. Het was het begin van zijn politieke ondergang.

Het is glashelder: er is een groot verschil tussen de manier waarop over gewelddaden door blanke niet-moslims wordt bericht en geweld door moslims.

Maar dat vindt NOS-correspondent Jeroen Wollaars ‘een beetje vermoeiend‘. Wollaars, die de term ‘bezorgde burgers‘ heeft gemunt voor neonazi’s die vluchtelingen aanvallen en aanslagen op azc’s plegen en dikke maatjes is met de dubbelironische islamofobe antisemitische homohaters van GeenStijl, slaakt een dubbelzucht als hij door een moslim met zijn neus op de feiten wordt gedrukt.

Multiculturele samenleving

Een dubbelzucht. Arrogante, racistische griezel die hij is. Maar wel representatief voor de Nederlandse journalistiek.

En daarom mag u vandaag in de Volkskrant weer een warme aanbeveling lezen van het boek over Hans Janmaat van Joost Niemöller. En een boetepreek dat we ons moeten schamen dat we die Janmaat zomaar hebben weggezet als racist.

En ben ik schorem dat geen werk zou mogen hebben. Want voor de multiculturele samenleving zijn is landverraad.

Sieg heil, zeiden we dan (sarcastisch!) in de jaren tachtig. Maar we hadden toen geen idéé hoe fascistoïde het klimaat hier zou worden.

1. [UPDATE: Ik las net de nieuwe column van Bas Heijne, die vorige week nog naar aanleiding van de rellen, de aanvallen op de azc’s en de oproepen om Hitler terug te brengen, schreef dat de haat ‘virtueel’ was. Nu schrijft hij met overslaande stem: ‘De hysterische taferelen tijdens de inspraakavonden laten een radicale vervreemding zien’, spreekt hij van een ‘morele crisis’ en neemt hij politici de maat bij wie ‘het kwartje nog steeds niet is gevallen’. Hallo, Captain Hindsight! Bij jou was het kwartje vorige week anders ook nog niet gevallen! Vluchtelingencentra aanvallen was ‘virtuele haat’, een manier om ‘de ander de maat te nemen’, maar nu er ‘daar moet een piemel in’ is geschreeuwd, breekt in huize Heijne de pleuris los. En Malou van Hintum tweet: ‘Errug blij dat het wordt gezegd!’ DA! FUCK! Ik word gek! Hou me tegen! Echt!]

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 24.10.2015 @ 13:42

[Home]
 

20 Reacties

op 24 10 2015 at 16:28 schreef sjonnie annoniem:

Het gaat er bij het nederlandsche volk in als zoete koek, dat is het probleem.

op 24 10 2015 at 16:36 schreef leo schmit:

If you you want to live in this lousy world PB, keep it cool, man, real cool. Tadada-dam, tadada-dam, real cool….

Vrij naar West Side Story https://www.youtube.com/watch?v=wugWGhItaQA

op 24 10 2015 at 18:16 schreef Pyt van der Galiën:

Klasse, blij dat iemand de stuitende onnozelheid en hypocrisie van Bessems (en Heijne) eens benoemt.

Oh ja: volgens Jeroen Wollaers mag de aanslag van een neonazi op de Keulse burgemeesterskandidate Henriette Reker niet als ’terrorisme’ gekwalificeerd worden. Benieuwd of hij dat ook vindt van de aanslag op Charlie Hebdo.

op 24 10 2015 at 18:46 schreef su:

En wat dacht je van rol van de media rondom Geenpijl. Geen enkel kritisch weerwoord. Het gaat namelijk over:”Het associatieverdrag tussen Europa en Oekraïne.”. Ik denk dat 99% van de geenpijl stemmers geen ene fuck weet van dat verdrag en het interesseert ze ook niet. Ze vertrouwen de neonazi’s van geenstijl blijkbaar. Zeg maar..de lamme helpt de blinde.

op 24 10 2015 at 18:59 schreef Ralph van der Geest:

Ik had toevallig ook nav een stuk van iemand anders bij ons wat gezegd over die Bessems en zijn aandeel erin dat het nu zover is gekomen dat mensen die zich openlijk uitspreken voor hulp aan vluchtelingen hun leven niet meer zeker zijn. Bessems is zonder enige twijfel mede schuld aan dat klimaat. En net als Vandermeersch van de NRC en Livestro van dat ene haatblog die die indruk wekten in een tweet van elk, lijkt het er wellicht op dat ook Bessems geschrokken is van welk bruin monster hij mede vetgemest heeft. Nu worden de laffe zwijnen bang voor de consequenties van wat ze hebben aangericht. Wel, als de eerste doden zijn gevallen, zal ik ze nog wel een keer met naam en toenaam benoemen denk ik zo.

op 24 10 2015 at 19:19 schreef su:

Exact Ralph, nu het effect van haatzaaien er is, zie je ineens journalisten (wat een shitberoep) hardop afstand nemen. Diegenen die dat het hardst en luidst doen, doen dit uit angst. De laffe journalisten van Nederland. Geen greintje zelfrespect hebben ze.

op 24 10 2015 at 20:46 schreef Egbert:

‘Koortsachtige moslimhaat’, ja.

op 24 10 2015 at 23:30 schreef Bertje:

“Berouw komt na de zonde”

He maar beter laat dan nooit.
Tuurlijk is het hypocriet en wat al niet meer, maar kom op wees maar een beetje blij dat er verschillende bullies zijn die het licht zien.
Als ze nu ook nog eens voor hun fouten uitkomen dan kunnen we ze het vergeven.
Hoop doet leven.

op 24 10 2015 at 23:55 schreef Peter:

Heb je mijn stuk niet gelezen, Bertje? Helemaal niemand komt voor z’n fouten uit. Bessems wijst naar anderen en Wollaars slaakt een dubbele zucht, want hij raakt ‘een beetje vermoeid’ van de verwijten.

op 25 10 2015 at 10:59 schreef Bertje:

Peter

Dat zeg ik toch ook in mijn reactie dat : “Als ze nu ook nog eens voor hun fouten uitkomen dan kunnen we ze het vergeven”
Wat ik heb begrepen is dat de Heer Bessems zich openlijk heeft gedistantieerd van de PVV en dat is een goed teken lijkt me.

op 25 10 2015 at 11:32 schreef Ralph van der Geest:

@Su, @ Bertje, het is niet zo dat Vandermeersch, Bessems, Livestro en dergelijk spul nu ‘fouten’ inzien en daar al of niet oprecht spijt van hebben. Ze hebben willens en wetens het monster van het fascisme vetgemest. Hoogstens is het zo dat ze nu bang worden voor de gevolgen omdat iemand die lui vandaag of morgen ze daarop gaat aanspreken en verantwoordelijk gaat houden. De Vandermeersches, de Bessems, de Livestro’s, de Remarques etc. zijn degenen die echt gevaarlijk zijn. Veel gevaarlijker dan die tokkies daar in Steenbergen of die teringlijers in Woerden die met vuurwerkbommen gooiden omdat ze zich door degenen die ik net noemde gelegitimeerd voelden dat te doen.

op 25 10 2015 at 12:20 schreef Peter:

Openlijk distantiëren koop ik niks voor, als de openlijke distantiëerder wel gewoon koortsachtig kolen in Wilders’ locomotief blijft scheppen. Types as Bessems zijn de gevaarijkste, met hun fatsoenlijke mombakkes, waarachter ook gewoon een Lombrosokop schuilgaat.

op 25 10 2015 at 13:47 schreef su:

Het grootste probleem van Nederland is de mislukte integratie van de Nederlanders in de multiculturele samenleving. Topstukje van El Maroudi in Joop. http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/34424_de_integratie_van_de_witte_journalist/

op 25 10 2015 at 15:41 schreef John de Beer:

@ Su

Leuk bedacht, maar wie garandeert dat een z.g. allochtone redacteur wel zuiver op de graat is?
Veel African Americans zijn hier pertinent op tegen doordat ze uiteindelijk in de praktijk vaak zullen worden beoordeeld op hun achtergrond en niet primair op hun kwaliteiten.
Goed voorbeeldvan het tegendeel is Stieven Ramdari van de Volkskrant. Schrijft als een zeer deskundige specialist over defensiekwesties en wordt alom beschouwd als degelijke journalist waarbij zijn Surinaamse roots van volstrekt ondergeschikt belang zijn.

op 25 10 2015 at 17:38 schreef su:

John, je hebt een loden plaat voor je kop.

op 25 10 2015 at 20:31 schreef Wandelaar:

Wat Hassnae zegt in de video, daaruit blijkt vooral dat ze het beste geinformeerd is over wat er daar gaande is. Mooie vrouw bovendien, die ik graag vaker op televisie zou verwachten te kunnen zien als het over dit soort onderwerpen gaat.

En verder eens dat het huidige klimmat al jarenlang in de maak is.

Wat mij vooral dwars zit is dat de link niet wordt gelegd tussen de rol van de westerse politiek in het M-O en datgene wat nu gaande is.

Je kunt toch niet jarenlang daar overal dood en verderf gaan zaaien en dan denken dat dat zonder gevlgen blijft?

Eerst Afghanistan, toen Irak, dan Libie, nu weer Syrie, ik denk dat het westen de eigen rol in het M-O hoognodig kritisch tegen het licht dient te houden, want volgens mij staan die oorlogen daar aan de basis van de huidige problematiek.

Die link mis ik in de berichtgeving.

op 25 10 2015 at 20:34 schreef Egbert:

Zojuist nog eens de video bekeken van de link onder Hassnae “aan de zijde van …” (Oktober 2011).

Het valt me op dat Hassnae een ontzettend prettige tafelgenoot is. Vredesstichter, haalt angel eruit, rustig & duidelijk pratend. Heerlijke aanwezigheid, komt over.

Maar wat een valse laffe opzet van Pauw & Witteman zelf (is waarom de link in dit stuk staat). Esther Voet kon achterover kon leunen, thuiswedstrijd. Ze hoefde alleen maar te zeggen: “Kinderen!”.

Geen doorvraag over die 700 andere gevangenen. Over kinderen in de Gaza bombardementen van 2008/09. Slappe Plasterk.

op 25 10 2015 at 21:43 schreef Sasha Berkman:

play it loud

Werkelijk, we moeten organiseren.

op 25 10 2015 at 22:54 schreef Theo van Ewald:

Het mag hoor. Ja het mag écht! Anderen het beste van de wereld gunnen. Zo lang u er borg voor staat. Zolang u het betaald.

En nee, al die ander mensen waar u het over hebt. Die u brulapen noemt. Opgehitst door de media, Geenstijl, Wilders… die zijn het niet met u eens. En weet u… dat mag ook!

Dat mag zelfs op een manier die u niet… hoe zal ik het schrijven.. gratuit vindt? En ik wil zelfs wel zo ver te gaan om te schrijven dat u daar weer helemaal niets van mag vinden. Of eigenlijk, van alles als ik de artikels hier zo lees.

Maar pas op niet te ver van het volk te geraken. U weet wel, van het het gepeupel in de straat. Het plebs. en pas op voor revoluties. u weet wel, zoals de Franse. of de Russische. U weet wel, die van kop eraf!

ja ik geef toe… kort door de bocht. Maar o zo, wat was het woord? Oh ja,.. effectief.

U bent een NSB’er mijnheer. U stelt het welzijn van anderen boven dat van uw volk. En erger, u verdient eraan. Nu nog wel, dan…

op 28 10 2015 at 22:46 schreef Sasha Berkman:

Theo: het is nu een paar dagen later. Gaat het een beetje met je?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS