Home » Archief » Debatbederf


[20.09.2018]

Debatbederf

Peter Breedveld


Josephine Baker

‘Er dient ruimte te zijn voor de geaccepteerde opvattingen, maar ook en juist voor de niet-geaccepteerde en zelfs onacceptabele opvattingen’, schreef Femke Halsema zeven jaar geleden toen ze afscheid nam als Kamerlid. Parlementariërs moesten zich volgens haar altijd vrij en beschermd weten, ‘ook als zij meningen verkondigen die sommigen tegen de borst stuiten of zelfs ronduit kwetsen.’

En ook: ‘Juist het besef in een bevoorrechte positie te verkeren, geeft je als parlementariër de opdracht om je in te leven in de problemen en zorgen van alle mensen die je vertegenwoordigt en om zacht over hen te oordelen. Ook over de mensen die nooit op je zouden stemmen en niet onder stoelen of banken steken dat zij een hekel hebben aan je opvattingen.’

Dat dit niet over linkse parlementariërs en hun aanhang gaat, moge duidelijk wezen. Halsema had het over Wilders en zijn Boze Burgers, de deplorabelen die moslims willen vergassen en vluchtelingen in tienen willen hakken. Die af en toe een gemeentehuis bestormen, een moskee of een asielzoekerscentrum bombarderen of een moslima op haar bek slaan. Die zich verwant verklaren met Anders Breivik en er niet voor terugdeinzen kinderen te bedreigen. Die een verdronken kind zien en lachen over ‘dobbernegers’.

Voor die mensen nam Halsema het op.

Verschillende dingen

Toch werd ze gisteren heel boos toen Sylvana Simons tijdens een raadsvergadering zei dat Halsema het als Kamerlid altijd had opgenomen voor het recht om “verwerpelijke, openlijk rechtsextreme ideeën” te uiten en dat nu de verwerpelijke ideeën “uit een andere hoek komen” (namelijk die van de moslims), er meteen wordt gezocht naar manieren om ze te verbieden.

“Debatbederf”, siste Halsema. Ze had als Kamerlid (“ik weet niet waar u toen zat”, voegde ze daar vals aan toe) “dag-in, dag-uit” geageerd tegen vreemdelingenhaat! Maar Simons had geen onwaar woord gesproken. “Ageren tegen vreemdelingenhaat en het recht van extreemrechts op vrije meningsuiting verdedigen zijn twee verschillende dingen”, wees ze Halsema terecht.

Als Kamerlid mag ze tegen vreemdelingenhaat hebben geageerd, als burgemeester tamboereert Halsema er lustig op los tegen de vreemdeling, samen met Annabel Nanninga van het Forum voor Democratie, Annabel van de Dobbernegers. “Religieuze vrijheid mag geen dekmantel zijn voor criminele activiteiten.”, zei ze gisteren. Ter herinnering, dit gaat om meningen zoals dat vrouwen onderdanig moeten zijn, en dat homo’s crimineel zijn, geuit door een christen (Halsema zegt het zelf in dit filmpje), maar aanleiding om moskees te sluiten.

Hitsen tegen homo’s

Halsema vindt het vervelend dat salafisten zich aan de wet houden en wil dat het mogelijk is ze aan te pakken voor meningen die de gemeente vervelend vindt. Dus geen oproepen tot geweld, hitsen tegen homo’s, jodenhaat, niks van dat alles. Meningen die de gemeente verkeerd vindt, die moeten worden bestreden.

En terwijl in de Tweede Kamer gisteren werd voorgesteld criminaliteit in “probleemwijken” (lees: wijken waar veel niet-westerse allochtonen wonen) dubbel te bestraffen en islamitische uitingen te verbieden terwijl een Turks-Nederlands Kamerlid te verstaan werd gegeven dat hij moest “oprotten” omdat hij hier niet thuishoort omdat dit “ons land” is (zonder dat de Kamervoorzitter ingreep, terwijl ze zo bekend staat om haar voorliefde voor decorum), bekokstoofde Halsema samen met haar nieuwe BFF Nanninga truukjes om de El Tahweed toch te kunnen sluiten ondanks het feit dat daar niks illegaals gebeurt.

“Laten we de moskee sluiten door de erfpacht in te trekken!” oppert Nanninga. “Nee, helaas”, jammert Halsema, “dat kan alleen als ze jarenlang de erfpacht niet hebben betaald, en ze betalen altijd keurig op tijd. Dat is het vervelende, die verdraaide moslims houden zich steeds aan de wet! Als we ze maar konden pakken wanneer een christen naast de pot piest!”

Demonstratie tegen racisme

En GroenLinks? GroenLinks just don’t care at all. GroenLinks deed tijdens de verkiezingscampagne nog stoer door een verbod van Jesse Klaver in de wind te slaan om met een demonstratie tegen racisme mee te lopen, maar de fractie heeft ingestemd met het anti-moslimpla… sorry, anti-radicaliseringsplan van Halsema om moslims keihard aan te pakken omdat ze zich keurig aan de wet houden.

De enige die zich uitsprak was Sylvana Simons van Bij1.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 20.09.2018 @ 08:00

[Home]
 

1 Reactie

op 20 09 2018 at 08:03 schreef Peter:

Had u wat? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS