Home » Archief » Het heft in eigen handen


[20.06.2017]

Het heft in eigen handen

Peter Breedveld


Scène uit: ‘Vivre Nu, à la recherche du paradis perdu’.

Er lijkt zich inmiddels iets af te tekenen van de door Wierd Duk zo vurig gewenste gewapende clash. Verontruste burgers pakken een wapen, dikwijls hun auto, om die moslims eens een lesje te leren. Niet alleen in Londen, waar gisteren een gladgeschoren heer op de bezoekers van de Finsbury Park Moskee inreed, in Schiedam werden een vrouw en haar kleine kinderen aangereden door een bezorgde burger onoplettende automobilist met grote haast. In de VS werd een 17-jarige moslima op weg van de moskee naar haar huis doodgeknuppeld.

Je zou denken dat ’s lands islamcritici dit afschuwelijke islamofobe geweld tenminste voor de vorm nog openlijk zouden afkeuren, maar niks hoor. Terwijl altijd op hoge toon wordt geëist dat elke moslim openlijk afstand neemt van elke andere moslim die door rood rijdt, werd er voor de gladgeschoren heer in Londen begrip getoond. De aanslag is niet het zoveelste bewijs voor het gevaar van Domrechts, nee, het is gewoon weer een aanleiding om moslims te bashen.

Hollandsche Reflex

Zo schiet de Volkskrant in de Hollandsche Reflex, waarbij van de slachtoffers daders worden gemaakt. ‘De Finsbury Park Moskee stond jarenlang bekend als broeinest voor radicalen’, schrijft de krant, ‘en is nu zelf doelwit van een aanslag’. Er staat nog net niet dat het een ‘koekje van eigen deeg‘ is.

GeenStijl heeft uiteraard dezelfde teneur: moskee was radicaal, dan kun je dat verwachten, het signaal voor de reaguurders om de aanslag te vieren, of zelfs te betreuren dat er ‘maar’ één dode is gevallen.

En terwijl normaliter elke Nederlandse kwaliteitsjournalist na een aanslag meteen op jacht gaat naar juichende moslims, zijn ze nu allemaal nadrukkelijk niet geïnteresseerd. Eigen vreugde over een terreuraanslag eerst.

En dat terwijl de Finsbury Park Moskee jaren geleden al had afgerekend met haar slechte imago en de dienstdoende imam samen met anderen de dader zelfs in bescherming nam tegen de woedende menigte en daar klappen voor kreeg.

Fascistisch dreigement

Ook Wierd Duk weigert afstand te nemen van zijn slagvaardige geestverwant. Integendeel, hij is niet dom genoeg het met zoveel woorden te zeggen, maar als je in reactie op zo’n aanslag gaat zitten tweeten over de ‘immigratieproblematiek’ waarvan door de Britse regering is ‘weggekeken’, bedoel je gewoon dat de aanslag de schuld is van de immigranten, de regering, de moslims, iedereen behalve de dader zelf.

En de Nazi die hem heeft aangezet tot zijn terreurdaad, uiteraard, die treft volgens Duk evenmin blaam. De extreemrechtse ‘activist’ Tommy Robinson (ook al een laffe troll die onder pseudoniem opereert, trouwens) kondigde twee korte weken geleden aan dat militia’s het moslimprobleem zouden gaan oplossen. Oei, zegt Duk, die ook van dit fascistische dreigement nog niet eens een wenkbrauw optrekt, daar komt gedoe van, nu gaat iedereen natuurlijk naar Robinson wijzen. Robinson zelf probeert zijn oprisping niet eens weg te moffelen of zo. ‘Ja, dat heb ik gezegd, het was een waarschuwing, tweet hij. ‘Jullie hadden moeten luisteren‘.

Heft in eigen handen

Met dit alles was voor de nationale brulboei Ebru Umar blijkbaar de weg geëffend om meteen alle plichtplegingen maar te laten varen en gewoon te zeggen waar het op staat. ‘Tja, dat krijg je als je niet doet wat de boze burger wil’, schrijft ze in Metro, het rioolblad dat door elke forensende student helemaal wordt uitgespeld. ‘Dan gaat-ie het heft in eigen handen nemen. Met een busje op mensen inrijden. Op moslims inrijden’.

Het is niet de eerste keer dat er openlijk voor geweld tegen moslims wordt gepleit; de veelgeprezen Joost Niemöller (afgelopen zomer nog genomineerd voor een prestigieuze boekenprijs) dreigt er al jaren mee, Theodor Holman riep op Joshua Livestro’s De Dagelijkse Standaard op om Oost-Europeanen dood te schieten en Wierd Duk fantaseert op Twitter over gewapende clashes, met een politieke aardverschuiving als uitkomst, maar volgens mij is het wel de eerste keer dat het in de main-stream media gebeurt. Daarmee is dus niet alleen Umar haar Rubicon over.

Verschraling in de zorg

De rest van de media is wat terughoudender dan de Volkskrant en Duk en Metro, maar het is niet moeilijk te zien waar zijn loyaliteit ligt. Terwijl zelfs de havik Theresa May unverfroren sprak van islamofobe terreur, was er bijvoorbeeld volgens de populaire nieuwssite Nu.nl nog niets te zeggen over het motief van de dader.

Die had geroepen dat hij alle moslims wil vermoorden, maar laten we nou niet meteen overhaast conclusies gaan trekken en die man wegzetten als islamofoob. Het moet wel frustratie zijn geweest over de verschraling in de zorg, of de torenhoge huren in Londen. Laten we nou eens naar die mensen gaan luísteren.

Ik zou willen zeggen zet het waterkanon er liever op, maar dat durf ik niet want dan staat er vanmiddag weer een groepje journalisten bij mijn baas te klagen.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij. Mij financieel steunen kan nu ook op Patreon.

Peter Breedveld, 20.06.2017 @ 06:41

[Home]
 

12 Reacties

op 20 06 2017 at 07:18 schreef Thomas E:

Tranen gelachen om de een-na-laatste alinea. Sowieso een prima stuk.

op 20 06 2017 at 08:20 schreef Joerie:

Heerlijke duiding weer van het falen van de verslaggeving! Heb misschien een toevoeging nog: als dit soort daders door de media en politiek islamofoben genoemd mogen worden ligt ook in die benaming de schuld bij de moslims. Straks hebben we moslimterroristen en hun bestrijders de islamofoben, en wie heeft altijd de zwarte piet? Zullen we het niet liever verlichtingsterroristen of welvaartsterroristen noemen? :-)

op 20 06 2017 at 09:04 schreef Han van der Horst:

Dat Schiedamse ongeluk is bij mij om de hoek en dan een klein stukje verder gebeurd op een plek waar het wel vaker misgaat. Volgens de plaatselijke media is de nummerplaat van de dader bekend zodat men hem wel snel te pakken zal hebben.

op 20 06 2017 at 09:56 schreef Martijn:

@ Joeri: nihilisten, en daar hebben we dan wel wat voor te vrezen. :(

op 20 06 2017 at 11:24 schreef Murat:

Helemaal eens met Peter.

Waarom gaan zijn stukken verdomme niet zo viraal als de stukken van Joop?

Onbegrijpelijk.

Jij moet veel meer gehoord worden vriend!

op 20 06 2017 at 11:51 schreef ikzelf:

Ik schrijf al jaren over spiegels die maar niet naar behoren willen werken. Wie ook maar halverwege genegen is tot zelfreflectie kan nooit de ander verwijten wat hij zelf doet of juist nalaat.
Het zal ongetwijfeld altijd een volksziekte zijn geweest, die de laatste jaren nog sterker opspeelt dan doorgaans. Niet in de laatste plaats omdat zij die ervoor zouden moeten waken (politici) en waarschuwen (pers) juist hun stinkende best doen om de schimmel zo wijd en diep mogelijk te verspreiden.
Brood en spelen zijn aardig, maar angst werkt beter, naar het schijnt en dan is een spiegel wel het allerlaatste waar je in wilt kijken en dat je het volk wilt voorhouden. Ideaal zolang ook het volk zelf niet genegen is om in de spiegel te kijken.

op 20 06 2017 at 12:36 schreef Sum:

Ik moet denken aan Jortje Kelder, die bij Pauw meldde dat Turkse NLers een voorbeeld kunnen nemen aan Ebroe Emmer (toch geen Turk meer)….en dat we trots moesten zijn….mijn tv was te nieuw om te slopen

op 20 06 2017 at 13:53 schreef Murat:

Jort “Nederland verkleurt te snel” Kelder, die ook nog eens de pest heeft in Palestijnen.

Die gast is niet serieus te nemen.

op 20 06 2017 at 15:16 schreef Chakir:

Wat ook zo zwaar irritant was, dat elk uur op de radio die politieman werd geciteerd die zei dat het enige slachtoffer “reeds vóór de aanslag 1e hulp kreeg en het nog niet duidelijk was of z’n overlijden verband houdt met de aanslag”. Dat is hetzelfde als: het enige slachtoffer was een pasgeborene die de moeder van schrik op de harde betontegels heeft laten donderen… nou ja niet hetzelfde, maar vond het een overdreven suggestief detail, passend in de teneur zoals hierboven beschreven.

op 21 06 2017 at 06:49 schreef Dennis:

Op dit soort momenten mis ik de relativerende woorden van Dewanand die dit alles zou verklaren vanuit de chronische onderzekerheid van de bijna uitgestorven blanke aap. Of zoiets…

op 21 06 2017 at 08:13 schreef Mogambo:

Het komt mij voor, meneer, dat u maar weinig hebt begrepen van de wijze woorden van De Grote Dewanand (DGD).

op 21 06 2017 at 10:12 schreef Murat:

Mogambo,

Als je ook maat enigszins denkt dat er iets te begrijpen valt uit dat gekwaak, is er steekje los bij je.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS