Home » Archief » In Nederland is de vrijheid om te beledigen slegs vir blankes


[10.11.2020]

In Nederland is de vrijheid om te beledigen slegs vir blankes

Peter Breedveld


Illustratie: Anders Zorn

Het zijn de Daar-Is-De-Vrijheid-Van-Meningsuiting-Niet-Voor-Bedoeld-Dagen waarin al die types die ’s morgens nog preekten dat niemand in Nederland het recht heeft om niet beledigd te worden, ’s middags hete tranen van verontwaardiging biggelen omdat er dan natuurlijk mensen zijn die de proef op de som gaan nemen. Dan blijkt andermaal dat er in 15 jaar geen rooie rotkut veranderd is en dat je moslims mag beledigen, zo hard als je kunt, je moet dat zelfs, maar van alle heilige huisjes van de witte mens blijf je af, en dat zijn er best veel nog, heilige huisjes. Voor een beschaving die zich er altijd op beroemt alle taboes beslecht te hebben, bedoel ik, en die constant Voltaire citeert, van dat je je zou doodvechten voor het recht van een ander om te zeggen wat-ie wil, hoe weerzinwekkend en walgelijk en smakeloos dat ook is.

Geldt niet voor kritiek op de politie. Die zit in geheime app-groepjes te fantaseren over het in de hens steken van moskeeën, over kutmoslims en kanker-Afrikanen en de politiechef die dat wil aanpakken, wordt ontslagen. De politie discrimineert als de neten en slaat zwarten en Marokkanen in elkaar, gewoon omdat het kan. Af en toe laat er één het leven en liegt de politie alsof haar leven ervan afhangt dat het slachtoffer zomaar opeens onwel werd in het politiebusje of de politiecel. Aan het eind van de dag krijgt ze een taser, een bloemetje en een bonus toe. Goed gedaan, Oom Agent!

Hypocriete griezel

Nou, dat besloot de jongerenafdeling van Sylvana Simons’ politieke partij Bij1, Radicaal, eens op de hak te nemen met een meme (definitie van dagblad Trouw: ‘visuele internetgrap‘) en nu hebben we de poppen aan het dansen! Dáár is de vrijheid van meningsuiting niet voor bedoeld!, huilt de Amsterdamse hoofdcommissaris Frank Paauw, die ik even heb gegoogeld om te zien wat hij te zeggen had over racisme en seksisme bij de politie, etnische profilering en de doofpot waarin elk geval van racistisch geweld door politiemensen steevast verdwijnt en ik vond NIETS. Wel zag ik dat Paauw tegen hoofddoek-dragende agenten is en het DNA van iedere Nederlander wil opslaan. Bona fide, hypocriete griezel dus.

Paauw is nu woedend over de ‘grove belediging’ door Radicaal en de politiebond wil dat het Openbaar Ministerie actie onderneemt. ’s Lands kleinburgerlijkste columnist Özcan Akyol is ook niet te spreken over de kwetsende meme. ‘De grap is natuurlijk dat Bij1 ageert tegen generalisatie, achterstelling en ervoor pleit dat iedereen dezelfde behandeling krijgt. Maar dat geldt kennelijk niet voor agenten’, aldus Akyol. Bij1 discrimineert de politie, ik pis in me broek!

Schieten op een foto

“Niemand heeft het recht om niet beledigd te worden”, zei Rutte over de Mohammed-cartoons en geen misverstand, ben ik het mee eens. Het is alleen een grove leugen want je moet al schoffelen als je het logo van de politie parodieert en je wordt van je podium getrokken als je “fuck de koning” roept. Hagenaar Sait Cinar keek hoelang Ruttes bewering stand houdt en plaatste een filmpje online waarin hij op een foto van Wilders schiet. “Vrijheid van meningsuiting”, zegt hij erbij. Wilders, op dezelfde dag dat hij een foto publiceert waarop hij triomfantelijk met een grote Mohammed-cartoon poseert, is meteen aangifte gaan doen. Iedereen is het met hem eens dat dit bedreiging is en smakeloos en walgelijk bovendien.

Maar de man schiet op een foto van Wilders, niet op Wilders zelf. Vroeger op school leerde ik over Soviet-burgers, die de rest van hun leven moesten doorbrengen in een Siberisch werkkamp omdat ze bijvoorbeeld, per ongeluk, met een speld in een krantenfoto van Stalin hadden geprikt. Daar doet dit me aan denken. Ik mag lijen dat de man wordt opgepakt wegens verboden wapenbezit (ik hóóp althans dat het niet toegestaan is een pistool te hebben) maar hij zegt er duidelijk bij dat het hem erom gaat een punt te maken van die vrijheid van meningsuiting die in Nederland voor iedereen zou gelden.

Blote kont

Dat is natuurlijk waar de mensen vooral heel erg boos om zijn, dat zo’n Turk ons allemaal in onze blote kont zet want het is bullshit, die ronkende borstklopperij over bevochten vrijheden. Toen een groep witte boeren vorig jaar met een carbidkanon op een foto van Jesse Klaver schoot, gebeurde er NIETS, ze kregen zelfs de uitdrukkelijke steun van Wilders, maar deze man moet de gevangenis in en dan de sleutel weggooien en alles, en liefst zijn hele familie erbij.

Midden in weer een cartoon-crisis, die vreselijk uit de hand dreigt te lopen, gaan we hier luid lopen benadrukken dat de vrijheid van meningsuiting slegs vir blankes is en voor hun helper getinties, maar ZEKER niet voor allochtonen en moslims en dat soort gespuis. Dat is de facto Apartheid, fellas, en bizar stupide. Je had de kans om te laten zien hoe principieel en consequent je bent maar je racisme nam meteen weer de overhand.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 10.11.2020 @ 09:04

[Home]
 

1 Reactie

op 10 11 2020 at 09:05 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS