Home » Archief » Rapport over extreemrechts bewijst dat elke cent voor de AIVD weggegooid geld is


[06.10.2018]

Rapport over extreemrechts bewijst dat elke cent voor de AIVD weggegooid geld is

Peter Breedveld


Mata Hari

Er ging van de week een soort zucht van verlichting door activistisch Nederland omdat de AIVD in een nieuw rapport spreekt van een ‘lichte opleving van extreemrechts’. Eindelijk erkenning! Want wat we allemaal voor onze ogen zien gebeuren is pas echt waar als de AIVD het ook ziet. Bovendien zullen veel mensen het hebben gezien als een soort revanche voor een vorige rapport van de AIVD, waarin juist werd gewezen op het gevaar van anti-zwartepieters.

Ik heb het rapport net gelezen en ben minder onder de indruk (hier kunt u het ook lezen). De AIVD beweert dat extreemrechts zich tot een jaar of vijf geleden beperkte tot clubs als de Nederlandse Volksunie en zo, en dat sindsdien via sociale media allerlei vluchtige bewegingen ontstaan die net zo snel weer verdwijnen als ze ontstaan. Ze grossieren vooral in “verbaal geweld” en zijn hoogst zelden echt gewelddadig. De oorzaak van het ontstaan van dit soort bewegingen schrijft de AIVD toe aan moslims, vluchtelingen en aan de anti-zwartepieters.

Dat is dan ook wat bijvoorbeeld het Algemeen Dagblad er uitpikt: ‘Islam en Zwarte Piet doen rechts-extremisme opleven’. Het is een steeds terugkerend thema in het rapport: extreemrechts leeft op als reactie op bepaalde gebeurtenissen: de komst van vluchtelingen, inmenging van de Turkse overheid in binnenlandse aangelegenheden, dingen met moslims, protesten tegen Zwarte Piet. Zodra de vluchtelingenstroom stopt, stopt een bepaald extreemrechts initiatief ook weer, volgens het AIVD.

Gehits van Wilders

De AIVD legt geen enkel verband tussen deze extreemrechtse clubs en de media en de politiek. In het voorbijgaan wordt in het rapport wel verwezen naar de protesten, in 2015, tegen de komst van vluchtelingen in verschillende gemeenten, maar dat die begonnen met het gehits van Geert Wilders en de alarmerende berichtgeving in de media, dat laat de AIVD onbenoemd.

Dat die protesten uiterst gewelddadig waren, dat er vuurwerkbommen werden gegooid, er slag werd geleverd met de politie, dat er lokale politici werden bedreigd, dat die moesten onderduiken, dat zelfs hun kinderen werden bedreigd, dat noemt de AIVD allemaal niet. Dat Geert Wilders de actievoerders in Purmerend feliciteerde nadat die er door middel van geweld en intimidatie in waren geslaagd de komst van een asielzoekerscentrum tegen te houden, is de AIVD kennelijk ontgaan.

Dat dit geweld en die intimidaties in onze kwaliteitsmedia werden vergoelijkt, bijvoorbeeld in NRC Handelsblad en in Het Parool, staat ook niet in dat rapport.

Alarmistische berichtgeving

Het lijkt me een duidelijke ideologische keuze van de AIVD om een rechtstreekse lijn te leggen tussen de komst van vluchtelingen en de opleving van extreemrechts, en daarbij de rol van de media te negeren, die ons de afgelopen jaren bestookt hebben met alarmistische berichten waarin de aantallen vluchtelingen schromelijk werden overdreven, de vluchtelingen werden weggezet als terroristen en verkrachters en hun cultuur werd gekenmerkt als achterlijk, vrouw- en homovijandig en gewelddadig.

De hysterie rond Oudejaarsnacht 2016 in Keulen, waarbij duizend Syrische vluchtelingen zich aan duizenden weerloze vrouwen zouden hebben vergrepen, heeft een grote rol gespeeld. Maandenlang voerden journalisten als Wierd Duk en Jeroen Wollaars, nu anchor-man van Nieuwsuur, ons met nepnieuws met het duidelijke doel het publiek op te zetten tegen vluchtelingen. Extreemrechtse groepen die vluchtelingen aanvielen en asielzoekerscentra bombardeerden, werden in de media daarentegen steeds opgevoerd als bezorgde burgers, als slachtoffers.

De AIVD waarschuwt voor het verbale geweld van het “ongeorganiseerde extreemrechts” (wat me deed denken aan de “ongeorganiseerde misdaad” in een satirische televisieserie, ik meen Koefnoen) dat zich op Internet manifesteert, en waarbij geweld wordt verheerlijkt, maar noemt GeenStijl niet, dat al veel langer dan vijf jaar geweld tegen vluchtelingen en moslims verheerlijkt, en De Dagelijkse Standaard, opgericht door de thans door Links in genade aangenomen Joshua Livestro, dat haar lezers ook al een jaar of tien tegen allochtonen en moslims ophitst, zelfs tegen specifieke individuen, die vervolgens worden bedreigd.

Joodse journalist

De AIVD is de enige niet die een kunstmatig onderscheid blijft maken tussen racistisch gajes dat op Facebook en Twitter hitst tegen allochtonen en het volledig geaccepteerde GeenStijl en zelfbenoemde kwaliteitskranten als het NRC Handelsblad, die precies hetzelfde doen, in precies dezelfde bewoordingen en met precies dezelfde argumenten. Annabel Nanninga, voormalig GeenStijl-redacteur, is vooral heel bekend geworden met haar kwalificatie “dobbernegers” voor verdrinkende vluchtelingen. Youp van ’t Hek wilde dat hij het woord had verzonnen. Nanninga schrijft verschrikkelijke dingen over joden en zou het mooi vinden als er een jood wordt doodgeschoten, zodat een door haar gehate joodse journalist van haar “hoge moraalpaard afdondert.”

Toch is Nanninga nu een gerespecteerd politicus met een zetel in de Amsterdamse gemeenteraad, waar burgemeester Femke Halsema haar pijlen niet op haar richt, maar op Sylvana Simons van Bij1, die zich tegen racisme uitspreekt.

Wat ik bedoel te zeggen: er is helemaal geen sprake van een “opleving” van extreemrechts, de laatste vijf jaar. Extreemrechts is al jaren volledig geaccepteerd, volledig verstrengeld met de gevestigde orde en wat je op Internet ziet, is dat steeds meer burgers zich aangemoedigd voelen ook hun racisme te botvieren. Dat er af en toe één voor gaas gaat en wordt veroordeeld voor zo’n oprisping, is in mijn ogen eerlijk gezegd onbegrijpelijk en onrechtvaardig, aangezien hun voorbeelden Annabel Nanninga en bijvoorbeeld ook Ebru Umar zich vele malen grover uiten in de media.

Anders Breivik

Geweld verheerlijken? Wat dacht u van Theodor Holman, columnist voor Het Parool, die zich verwant verklaart met de islamkritische massamoordenaar Anders Breivik? Wat dacht u van Elsevier weekblad, dat een hagiografisch IM schrijft naar aanleiding van de dood van een blogger die de slachtpartij van Breivik volkomen begrijpelijk en logisch vond, en die ook door Ronny Naftaniel, de Grande Dame van de Nederlandse joodse gemeenschap, en Esther Voet, het zelfbenoemde geweten van diezelfde gemeenschap, werd geprezen om zijn bijdragen aan het debat?

Eerder deze week nog haalde Thierry Baudet met instemming Ayaan Hirsi Ali aan, die zegt dat we “onze waarden” moeten verdedigen, “desnoods met geweld”, in een opiniestuk in NRC Handelsblad. Diezelfde dag nog balkt zijn achterban dit na op Radio 1: ‘Je mag best net als in WO2 de wapens oppakken.’

En tenslotte: de AIVD beweert dat er onderscheid is tussen het vroegere extreemrechts, dat fascistisch en antisemitisch was en Hitler verheerlijkte, en het huidige “ongeorganiseerde extreemrechts”, dat niet fascistisch en antisemitisch is en Hitler niet verheerlijkt.

Dit bewijst dat elke cent die wij aan deze dienst besteden, weggegooid is want de AIVD zit echt te slapen. Hitler wordt verheerlijkt zoals nooit tevoren (nou ja, sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog) en openlijk ook. Hitler moet weer terugkomen om zijn karwei af te maken, de moslims te vergassen, zijn gaskamers moeten weer in gebruik worden genomen, hij zag het achteraf gezien toch goed, enzovoort. Even op de linkjes in dit stuk clicken, AIVD, dan zie je dat ik niet overdrijf.

Kijk, Annabel Nanninga weer:

 

 

George Soros

Antisemitisme verdwenen bij extreemrechts? Don’t think so. Extreemrechts is (net als overigens een flink deel van extreemlinks) geobsedeerd door de joodse filantroop George Soros, die wordt gezien als een soort poppenspeler die achter elke ontwikkeling zit die volgens extreemrechts de wereldorde bedreigt: islamisering, feminisering, het verzet tegen de benoeming van Kavanaugh, het smadelijke verlies van Jan Roos in de laatste verkiezingen. Vóór George Soros waren dat de Rothschilds en daarvoor gewoon de joden. Elke koortsachtige complottheorie rond Soros leest als een hoofdstuk uit de Protocollen van de Wijzen van Zion.

En daar is een woord voor: antisemitisme.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 06.10.2018 @ 10:44

[Home]
 

1 Reactie

op 06 10 2018 at 10:47 schreef Peter:

O, u wilt ook wat zeggen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS