Home » Archief » Waarom de Partij voor de Dieren en Thierry Baudet natuurlijke bondgenoten zijn


[03.04.2019]

Waarom de Partij voor de Dieren en Thierry Baudet natuurlijke bondgenoten zijn

Peter Breedveld


Scène uit The Tale of Princess Kaguya.

Toen ik Thierry Baudet hoorde oreren over de Boreale Beschaving, en dat we ijstijden hebben overleefd en mammoeten hebben geveld, moest ik meteen denken aan de Duitse tekenaar Hugo Höppener, alias Fidus. Fidus was ongekend populair in het Interbellum en in zijn Jugendstil-achtige tekeningen verbeeldde hij een voor-christelijke mythologie van naakte zonaanbidders, in harmonie met de natuur. Hij tekende Germaanse krijgers en Arische oermoeders in Duitse wouden, mooi, gezond van lijf en leden. Een Boreaal ras.

Fidus was een voorganger van de Freikörperkultur, de FKK-beweging, hier beter bekend als het naturisme. Dat waren vegetariërs die zo natuurlijk mogelijk probeerden te leven. Die FKK, zeker in Duitsland, kende nazi-achtige varianten. Zo was één van de gedachten achter het gemeenschappelijk naakt leven dat mensen met een minder ideaal figuur, geconfronteerd met de naakte lichamen van mensen die wél in vorm waren, uit schaamte zouden gaan sporten en lijnen totdat ook zij een perfect lijf hadden.

Seksuele moraal

Fidus voelde zich aangetrokken tot het nazisme, dat min of meer uit dezelfde Germaanse mythologie putte als hij en veel andere illustratoren van de invloedrijke tijdschriften Jugend en Die Schönheit. De nazi’s moesten echter niks van hem hebben, want Fidus hield er een vrijzinnige seksuele moraal op na en streed ook voor de emancipatie van homo’s en queers.

Maar dat Fidus zich aangetrokken voelde tot de nazi’s, dat is tekenend. En niet alleen hij: toen het nazisme nog niet helemaal was uitgekristalliseerd, zagen veel macrobiotische naturisten en antroposofen en dat soort mensen, die vooral binnen de arbeidersbeweging actief waren, wel wat in die stroming die een krachtig en vitaal mensenras propageerden, van wandelen in de natuur hielden en gezond eten en alles. U ziet al wel waar ik heen wil, denk ik.

Ik moest aan Gjalt Zondergeld denken. Een historicus én een fundamentalistische socialist van wie ik eens een essay las in een bundel die ik ergens in mijn huis moet hebben liggen, maar ik kan het niet vinden tussen de stapels en stapels boeken waar ik twee kamers mee heb volstaan en die ik sinds mijn verhuizing, tien jaar geleden, nooit heb gesorteerd wegens tijdsgebrek. Ik zie de cover van dat boek zo voor me: de woorden ‘Goed en Kwaad‘ in een grote, elektrisch geladen cirkel.

Blank lichaam

Anyway, Zondergeld had het gemunt op een kopstuk van de antroposofische beweging, Melly Uyldert, die hij van racisme en nazi-sympathieën beschuldigde. Uyldert, heel lang gelauwerd en bewierookt in het alternatieve natuurwinkelcircuit, viel in de jaren tachtig inderdaad in ongenade omdat ze in de oorlog fout bleek te zijn geweest. In het kielzog van haar val gingen media zich ook verdiepen in de antroposofie, waarvan Rudolf Steiner de grondlegger was, en die is gestoeld op een extreem racistisch wereldbeeld. Uit mijn hoofd, want ik heb geen tijd om dit allemaal te googelen: de mensheid bestaat uit vier of vijf rassen, waarvan het Noord-Europese, blanke ras het beste is. Zwarten en Aziaten hoeven zich evenwel geen zorgen te maken, als ze netjes leven, kunnen ze na hun dood reïncarneren in een blank lichaam, dus het komt allemaal goed.

Daaruit volgt weer dat je niet moet ingrijpen als zich voor je ogen een groot humanitair drama ziet voltrekken, zeg een genocide op de Indianen, of een Holocaust, of als je tienduizenden mensen ziet verdrinken in de Middellandse Zee. Dat is deel van de kosmische orde en bovendien, die Indianen, die Joden en die zwarte en bruine vluchtelingen hebben iets in hun genen, een tekortkoming, een zeker nihilisme in hun cultuur dat onvermijdelijk leidt en moet leiden tot hun ondergang.

Ik geef hier dus kort het wereldbeeld van Rudolf Steiner en Melly Uyldert weer, hè, je mag dit niet gebruiken voor je Stotterlingo-lijstje, ik zeg het maar even.

Mensenplaag

Ik ben bekend met het naturisme en ik heb zelfs een periode in mijn leven gehad waarin ik de macrobiotische levensstijl heb uitgeprobeerd en al mijn geld uitgaf aan peperdure voeding die niet te hachelen was. Ik ging zelfs naar een biologische kapper maar om eerlijk te zijn was dat vooral omdat ik de eigenaresse van die kapperszaak heel erg leuk vond.

De meeste mensen in die scene zijn gewoon heel erg (zacht)aardige wereldverbeteraars, maar hoe dieper je in die wereld raakt, hoe vaker je hele vreemde types ontmoet, die bijvoorbeeld vinden dat je kanker aan je eigen negatieve levenshouding te danken hebt en dat de mensheid een plaag is, die zou moeten worden uitgeroeid. Extremisten.

De laatste jaren, valt me op, zijn dit soort denkbeelden in de main-stream geraakt. Door het Internet, ongetwijfeld, maar ook door de Dierenpartij. Vroeger was je toch een zonderling als je zei dat je dieren tenminste kunt vertrouwen, en mensen niet (totdat je hond je gezicht opeet als je even een tukkie doet, denk ik dan), nu ben je raar als je het tegenovergestelde beweert. Er lijkt ook een soort concensus te zijn dat de aarde inderdaad beter af zou zijn als de mensheid geheel zou worden uitgeroeid. Dit wordt gewoon getwitterd door mensen die kinderen hebben.

Discriminatie bestrijden

Wel, in de jongste speech van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren, die waarin Thieme de hoop uitspreekt dat via dierenvriend Paul Cliteur een brug geslagen kan worden naar het Forum voor Democratie, geeft ze heel erg af op ‘menscentraal denkende partijen’. Iedereen lijkt dit normaal te vinden, dat we af moeten van het ‘menscentraal denken’, maar ik vind dat extremistisch. Ik wil uitsluitend menscentraal denkende partijen. Dieren zijn om te eten.

De Dierenpartij reageert op de consternatie over Thiemes flirt met de fascisten door erop te wijzen dat Thieme belooft uitsluiting en discriminatie ’te vuur en te zwaard’ te bestrijden. Helaas, hebben we eerder geconstateerd, is dat simpelweg niet waar. Opstandige zwarte vrouwen moeten van de Dierenpartij hun mond houden en nederig zijn, de Dierenpartij ging samen met de PVV achter het ritueel slachten van de joden en de moslims aan en prominent Dierenpartijlid Ewald Engelen steekt zijn weerzin jegens het antiracisme niet onder stoelen of banken. Veel dierenliefhebbers hebben sowieso wit-suprematistische trekjes.

Mystiek racisme

Wat ik bedoel te zeggen: de Partij voor de Dieren en het Forum voor Democratie hebben meer raakvlakken dan al die mensen, die zijn geschokt door de speech van Marianne Thieme, lijken te beseffen: een romantisch ideaal van een vitaal, gezond volk, een zekere gevoelloosheid voor het lijden van mensen, die zelfs onder linkse vegetariërs en veganisten vaak doorslaat naar hetzelfde soort van mystieke racisme dat ook altijd uit Baudets voordrachten naar voren komt, en een een zeer sterke, zeer expliciete hekel aan antiracisme, gecombineerd met de ‘sloopkogel’-doctrine van Ewald Engelen, die ook door Baudet wordt gepropageerd: vernietig de gevestigde orde, opdat een nieuwe ideale samenleving kan ontstaan.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 03.04.2019 @ 07:34

[Home]
 

1 Reactie

op 03 04 2019 at 07:34 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS