Home » Archief » Zelfs GeenStijl zit nu in het naoorlogse verzet


[28.11.2020]

Zelfs GeenStijl zit nu in het naoorlogse verzet

Peter Breedveld

Ik erger me kapot aan al die analyses van de ondergang van Baudet en het Forum voor Democratie in media die net doen alsof Baudets antisemitisme pas afgelopen week aan het licht is gekomen en die stuk voor stuk campagne voor Baudet hebben gevoerd. Er is maar één analyse acceptabel: “Wij, de kwaliteitsmedia, wisten wie Baudet was en waar hij voor stond en we zijn hem tóch blijven promoten als wonderboy en erudiet genie. Daarom nemen we nu ontslag en beginnen we een camping in de Ardèche, waar we niemand meer tot last zijn.”

Maar natuurlijk doen ze dat niet en voeren ze allemaal het hoogste woord; Kustaw Bessems, die er trots op is dat hij als eerste schreef dat Marokkanen crimineler zijn dan andere bevolkingsgroepen en met de Volkskrant-bijlage Vonk elke week campagne tegen moslims voerde, en die nu doet alsof hij Baudet altijd al in de smiezen had, in een stuk waarin niets staat dat ik niet zes jaar geleden al schreef, maar waar ik wel allerlei shit voor over me heen heb gekregen maar nooit, echt nooit de credits zal krijgen; Bas Heijne, die jarenlang ontkende dat er ook maar enig gevaar te duchten was van Domrechts, die beweerde dat Wilders zijn aanhang zou verliezen zodra hij zou stoppen zijn haar te verven, dat het toenemende racisme een televisie-hype was, die altijd alles maar hysterisch en een hype vond, behalve het toenemende antisemitisme in Nederland, dat volgens hem is overgewaaid uit de Arabische wereld, durft nu eindelijk ook stelling te nemen tegen Baudet, nu die op de grond ligt.

“Nu het masker gevallen is”, schrijft hij nota bene. Dat is wat ik altijd roep na de zoveelste racistische, antisemitische of fascistische oprisping van éen van de vele rabiaat-racistische, antisemitische fascisten die niet weg te slaan zijn uit de kwaliteitsmedia. Heijne laat hiermee onbedoeld ironisch zien hoezeer hij de naam Captain Hindsight verdient.

En zo zitten de analisten en Binnenhof-watchers in alle media bijdehand te doen zonder ook maar de minste neiging te vertonen die hand eens in eigen boezem te steken.

Feestje van de democratie

Het stuitendst van iedereen vind ik Bart Nijman van GeenStijl, die in een stuk “een tijdlijn van het antisemitisme van Baudet” weergeeft en waarin allerlei types uit “het Umfeld van Forum voor Democratie” uit het houtwerk komen kruipen om, surprise, surprise, te bezweren dat ze ook altijd al gewaarschuwd hebben voor Baudets antisemitisme, zoals Machteld Allen en Machteld Zee en David Suurland. Nou, ik heb op Twitter een “tijdlijn” geplaatst van het antisemitisme van Bart Nijman, niet voor het eerst, en ook hier reageren heel veel mensen weer supergeschokt op. Alsof Nijman het stiekem deed en niet in alle openheid, als redacteur van één van de meest gelezen sites van Nederland.

Echt, Nijman heeft Baudet gebáárd, met zijn GeenPeil, het referendum tegen het Oekraine-verdrag dat volgens Sheila Sitalsing een “feestje van de democratie was”, een “democratisch voorrecht” maar waartegen ik me meteen fel heb verzet. Je gaat niet door de hoepel springen van een racistische treitersite die er geen geheim van maakt dat het doel is de democratie te ontregelen. Nu gaat het ze om Oekraïne, hierna gaan ze achter de immigranten aan, schreef ik. En wat zei Baudet metéén toen het Oekraïne-referendum een feit was? Dat-ie een volgend referendum wilde, over immigranten. Het antisemitisme van het Forum, alsmede het racisme, het witte suprematisme, de islamofobie en de verkrachtingsfantasieën, het komt allemaal bij GeenStijl vandaan. Dat heeft al die verschrikkingen salonfähig gemaakt.

Blanke superioriteit

“Een totaalplaatje van een angstcultuur waarin antisemitisme welig tiert, nazi’s worden verheerlijkt, rassenongelijkheid wordt uitgelegd vanuit een blanke superioriteit en waarin deze ideeën niet worden geremd en gecorrigeerd”, schrijft Nijman over het Forum voor Democratie. Het zou godverdomme net zo goed het mission-statement van GeenStijl zelf kunnen zijn. Of heeft GeenStijl zijn dictatuur soms niet gebouwd op een fundament van terreur en intimidatie, moslim-haat, zwarten-haat, Marokkanen-haat, vrouwen-haat en, jawel, pure joden-haat?

Zes jaar geleden schreef ik een stuk, ‘Lees GeenStijl!’ waarin ik betoogde dat als je wilt weten waar het toenemende antisemitisme, het racisme, de vrouwenhaat en de moslimhaat echt vandaan komen je GeenStijl moet lezen. Dáár komt het vandaan. Baudet en het Forum voor Democratie zijn de homunculi van GeenStijl.

Maar het gaat alweer net zo als met Joshua Livestro, eerst worden ze groot met racisme en islamofobie, daarna worden ze als helden binnengehaald omdat ze tot inzichten zijn gekomen waar ik godverdomme de afgelopen jaren voor ben verketterd en zelfs vervolgd. As we speak wordt Forum-afvallige Annabel Nanninga alweer op het schild getild als dappere verzetsvrouw tegen Baudet.

Er gaat echt nooit ook maar iets veranderen. Over vijf jaar heeft iedereen ontdekt wat ik nu hier allemaal opschrijf.

Wa’n kutzooi.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 28.11.2020 @ 15:23

[Home]
 

1 Reactie

op 28 11 2020 at 15:23 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS