Home » Archief » Huilen voor Wierd Duk


[17.10.2018]

Huilen voor Wierd Duk

Peter Breedveld

Heel wat journalisten huilen hete tranen van verontwaardiging na Wierd Duks aankondiging dat hij tijdelijk met Twitter stopt. Volgens de etalagepop van de EO, Andries Knevel, verliezen we met Duk een broodnodig “tegengeluid”, Midden-Oosten-correspondent Harald Doornbos meent dat Duk is weggetreiterd en zelfs bedreigd door “activisten”. Kwaliteitsjournalist Jan Dijkgraaf lijkt ook te denken dat Duk is “weggepest” en Joshua Livestro’s De Dagelijkse Standaard doet net of er een aanslag gepleegd is met honderden doden en feestende “bloeddorstige linkse Twitteraars“. Leon de Winter huilt, kijk, daar heb je Edgar van Oostrum, het orakel van Malden en ach en wee en boehoehoe, dat je als fascistische hitser niet eens gevrijwaard blijft van de kritiek van Links!

Zie ik daar nu Jan Bennink huilen? HAHAHAHAHA!

Schandpalen in De Telegraaf

Je hoorde ze niet toen Duk de kritische blogger Ikje de mond snoerde door samen met fopwetenschapper Jan van de Beek te dreigen zijn of haar persoonsgegevens te openbaren en ook niet toen Duk het telefoonnummer van Ewout Klei publiceerde om hem te laten intimideren door zijn volgers. Duk heeft er een handje van zijn volgers af te sturen op mensen die kritisch zijn over zijn werk, die mogen zich dan dagenlang verheugen in grof gescheld, impliciete en expliciete bedreigingen en andere vormen van intimidatie. Ook verwijst Duk graag naar de werk- en opdrachtgevers van zijn critici, die dan worden belaagd door zijn volgers. Tijdens de rechtszaak tegen de blokkeerfriezen intimideerde hij een sympathisant van de anti-zwartepieters, Marrit-Anne, door haar eerst in de rechtbank te molesteren en haar vervolgens, laf onder het mombakkes “van één onzer correspondenten”, te schandpalen in De Telegraaf.

Maar Knevel en Doornbos kijken altijd net toevallig even de andere kant op als Duk weer de Twitter-gestapo uithangt. Jan Dijkgraaf intimideert op dezelfde manier iedereen aan wie hij een hekel heeft en ook De Dagelijkse Standaard heeft een lange geschiedenis van intimidatie van andersdenkenden. Het gros van de types die het schandelijk vinden dat Duk is weggepest, was direct betrokken bij de terreur tegen een volstrekt onschuldige burger, Jelmer Siljee, waar toen één van hen is voor is veroordeeld tot een enorme schadevergoeding, maar die stond er toen mooi alleen voor. Hun verontwaardiging over het (tijdelijke) vertrek van Wierd Duk is dus nogal hypocriet, en eerlijk gezegd ook best vermakelijk. iets met koekje, iets met deeg.

Gewapende clash

Lange tijd was ik zowat de enige die Duks bedenkelijke journalistiek analyseerde. Ik wees erop dat Duk altijd alleen maar mensen in zijn stukken opvoert die zijn eigen mening bevestigen, namelijk dat we worden bedreigd door de moslims en de vluchtelingen maar dat je dat niet mag zeggen van Links. Ik wees erop dat Duk zelf toegaf dat hij tegen Syrische vluchtelingen hitst omdat hij graag een politieke aardverschuiving wil. Dat hij wacht op een gewapende clash die maar niet komt. Ik heb aangetoond dat Duk als journalist geen knip voor de neus waard is, omdat hij al tig keer de ondergang van Angela Merkel heeft voorspeld, die desondanks nog steeds stevig in het zadel zit. Het is makkelijk te zien waarom Duk het altijd mis heeft: hij denkt dat de mensen die hij interviewt, en die altijd mensen zijn die Merkel de schuld geven van de aanvoer van verse vluchtelingen die zij niet willen, representatief zijn voor het hele Duitse volk, terwijl de antiracisten een verpletterend grote meerderheid vormen.

Duks nogal fanatieke steun aan de blokkeerfriezen lokte echter kritiek uit vanuit brede kring. Niet alleen verslaggever Chris Klomp van het Algemeen Dagblad en cabaretier Erik van Muiswinkel namen hem op de korrel, ook een journalist van een regionale zender begon zijn journalistiek en zijn intimidatie-acties te bekritiseren in een lange reeks tweets. Duk begon peentjes te zweten, want zijn achterbakse streken werden nu duidelijker zichtbaar dan ooit onder de aandacht van een groot publiek gebracht. Zo werd er veel lawaai gemaakt over het feit dat hij meende tegen de rechtbank te moeten klikken over geluidsopnames die de eerder genoemde Marrit-Anne daar zou hebben gemaakt, terwijl hij zelf foto’s publiceerde die hij ook in de rechtbank had gemaakt. Ook zijn getier tegen antropoloog Sinan Çankaya wekte de belangstelling van meer mensen dan zijn intimidatieacties normaliter doen.

Pittig gesprek

Dat kon niet lang goed gaan. Duks buitenissige Twitter-gedrag kostte hem eerder al zijn huwelijk en ook zijn vorige werkgever, hoofdredacteur Hans Nijenhuis van het Algemeen Dagblad, voelde zich genoodzaakt Duk terug te fluiten. Het lijkt mij waarschijnlijk dat nu ook De Telegraaf vond dat het tijd werd voor een pittig gesprek met de Dukster.

Zoiets naar buiten brengen zou natuurlijk vernederend zijn voor het baasje, en daarom houdt hij ook in een interview met Wakker Nederland (als Duk van Twitter vertrekt is dat kennelijk belangrijk nieuws) de mythe in stand dat hij alle “negativiteit” niet meer aankon en verzint hij ook nog dat hij met de dood is bedreigd. Maar De Telegraaf, die zich wel leende voor Duks wraakactie tegen Marrit-Anne, zwijgt in alle talen over Dukkie Duks “Twitter-pauze”.

Waarom zou dat zijn, denkt u? Duk is gewoon in zijn eigen kuil gevallen. Constant bezig met pogingen anderen in diskrediet te brengen bij hun werkgever, en nu op het matje geroepen door zijn eigen baas.

Sneue hoer

Overigens mag Duk een Twitter-pauze hebben ingelast, hij heeft zich op de eerste dag daarvan al twee keer over zijn Grote Leed laten interviewen door Domrechtse media, zich amechtig in zijn slachtofferrol wentelend. Behalve Wakker Nederland heeft namelijk ook Bert Brussen zich het lot van de geplaagde domineeszoon aangetrokken.

Bert Brussen, die vrouwen uitscheldt voor “sneue hoer” en wenst dat ze sterven, als ze iets schrijven wat hem niet bevalt. Die Femke Halsema uitschold voor “zeikhoer“, wat overigens verdedigd werd door Dilan Yesilgöz. Die een vrouw vroeg of een “neger” haar in haar hol had geneukt of dat ze was overreden door een Suzuki Swift. Bert Brussen, die mensen er altijd van beschuldigt “fatsoenskanker” te hebben als ze hem wijzen op zijn bizarre gedrag.

Bert de Berserker. Tegen de negativiteit op Twitter, waar die arme Dukmans nu het slachtoffer van is geworden. Hufters voor meer fatsoenskanker. Twitterterroristen op de bres voor meer verdraagzaamheid.

Mwoehaha!

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 17.10.2018 @ 19:16

[Home]
 

1 Reactie

op 17 10 2018 at 19:22 schreef Peter:

Iets te jankon? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS